Şimdi Ara

Toplumdaki 'ATANAMADIM' Mağduriyeti Neden Kaynaklanıyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
3
Favori
6.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, yanlış anlamayın da iki kelam edemediğiniz, Kpss, Yds, Üds vs sınav ingilizcesi 100 olsa ne olur, olmasa ne olur. İngilizce sınavlarından 90-100 puan almak sizi nitelikli bir eleman yapmaz, size ekstra bir özellik katmaz, siz yine sıradan birisinizdir.

    İngilizceyi konuşur,tercüme yapar, yabancılarla yazışma yaparsınız, o zaman kalifiye ve nitelikli bir kişi olursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 15 Aralık 2020; 14:48:7 >
  • Devleti sömüren tayfaya dahil olmak istiyorlar özel sektör işlerine gelmiyor.

  • İki senelikleri bilmiyorum ama öğretmenin, doktorun, hemşirenin, mühendisin devlete atanmak istemesini doğal olarak karşılıyorum. Ülkede özel sektör hak yemeden iş yapsa çoğu insan devlete girmek için uğraşmaz.


    Devlete atanmak istenmesinin sebeplerini az çok herkes biliyor ama en popüler olanlarını yazayım.


    1- Öncelikli olarak özelde 2 birim maaş alan devlette aynı işi yaparak 4-5 birim maaş alabiliyor.

    2- Özelde tatil, dinlenme, çocuk doğruma gibi haklarını kullanamayan kişi devlette rahatça kullanabiliyor.

    3- Özelde ne kadar iyi iş yaparsanız yapın işten atılma riskiniz varken devlette atılmanız çok zor.

    4- Özelde hala sigortasız çalışma oranı yüksekken devlette işçi bile olsanız sigortanız garanti.

    5- Özelde sigortalar asgariden yatabiliyor, devlette maaş ne ise sigortada onun üzerinden yatıyor.

    6- Özelde mesleğe yönelik bir indirim alma şansınız düşükken devlette mesleğe yönelik indirim alma imkanı bulunuyor.

    7- Özelde sosyal tesis imkanı yokken devlette mesleğe göre sosyal tesis imkanı bulunuyor.

    8- Özelde çalışanın neredeyse hiçbir hakkı yokken devlet memurluğu statü ve birçok hakkı beraberinde getiriyor.


    İnsanlar, insanca yaşayabilme imkanı için devlete atanmak istiyor. Yeni mezun birisi işe asgari ücretten başlıyor ve en az 1 yıl maaş zammı alamıyor ama devlette hakkı ne ise onu alabiliyor. Taktir edersiniz ki İstanbul gibi bir yerde asgari ücretle ayakta kalmak, yaşamak neredeyse mümkün değil.


    Özel sektörümüz çalışanın hakkını verse, işini düzgün yapan ödüllendirilse, yüksek kar eden firmalar karının bir kısmını çalışanına dağıtabilse kimsenin devlete atanmak için bu kadar uğraşacağını sanmıyorum.


    Ülkemizde maalesef hak ettiğiniz maaşı almak oldukça zor. Sadece bizim firmalarımızda değil çok uluslu firmalarda da aynı durum geçerli. Çok uluslu bir teknoloji - iletişim firmasında çalışan yüksek mühendis arkadaşım Türkiye'de 4 birim alırken aynı firmanın yurt dışındaki merkezine atandı ve orada aynı işi yapıyor. Türkiye'de 4 birim alırken orada 10 birim alıyor.

    * (Dövizi TL'ye çevirirsek 100 birim alıyor ama onu yapmıyorum, 1 lira = 1 dolar = 1 euro = 1 sterlin şeklinde ele alıyorum.)


    Yurt dışında işin değeri 10 birim, bizim özelde 4 birim. Devlet bu işe Türkiye'de de 8 birim maaş veriyorsa doğal olarak o alanda yığılma olacaktır.


