Şimdi Ara

THY bagaj rezaleti (yurt dışına gidecekler mutlaka okusunlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
8
Favori
9.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar selamlar;
    Başımıza gelen vahim olayı sizinle paylaşmak istiyorum aynı hataya düsmemeniz(ya da bir yakınınızın) icin.Olay söyle gerçeklesti:
    Esimle beraber yaptığımız Amerika gezisinde en son durak olan New York tan ayın 29/04/2013 tarihinde JFK havaalanından dönmek üzere saat 21:30 sıralarında hava alanında olduk. Malum Amerikaya gidince de Iphone almadan olmayacağı için 4 tane Iphone aldım(14 gunluk tatilin ilk gunu Hollywood dan aldım) bu sure zarfında eşim de ben de nasıl olduysa (50 kere dememize ragmen , bu yuzden kısmet artık diyorum) kendi telefonlarımızı ve babama aldığım telefonu kullanmadık. 14 gun boyunca yanımızda taşıdığımız telefonlar(araba kiralamıştım) en son gun yine malum gumruk vs. den dolayı Guess Collection marka saatler ve Hugo Boss marka saatle beraber 3 adet Iphone5 i ucak altı bagajına verdik.(ön açıklama: bildiğiniz gibi ucaga binerken check-in sırasında yetkiliye bagajı tarttırıp verirsiniz onun arkasındaki banttan ucaga gonderilir) JFK deki THY yetkilisi artık bagajları kendilerinin almadığını soyleyerek sadece tartma işlemi yaptı ve bagajları bize geri vererek terminal ortasında bulunan tomografik cihaza goturmemizi istedi(oradan ucaga aktarılıyormus artık) Oraya goturdugumuz zaman korsan tipli bir eleman bavulları cihaza verdi ve bundan sonrasını biz hallederiz seklinde birseyler soyledi biz de pasaport kontrolu yaptırdık ve ucaga bindik. İstanbula geldigimiz zaman valizlerimizi bekliyoruz.Bizle bekleyen 10 kişilik bir grup daha var. Gelen valizleri almaya başladık. Yanımdaki kadının valizi(hani ustune streç falan kaplarlar ya) darma duman olmus sekilde geldi kadın çılgına döndü daha sonra başka birisi de aynı durumu fark etti. O sırada bizim valizler de geldi valizleri aldım ama dış görüntü de çok fark olmamasına ragmen biraz hafif geldi bana eşime kontrol etmesini istediğim de içerisinde bulunan 3 Ipone5(son aldığım 4. Iphone u yanıma almıştım),1 Iphone5 kulaklığı, 3 Gc saat, 1 Hugo Boss saat gitmişti. O sıradaki yanımızdaki kadın Bilgisayarım gitti diye bağırıyor, onun yanındaki genç kızda tez için amerikaya gittim, tez bilgisayarımdaydı bilgisayarımı çalmışlar diye bağırıyordu. THY ve TGS yetkililerini çağırdık ve maalesef ki vahim olayla karşılaştık. Adamlar şunu dedi arkadaşlar:
    -New York mu? bu olay hep oluyor. Amerikadan yapıyorlar. :/ :@ :S...
    Daha sonra öğrendiğim konular sunlar arkadaşlar:
    1- Bu olayın senelerdir olduğu...Polisten ve THY den öğrendim.
    2- Bir Allah'ın kulunun bunun için bir işlem yapmadığını .....
    3- En önemlisi THY nin dediği cümle "değerli eşyalarınızı bagajınıza koymasaydınız"....,
    4- THY nin uçak altına değerli eşya konamaz kapsamında bu giden eşyaların parasını ödemediği,
    5- Buradaki kamera kayıtlarını incelediğim zaman gerçekten de Amerikadan olduğunu olayın anladım.

    Adamlar profosyonel çalışıyorlar:
    1- eşime aldığım Ipad yanındaydı kutusunu valize koyduk, kutuyu açmamışlar bile,
    2- sadece çok değerli saatleri çalmışlar (fiyatı 300$ uzeri). Satmak ve hediye etmek için getirdiğim Skagen ve Nautica marka saatler çantadan alınmamış.

    Eğer bu deneyimim bir kişiye bile yardımcı olabilirse sevinirim. Degerli eşyalarınızı mutlaka yanınıza alın arkadaslar. Konuyla ilgili soru sormak isterseniz elimden geldigince cevaplamaya çalışırım.
    Ayrıca Bu konuyla ilgili olarak yardımı dokunabilecek birisi varsa da cok memnun kalırım.

    Selamlar...







