Şimdi Ara

The Crown (2016 - ) | Netflix (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
7
Favori
8.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elizabeth Debicki, Prenses Diana rolüyle #TheCrown'ın 5. ve 6. sezonlarında yer alacak.

    Felfena bir son 2 sezon geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4. sezon 15 Kasım’da

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dizinin güçlü yönleri nedir? Genelde Netflix orijinallerine ve biopiclere mesafeliyimdir o yüzden fikirlerinizi merak ediyorum.

  • Sp!deR kullanıcısına yanıt
    Müthiş oyunculuklar, müthiş bir kurgu ve yüksek bütçenin hakkını sonuna kadar veren devasa prodüksiyon.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok az kaldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlemeye karar verip listeye attım, başladığım diiziyi bitirmek gibi bir huyum var umarım pişman etmez.

  • Bende izlemeye başladım umarım pişman olmam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun süre beklediğimize değdiğini düşünüyorum, kesinlikle pişman etmeyen bir sezon daha sundu bize Peter Morgan. Sezonun yıldızları bana kalırsa çok net Emma Corrin ve Josh O'Connor ikilisi. Emma, Prenses Diana'yı kusursuz şekilde canlandırmayı başarırken, Josh ise 3. sezonda yürek burkan hikayesiyle izlediğimiz Charles'tan neden nefret etmemiz gerektiğini muhteşem bir şekilde hatırlattı bize bence. Bu sezonu sırtlayan hikaye de Diana - Charles oldu zaten.


    IRA'yi de gündemine alan ve Lord Mountbatten'in ölümü ile daha da büyüyen, bence 4 sezon içindeki en iyi açılış bölümüyle açıldı sezon. IRA konusunu daha detaylı görmek isterdim. Diana - Charles'ın ilk tanıştığı sahne çok tatlıydı. Sonunun nasıl olacağını bile bile izlemek ise ayrı bir hüzün oldu. Gillian Anderson'ı sağlam benzetmişler gerçeğine ama bir Churchill - Elizabeth etkisi yaratmadı bende sezon boyu. Bu ikilinin hikayesinin altı tam dolmamış diye düşünüyorum. O yüzden o tarafın hikayesine çok değinemeyeceğim. Belki de duruş olarak dikleştikleri için olabilir bilemedim. İskoçya'daki sahneler yer yer güldürdü, yer yer utandırdı. Thatcherlara üzülürken Diana'nın tüm gönülleri fethetmesine bayıldım, hele Philip ile geyik avı sahneleri çok hoşuma gitti. O geyik avının da bir nevi sembolizm okumasıyla Diana'yı anlattığına dair bir şeyler okudum ve daha da üzüldüm.

    Charles'ın gönlünün başkasında olması detayına Margaret üzerinden yapılan yollamalar etkileyici oldu, Charles'ı en iyi anlayan da odur zaten. Margaret şu kraliyet ailesindeki favori karakterim olabilir. 4 sezondur da ona ayrılan bölümler nefis zaten. Ama gel gelelim Charles'taki haysiyetsizliği anlatmaya kelimelerim yetmiyor. Utanması yokmuş gibi bir de Diana'ya "Camilla ile konuşabilirsin" ayağı çekiyor, düğününden önce Camilla'ya özel bileklik bastırıyor, günlüğünden fotoğrafı düşüyor, telefonlar eksik olmuyor... Diana'nın sarayda yapayalnız kaldığı, düğününde Charles'ın yersiz lafı sonrası bozuntuya uğradığı sahneleri izlemek çok zor. Bile bile kızın hayatını kabusa çevirdi Charles denen herif.

    Kraliçe'nin çocuklarıyla olan sohbetinin zirve yaptığı bölüm epey keyifliydi. Ben favorisinin bir şekilde Charles çıkacağını düşünüyordum, o sahnede hemen arkasında da bir Charles fotoğrafı görünce neredeyse emin olmuştum ama Andrew çıktı. Philip'in Anne tercihi ise çok ortadaydı ve şaşırtmadı. Anne karakterinin de evliliğinin bir krize dönüştüğünü öğrendik fakat yine altı boş gelen konulardan bir tanesiydi bana kalırsa.

