Şimdi Ara

TJ65-015tk Garanti, Mahkeme, İade süreci (kazanıldı!) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
1
Favori
12.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hee :D
    elektrikten pek anlamam, kulaklık takınca hoparlöre giden elektriğin kesilmesi gerekmez mi ama? kesip audio girişten hoparlör takarsan da laptop olma özelliğini yitirir hem.
    bi de daha önceden yazdığım gibi ekran kartı ne kadar hızlı çalışırsa cızırtı o kadar artıyor, sadece hoparlör kaynaklı değil bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

    hoparlörlere törpü sokup kazıdım
    içine kola döktüm
    bozuldu hoparlörler ses gelmiyor artık

    mikrofonu iptal ettim
    ses kartını iptal ettim

    cızırtı geçti mi?
    hayır

    ne yapyaım ben bu laptopu şimdi




    edit: atacaksan harddiski bana ver :P

    şaka bir yana gerçeklik payı nedir? benim de içimden kalemle biraz oysam düzelir mi düşüncesi geçti ama faaliyete dökmedim hiç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 13 Nisan 2010; 23:55:38 >
  • kardes naptin sen ya:)

    bu konudami baska bi sorun konusunun ilk mshjinda belirtilmisti.. bu soprun hoparlor sorunu degil, ekran karti calisirkenki fan sesi surtmesi sesi ibi bisiymis... kmisi harddisk derken kimisi ekran karti dio:)

    ama senin cozum yontemini azim acik nasi ya dierek okudum:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tesaus

    kardes naptin sen ya:)

    bu konudami baska bi sorun konusunun ilk mshjinda belirtilmisti.. bu soprun hoparlor sorunu degil, ekran karti calisirkenki fan sesi surtmesi sesi ibi bisiymis... kmisi harddisk derken kimisi ekran karti dio:)

    ama senin cozum yontemini azim acik nasi ya dierek okudum:)


    yok ya harddiskle alakası yok, ama ekran kartı ile var; saat hızları arttıkça ses artıyor, sanki laptop toplamaymış da hoparlörle ekran kartı uyuşmamış diyesim geliyor :D

    güç seçeneklerinden (gerçi ilk mesajlarımda da yazmıştım) güç tasarrufu en az cızırtı, yüksek performans en yüksek cızırtıya sebep oluyor, ses tamamen kapatılıp hoparlöre elektrik gitmediğinde cızırtı yapmıyor, ama ses tamamen kısık ve hoparlör açıkken cızırtı yapıyor. ekran kartı ile %100 ilişkili, ama ekran kartının fanı ile alakalı değil, ses kapatıp oyun oynadığım ve maks sıcaklık ve fan hızı değerlerinde cızırtı duymadığıma eminim.

    PB, lanet olsun sana




  • kardes yarin hukiki surecim basliyor:) dilekcem hazir bakalim ne olacak....

    gelismelerle az sonraa.... :P
  • Şahsen ben tj65 006tk modelini aldım..
    alırkende cızırtı problemi yaşayabileceğimi biliyordum..
    aldım.. sonra 1-2 hafta taktım bu problemi kafaya...
    inanın ondan sonra ses falan duymamaya başladım..
    oyun oynarken acaba ses geliyor mu diye düşünürsen dikkat edersen her türlü duyarsın
    takmamak lazım bence...
    birde aldığımız ürünün fiyatını aynı özelliklerde diğer laptoplarla mukayese edince aradaki 150-200tl'lik farkıda düşünün.....
    Ben hala memnunum.. hiç. ses duymuyorum aldığımada hiç pişman değilim




  • mail atmayı düşünüyordum da iyi ki atmamışım diyorum şimdi, resmen baştan savmışlar, yaptıkları ayıp be.

    hoparlör cızırtısını kafaya takmasam bile duyuyorum çünkü laptop'u genelde gece kullanıyorum, evdeki tek ses buldolabının arada çıkardığı ses, onun dışında acayip sessiz bir oratm, mesela şu anda hiç duymadığım fan sesi gece rahatsız ediyor ki gayet sakin bir ses, hoparlör ise resmen kulağımı kazıyor, deli oldum deli :D