  • Gercekten kelimenin tam anlamıyla rezillik. Gecmis olsun. Yapılabilecek birsey olmaması cok can sıkıcı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 7 Mayıs 2013; 13:20:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozet degerli eşyanızi yaninizdan ayirmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl yani ? Bagajdan malzemeler çalınıyo ve hiç kimse bişey yapmıyomu ? Kim çalmış peki ? Yuh rezalet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gavur değilmi len bak nası sinirlendim ya
  • geçmiş olsun hocam. yazın bende yurtdışına gidecektim. değerli eşyaları mutlaka yanıma, el çantası içinde falan alırım.
  • Yurt disinda 4 tane iphone pahali saatler felan getirilebiliyor mu o sekilde? Ben herkesin sadece 1 esya getirme hakki var diye biliyordum. Ornegin sadece 1 telefon veya 1 saat felan. Bu arada gecmis olsun. Ayni olay Turkiyede de yapiliyor gecen atvde cikmisti 29 kisilik bi cetelermis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jr.Steve -- 7 Mayıs 2013; 13:28:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thy nin ne kadar kaliteli bir firma oldugunun kaniti iste.Gecmis olsun.faturada falan telefonun seri nosu varsa takip ettirebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • medeniyetler ülkesinden medeniyeti görüp gelmişsiniz hocam geçmiş olsun
  • Öncelikle çok geçmiş olsun. Cana gelen mala gelsin. FAKAT, THY'nin bu sorumsuzluğu ve pişkin cevapları beni bile sinirlendirdi. Bu olay uzun zamandan beri oluyorsa neden sizi kimse uyarmadı. Bagajlarınızı tartan sivri zekalının bunu size söylemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Hadi bunu da geçtim. Bilinen bu olay karşısında nasıl olur da THY önlem almaz. Hiç bir şekilde yaptırım uygulamamak sorumsuzluktur. Bir Türk firması, kendi vatandaşını sallamıyor resmen.

    Hocam bu bilgiyi paylaşmış olmanız önemli. Teşekkürler.
  • tezi giden kıza üzüldüm birtek
  • işte o yüzden değerli cihazları kargoya vermemek gerekir
  • Saatler konusunda bir şey yapamazsınız fakat telefonu aldığınız bayi ile iletişime geçip durumu anlatırsanız bayi yetkilisinin telefon ile ilgili çalıntı ihbarı vermesini sağlayabilirsiniz,bu ihbar sayesinde telefon herhangi bir şekilde bulunursa geri size teslim edilir.
    Ayrıca madem durum bu kadar vahim,adamlar resmen çete kurmuşlar,ulaştırma ve dışişleri bakanlığını da durumdan haberdar etmelisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruise06 -- 7 Mayıs 2013; 13:57:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Byfe

    geçmiş olsun hocam. yazın bende yurtdışına gidecektim. değerli eşyaları mutlaka yanıma, el çantası içinde falan alırım.


    teşekkürler .. mutlaka yanınıza alın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cruise06

    Saatler konusunda bir şey yapamazsınız fakat telefonu aldığınız bayi ile iletişime geçip durumu anlatırsanız bayi yetkilisinin telefon ile ilgili çalıntı ihbarı vermesini sağlayabilirsiniz,bu ihbar sayesinde telefon herhangi bir şekilde bulunursa geri size teslim edilir.
    Ayrıca madem durum bu kadar vahim,adamlar resmen çete kurmuşlar,ulaştırma ve dışişleri bakanlığını da durumdan haberdar etmelisiniz.

    asıl vahim olan saatler konusunda thy odeme yapmayı kabul edebilir. JFK polisine, jfk bagaj bolumune, jfk thy sorumlularına, temel kotile, hamdi topçuya mail attım bana mısın demedi kimse. Polisin de dediği ve en doğu olan şey THY orada şikayet ederek durumu çözebilecek tek kişi ama kimse hiç bir şey yapmıyor çünkü kimsenin umrunda değil zaten para odemiyorlar. O zaman aynı ucakta bulunan kişileri bulabilirsem toplu dava açıcam başka yolu yok. Avukat 70-80 % kazanırsın o zaman yoksa tek başına açtığın dava da o esyaların o valizde oldugunu kanıtlamanı isterler dedi.




  • geçmiş olsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. THY gibi bir firmadan böyle pişkin cevaplar beklemezdim ilgi 0 resmen. Bir de eşyalarınızı yanınıza alın demişsin ama yukarıda arkadaşın dediği gibi yanımıza belli miktar eşya alınıyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum acaba ?
  • iyi olmus hocam ders olmus sana kizma da imkani yok ben bi degerli esyami valizle bagaja vereyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    tezi giden kıza üzüldüm birtek

    benim de 4000$ gitti beni sallamadın yani :) ama ben de ona uzuldum gercekten. para bir yere kadar sonucta onun degeri yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beytepeli06

    geçmiş olsun hocam.

    teşekkürler...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.