    Kısaca işin özü, birçok sektörde sadece devlette hak ettiğiniz (işin hakkı olan) maaşı alma imkanınız olduğu için insanlar devlete atanma peşinde koşuyor. * (İtiraz edip falanca akrabam özelde şu kadar maaş alıyor diyenlerde olacaktır, benimde çok yüksek maaşlı arkadaşlarım var ama bunu ülke geneline vurunca % kaç ediyor buna bakmak gerekiyor. Bu sebeple istisnalar kaideyi bozmayacaktır.) * (Diğer bir itiraz konusu da özelde tembellik yapma imkanı yok denebilir, bu konuda da haklısınız ancak ne kadar iyi bir çalışan olursanız olun özelde hakkınızı almanız çok zor olduğundan bunu ayrı olarak tutuyorum.)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    Katılmıyorum hocam size. Dünya kadar özel okul dershane etüt merkezi var. Ortada bir sürü atanamıyoruz diye sızlanan ogretmen dolu bu en basit örnek. Yine bir sürü özel hastane var sorsanız bütün tibbi sekreterler veya laborantlar atama bekliyor. Bu insanlara istese özel sektörde birçok iş var. He bulmak kolay değil buna katılıyorum ama bu kişilerin özel sektörde çalışma ihtimalisanki sıfırmış gibi ve devleti de kendilerinde bir kazanılmış hak görmelerini sindiremiyorum açıkcası. Kamunun ihtiyacı hep aynı olacak diye birşey yok. Dönem değişir şartlar değişir hükümetler yöneticiler değişir bu sene 1000 alan bölüm seneye 5 kişi bile almaz. Bunu öngöremezsiniz her zaman. Burada bence sorun tamamen insanların tembelliğinden kaynaklanıyor. Devletin belli alanlardaki tüm mezunları kadroya alma gibi bir zorunluluğu kesinlikle yoktur. Bir bölüme devlete kesin atanırım diye girmemeli hiçkimse.



    Alıntıları Göster

    Sandığınız kadar özel okul ve dershane yok. Diyelim var. Onlar da yine sandığınız gibi değil. Emin olun "biz mühendis olarak ilk bulduğumuz işe giriyoruz" dediğiniz o işler özel okullarda dershanelerde öğretmenliğin yanında fazla iyi kalır. Günde 10-12 saat ders için aylık 1500 teklif eden yerler filan var.


    Ayrıca artık 5-6 sene öncesi kadar da rahat bulunmuyor ilk işler. Özele girmek zor, girseniz de özellikle öğretmenler için şartlar çok kötü. Ha tıp teknisyenlerini bilemem onların şartları iyi olabilir. Ne olursa olsun okul ve dershanelerdeki kadar sömürülemezler.





  • uzaktan akrabam karı koca memur. anlatiyorlar resmen yatiyoruz diyorlar. çaliş sende ol dediler bide

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alicho

    Bomboş bir konu. Adam kayırmaya, sınırsız kamu çalışanı varmış gibi üst üste mezun veren okullara bunalma, gel oradan mezun olmuş insanlara laf et.
    Mühendislik çıkışı olup ağır şartlarda işleri kabul etmen sizin kerizliğiniz. Bu kafayla daha çok asgari ücretin bir tık üstüne çalışırsınız.
    Bu ülkede bi yerden başlayayım ücretsiz de olsa kendimi sevdiririm gerisi gelir düşüncesinde kalırsan keriz gibi az maaş alıp çok iş yapar sonra da kendin gibileri ezersin.

    Muhendislik cikisi olup agir sartlari kabul etmen sizin kerizliginiz :D:D:D:D


    Kardesim herkes senin gibi baba parasina guvenmiyor kapis? Insanlar bir an once tecrube kazanip kendi ayaklari ustunde durup ulkeye katki yapmaya calisiyor


    Muhendisle kici kirik memurlari denk tutmak da zaten ayri bir kafa


    Ben de muhendisim nolur benim karsima devlette 15 sene calismis bir muhendisi cikartsana? Benim calistigim sirketlere kapici olarak almazlar o tipleri. Ama devlete kapak atma saolsun, devlet milletinden harac gibi vergileri toplayip bu kan emicilere zorla veriyor, bu tipler bide utanmadan sikilmadan muhendislere laf ediyor


    Neyse ki sirketim ingiltere'ye gonderdi de buraya yerlestim yoksa bu tiplerle kanser olmamak elde degil





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke

    Bütün ülke sırtını devlete dayamak istiyor da o yüzden. Kamunun o kadar insanı istihdam edecek potansiyeli yok. Olması da imkansız. Olursa da zaten sovyetler gibi bir yer haline gelir Türkiye. Hali hazırda zaten çok fazla gereksiz memur var.


    Bence yapılması gerekenler belli,okullardaki kontejyanlar düşürülmeli ,kötü durumdaki okullar acilen özelleştirilmeli,mevcut memurlara kaliteli müfettişler ile denetimler yapılmalı ve kötü olanlar da direk emekli edilmeli ya da işten kovulmalı. Devlet sözde hizmet edeceğiz lafı altında boş insan besliyor herkesin vergileriyle. Bu düzen bitmeden Türkiye'de asla düzelmeye gidilmez.