    Tesaus yoldaşım, kolay gelsin :D
    dün aradım derneği, sordum işler nasıl diye, uzun uzun dert yandılar, mahkemelerin 2si kapatılmış, işler mahkemelere daha da yüklenmiş, ne kadar sürer gibi sordum daha uzun işler bunlar dediler, her celb 3 ay civarı sürüyormuş, şu an ki durum avukatlar arasında yazışmaymış, eğer sonuç alınabilirse mahkeme açılmayacakmış, vakitten tasarruf olucak bayağı ama faiz alamayacağımdan zararı kabullenmek gerek.




  • Mustafa bey, mustafa koyuncu mu? Onunla da konuşmuştum, biraz daha tedbirli; oldukça çözümsüz konuşmuştu, sorun için teknik servise gitmesi gerek vs. vs...

    çok da severek aldığım laptop'umdan nefret ettim resmen, artık ver laptop'u tamir etcez illaki çözümünü bulduk deseler de iade istiyorum, zaten iki kere sorun bulunamadı, resmen dalga geçerek laptop çalışırken ses çıkartır dediler, bir daha muhattap olmak istemiyorum.
  • :D Mustafayı görünce direk atladım

    bios pb'nin sitesinde var, download sekmesinde ürünü seçtikten ya da seri numarayı girdikten sonra listenin altlarına doğru bios bölümü var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

    amaan ne değişecek biosla

    3 5 ay geçsin sonra atacağım bu laptopu ben hevesimi alayım



    atma bana ver, yazık etme onu bulamayanlar da var :D
  • +1
  • arkadaşlar o kadar uzun uzun yazılmışki bütün dertler. hepsini okumaya üşendim. bende başıma gelen bi olayı anlatmak istedim.
    bendede pb tj 65 006 tk laptop var. aldıktan 1 ay içinde özellikle oyun oynamalarımda durup dururken ekranda karıncalanmalar, kilitlenmeler oluyordu. bikaç defa yaptı pek üstüne düşmedim. ama 2 inci ay içinde sürekli yapmaya başlamıştı. bazen hiç yapmıyor. bazen oyun sırasında hemen karıncalanıyor, yada kilitleniyordu.
    hemen ilk fırsatta antalya pb servisine gittim. derdimi anlattım. içinde bilgilerimde vardı. d ye format atılmasın diyede belirttim. tamam dediler. sadece bataryasıyla beraber laptop u verdim. istanbul daki destek bilgisayara gitti. 30 iş gününden bahsettiler. ama sen 1 hafta sonra ara dediler. şubat 27 de burdaki servise verdim. ertesi gün istanbula varmış. 30 iş gününe pazar hariç hergün sayılıyormuş. başladım saymaya. ilk hafta içinde anakart sorunlu değişcek, kart bekleniyo dediler. şok oldum. eyvallah dedik. 2. hafta aradım parça bekleniyo dediler. 3 üncü hafta aradım, bu arada istanbulla görüşüyorum, antalya servisle değil. bu sefer ekran kartının güncel driver ını yükledik, bioasu güncelledik, cihazınız test ediliyor dendi. cuma günüydü aradığım. pazartesi kargolanır dendi. pazartesi antalya servisi aradım pc niz burda dendi. gitiim aldım pc mi. akşam paso oyun oynadım. oynadığım oyunda nfs2, crysis ve delta force. maşşallah oyunlarda hiç takılma kilitlenme vs olmadı. 2 haftadır pek oyunda oynamıyorum. herhangi bi sorunda yok pcde. sanırım sorun yazılımsal olarak düzeli. ana kartın değişmemesine sevindim. ha pc değişmiş ha anakart aynı şey. ama önceden pc açılırken pb amblemi çıkardı. şimd getway amblemi çıkıyor. bunu anlamadım. bunu bilen arkadasımız varsa bi açıklarmı?
    sonuçta pc toplamda 24 iş günü sonunda gelmiş oldu. diğer arkadaşların yaşadığı hoparlördeki cızırtı falan böyle bişiyle karşılaşmadım. tek derdim ekrandaki karıncalanmaydı. oda düzeldi.
    artık sorun yok. umarımda olmaz.
    paylaşmak istedim. antalya ve istanbul pb servislerine tşk ler.




