Şimdi Ara

The Last Of Us Part I (Remake) PS5 ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.217
Cevap
21
Favori
54.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Last Of Us Part I (Remake) PS5 ANA KONU



    The Last of Us Part I



    https://www.youtube.com/watch?v=WxjeV10H1F0



    Çıkış Tarihi : 2 Eylül 2022 - (PS5)


    Platform: PS5,PC




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 10 Haziran 2022; 1:11:52 >



  • Söylenebilecek her şey çoktan söylenmiş. Ama hala bazı konularda saçma sapan ısrarlar sürdürülüyor. Fanatik yorumlar yapılıyor. Üzücü.

    The Last of Us’ın yeri bende çok ayrı. Seriyi ne kadar çok sevdiğimi, bende nasıl bir duygu buhranı yarattığını aşağıdan öğrenebilirsiniz… 👇



    Neyse…

    Arkadaşlar bu remake falan değil. Bu bir remaster. Remake ayağına pazarlanan Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy, Spyro Reignited Trilogy, Shadow of the Colossus ve hatta Demon’s Souls ile aynı kefede olan bir yapım.

    Remake dediğin Resident Evil (2001), Resident Evil 2 (2019) ve Final Fantasy 7 gibi olur.

    Lütfen remaster ve remake arasındaki farkı kavrayalım artık. Görsel iyileştirme ne kadar iyi olursa olsun bu asla remake olmaz. Bir eserin remake olması için baştan yapılması gerekiyor.

    Sony hiçbir zaman bu oyuna remake demedi, ısrarla bunu kullanmaktan kaçındı. Geçen sene çıkan Jason Schreier’in söylentisinde “remake” terimi kullanıldı. O haberi okuyanlar veya dolaylı yoldan duyanlar olarak aklımıza bir remake terimi oturdu. Oyun için resmi olarak “re-build” terimini kullandılar tanıtımlarında. Fakat yine de "baştan yaptıklarını" idda ettiler.

    Görsel yenilenmeye gram lafım yok. Üstüne basa basa söylüyorum; Her şey çok güzel görünüyor. Fakat! İnsanların beklentilerini bile bile, herkesin 2. bölümün oynanışıyla bir 1. bölüm beklediği aşikar olduğu bir durumda böyle bir karar vermek… Bunu bile bile oyunu eski mekaniklerle çıkarmaları tamamiyle onların hataları. Kimse remake’i bu kadar çabuk beklemiyordu. Madem yapacaksınız bir sene daha bekletin ve tam bir remake yapın, insanların sizden beklediği şeyi verin.

    Sony’nin miladı dolmuş oyunları Nintendo edasıyla tekrar ve tekrar ısıtıp full price olarak önümüze servis etmesi kabul edilebilir bir tutum değil.

    Bundan 6 sene önce Uncharted 4’ün deluxe sürümünü edinmiştim ve Kayıp Miras çıktığında oyunu ücretsiz vermişlerdi. Ek olarak Jak and Daxter’in bir oyunu da Kayıp Miras’ın ön sipariş bonusu olarak kütüphaneme eklenmişti.

    Gel gör ki bugün aynı firma bana aynı oyunu 3. sefer satıyor, hem de full price. Burda iki seçenek olmalıydı…

    Ya oyun 35 birimden satılacaktı. Remastered sürümüne sahip olanlara da yarı fiyattan satılabilirdi alternatif olarak. Ya da en temizi yeni Plus kitaplığına eklenmeliydi. Böylece olumsuz yorumlar minimalize seviyede seyir görecekti. Hem aboneliğin reklamı yapılacaktı hem de kullanıcılar memnun kalacaktı. Ama gelin görün ki içinde çoklu oyuncu modu dahi olmayan yeni versiyonu tam oyun fiyatına çıkarıyorlar.

