Şimdi Ara

Threads karakter sınırı ve gelecek dev özellikler belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Threads karakter sınırı ve gelecek dev özellikler belli oldu
    Meta'nın yeni Twitter avcısı Threads uygulaması artık aktif ve her geçen dakika uygulamanın nasıl göründüğüne ve çalıştığına dair daha fazla ayrıntı alıyoruz; Bunlardan birisi de Threads karakter sınırı. Ayrıca Instagram ekibi de yakında yeni platforma hangi özelliklerin geleceğine dair bazı bilgileri paylaştı.



    Threads karakter sınırı ne kadar?



    Threads karakter sınırı ve gelecek dev özellikler belli oldu
    Threads karakter sınırının 500 olduğu açıklandı. Aynı zamanda 5 dakikaya kadar bağlantı, fotoğraf ve video paylaşımı yapılabiliyor.



    Twitter'a benzer şekilde, Threads gönderileri ana akışta sunuluyor. Burada takip etmediğiniz kişilerin “thread’lerini” (sanırım böyle dememiz gerekiyor) de görebiliyorsunuz. Tüm gönderileri beğenebiliyor, tekrar paylaşabiliyor ve yanıtlayabiliyorsunuz.



    Fediverse özelliği



    Threads karakter sınırı ve gelecek dev özellikler belli oldu
    Yapılan açıklamaya göre Threads, üçüncü taraflarca işletilen, birbirine bağlı ve birbiriyle iletişim kurabilen farklı sunuculardan oluşan bir sosyal ağ olan fediverse'in bir parçası olacak. Şimdilik bu özellik kullanılmıyor ancak çok yakında aktif olacak.



    Ayrıca Bkz.Twitter'dan Threads'e akın başladı: 2 saatte 2 milyon kişi!



    Yani, çok yakında tüm kullanıcılar, Mastodon gibi sosyal platformları da içeren ActivityPub kullanan diğer uygulamalarda keşfedilebilecek bir threads.net kullanıcı adına sahip olacak. Bu da teorik olarak kendi uygulama içi bilgilerinizi kullanma ve kitlenizi diğer uygulamalardaki ve dijital alanlara taşıma imkanı sağlayacak. Dolayısıyla Threads profiliniz ile diğer fediverse platformlarda bulunan kişileri takip edebileceksiniz veya onlar sizi takip edebilecek.



    Tek tıkla karanlık mod



    Threads karakter sınırı ve gelecek dev özellikler belli oldu
    İşlevsellik açısından Threads, ekranın üst kısmındaki Threads simgesine dokunarak aydınlık ve karanlık mod arasında basit bir geçiş yapılmasını sağlıyor. Threads’in web ve iOS sürümünde bu özellik var ancak Android’te yok, kısa süre içinde gelecektir.



    Instagram’in şefi Adam Mosseri ayrıca uygulamaya fotoğraf ve video etiketlemenin yanı sıra sesli notların da geleceğini, ayrıca gönderi tepkilerini de düşündüklerini, ancak bunun kullanıcı arayüzünü karmaşıklaştırabileceğini ve Meta'nın bundan kaçınmak istediğini söylüyor



    Akış nasıl akıyor?



    Threads ana sayfasındaki gönderiler veya “thread’ler”, Mosseri’ye göre gönderiler hafifçe sıralayan bir algoritma ile kullanıcılara sunuluyor. Mosseri, etkileşimi artırmak için Threads akışınızda takip etmediğiniz hesaplardan gelen önerileri de vurgulamak istediklerini belirtiyor. Bu akış mantığı Twitter’ın mevcut kullanıcı arayüzüne benzer şekilde 'Takip Edilenler' ve 'Önerilenler' gibi ilerleyen zamanlarda bölünebilir. Bunların yanında halihazırda Threads uygulamasında hashtag'ler aktif değil. Instagram’da bu özelliğin olduğunu düşündüğümüzde ilerleyen zamanlarda hastag özelliğinin geleceğini düşünebiliriz.



    DonanımHaber Threads sayfası



    En son teknoloji haberleri, gündem, son dakika gelişmeleri ve fazlası için DonanımHaber'i Threads'e takip edebilirsiniz: threads.net/@donanimhabercom




    Kaynak:https://help.instagram.com/169559812696339







  • Bir belgeselciler (!) eksik onlar da taşınırsa twitter kökten biter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın öbür gün sansür olmasın diye özgür bir platform kurulsa daha iyi olurdu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her şeyi koymaya çalış, kendi arkadaşına bir şeyi sistem üzerinden göndermeyi yapma. Instagram, Twitter veya WhatsApp’tan paylaşabilirsiniz ama mesaj uygulaması olmasın. Abes. Bunu da Messenger uygulamasına bağlamaya kalkarsa Facebook’u ve Messenger’ı kullanmadığım gibi bunu da kullanmam olur biter. Adam bi mecra kurup 4 tane uyulama yükletiyor. Telefonda gereksiz uygulama ordusu. Kalsın abi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1 milyar indirmeye ulaşsın indirmezsem namerdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Meraktan indirdik kafamız karıştı kaldı öyle

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kurumsal anlamda ilk ciddi rakip sanırım. Elon işte bu sefer zorlanmaya başlar. Ama gelişim açısından ileri de Twitter'a benzer mi bilinmez.

  • Donanimous kullanıcısına yanıt

    twitter 330 milyon kullanıcıya sahip. 1 milyar ne

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Yüklemeyeceğim için geyik yaptım :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.