Şimdi Ara

Toplumdaki 'ATANAMADIM' Mağduriyeti Neden Kaynaklanıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
3
Favori
6.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    Aynen öyle buna rağmen bu insanlar neden özel okullarda çalışmaya gelmiyor da ortada sürekli KPSS peşinde koşturup işsiz geziyorlar bunu anlamıyorum? Boş durmak daha mı iyi ? Neden ben muhendis olarak mezun oldugumda "ATANAMADIM, ELEKTRİK MÜHENDİSLERİNE 500 BİN KADRO" diye twitterda hashtagler açamıyorum da tibbi sekreterler açabiliyor? Ben bu alışkanlık nereden nasıl oluştu onu anlayamıyorum bir türlü..Atanmayıı nasıl kazanılmış bir hak olarak görebiliyorlar?



    Alıntıları Göster

    Sanırım bir vaat var. Kolay yaşama peşinde koşanların yeri gibi.





  • Bir ülkede istisnasız her 10 yılda bir ekonomik kriz çıkıyor ve piyasayı yıkıp geçiyorsa insanların daha “garanti” işe yönelmesi gayet doğal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memur maaşları eskisi gibi asgari ücretin bir tık üstü olsa ve ünv. kontenjanları %90 daralsın bu ülkede bu sorun ortadan kalkar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşimden örnek vereyim. Eşim üniversite hastanesinde taşeron firmada tıbbi sekreter olarak çalışıyordu. Üniversite kendi içinde memur alımı yapacaktı. Eşimin tüm şartları tutmasına ve iyi puan almasına rağmen eşimden düşük puan alan rektörün akrabası atandı. Son anda işle hiç alakası olmayan bahçıvanlık tarzı bir belge ile. Eşim yapılan haksızlığa dayanamayıp işi bıraktı. Yani sizin sandığınız gibi toz pembe değil herşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet kimseyle sözleşme imzalamıyor tabi ki ama ağlayıp devletten kadro talep ediyorlar işte, ne yapsınlar? Herkesin devletinden talebi var, kimi asgari ücret artsın diyor, kimi vergiler düşsün diyor, kimi o ihaleyi bana ver diyor, kimi bedelli askerlik istiyor, bu insanlar da atama istiyor. Bunda şaşılacak bir durum yok.
    Özelde çalışmayan birisi, insanların niye devlete atanmak istemesini anlayamaz tabi ki.
    Cumartesi dahi çalıştırılıyorsun.
    Bir çok tatilin gasp ediliyor.
    Her gün çıkış saatin uzuyor.
    Maaşlar asgariden yatıyor, sigortayı az ödemek için.
    Yıllık iznini bile istediğin güne seçemiyorsun.
    Mobbing.
    Düşük maaş.
    Ne kadar çalışırsan çalış, ne kadar çabalarsan çabala patronun senin hala çalışmadığını düşünmesi...