    Etki-tepki yasası. O bize sırtını dayadığı için biz de mecburen ona sırtımızı dayamak zorunda kalıyoruz. Özel sektörden alıp memura veren bir sistem var. Şuan esnaflar batarken memurlar batan esnafın sattığı malları almakla meşgul.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: geng

    Arkadaşlar, yanlış anlamayın da iki kelam edemediğiniz, Kpss, Yds, Üds vs sınav ingilizcesi 100 olsa ne olur, olmasa ne olur. İngilizce sınavlarından 90-100 puan almak sizi nitelikli bir eleman yapmaz, size ekstra bir özellik katmaz, siz yine sıradan birisinizdir.

    İngilizceyi konuşur,tercüme yapar, yabancılarla yazışma yaparsınız, o zaman kalifiye ve nitelikli bir kişi olursunuz.

    e hocam Allah’ını seversen biz ne yapak yani ? İngiltere kraliçesi ile skype ten görüşme mi yapalım 


    şu ilana başvuru yapmak için , KPSS puanı lazım deniyor , çalışıyorsun elde etmeye çalışıyorsun...


    sonra artık herkes KPSS den yüksek almış deniyor , sana YDS lazım deniyor , ona da mecbur çalışıyorsun.


    yarın Bir gün 500 m koşu yarışı olsa şaşırmayın. 

    sistem baştan sıkıntısı..


    ( mesajınızı gayet iyi anlıyorum ve kesinlikle hak veriyorum, adam YDS den 70-80 almış 2 kelam edemiyor . Lütfen siz de yazdıklarımı yanlış anlamayın )


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başlığa ek olarak şunu eklemek istiyorum,


    Çok aşırı derecede genel açılan (Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği veya Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği vb. yüksek lisans yapmış olmak) uzaktan eğitim birimi kadrolarına 13 kişi başvurdu. 7'si sınava geldi, bu kişilerden sadece biri işsizdi, diğer hepsi bir yerde çalışıyordu.

    Ve önümüzdeki süreçte yaklaşık 40'a yakın kadro var bu şekilde açılan ve açılacak, başvuran hiç kimse yok. Ayrıca kadro uzman kadrosu, yani bilgisayardan ve yazılım işinden anlayanlar lazım, gelenler burayı basamak olarak kullanıp geçme umudunda olan kişiler ve özellikle araştırma görevlileri, gelenlere özellikle söylendi, yayın yapana ihtiyaç yok, deneyimli, işten anlayan, senede 3-4 ay gece gündüz, diğer zamanlar daha rahat olmak üzere çalışacak adama ihtiyaç var, başvuran yok.

    Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği veya Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, tek şart yüksek lisans. O da resmi olarak olmak zorunda. Başvuran ve sınava gelen 1 kişinin işi yok sadece.

    Söyleyeceklerim bu kadar.





  • 10 mezun verip 1 kişi atandırıyorsan, onlar da söyler. 10 mezuna 5 atama olsa ortalama kimse laf etmez
  • Beyler ben de kabul ediyorum okul sayısı fazla, öğrenci sayısı fazla, gereksiz bölümler dolu vs vs. Her şeye tamam da insanlar ne yapacak onu da söyleyin madem. Şuan devletin kurduğu sistem bu şekilde ve insanlar bu sistem üzere bir şeyler yapıyorlar. Siz yeni sistem, program, proje üretmezseniz devlet olarak vatandaş ne yapacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 milyonluk ülkede nüfus iş miktarına göre çok fazla.


    Nüfus azalınca iş de azalacak yine çıkmaz sokak.


    Bu ülkeyi anlamaya çalışmayın onun yerine youtube'dan kedi videosu izleyin daha huzurlu.

  • baudelaire B kullanıcısına yanıt

    Baucugum bence is kanunu ve yasasi degismeli. Ozel.sektor dingonun ahiri.gibi kafasina gore sartlar ve calisma kosullari suruluyor. Alamanya daki kanunlari getir siki denetleme ve kontrol mekanizmasini getir bak bakalim kim istiyor kamuda calismak. Yemisim kpss sini der millet asindirmaz bu kapilari. Adamlar sigortani 6 ay sonra baslatayim sen idare et bizi yemegini cayini veriyorum yetmez mi ? diyorlar !!!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    Standcigima katiliyorum soyle bir soz vardir ve toplumu ozetler.

    Alt kesim sukreder

    Orta kesim sikayet eder

    Ust kesim, burjuva sinifi hayatini yasar ne sukur ne sikayet eder  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı kişiler ne bölüm okursa okursa okusun devlette çalışma isteği.


