Şimdi Ara

TIDAL, RTUK tarafından yasaklandı. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
1
Favori
13.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizin bu dediğiniz başka bir şey, bambaşka bir konu. O konu hakkında da zaten herkes aynı şeyi düşünüyor. Evet ülkemiz maalesef sansürler ülkesi. Bunu da gayet net şekilde yazdım.


    Lakin konuyla alakası yok. ABD'de lisansı yok mu sanıyorsunuz? Tidal ABD'de ya da Almanya'da ya da herhangi bir ülkede lisanssız mı çalışıyor sanıyorsunuz?


    Sansüre karşıyız, baskıcı rejime karşıyız. Lakin lisans olsa da olmasa da sansür yapılıyor zaten. Şimdiye kadar özgürlükler ülkesiydik şu andan itibaren sansür mü gelecek? Zaten sansürün en dibine 1 basamak kalmış. Bizden sonra bi İran, Rusya, Arabistan, Küba, Kore vs tam faşist ülkeler var. Lisans olmasa da kapatır erişime. Yapmadığı şey değil.


    Demek ki lisans almaları ile bir alakası yok sansürün, baskının. Otoriter bir iktidarımız var. Hatta mutlakıyet, hatta yer yer feodal derebeyleri tarafından yönetilen bir ülke gibiyiz. Abartmadan 1450 Bavyera vasalları gibiyiz yer yer.


    Bu bambaşka bir konu. Yani ne yapalım? İstanbul sözleşmesini Akp yapmadı mı? Karşı mı çıkalım? Bağnazlar şu anda deli gibi bu sözleşmeyi iptal etmek için Akp'ye baskı yapıyor, Akp bunları bile (ki kendileri Akp'nin ruhban sınıfı olur) karşısına alarak İstanbul sözleşmesini yasallaştırdı, daha önemlisi bu sözleşmenin dünyaya yayılmasını sağladı. Karşı mısınız? Akp yaptı sonuçta. Akp yaptıysa kesin başka bir amacı vardır? O bağnazlarla beraber omuz omuza eyleme katılabilir misiniz?


    iyi yürekli iltifatınıza teşekkür ederim. Hepimize lazım iyi yürek.


    Lakin bu iyi yüreklilik değil pragmatik olmak. Akp bile yapsa doğru doğrudur.


    Yarın Akp internet bedava olacak dese (demez de) karşı mı çıkacağız?


    Tüketici hakem heyeti gibi mükemmel bir şey var ve olağanüstü derecede kolay şekilde online yapılabiliyor. Akp yaptı o zaman karşı mı çıkalım?


    İyi, doğru tektir. X yapınca iyi Y yapınca kötü demek dogmatik düşüncenin ürünüdür, objektif ve doğru analizden yoksunluğu gösterir.


    Tidal ve Deezer'da tıpkı tüm iş yaptığı ülkelerde yaptığı gibi lisansla iş yapacak.


    Konu otoriter ve sansürcü politika olunca ona da beraber karşı çıkalım.





  • Hocam, hizmet verdiğin kullanıcıların devleti sana lisans al diyor. Sen banane işine bak almam dersen devlet gereğini yapar.
  • Gereken cevap verilmiş.. herkes işine baksın(işine derken oyun oynamaya devam etsin demek istedim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben seviniyorum aslında, gidişlerini hızlandırıyorlar. Genç nesil, bunları asla unutmaz. Cezasını keser, 60 yaşındaki adama tidal desen ne anlayacak zaten. O insanların milli duygularıyla kaç seçimdir çark dönüyordu. Artık bir yandan ekonomi, bir yandan internetle çok haşır neşir olmuş gençlerin birleşmesi bunları alıp götürecek.


    Bkz. yerel seçimler.