    Şirketlerin %90'ı böyle. Özel sektörde insana değer verilmediği için insanlar haliyle memur olmak istiyor. Bunun yatmakla da alakası yok, insan gibi çalışma koşulları için istiyorlar. Asgari ücret verip, hafta sonu bile çalıştıran yerlerden kurtulmak istediği için, insanları suçlamak mantıksız. Bu arada mühendisler hiçte kuzu kuzu bir işe girip çalışmıyorlar, linkedine bakın, bana bu maaşı verdiler, ben asgari ücretle mi çalışmak için okudum vs vs gibi bir sürü isyan var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gerçekten sıkıntılı olay,dediğiniz gibi saçma bir şartlanma var bu insanlarda bunu sağlayan da bir bakıma bu bölümü o kişiye tercih ettirenler.Çıkınca memur olursun rahat olursun diye bölüm yazıp atanamazsan boşluğa düşüyorsun.Özel sektör o kadar rahat ve herkese ekmek verecek bir yer değil çünkü.Özelde tutanamayacağını anlayan bireyimiz Twitter'a girip maliye bakanım 60 bin öğretmene bütçe diye yazmaya başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar özelde de devlette de iş bulamıyor ki? 1000 lira daha aşağısına özelde iş bulsam memleketimde çalışırdım tabii ki de, bir sürü imkansızlığın olduğu bir şehirde yıllarca çalışmak yerine memleketimi tercih ederdim. Üstelik özelde çalışırsam ticari faliyet yasağım olmadığı için aradaki farkı rahat kapatır, üstüne kârâ geçerdim. Eee memleketim büyükşehir ve özel ders verecek öğrenci de çok. Bir iş yeri bile açabilirdim. Ama iş yok! Ben atanırken hiç iş yoktu. 1 kişilik işe 63 kişi başvuruyor, üstüne bir de başvuranlar arasında genelde en vasıfsızını alıyorlar. Sorsan devlet memuru kalifiyesiz, özel sektör süper...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 14 Aralık 2020; 0:17:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bomboş bir konu. Adam kayırmaya, sınırsız kamu çalışanı varmış gibi üst üste mezun veren okullara bunalma, gel oradan mezun olmuş insanlara laf et.
    Mühendislik çıkışı olup ağır şartlarda işleri kabul etmen sizin kerizliğiniz. Bu kafayla daha çok asgari ücretin bir tık üstüne çalışırsınız.
    Bu ülkede bi yerden başlayayım ücretsiz de olsa kendimi sevdiririm gerisi gelir düşüncesinde kalırsan keriz gibi az maaş alıp çok iş yapar sonra da kendin gibileri ezersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllarca özelde çalışır para biriktirir bir iş yeri açardın, pandemi gelir öğrenci gider batardın :/

  • bu insanlar özel sektörden iş umudunu tamamen yitirdikleri için az da olsa atama talep ediyorlar ve ne yazık ki sizin gibi ağızlara laf oluyorlar. sizin zihniyetinize göre sınavda ilk 50bini alalım doktor yapalım mühendis yapalım gerisinin ise yaşamaya hakkı yok, çünkü 2 yıllık okudu, çünkü düşük puanlı bir bölüm okudu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panter20 -- 14 Aralık 2020; 2:17:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    Özel okullarda öğretmenlerin ne halde olduğu hakkında bir fikriniz yok muhtemelen.Bir çok kurumda ders saati üzerinden sözleşme imzalanıp asgarinin altında ücret alan öğretmenler var.Maasiniz ödenmediğinde sizi koruyacak düzgün bir adalet sistemi yok, yapabileceğiniz tek şey çekip gitmek.(Ki bazı durumlarda yönetim öğretmenin sınıfı bırakması çocuklar için zararlıdır(Sınıf özelinde bir sebeple)gibi bir dilekçe yazısıyla sizi seneyi tamamlamaya zorlayabilir.)Oyle bir sözleşmeye imza atmak zorunda kalıyorsunuzki haftada 40 saat derse ek ders ücreti ödemeden sizi sokabilirler veya normalde nöbetçi öğretmenin geliş saati 08.00 diye konuşulur ancak yazarken karar defterinde 07.00 yazar.Her şey normalken sorun yok ancak olumsuz bir durumda bu öğretmen belirlenen saatte gelmedi diye hakkınızda yazı yazilip o günden sonra mobinge ve sözleşmenizde yazan tüm ağır şartları sağlamak zorubda kalabilirsiniz.Çogu özel okulda yaz maaşı verilmemekte.Bir sınıf öğretmeninin yazin 2 ay sadece özel ders bularak gecinmesi(bulabilirse) çok zor.


    Ben hiçbir zaman atama atama diye olay yaratanlardan olmadım.Ancak benim branşımin yapması gereken işe alakasız bölümlerden zamanında atanan kişiler(hala bu durumun devam ettiği bölümler var) veya formasyon ile kolay yoldan bu mesleği yapma yetkisi kazananlar varken insanların şikayet etmesi normal.