  • vay be, keşke senin kadar şanslı olsak :)

    tolga arkadaşımız da seninle aynı derdi yaşıyordu, aynı şekilde anakart değiltirilcek parça bekliyoruz demişler ve driver yükleyip göndermişler parça değişimi olmaksızın, hoparlör cızırtısı devam ediyordu, sanırım oyundan atma da vardı, geçti mi bilmiyorum.

    internetinde yayınlanan bios ve grafik sürücülerini yükledim, ayrıca nvidia'nın sitesinden indirip denedim değişmedi, şimdi iade süresini bekliyorum. umarım işler çok uzamaz...
  • ben bilgisayarı virüslü bir şekilde vermiştim format atılcak diye atmamışlar format ,ben onların yerine attım yaptıkları güncellemeler güm

    oyundan atma bendede geçti hala arada cızırtı oluyor.

    şu bios güncellemesini arıyorum bendede getaway yazıyordu şu an packard bell yazıyor onu da yüklesem belki geçer cızırtı. bunu bulamadım da nerden yapacağımı bilen varsa link koyabilirmi?

    bir sorum olucak benim bilgisayarım 64 bit denetim masasına girdiğimde ekran kartım 32-bit olarak görünüyor bunu normal olarak karşılamıştım ama şimdi internette 64 bit bilgisayarların x64 olması gerektiğini gördümhttp://forum.donanimhaber.com/m_34350157/tm.htm şu konudan gördüm de kıllandım şimdi ne yapmam gerekiyor galiba gerizekalılar yanlış yükleme yapmışlar bilgisayarıma bende hem 32-bit hem 64-bit driver indiriyorum neden yüklemiyor diyordum büyük ihtimal uyuşmazlık var benim şimdi format atıp driverları baştan mı indirmem gerekiyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Tolga -- 20 Nisan 2010; 20:41:51 >




  • hocam bios bende 1.3, son yayınlanan, cızırtı tam gaz devam..
    yüklemek için pb sitesine gir, seri numaranı yaz ya da listeden seç, download kısmında en altta (ya da en üstte) bios ile ilgili program var.

    ekran kartı için 64bit yüklüyorum ama phsyx denetim masasında (32 bit) şeklinde geçiyor, beni de kıllandırdı bu başta, ama dark void oynarken phsyx açabiliyordum, sorun yok diye çok da kurcalamadım.

    edit: bios link'i;

    http://support.packardbell.com/global/item/index.php?m=download&i=CS227A00;en_tj65_bios_130.exe;0;;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 20 Nisan 2010; 22:32:59 >




  • dostlar bugun firmanin bize werdigi degeri percinleyen gelismeler oldu...

    ana sayfaya yazdigim yerden copy paste ile paylasiyorum sizinle...


    quote:

    bugun bir "APS iadeli tahuttlu" posta ayni ewde yasadagim baska bir aile bireyimin adina firma tarafindan gonderilmis...

    zarfi acinca okuduklarimla resmen sok oldum...


    **oncelikle mektup 08-04-2010 tarihli, yani geriye donuk gonderim yapilmis.... [bugun ayin 20 si, we bahsetigimiz posta APS]

    **mektup ustunde hic bir isim, imza, muhur, kase, seri no, belge no, ilgili ismi vs yok... sadece musteri hizmetleri diyor..

    ** mektup ta urunumu bu belgeyi aldiktan 5 (bes) gun icerisinde teslim almassam firmanin bi sorumlulugunun olmayacagi teblig edilmis.

