Şimdi Ara

TELSİZ KULLANIM ÜCRETİ VE DİĞER TELSİZ ÜCRETLERİ HAKKINDA (2019) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
3
Favori
14.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkcell'de boşta duran faturasız bir hattım vardı. Ocak 2019'da Turkcell'e geçmiştim ve TT Mobil'den 27,86 TL telsiz kullanım ücreti borcu Turkcell'e aktarılmıştı. Şuan Online İşlemler'de 13,94 TL borç kalmış görünüyor. Hattımda ise 21,08 TL bakiye var.

    Bugün Turkcell İletişim Merkezi'ne gidip hattımı iptal ettirmek istedim. Görevli kişi hattınızda 54 TL telsiz kullanım ücreti borcu görünüyor dedi. Nasıl olur, imkansız dedim. Sistemde de zaten 13,94 TL göründüğünü söyledim. Orada öyle görünebilir, bizim önümüzdeki tablette 54 TL görünüyor dedi. Turkcell'e Twitter'dan sordum, vergi ücretine müdahale edemiyoruz gibi ilgisiz bir cevap verdi.

    2018 ve 2019'un hepsini almaya çalışsalar bile 22,52 + 27,86 = 50,38 TL yapıyor. Görevlinin söylediği ücret ise 54 TL. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözebilirim?




  • Umut U kullanıcısına yanıt
    Hocam bayiler daha fazla para almak için yapıyor az şerefsiz değillerdir onlar heleki Turkcell. *100#'yi tuşlayın çıkan ekranda 4 yazın hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkcell bu borcu belli belirsiz tarihlerde kesiyor. Ayrıca Vodafone 2.84 keserken Türkcell 2.85 kesiyor. Tashikata dair SMS bazen gelmiyor ayrıca. Herşey bozuk aksak işliyor resmen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emekli Komutan

    Evet,2 gündür bütün operatörler gönderiyor malesef. Konuda detaylı anlattım,normalde sene başında ocak ayında bulunduğun operatörün peşin alması gereken 27 TL küsür ücreti operatörler 12 aya bölüp ayda 2.32 TL bakiyeden düşüyor. Sen hattını taşırsan da 1 Ocakta hangi operatördeysen o operatör gelecek ayları da içeren 1 yıllık toplam borcunu şuan bulunduğun operatöre devrediyor alsın diye. Yani eski operatöründe kalsan da her ay bakiyenden dûşecekti,yeni operatörde de düşecek. Operatörler kampanya yapıp almıyorum diyebilir geçmiş yıllarda olduğu gibi.
    Senin tarifen standart tarifeymiş,bildigim kadarıyla 2.32 TL telsiz ucreti olmaması lazım o tarifede. Hatta ben de dün Telekomda boştaki hattı standart tarifeye geçirdim bu yüzden. Acaba standart tarifede operatör kampanya olarak abonenin yerine mi ödüyor bilemiyorum. Normalde her abone her sim kart için bu ücreti öder. Mantık olarak telsiz ücreti,sim kartı telefona takmazsam telsiz kullanmamış oluyorum mesela. Bir de bu durum var.

    Hocam 2 adet acmadigim sadece lazım olduğu zamanlarda SMS tanımlaması vs için gerekli hattım var biri data hattı biri ses hattı, aylardır telsiz kullanım yazıyor tabiki.


    Bunlardan kurtulmanın bir yolu var mı? Yani önceden ilk çıktığı zamanlarda başka operatöre taşıyordum o zamana kadar olan borçlardan kurtuluyordum, yeni operatörde sıfır başlangıç yapıyordum hatta yıl sonuna kadar da telsiz kullanım vergisi odemiyordum. Artık bu borc transfer ediyor bu nedenle kurtulamiyoruz sanırım?


    Şimdi bu bahsettiğiniz standart tarife hala devam ediyor mu türk telekomda?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umut

    Turkcell'de boşta duran faturasız bir hattım vardı. Ocak 2019'da Turkcell'e geçmiştim ve TT Mobil'den 27,86 TL telsiz kullanım ücreti borcu Turkcell'e aktarılmıştı. Şuan Online İşlemler'de 13,94 TL borç kalmış görünüyor. Hattımda ise 21,08 TL bakiye var.

    Bugün Turkcell İletişim Merkezi'ne gidip hattımı iptal ettirmek istedim. Görevli kişi hattınızda 54 TL telsiz kullanım ücreti borcu görünüyor dedi. Nasıl olur, imkansız dedim. Sistemde de zaten 13,94 TL göründüğünü söyledim. Orada öyle görünebilir, bizim önümüzdeki tablette 54 TL görünüyor dedi. Turkcell'e Twitter'dan sordum, vergi ücretine müdahale edemiyoruz gibi ilgisiz bir cevap verdi.

