Şimdi Ara

The Witcher Remake | PC | Ana Konu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
14
Favori
5.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • saatlerimi gömüp heryerini didekleyerek oynayıp bitirdiğim ama yinede remakesi çıksın dediğim bir oyundu. atmosferi müzikleri süper. vizima şehrinden, kenar mahallelerin tekinsiz lağım çukurlarına, genelev işleten vampir hatunlara, mezarlıklara, ve benim hep tırstığım lanetli balıkçı adasına bir sürü efsane mekan var remakade harika olur. bence 2.oyundan iyiydi. 2.oyunda kontrat işini falan becerememişler bu oyunda daha düzgündü. en iyisi 3.oyundaydı tabi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan4292 -- 27 Ekim 2022; 14:33:52 >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Şurda 10 kişi remake istiyorsa 1 kişi istemiyordur
    Neden bu kadar rahatsız oldunuz ki
    İnsanlar klasik yapımları tekrardan oynamak istiyor ancak grafik oynanış dönemin gerisinde kaldığı için oynayamıyor
    İşte tam burada remake kavramı devreye giriyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    sektör çok sığ bir noktaya çekildi farklı bir şey deneyimleyemiyoruz artık. yıl içerisinde 1-2 oyun konuşulursa konuşuluyor goty adayı olarak. misal bu seneye bakalım. Elden Ring dışında beni mest eden bir oyun yok şuan. GoW Ragnarok geliyor bir de ondan çok ümitliyiz, bakacağız oynayınca. eee kos koca yıl 2 oyun konuşuluyor. yanlış anlaşılmasın, diğer büyük küçük bir çok oyunu deneyimledim yıl içerisinde. ama yok. Elden Ring dışında bana aynı duyguları yaşatan bir oyun çıkmadı ve son bir kaç senedir çıkmıyor zaten senede 1-2 yapım dışında adam akıllı iş.


    donanımlar hızlanıyor, grafikler uçuyor, oyun motorları gelişiyor diyoruz ama oyun kalitesinde, inovasyonunda geriye gidiş var.


    peki neden Witcher 1 remake'e sıcak bakmıyorum? çünkü nasıl geleceğini az çok tahmin edebiliyorum. herkes tarafından kabul görmüş Witcher 3'ün izlerini taşıyacak bence. az risk ile Witcher 1'i Witcher 3 e benzeteceklerini düşünüyorum. alabilecekleri başka bir risk yok çünkü. risk almayı sevseler yeni bir şey denerlerdi. hoş Cyberpunk ile denediklerinde de gördük ne olduğunu. hep diyorum böyle ön kabul yaptığım yorumlarda. umarım ben yanılırım. sonuçta bende bir oyuncuyum ve iyi bir iş görmek, deneyimlemek istiyorum. ama CD Project Red'in elinde haklarını tuttuğu en önemli markası Witcher ve bir önceki duyuruları da düşününce deli gibi Witcher basma fikri ne derece doğru olacak zamanla göreceğiz. ha bu arada şu da tuhaf. sen geçtiğimiz aylarda Witcher serisinin geleceği hakkında önemli duyurular yapıyorsun. o duyuruda planında yoktu da şimdi birden Witcher 1 remake'de mi patlatalım dedin hazır gaza gelmişken? bana komik geldi bu durumda. CD Project Red sanırım Ubisoft'u kendine örnek alıyor. Adamlar AC serisinden kaç tane oyun duyurdu. var mı son AC oyunlarını ayıla bayıla oynayan bilmiyorum ama bende oynamama rağmen bitirdiğim gibi bir daha yüzüne bakmayacağım oyunlar son AC oyunları. her halde Witcher'ı da AC oyunlarına benzetme planı var CD Project Red'in. zamanla göreceğiz bunu.