    6. bölüm ile birlikte 5. bölümde ara verdiğimiz Diana - Charles hikayesine döndük ve etkilendik. Uzun mesafeli gezi, çocuğun perişan hali, ikilinin konuşması, Diana'nın yine tüm dikkatleri üzerine çekmesi, Charles'ın kudurması, Kraliçe'nin Diana'nın sarılmasına tepki dahi vermemesi... Müthiş bir bölümdü her şeyiyle. Sarılmayı bile "mide bulandırıcı" bulan bu denli taşlaşmış insanların yanında Diana'nın çok sevilmesine, Halkın Prensesi olmasına şaşmamak gerek.

    9-10. bölümler Charles'a olan nefretim tavan yaptı. Diana'nın yaptığı sürprizin ardından bile Anne'e gidip nefret kusması... Ağır karakter yoksunu ya. Kavga ettikleri sahne ise kusursuzdu diyebiliriz.


    Spoiler içindekilere ek olarak Charles'ı oynayan aktörün birkaç tık genç kalması, zaman atlamalarının fazla keskin olması gibi ufak tefek olumsuzluklar olsa da kesinlikle güzel bir sezondu. Sezonları sıralamaya çalışırsam, 1 > 2 > 4 > 3 diyeceğim sanırım. Bu kadroyu da özleyeceğiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 4.sezon baya İngiliz medyasında olay olmuş. 3 sezondur bir şey yoktu da Diana gelince mi olay oldu. Zorlarına gitmiş bazı şeyler. Diana'yı bu hale getiren Kraliyet olmuş izlerken ne sinirlerim gerildi. Netflix'e kurmaca yazılmasını istenmiş umarım 5. ve 6.sezonları gidişattan etkilenmez.

  • Bu dizideki tüm olay ve karakterler hayal ürünüdür, gerçek kurum ve kişilerle ilgisi yoktur mu yazacak şimdi?

    Senaristlerin üzerinde baskı olmasın da.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir bakayım diye başlamıştım ama çok beğendim. Kurgu, oyunculuklar hepsi çok iyi. Bir de ciddi anlamda bölümleri izledikten sonra birkaç araştırmayla İngiltere tarihindeki önemli olayları ve kraliyet ailesinin tarihini öğrenmiş oldum.
    Dipnot: Henüz iki sezonu bitirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke flash tv yaşlandırma tekniği ile claire foy la devam edilseydi, 3.sezon ilk sahne daha yüzünü görmeden sesinden olivia colman olduğunu anladım miğdem ekşidi

    peep show dan uyuzum bu char a, sesi dişleri gözleriThe Crown (2016 - ) | Netflix 

    1.5 hızla izlemeye geçtim ne kadar kısa sürede tüketsem o kadar iyi olacak

  • Drama Dalında En İyi Televizyon Dizisi
    The Crown

    Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu
    Josh O'Connor - Prens Charles

    Drama Dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu
    Emma Corrin - Prenses Diana

    Dizi, Mini Dizi veya Televizyon Filmi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
    Gillian Anderson - Margaret Thatcher

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz can sıkıntısı izlemeye başladım. Sanırım konu hakkında yorum yapmak yanlış olur oyuncu üzerinden değerlendirdiğimde claire foy çok beğendim. Genç çaylak bir kızın olgunlaşıp kraliçe olmasını resmen bizlere yaşattı . Üçüncü sezon karakter değişimleri ile diziye tekrar başlarmış gibi oldum ve bu hoşuma gitmedi. menzies keşke rolü biraz daha fazla olsaydı. özellikle üçüncü sezon kamera çekimleri mekan ve renkleri güzel ama üçüncü sezonu bir daha izlermiyim, asla. 4. sezon diana girmesiyle tabi bence diziyi tekrar toparladılar.



    Dominic west iyi oyuncudur ama oynayacağı karakterle pek alakası olduğunu sanmıyorum özellikle Gillian anderson ve John lithgow karakter canlandırmalarını çok beğendim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 13 Nisan 2021; 2:50:24 >
  • Kardeşim izlerken göz attım. Claire Foy övüp gideceğim. Kedi canını senin ya. Gözlerimi alamıyorum.

  • Yeni sezon Kasım 2022.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoJack Horseman

    Yeni sezon Kasım 2022.
    Niye bu kadar acele ediyorlar ya birkaç sene daha beklerdik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Crown (2016 - ) | Netflix
    The Crown (2016 - ) | Netflixbakınıztwitter
    “Prenses Diana rolünde Elizabeth Debicki. #TheCrown'ın 5. sezon çekimlerinden...”
    https://twitter.com/bakiniz/status/1456766299875467267
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.