    2018 ve 2019'un hepsini almaya çalışsalar bile 22,52 + 27,86 = 50,38 TL yapıyor. Görevlinin söylediği ücret ise 54 TL. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözebilirim?

    Hocam hat faturasız dedin.

    Faturasız hat ise içindeki 21 lirayı bir yere transfer et. Sonra da bence zaten TL yüklemediğinde hat kendi kendine aramalara kapanır en son da dekaktif olur.


    Yani açıkçası faturasız bir hat için vergi borcu istediği kadar yazsın, bunu tc kimlik üzerinden size tahsil etme gibi bir süreç başlamadıkca dert edecek bir şey yok demektir bana göre


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alıntı

    metni:
    1. ve 2. Ücretleri (İlk Tesis ÖİV ve Telsiz Ruhsatname Ücreti) faturalı hat alırken peşin alan operatörler olduğu gibi faturalara taksitle yansıtan operatörler de var. Genellikle millet hat almaktan korkmasın,hat bedava sanıp alsın diye daha sonra faturalara taksit taksit yansıtılır. Faturalı hattınızı başka operatöre taşıdığınızda yada faturasız tarifelere geçtiğinizde bu ücretlerin varsa kalan taksitleri son çıkan faturaya birden yansıtılır. Geçtiğiniz operatörde tekrar alınmaz. <(Telsiz kullanım ücreti değil,yeni hat açılış ücretleri)

    Tabii reklam yapılırken faturalı hat bedava denilir. Hattı aldıktan sonra taksit taksit yansıtılır. bunların kafasına göre peşin almayıp taksit taksit ödeyince para vememiş oluyoruz.

  • arkadaşlar birşey soracağım türk telekom faturalı hat müşterisi idim. son fatura döneminde taahhüt bitmesine 5 gün kala bimcell e geçiş yaptım. türk telekom faturama ek 31,05 kuruş ek ücret yansıtmış geçiş yapmadan once görüştüm son fatura döneminde olduğum için cayma ücreti ceza çıkmaz kullandığınız gün bazında ödersiniz dedi örnek 39 tl faturamın 25 günlük kısmını ödersiniz dedi. geçişi yaptım faturam bugun geldi maile 63.55 tl .müşteri hizmetlerini arıyorum bağlanmıyor kendi numaramdan arayınca eşimin numaradan aradım oda bimcell bu defa bağlandım . müşteri temsilcisinin bana soylediği faturasız hattan faturalı hatta geçiş yaptığım için devlet telsiz kullanım ücretini 1 yıllık peşin alıyor dedi bu doğrumudur bilgisi olan varmı. faturalıdan faturalıya geçiş yapsaymışım sorun yokmuş her ay alınıyormuş ama faturasızda peşin 1 yıllık alınıyormuş dedim peki 3 5 ay soınra türkcell e geçmek istersem bu ücret ne olacak? onu tam bilmiyorum dedi yada faturasıza geçersem ne olacak onada cevap veremedi





  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkeyStar

    arkadaşlar birşey soracağım türk telekom faturalı hat müşterisi idim. son fatura döneminde taahhüt bitmesine 5 gün kala bimcell e geçiş yaptım. türk telekom faturama ek 31,05 kuruş ek ücret yansıtmış geçiş yapmadan once görüştüm son fatura döneminde olduğum için cayma ücreti ceza çıkmaz kullandığınız gün bazında ödersiniz dedi örnek 39 tl faturamın 25 günlük kısmını ödersiniz dedi. geçişi yaptım faturam bugun geldi maile 63.55 tl .müşteri hizmetlerini arıyorum bağlanmıyor kendi numaramdan arayınca eşimin numaradan aradım oda bimcell bu defa bağlandım . müşteri temsilcisinin bana soylediği faturasız hattan faturalı hatta geçiş yaptığım için devlet telsiz kullanım ücretini 1 yıllık peşin alıyor dedi bu doğrumudur bilgisi olan varmı. faturalıdan faturalıya geçiş yapsaymışım sorun yokmuş her ay alınıyormuş ama faturasızda peşin 1 yıllık alınıyormuş dedim peki 3 5 ay soınra türkcell e geçmek istersem bu ücret ne olacak? onu tam bilmiyorum dedi yada faturasıza geçersem ne olacak onada cevap veremedi

    Bütün operatörlerde işleyişe göre yıllık Telsiz Kullanım ücreti 12 aya bölünmüş şekilde her aya düşen kısmı faturaya yansıtılarak alınır. Eğer hattınızı taşırsanız,kalan ayların da Telsiz Kullanım Ücreti toplam birden alınır(son faturaya yansıtılır).