    Ha bu arada oyunu deneyimlemek için takas yoluyla edindim. Bombalamak için bombalamıyorum. 800 lira da versem 10 lira da versem bu hizmeti satın alan biri olarak en doğal yolla ilgili ürünü eleştirme hakkına sahibim. Madem aldın niye dissliyorsun ya da madem dissliyorsun niye aldın gibi bir argüman söz konusu olamaz.

    Göz var izan var. Rica ediyorum tutarlı eleştirilerde bulunanlara saçma sapan ithamlarda bulunmayalım arkadaşlar.

    Sağlık ve sevgiyle.



    Edit: Video linki düzeltilmiştir.

    Sendeki bu tavırlar ne ben onu anlamadım. Tamam oyunun en büyük fanı sensin. İnsanların her eleştirisine hadi kardeşim hadi demeye hiç mi üşenmiyorsun ?


    Oyun oynamayanlar için bulunmaz nimet olacak bilgisayara da gelmesiyle beraber.

    ama oynayanlar için fiyat çok fazla. Bundan dolayı bile puan kırılmışken burada bir tane yaşı büyük ama gelişmemiş fanboy “Hepiniz alacaksınız ki ehehee” diye eğleniyor. Oynayan oynar, bekleyen bekler. İnsanların eleştirdiği noktaya yanıt ver bence çünkü yorumların gerçekten “ben yardım istiyorum” diyor.

    Sen firmaya destek olmak için 10 tane al hocam.

    kimse oyuna kötü demiyor.

    oyunda yenilik yok, part 2 animasyonları eklenecek diyorlardı yok.

    zaten güzel gözüken oyuna SADECE grafik güncellemesi getirmiş adamlar buna alkış mı tutmamız gerekiyor?

    bu kadar grafik fetişiniz varsa niye konsolda oyun oynuyorsunuz pc alsanıza.


    sadece grafik yenilemesi olan oyuna açgözlü gibi 70 euro istiyor adamlar siz de savunuyorsunuz dikkat edin yorumlarda kimse oyuna kötü demiyor rezalet fiyat politikasını eleştiriyor

    ya ne alaka , sanki on bin liralık bir ürün, elit bir kesimmişsiniz gibi sadece oyunu kendiniz mi oynayabiliyorsunuz sanıyorsunuz anlamıyorum ki ne bu tavırlar ?


    oynadım gördüm, ne 70 dolar eder, ne bin lira eder. oyunu sıfırdan oynayan birisi için bile gereksiz.


    konsol fanboyları 3-4 sene öncesine kadar biz grafik istemiyik, biz hikayeli oyun seviyik diye kendilerini avutuyorlardı şimdi de grafik fetişi oldunuz çıktınız bir şeyi tadında bırakmayı bilin yahu


    ps5 sahibiyim, sayamayacağım kadar da kutulu oyunum var bu arada, arşivciyim, part 2 dahil bir çok ps exc oyunun koleksiyoncu sürümüne de sahibim, ama bu oyun bu parayı etmez ya.


    bak bu üstte gördüklerini de şu sebeple yazıyorum ki '' playstationu bile yok iksbakscı burda last of us çamurluyor ehehe '' deme diye diyorum


    allah allah 10 yıl sonra da bir daha mı '' remake '' yapıp oynayacağız bu oyunu ?


    oyunun proje aşamasında neler yaşadığını araştırıp öğrenirseniz zaten ne denli bir rezaletten geçtiğini fark edersiniz ama öncelikle fanboy gözlüğünü çıkarmanız lazım.


    last of us oyununa aşığım bu arada, remastered versiyonunu en az 10 kere bitirdim, 2-3 kere de yeğenim falan oynarken izlemişimdir baştan sona.


    bizim karşı olduğumuz durum şu , hali hazırla fan kitlesi olan bir oyunun etinden sütünden yararlanıp işi başka yönlere çekip insanların ceplerindeki parayı iyice yolmaya yönelik politikalar can sıkıyor, siz hala yok süper oyun yok bilmem ne.


    oyun zaten görsel olarak mükemmel gözükmek ZO RUN DA. bak bir daha yazıyorum, ZO RUN DA.