    Ama bazi mesleklerde de devlette büyük sorun var. Çünkü Eskişehir'de dış hastanesinde 3 4 haftaya zor randevu alınıyor. Atanmayı bekleyen dis okuyan birçok insan var. Hastanelerde de randevular aynı çoğunda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de hükümet çok güzel bi sistem yaptı her yere üniversite açtı herkese ümit aşıladı sınava girip 200k yapan bi kişi aaa 4 yıllık ya da 2 yıllık kazandım ailem beni okutsun diye bilmediği bi ilçenin ücra bi köşesine gitti esnaf hemen sevindi kâr yapmaya başladı öğrenci demek otobüs seyahati ev kirası yemek kahve kafe ortalığı canlandırır demek
    Ailede elinde ne varsa kızım oğlum okusun da rahat etsin diye gönderdi bu ülkede ortalama ilk 100k ya giren insan okuduğu bölümün işini yapar geri kalanları okuduk ne oldu açız aciktayiz diye dolanır
    Sistem çok güzel bi şekilde işsizlik oranlarını azaltti üni mezunları arttı ama sen boş bölüm okursan plansız bi yola girersen bu ülkede büyük olasılıkla açıkta kalırsın hükümetin ertelediği bu insanlarda açılan her üniversite kadrosunu doldurup 5-10 yıl sonra da okudukta ne oldu ya getirir olayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ülke o kadar güvensiz ki.

    İnsanlar güvende hissetmek istiyor biraz da olsa.

    Memur olsa, ayda 2500 liraya bile kabul ederler.

    Sırf biraz güvende hissetme duygusu..

    Resmen ruhumuz aç kaldı bu duyguya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Standcigima katiliyorum soyle bir soz vardir ve toplumu ozetler.

    Alt kesim sukreder

    Orta kesim sikayet eder

    Ust kesim, burjuva sinifi hayatini yasar ne sukur ne sikayet eder  

    Rica ederim canım.  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    90 milyonluk ülkede nüfus iş miktarına göre çok fazla.


    Nüfus azalınca iş de azalacak yine çıkmaz sokak.


    Bu ülkeyi anlamaya çalışmayın onun yerine youtube'dan kedi videosu izleyin daha huzurlu.

    Dünya küresel bir şehir artık . Türkiyede 60 milyon yetişkinin 50milyonuda iş bulabilir hatta 30 milyon işçi ithal etmek zorunda bile kalabiliriz


    asgari ücreti 3bine düşür enerjideki vergileri( doğalgaz -petrol- elektrik) %200den %18e düşür Türkiyede 50milyonluk iş çıkar


    ülkedeki işi kol kuvvetiyle çalışacak insan sayısının çokluğu, zeki müteşebbisin varlığı ve devlete sırtını dayayan insan azlığı belirler


    Kol kuvvetiyle çalışanın Türkiyedeki maliyeti en az (yol-yemek hariç) 3900 lira enerjide vergi ise %200 . Böyle bir ortamda Türkiyede hammadde üretilemiyor Çinden hindistandan ithal ediyoruz biraz işleyip az karla Avrupaya satıyoruz


    ek: Asgari ücret 3000 liraya düşerse (yani 400 dolar) 10 milyon gündeydoğulu ve roman çalıştığında ayda 4milyar dolar yılda tam 48 milyar dolar katma değer yaratıyor . Biz bu 48 milyar doları şu an Çinli ve hintlilere veriyoruz. 48 milyar dolar Türkiyede kaldığında Türkiye cari fazla veriyor ve o parayla yılda en az 10 adet volvo ,motorola ayarında işletme kurabiliyoruz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baudelaire -- 16 Aralık 2020; 0:30:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Baucugum bence is kanunu ve yasasi degismeli. Ozel.sektor dingonun ahiri.gibi kafasina gore sartlar ve calisma kosullari suruluyor. Alamanya daki kanunlari getir siki denetleme ve kontrol mekanizmasini getir bak bakalim kim istiyor kamuda calismak. Yemisim kpss sini der millet asindirmaz bu kapilari. Adamlar sigortani 6 ay sonra baslatayim sen idare et bizi yemegini cayini veriyorum yetmez mi ? diyorlar !!!

    Bizim ticaret kanunları zaten Avrupadan ithal edilmiştir... Türkiyedeki işverenler dediğin gibidir hatta asgari ücretin altında maaş bile veriyorlar fakat sorunu çözecek olan bunların sıkı denetlenmesi


    değildir sorunu yaratan zaten bizatihi devletin kendisidir. Devletin görevi dediğin gibi denetim yapmalıdır ama piyasadaki parayı hortumlamamalıdır. Devlet piyasadaki parayı hortumladığı için zaten


    bütün dürüst işletmeleri yoketmekte ve ortalıkta sadece dolandırıcıların kalmasına neden olmaktadır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.