    Diyelim ki 2021 Mart ayının 5'inde hattınızı taşıdınız,fatura kesim tarihiniz de ayın 10'u idi. Kalan 10 ayın (mart dahil) TKÜ toplamda son faturaya yansıtılır. Artık 2021 yılında, hangi operatörde olursanız olun,ister faturalı ister faturasız olun,Telsiz Kullanım Ücreti (TKÜ) ödemezsiniz,ödememelisiniz. Faturalı yada faturasızdayken numarasını taşıyan herkes terkettiği operatörde Telsiz Kullamım ücretinin tamamı alınmış mı,alındı mı,sonraki operatörde alınıyor mu takip etmesi,dikkatli olması gerekir.

    2018 yılında Turk Telekom faturalı kullanırken,taahhüt bitiminde Vodafone faturasıza taşıdığımda,Turk Telekom kalan bütün ayları almasına rağmen Vodafone 3 aylık Telsiz Kullanım Ücreti aldım diyerek 5 küsür TL'mi çekmişti.

    İtiraz ettiğimde Vodafone ısrar etti,bizlik değil,biz almak zorundayız diye. BTK'ya başvurduğumda Vodafone'nin bir hata yaptığı,kesilen ücretin TKÜ olmadığı,Vodafone'nin bir s**t*k****** olduğunu anladım. Çünkü 5 TL iade etmek yerine defalarca arayıp şikayeti geri alınız,haftalık 2GB yükleyelim teklifi yaptılar. Şikayet de geri alınmıyordu o zaman,siz şiz ben hatalıyım operatör hatalı değil,şikayeti iptal ediyorum şeklinde başvurarak şikayeti geri alıyordunuz. Vodafone de aynen bana bunu teklif etmişti. Hata bende,yanlış anlama olmuş diyeceksiniz dedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kampanya yapılmış
    quote:

    2021 yılı içinde numarasını Vodafone faturasıza taşıyan abonelerimizden işlem yaptıkları tarihten 2021 yılı sonuna kadar Telsiz Kullanım Ücreti alınmayacaktır.

    https://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/tarifeler.vergiler.php



    quote:

    Eğer Turkcell'den önceki operatörünüzdeki hattınız faturasızsa, Turkcell'e geldiğiniz senenin sonuna kadar Telsiz Kullanım ücreti ödemeniz gerekmemektedir.

    https://www.turkcell.com.tr/kurumsal/yardim/hattiniz/hazirkart/telsiz-kullanim-ucreti-nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 30 Mart 2021; 1:11:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birkanbey kullanıcısına yanıt
    Aynı kampanyayı türk telekom'da yapsa fena olmaz aslında.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birkanbey kullanıcısına yanıt

    Bu kampanya değil, numara taşındığında bir önceki operatörden devredilen telsiz kullanım ücreti ödediği için ayrıca bize de telsiz kullanım ücreti ödemeyeceksiniz demek isteniyor aslında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telokomda Faturasız yedek bir hatıım vardı. Yükleme yapmadığım için iptal olmuş. Telsiz kullanım ücreti Bakiye yükleyince bakiyeden düşüyordu. Acaba hat iptal olunca birikmiş telsiz ücreti ne oldu? İlerde bi gün karşıma çıkarmı? Bilgisi olan varmıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Morenno M kullanıcısına yanıt

    Ödenmiş borcun neyin çıkmasını bekliyorsun ki?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt

    9 ay yükleme yapmadım. Yükleme yapmadığım için hat iptal olmuş. Yükleme yapmadan geçen süre için telsiz ücreti ne olacak onu soruyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Morenno M kullanıcısına yanıt

    Telsiz ücretini sene başında zaten operatör ödüyor. Yok olup gidecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç yükleme yapmadığım yedek hattıma 30 küsür vergi borcu birikmiş diye sms geldi fakat e devletten bakınca hattın borcu sıfır gözüküyor. Şimdi hattı başka operatöre taşıyıp yükleme yaparsam vergi kesilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2022 fiyati belli oldumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Standart tarifede telsiz ucreti alınamıyordu .her ay sonu 4.23 keseriz diyor tt şimdiye kadar hic telsiz ucreti vermedim🤔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .montana. kullanıcısına yanıt
    Bu haraç devlet tarafından tüm mobil hatlardan alınmaktadır, bazı tariflerde eskiden operatörler karşılıyordu o yüzden hissetmemiş olabilirsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • .montana. kullanıcısına yanıt

    Bende senelerdir ödemiyorum standart ya almaya mı başlamışlar ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.