    nd' bir sony firması, oyunlarını pse göre geliştiriyor, yaptıkları konsol 10 kat güçlenmiş, ne bekliyonuz ki, yıl olmuş 2022 zaten çıkan çoğu aaa oyun mükemmel grafiklerle çıkıyor :D uncharted 4 orijinal hali bile aç bak hala mükemmel gözüküyor



    adamların tek amacı var ; dizisi çıkarken oyunu hypelayıp, oyunu pc e çıkarmak, bunu yaparken de daha iyi bir şekilde çıkarmak istiyor haliyle, ancak bunu yaparken kendi asıl kitlesi olan playstation kullanıcılarına ZERRE güzellik yapmıyor, ( remastered versiyonun varsa 10$ ver al gibi, ya da ps plus deluxe, extraya getirmek gibi ) siz de kalkıp ' vav süper grafikler be yav, 70 dolar etmeyecek de kaç edecek ' diye burada adamların ekmeğine yağ sürüyorsunuz


    keşke horizon zero 2 de de böyle yapsaydınız da, yeni nesil versiyonunu kitleselerdi size ekstra paraya :D



    bak cyberpunka, ücretsiz yeni nesil yama yaptı, bunu '' remake '' adı altında ek paraya satabilirdi

    witcher 3 çıkaracaklar yeni nesil, bak kaç yıllık oyun, remake başlığı koyup para istemiyorlar, oyuna sahipsen bedavaya yükselt diyorlar.


    bu oyuna da olması gereken buydu, nokta.

  • Jason Schreier doğru sızıntılar yaptığı için muhtemelen oyun gerçekten remake olarak gelecektir. Ben remake yapılmasına gerek olduğunu düşünmüyorum, muhtemelen Part2 ile uyuşmayan ufak tefek mantık hatalarını remake de gidermeye çalışacaklardır. Köklü hikaye değişiklği beklemiyorum,olursa da eminim güzel yaparlar.

  • Remake'in şahane olacağından kimsenin şüphesi yoktur ama bence lüzumsuz. Mevcut haliylede çok seviyoruz defalarca oynadık yine keyifle oynarız. Remake'e harcayacakları vakit yerine Bend Studios'a Days Gone 2 de yardım edebilirlerdi. Gerçi Sony DG2'yi istemiyor.(Kararından dön Sony! )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 10 Nisan 2021; 14:39:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hala çok iyi oyun sırıtmıyor kesinlikle yeni bitirdim gereksiz olmuş daha ne yapacaklar acaba..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harcanan emeğe yazık. Sony bu nesilde kaybetmeye oynuyor sanki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkincisi çıkmış bir oyunun umarım ilkini çok fazla değiştirip hikayeyi kötü hale getirmezler. Muhtemelen içerisine az biraz Abby sosu ekleyeceklerdir ikinci oyunda sırıtmasın diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başta bana da saçma gelmişti remake fikri ama dün Konsolüssü'nde Onur Kaya mantıklı bir şey söyledi. Bu yıl Last of Us dizisi geleceği için seriyle daha önce tanışmamız kişiler için ilk oyunu baştan yapmak güzel bir hamle olabilir. Malum Witcher dizisi çıktıktan sonra Witcher 3 ikinci baharını yaşamıştı.

  • Yeni bir gelişme (iş ilanı) oyunun beklenenden daha da erken çıkacağına işaret ediyor olabilir.


    Özellike "Implement existing gameplay systems into a new framework" kısmı kesinlikle last of us remake i işaret ediyor :)


    Kaynak:


    https://www.gamingbible.co.uk/news/playstation-the-last-of-us-remake-may-be-coming-sooner-than-expecte-20211203




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 5 Aralık 2021; 22:23:19 >
  • Bu oyun inşallah gerçek değildir ya. Gerçekse bile, yani en azından Naughty Dog gibi bir firmayı zaten hali hazırda harika çalışan bir versiyonu olan bu oyuna Remake yaptırmak ile harcamazlar umarım. Gerçekten yıkılırım eğer böyle bir şey yaparlarsa, çünkü bunun anlamı TLOU 3 ya da yeni Naughty Dog IP'sinin (FPS olacağı söyleniyor) 2 yıl gecikmesi demek olacak. ND gibi bir stüdyo böyle angarya işlerle uğraştırılmamalı, elindeki en iyi stüdyo Sony'nin Santa Monica ile.

