Şimdi Ara

Tivibu'ya ne kadar BW ayrılıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sözde 18800 ile bağlı modemde speedtest ile genelde 8 Mbps civarı download BW görüyorum. Eskiden 15000 civarında bağlanırken bie 1.3 MByte torrenttan download görüyorken şimdi 1 MByte görmek bile nadir oldu. Tivibu'ya dedike bir BW mi bırakılıyor ? bırakılıyorsa da bunun büyüklüğü nedir ? Tivibu IPTV cihazı power off yapsam da BW internet tarafında maalesef değişmiyor, limitlendirilmiş gibi. Son çare modemdeki tivibu ayarını geçici uçurayım diyorum. Ancak şebekeden bir limitleme varsa anlamsız olacak.

    Son olarak da son aylarda internet kullanımının artışı ile 2 yıl önceki hızların öldüğünü mü düşünmeliyiz ? Sonuçta adsl dislamleri 1/6 esasına göre kapasitelendiriliyor. Kullanım çoksa, modemde görünen BW'ye zaten ulaşmak yalan...

    Teknoloji ilerliyor, yurtdışı çıkışları katbe kat artıyor, ADSL+ ile 8, 16, hatta 22 ve üzeri modemlerde BW görebiliyoruz. Ancak bizim aldığımız gerçek hız ise ters oranda azalıyor. Bu nasıl iştir anlayamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 13 Ekim 2013; 1:03:44 >







  • Böyle bir limitleme olduğuna şahit olmadığım, doğal yoldan modemin kendisi QoS'u kullanarak bandı dengeliyor. HD içerik için 5-6 mbps yetiyordu sanırım. Normal tarifenin üzerine 3-4 mbps fazladan senkronize hızı sağlıyor TTNET sözde. Sizin sorun biraz farklı sanırım. Modemdeki hız 18 mbps görünmesine rağmen Tivibu cihazı kapalıyken hız testi yapınca speedtest.net ne diyor peki?
  • 8 küsür mbps

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Tivibu ev için santral tarafından bir sınırlama mevcut. Emin değilim tabii, sadece tahmin. O yüzden tivibu ev almak taraftarı değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.