  • önlerden

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Bu durum tek cdpr ile alakalı değil ki artık firmaların oyun çıkarması çok yavaşladı
    Bence bunun nedeni altında en iyisini en gerçekçi grafiklere oynanışa hikayeye sahip oyunlar yapmak istemeleri olabilir
    Kısa sürede birbirinin benzeri oyun yapmaktansa uzun yıllar üzerinde çalışılan eşi benzeri olmayan kaliteli oyunlar yapmak istiyor olabilirler
    Örneğin rockstara laf yapıyoruz ama adamlar tüm güçlerini bir oyuna yöneltiyor ortaya ne denli kaliteli yapımlar çıktığını görebiliyoruz
    Cdprnin birden çok oyun duyurmasının en önemli nedeni düşen hisselerin tekrar yükselmesini sağlamak
    Beş tane oyun duyurdular diye bu oyunlar beş senede gelmeyecek
    Çok uzun vadeli planlar belki 20 sene belki 30 senelik planlar
    Kıssadan hisse sabırla bekleyelim oyunları
    Bir firmanın devam oyununu beklerken farklı firmaların oyunları ile oyun açlığımızı gideriyoruz zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Bu yorumun en yakışacağı oyun Last of Us Part 1'dir. Evet firmalar artık risk almıyorda alan kaç satıyor ki? İyiliği kötülüğü ayrı olay ama günümüzde artık indie yapımcılar hariç riskli iş ne çıkıyor ne de yapılmak isteniyor. Oyun yapımcıları, firmalar da sonuçta kar işine bakıyor ve halihazırda var olan ve istenilen bir fikre para dökmede daha cesur davranıyorlar. Günümüzde live service, Fortnite, Genshin kafasında işlerin tuttuğu milyar dolarlar kazandığı bir sektörde remake/remastered işlerine ben bu kadar kötümser bakmıyorum çünkü zaten halihazırda sevdiğimiz bir şeyi tekrar görmek beni daha mutlu ediyor. Sony'i TLOU Part 1 yüzünden topa tuttular ama şu an 10 tane live service oyun geliştirmesi konusunda kimse topa tutmadı. İşte beni de asıl bu korkutuyor. Şu an bile adamların birinci parti stüdyolarında bu kadar hikaye bazlı oyun geliştirilmiyordur.


    Ezcümle şu an sektörün korkması gereken şey remake/remastered furyası değil hocam alttan alta gelen live service kafası oyunlar. Ubisoft diyoruz ama adamlar bile Valhalla'ya MMO, Live service sistemini müthiş yedirip tek oyundan koca bir seride kazandıklarından daha çok kazandılar. CDPR'ın en azından bu live service olayına cumburlop girmemesi daha mutluluk verici açıkçası.





  • https://youtube.com/watch?v=JDA2TiPSUGU&feature=share&utm_source=EKLEiJECCKjOmKnC5IiRIQ

    Var bir hayalimiz 🥰

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Witcher 1 güzel bir oyun. Umarım hakkı verilerek kaliteli bir remake yapılabilir.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Sony konusu zaten ayrı bir olay valla. Benim için "hikayeli oyunlar" kısmında ki son kaleydi. Sony'de remake basınca daha doğrusu Tlou P1 remake basınca artık kabul ettim Sony'in bildiğimiz Sony mantığından artık tamamen uzaklaştığını.


    Remake kısmında çok katı değilim aslında. Keşke her oyun Demon's Souls, Resident Evil 2, FINAL FANTASY VII Remake gibi kaliteli remake olsa. Ama sony bile remake işinin Tlou p1 ile suyunu çıkarınca artık remakelere daha bi ön yargı oluştu.


    Valla son olarak yukarıda dediğimi tekrar edeyim. Ben bir oyuncu olarak kötü iş çıksın istemem, keşke her remake yukarıda saydığım remake işler gibi olsa, o zaman zevkle oynarım. Ama şuan remake deyince sektörden nasıl bir iş çıkacak bilemiyorsun. Çok iyi örneklerde var dediğim gibi çok vasat, gereksiz işlerde.