  • The Last Of Us Part I (Remake) PS5 ANA KONU
    The Last Of Us Part I (Remake) PS5 ANA KONUvgc
    The Last of Us PS5 remake is ‘nearly finished’ and could release in 2022, it’s claimed | VGC
    https://www.videogameschronicle.com/news/the-last-of-us-ps5-remake-is-nearly-finished-and-could-release-in-2022-its-claimed
  • İnşallah direk last of us 2 grafik motoru ve dinamikleri ile yeniden bir yapım olur yapay zeka da elden geçirildiyse çicek gibi olur. Büyük ihtimal pc yede çıkış yapıcak yıl sonu 2023 de de part 2 gelir pc'ye. Ben bu sene asıl part 2 director cut bekliyorum part 1 ile birlikte bundle çıkararlar büyük ihtimal.

  • Güzel bir iş olacaktır kuşkumuz yok, söylentiler yakında resmi hale kavuşacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ps5 resmen ps4 pro v2 oldu ..bu kadar olmaz sony ne yapmaya calisyir anlamak guc hadi oynamayanlar icin vs yaptin diyelim ama zaten exc olayini bitirdin ne gerek var buna?oyun 3 makine gordu yeter..
    Days gone basarisiz diyirsan devam oyununda gerkeni yaparsin bence cok basarili bir oyundu sony tehlikeli adimlar atmaya devam ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evo_4 E kullanıcısına yanıt

    Biz bile elestiriyoruz artik 😂sony akillanmicak evo ne kendi ekosistemini kuruyor nede xbox gibi buyuyor ..ikisinden birini tercih etmeli yoksa bu isin sonu kotu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps4'te oynuyorum şu sıralar ve gayet iyi hala. Bunun yerine Jak and Dexter yapsalar ne güzel olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moral Veren Adam kullanıcısına yanıt

    Maliyet doye diye kendilerini bitiricekler madem exc mantigi kalmadi yap oz aman diger oyunlarini bi ton oyunu var eski nesilerde sonynin syphon filter mesela gunumuz cogu yps ve fps oyununun esin kaynagi dino criss var vs dagala remake remaster pesinde tama yine yap ama ps1 ps2 deki oyunlarin yenisini yap


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkopol kullanıcısına yanıt
    Remaster oyunlar serinin devam etmesini de baltalıyor açıkçası. Eskiden serinin tüm oyunları birkaç yılda çıkardı. Şimdi ise serinin bitmesi 10 yildan bile fazla sürebiliyor. Teknoloji ve detaylı oyun yapımının da etkisi var tabii ki ama remasterlar serinin tamamlanma süreci daha da uzatıyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moral Veren Adam kullanıcısına yanıt

    Ps3 ps4 arasi tamam kalitw farki barizdi ama suan pro varken remake yapmadan hicbir anlami yok ps5 e cikarmanin ilk kez oynicaklara birsey demiyorum ama sony ne yapmaya caliyor anlamis degilim iyi kotu baska oyunda yapmaya calismiyor basariz olma korkusyla sanirim buyuk butcede dedigin gibi uzun suruyor


    ff7 gibi yapsalar eski oyunlarin remakesini mesela syphon filter va efsane olur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkopol -- 22 Ocak 2022; 20:34:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyuna ne kadar gerek vardı bilmiyorum ama oynuycaz yinede The Last Of Us Part I (Remake) PS5 ANA KONU 

  • Tuomir kullanıcısına yanıt
    remake dediği, oyunu daha iyi grafiklerle tekrar yapmak. hikayeyi değiştirmek yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.