    ** faturamda ve servis kayit tutanagimda koca koca 90 gun olan bu sure hangi hak ile hangi hukuka dayatilarak 5 gune iniyor?

    bunun tek sebebi, actigim davanin haziran ayinda sonuclanicak olmasi, ve firmanin bana fatura ve teslim evragi ile bana verdigi guvence suresi olan 90 gunun icinde kalmasi...


    gorun arkadaslar nasil bir firma ile cebellesiyorum..




  • bana hala bir mektup gelmedi açtığım dava ile ilgili karşı taraftan, dosyam kayıp mı oldu ne?

    yaptıkları şey açık, hem insanları mahkeme açmaktan alıkoymak için korkutacaklar (güya) hem gönderilen mektubun olur da şikayetçi korkmazsa mahkemede delil olarak kullanılıp tazminat istenmesinin önünü tıkayacaklar. yuh diyorum ne denilebilir ki artık..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 21 Nisan 2010; 1:54:10 >
  • abi normal sartlar altinda, fatura we teslim tutanagindaki 90 gun ibaresi, haziran ayindaki mahkeme karari aciklanana kadar dolmuyor.. yani, cihaz onlarin sorumlulugunda teslime hazir, sorunsuz olrak bulundurulmak zorunda..

    bu belge ile [belge dencek bi yanida yok isteyene 10 ar farkli kopyasini yollayabilirim, hic bi resmi bisi yok] bu 90 gunluk sureyi, tek tarafli olrak 5 gune indirdiklerini bana teblig ediolar sozde...

    sonuc itibari ile, 5 gun icinde cihazi aldim aldim, almassa "dogmasi muhtemel hasar we zararlardan" sorumlu degilmis firma....

    direk olarak hazirandaki mahkemeye savunma olarak, "sahis cihazi teslim aldi" sklinde bir cumle sunmak icin. bugun hem avukatimla hem tuketici mahkemesindeki yetkilerle gorustugumde, ayni cumle soylendi, cihazi teslim alirsam, sikayetlerim kagit uzerinde yazi olarak kalicak.. gecerliligi olmayacak...
    cnk hem sikayet edip, hemde cihazin sorunsuz oldugnu kabul etmis olacakmisim...


    snn durumun icin sole bi fikir yurutebilirim dostum, yanilmiyorsam sana eylul ayi denmisti? belki sndeki sure daha uzun diye gelmemistir [ hatta belki 90 gunluk sure ztn eylule yetismedigi icin]




  • doğrusu işlemleri tam bilmiyorum, mahkemeye gün olarak eylüle demişlerdi. halbuki öncesinde karşı tarafa dilekçem bildirildikten sonra bir ay içinde
    (yanlış bilmiyorsam, iki hafta da olabilir) firmanın mahkemeye gidip dilekçeye cevap vermesi gerek, ona göre eve tebligat gelecek mahkemenin yönü belli olcak. hala bu ilk kağıdın gelmesini bekliyorum, dernektekiler 2 mahkemenin kapatıldığını bundan işlerin daha da yavaşladığını söylemişlerdi ama gene de en azından bu kağıdın gelmesiyle ne durumda olduğunu bilmek istiyorum.

    benim şikayetimde ayıplı mal olduğundan koyuncuya fazla bir problemi olmayacak. ama seninkinde direk vaktinde yetiştirememekten direk koyuncu sorumlu, pb'den bu laptop'un iadesi için para alamıyacak. dediğin gibi kaytarmaya çalışıyorlar. yaptıkları herkesin affına sığınarak dolandırıcılık, hırsızlık girişimi.

    kolay gelsin tesaus kafa yorucu, sinir bozucu işler billahi :)
  • abi aynen son cumlende dedigin gibi...

    isin guzeli ole arkadaslar warki, cok kotu seylerle suclayif ithaf ediolar...

    bide ona cani sikilio insan...

    genede umarim bole seylr ysamazlarda neler hissettiklerimizi hic bilmezler
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.