  • Bedava tidal.kullaniyorduk, napcaz artik aaaa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

    kimse sizin gücünüzü sınamaya kalkmasın..oldu paşam..siz kim oluyorsunuz? tehdit ve zorbalık ile bir yere kadar gelirsiniz ama o tehdit ile susturduklarınız bir gün tokatı indirir yüzünüze..


    bu arada tidal uzun süredir ülkemizde hizmet vermekte..önceden lisans da lisans diye diretmediler de şimdi mi lisans istemek akıllarına geldi..Bugün Tidal yarın netflix..twitter facebook vs derken bir bakmışsın kuzey kore.. ha isteğiniz bu ise bilelim de önlemimizi alalım önceden..yoksa sizin gibi bedevilere kalsa komple katarlılara peşkeş çekeceksiniz ülkeyi..

    "kimse bizim gücünüzü sınamaya kalkmasın" 😂😂 boyle mi demis gerçekten? 😅 Arkadaş bende engelli de, göremiyorum 😝😎


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu appleri hiç kullanmadım. Spotify kullanıyordum. Onu da vanced yutup ile çözdüm. Yutup vanced appini bizlere tanıtan arkadaşa da teşekürler. Çok ekmeğini yedim. Eskişehir'e gelirse bana pm atsın.


    Neyse.. İstenilen haraç pardon ücret alındıktan sonra tekrar açılır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lee-on! kullanıcısına yanıt

    Dedi valla.. Bu köprüde askerleri kemerle döven yobaz grubundan kendisi herhalde.. Kimseye güvenmese böyle geniş geniş konuşamaz.. Veya basit bir klavye delikanlısı..


    Bloklu listenizde ise zaten sebebi bellidir kaale alınmaması gereken bir oluşum..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim yüzüden oldu galiba. bu ay denemek için tidal üyeliği satın aldım 1 aylık. aldıktan 3 gün sonra erişim engeli geldi. elimi neye atsam kurutuyor muyum?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Alim

    Bu appleri hiç kullanmadım. Spotify kullanıyordum. Onu da vanced yutup ile çözdüm. Yutup vanced appini bizlere tanıtan arkadaşa da teşekürler. Çok ekmeğini yedim. Eskişehir'e gelirse bana pm atsın.


    Neyse.. İstenilen haraç pardon ücret alındıktan sonra tekrar açılır.

    Bunu ben beceremedim yav. Bir suru vanced var storeda hepsi de fake gibi. Spoti ve yotube parali kullanıyorum ama merak ettim neymis ne değilmiş. Çok övduler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika! Digital ocean ile devam
  • Beyni siyasetle kirli birisi lütfen bu mesaja zıplamasın. Vay aktroll vay kaç para alıyon. Bıktırdı.


    Bir örnekle başlamak istiyorum. Spotify için temsilcilik isteğinde bulunuldu ki bu adamlar Hindistan'da bile temsilcilik açmışlar. Onları dinleyip temsilciliğe hay hay çekiyorsun da biz muz cumhuriyeti miyiz? Neyseki başvuru yaptılar.


    Bakın Rtük denilen zerre sevmediğim kurum garip gurip kanun çıkarmış. 10. maddede adam söylemiş; https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/08/20190801-5.htm


    Haaaaaa eleştiriye geçeyim hüloo akp hüloo ülkeyi sattılar diyeyim içimiz rahatlasın; bu ülkede kanun üç beş yerde uygulanıyor birisi de internet ortamı. Para elden gidiyor ya. Yoksa görmezden gelirler milyarlarca dolar vergi kaçırmaya ses etmeyen şeref yoksunu kişiler gibi. Kendi ceplerine cukklayacaklar... Muhalif haber mi var. Hop kanun devrede. Ne yapıp ne edip uydurup gerçetende böyle imiş dediğin maddeyi gösteriyor engel getiriyor adamlar helal olsun.


    Kanun belli yapılacaklar belli. şirkete bu durum bildirilmiş mi? Kanunumuz bu denilmiş mi? Bize ödeyecekleri lisans ücreti bu adamlar için sakız parası değil mi? Niye bu diretme? Atıyorum aynı şeyi Finlandinya istese Deezer "hooo ağam tamam, özgürlük, çağdaşlık, aydınlık, hemen geliyoruz" deyip üçüncü saatte temsilciliği açmaz mıydı?