    Son olarak bana kalırsa bir devlet istihdamin katlarca üzerinde mezun veriyorsa o bölümlerdeki kontenjanı sınırlandırmali.Komik puanlarla öğretmen olunuyor ve inanılmaz bir işsizlik var öğretmen grubunda.Bir çok şehirde özelde bu şartları kabul ederek bile çalışamıyor sunuz.Bir mühendis de devlete kendini özele mahkum etmesine karşı çıkmalı.Tonla boşta mühendis varken apartman gibi üniversite dikip sürekli donanimsiz öğrenci yetiştirenlerde suç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğitim fakülteleri 5-10 yıl kapatılmalı. Böyle saçma düzen olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arada uçurumlar var. Memurlar aşırı rahat, özel sektör ise 3 kuruşa adamın canını alıyor. Bi kere memur oldun mu terör örgütü üyeliği haricinde ne yaparsan yap atılman imkansız. Ömür boyu rahat iş garantin var. Özelde tuvalette 5 dk fazla kaldı diye işine son verilen adam biliyorum. Bulunduğum ilçede bir okul müdürü okulun paralarını çalıp at yarışında yedi, okulun bilgisayarlarını çaldı o da yetmedi okulda çalışan kadına cinsel taciz uyguladı hiç bir şey olmadı. Yediği paraları taksit taksit ödemesi kararı verilmiş. Çaldığı bilgisayarlarda yanına kar kaldı. Bi de marifetmiş gibi bana bir şey olmaz hehehe diye orada burada anlatıyordu.


    Kısacası bu ülkede memursan aşırı rahatsın değilsen kölesin !!!

  • Devletin kadro açığı yok ama her sene çakallar kpssde poh gibi para kaldırıyor bu umut satma projesidir. Kpss boşuna giriyorlar akpsss her şekilde adamını yerleştiriyor. Milli piyongo misali bu gapesese girip atmayı bekleyen kişiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samuray_x

    Bu mesaj silindi.

    Özel okullar asgari ücret bile vermiyor geldiği gün üzerinden veriyorlar ücreti 1000 lira 1500 lira oluyor bu maaş neredeyse.


    Özel okulda öğrenciler öğretmenlere siz okudunuzda noldu maaşınıza bakın diyip ağlattığı öğretmenleri biliyorsunuzdur umarım.

  • Bakın evet özel okullarda ve dershanelerde günlük alanda vardır. Dershanemde vardı, asgari ücret, günlük, haftalık veya ders başı. Ama gidip de 10 bin alanda vardı. Bu tamamen öğretmenlere bağlı bir durum. Koşullar ağır mı ağır ama değiştirmekte onların ellerinde. Maalesef durum böyle yeni başlayan bir öğretmen devlette atanamadığı taktirde en azından 5 yıl bu çileyi çekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samuray_x

    Bakın evet özel okullarda ve dershanelerde günlük alanda vardır. Dershanemde vardı, asgari ücret, günlük, haftalık veya ders başı. Ama gidip de 10 bin alanda vardı. Bu tamamen öğretmenlere bağlı bir durum. Koşullar ağır mı ağır ama değiştirmekte onların ellerinde. Maalesef durum böyle yeni başlayan bir öğretmen devlette atanamadığı taktirde en azından 5 yıl bu çileyi çekiyor.

    Çile mi kölelik mi... Kendini geliştirmeli bir insan, doğru evet.


    Öğretmenlere günlük maaş verilmesinin eğitimin nerelere geldiğini direk gösteriyor. Eğitim sıralamasında neden aşağılarda olduğumuzu gösteren bir yorum yapmışsınız.Belli bir yere kendini kanıtlamış insanlar zaten bunlar okullarını bitirmişler. Sen dersen okullardaki eğitime mi bakıyorsun, o zaman gideceksin hükümeti eleştireceksin genç öğretmenleri değil





  • Yani devlet kalifeyesiz adam mı alıyor? Bunu mu anlamamız lazım? O zaman devletin neden kötü olduğunu bulduk mu?  

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Bunca zamandir keşfetmeniz lazımdı hocam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.