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Oyunu oynamadiginizi varsayiyorum. Remake gelmesi cok iyi birşey.. Bkz Mafia / Resident evil 2/3 / Final Fantasy VII Remake / Demon’s Souls Bu tarz oyunlar Remake gelmesi elbette sevindirici..


    Senin bahsettigin şey Altini cizersek Remastered oyunlar diyelim..

  • İlk Witcher oyununun yeri bende çok ayrıdır. Oynadığım zaman kendimi kaptırıp gidiyordum dünyasında. Özellikle müzikleri enfesti.

    Remake yapılmasına sevindim. Umarım hakkını veren bir yeniden yapım olur. Yapmak için değil kaliteli şeyler ortaya koymak için geliştirilsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 28 Ekim 2022; 12:22:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Last of remake değil ki bariz bildiğiniz remastered
    Verdiğiniz diğer örnekler hakkı verilerek remake yapılmış oyunlar
    Bu furya resident 2 ile başlamış ve oldukça başarılı bir yapım ortaya koydular
    2007 ve öncesi oyunlara remake yapılması sizcede gerekli değil mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TLou PS3 oyununu Ps4 için güncellediler zaten remasterad ayağına. Şimdi tekrar güncellendi ve satışları için o kadar çok değişiklik yaptık dedi ki Sony üstü kapalı Remake yaptık demeye getirdi. Haliyle millet Remake diyor ama oyun biraz Remastered + Remastered Plus falan oldu. yani iyice saçmaladılar o tarafta.


    Remake tabi ki yapılabilir. Ama remake kavramı bence çok önemli ve herkes remake deyince farklı bir beklenti yazabilir.

    Ama şahsi olarak benim remake oyundan beklentim birebir eski oyunun aynısını güncel grafiklerle yapılması değil. O zaman ki teknolojinin el vermediği eklemeler yapmak, oynanışı çeşitlendirecek içerikler eklemek, gerekiyorsa bölüm tasarımlarını baştan yapmak. Bu maddeler uzatılabilir. Özetle eski işe güncel ve bir o kadar da yerinde ekleme, hatta gerekirse çıkarmalar yapmak çok çok önemli. Bunları yapanları övüyoruz, yukarıda bende örnekler verdim. İşte bu noktada yapımcı devreye giriyor. Misal Dead Space remake geliyor. Bakıyorum gameplay videolarına, evet bir ekleme var orjinal oyunun üzerine ama halen beni satın almaya ikna edici seviyede değil. Çıktıktan belli bir süre sonra oynadığımda fikrim değişir mi bilmiyorum. Olayda şuna geliyor, zaten artık büyük bütçeli az oyun geliyor. Remake furyası yüzünden gelen bir çok büyük bütçeli oyunda artık Remake oyun olarak geliyor. Bu durum hem yeni AAA oyunları daha da az görmemize sebep olacak ve gelen Remake'lerin ne kadar "yenilikçi" olduğu konusundaki soru işaretlerini beraberinde getirecek.





  • Yerimizi alalım.

  • Abi efsane oyundu ya müzikleri halen kulağımda :) Sevindim bekliyoruz

  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt

    Türkçe dil desteği ile gelmeyecekmiş

  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    Gerekli

  • Resmi bilgi mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam kim söyledi söylermisiniz ? :) Oyunu yapan firma cogu oyunlara Türkçe dili getirdi. Bu oyunada Türkçe gelicektir. %90 Türkçe diyelim :) Hem daha erken bekleyip görecegiz.

  • witcher 3 harika, muazzam, mükemmeldi önce onu oynadım.


    witcher 2 pek sarmadı. yarıda bıraktım.


    witcher 1 in kontroller çok acayipti oynayamadığım için bıraktım.


    witcher serisi p*ç oldu bende malesef. seriyi bitiremedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 28 Ekim 2022; 8:47:5 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.