    Olaylara iki taraflı bakmak lazım.


    Bende açıkçası bu duruma rahatsız oldum ancak kurallar belli. Ve mümkünse RTÜK denilen gereksiz kurum kapatılsın! İnternet medyasını bilgili kişiler düzenlesin. 50 yaşındaki dayılar değil.





  • Deezer yasaklanmadı sadece tidal yasak
  • lextor L kullanıcısına yanıt

    Hiç düşündün mü bu işin arkasında para dışında sansür veya kişilerin verilerinin devlet tarafından takip edilmesi vb... gibi çeşitli taleplerin olabileceğini ?


    Ben bunun sadece paradan veya lisansta ibaret olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen ülkemiz kapalı kapılar ardında bu gibi servislerden açık kapı ve istediği an müdahale, sansür vb gibi her konuda garanti istiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösterirmiş. Bu da onlardan biri işte.


    Bu ülkede iş yapıyorsan lisansını alacaksın.


    Hadi kalkıp gidelim ABD'de bankacılık yapalım. Ama lisans almayalım ha. Yaptırırlar mı? ABD değil sadece herhangi bir ülke yaptırır mı?


    Doğruya yanlışla örnek verilmez. Yanlışa doğru ile örnek verilir.


    Muhalif olmak her şeye muhalefet etmek değildir. Bu partizanlıktır, geri kafalılıktır. İleri değil geri götürür. Zaten Akp iktadarı döneminde fikir ve hürriyet alanında, adalet ve hukuk alanında, basın özgürlüğü ve kişisel özgürlükler alanında gibi bir sürü konuda gidebileceğimiz kadar geri gittik. Mantıklı ve doğru yaptığı 3 5 şeye de sırf popülizm için itiraz etmek Akpli olmakla eşittir.



    İstanbul sözleşmesini de Akp imzaladı. Hemen protestolara başlayalım. Akp yaptıysa karşı çıkmamız lazım.

    Ne alaka anlamadım. Banka ile bunu bir tutmayı abuk buldum.


    Düynanın bir çok ülkesinde Türkiye'deki gibi bir uygulama yok. Müzik işleri konusunda ilklere imza atanlar genelde Dublin'li arkadaşlar oluyor. İlk stream serverları falan oralardan çıktı. Dünyanın neredeyse hiçbir yerinde bu hizmetlere karşı Türkiye'deki gibi bir yaklaşım yok. Lisans konusu çok basit bir konu, temsilcilik konusu da çok basit bir konu. Bunlar şart. Ancak bizim şartlar biraz fazla ağır. Bir çok müzik hizmeti ABD merkezli değil. Bu müzik hizmetlerinin ABD'de Türkiye'deki gibi ağır bir denetimi yok. Aynı şekilde bu firmalara karşı Avrupa'nın diğer ülkelerinde de ağır bir denetleme yok.


    Ben Tidal'ın yerinde olsam bu kadar ağır şartlarla bir ülkeye gelmeyi zerre sallamazdım. Türkiye dediğin dünyanın %2.5'i. Sayfaya kocaman Türk kullanıcılar için Tidal kullanma kılavuzu hazırlar geçerdim.  Ki kapamışlar Tidal'ı. Haberim olmadı. Fark etmedim bile.  Yani... Bizim devletlülerin modu biraz kendin çal, kendin oyna. Geçtim yabancıyı, kendi vatandaşı bile pek ipinde yürümüyor. Yani, niye yürüyeyim bilmiyorum. Eski başbakanımızın dediği gibi "ben kullanıyorum, siz de kullanın."  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 30 Kasım 2020; 11:18:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yaxis

    Ben duymak isterim hocam o bilgileri.

    Öncelikle yurtdışı bir sanal kart aldım. Benim aldığım sanal kartın bağlı olduğu ülke Malta idi. Yanlış hatılamıyorsam 10 euro yükleme yapmıştım karta. Bana maliyeti 11 euro olmuştu. Sonra Ebay Malta'ya bu sanal kartı girerek üye oldum. Adres olarak da bir Malta adresi ve bir Malta telefon numarası "sıktım". Temelde Türkiye'deki adresimi yazdım. "Bilmemne sok. 26/3 şipidizört mahallesi Çankaya/Ankara Turkey" adresim. Ama Sonu Malta ile bitiyor. [sm=muha.gif] 


    Bu sanal kartı paypal alışverişinde kullanmamak gerekiyor. Paypal kartın sanal kart olduğunu anlıyor ve üyeliği askıya alabiliyor. Ben bu durumu yaşadım. Mail atıp hesabımı kurtardım. 


    Bu yüzden Paypal Malta üyeliğini alır almaz Türk kredi kartını ikinci kart olarak ekleyip, Sanal kartı da kredi kartları arasından çıkarmak lazım. 


    Bu noktadan sonra Türk kredi kartı ile paypal kullanarak alışveriş yapabilirsiniz. Ben yıllardır bu şekilde alışveriş yapıyorum.[sm=s1.gif] Bu yöntemin gıcıklığı, paypal adresi dışında bir adrese gönderi yapmayan satıcılardan bir şey alamazsınız. Çünkü paypal adresiniz Malta gözüküyor. Ancak bu bana sorun olmadı henüz. Sanırım sadece paypal adresine gönderi yapan satıcıya hiç denk gelmedim.


    ------------------


    Sanal karta yüklediğiniz 10 Euro'yu da, doğrudan kart kullanarak alışveriş yapabileceğiniz bir yerde (mesela aliexpress) kullanabilirsiniz. O 10 Euro heba olmaz yani. Tüm bu işlemin maliyeti 1 Euro olmuş oluyor. 


    Sanal kartın bağlı bulunduğu ülkeyi bulmanız ve o ülkede paypal hesabı açmanız lazım. Bütün olay bundan ibaret. 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lee-on!

    Bunu ben beceremedim yav. Bir suru vanced var storeda hepsi de fake gibi. Spoti ve yotube parali kullanıyorum ama merak ettim neymis ne değilmiş. Çok övduler.



    Alıntıları Göster

    https://forum.donanimhaber.com/youtube-vanced-arka-planda-oynatir-reklam-oynatmaz-kurulum-kilavuzu-ve-sikca-sorulan-sorular--143265843#143265843


    Hocam bu konu sayesinde edindim. Hâlâ sorunsuz kullanıyorum. Ama her gün YouTube güncellensin mi diye soruyor. Hayır a basıyorum daha da gelmiyor. Bunun haricinde orijinal YouTube yi durdurdum ve fabrika ayarlarına geri döndürdüm.


    Sıkıntısız kullanıyorum. Tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ÖTV de depremden sonra kaldırılacaktı noldu %50 oldu lisans parası adı altında yapılan vurgunun her sene fiyatı artacak örneğin şirketler bu sene 500 bin TL veriyorsa seneye 600 olacak diğer seneye 700 sonra ne olacak sansür gelecek podcastlere müdahale edilecek şarkıların küfürlü yerleri kesilecek bu kadar eziyete dayanamayan streaming platformları çekip gidecek olay bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Hiç düşündün mü bu işin arkasında para dışında sansür veya kişilerin verilerinin devlet tarafından takip edilmesi vb... gibi çeşitli taleplerin olabileceğini ?


    Ben bunun sadece paradan veya lisansta ibaret olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen ülkemiz kapalı kapılar ardında bu gibi servislerden açık kapı ve istediği an müdahale, sansür vb gibi her konuda garanti istiyor.

    Devletlerin tamamı bunu ister zaten. Seni takip etmek ister istediğine sansür yapmak ister. Dünya üzerindeki hiçbir ülke toz pembe değil. Kimi ülkeler bunu çok profesyonel yapar özgürlükçü olur kimiside ortalıkta yapar engelci olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.