Şimdi Ara

TELSİZ KULLANIM ÜCRETİ VE DİĞER TELSİZ ÜCRETLERİ HAKKINDA (2019) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
3
Favori
14.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bu olayı anlamadım kafam karıştı. En baştan anlatayım.

    2018 haziran ayında hattımı türk Telekom dan Turkcell faturasıza taşıdım. Öncesinde telsiz kullanım ücreti ödüyordum aylık olarak. Turkcell faturasız hatta benden 2019 Ocak ayına kadar telsiz kullanım ücreti almadı. Zaten bu aydan sonra da türk Telekom a Geri döndüm faturalıya. 3 fatura ödedim. Hiç birinde benden telsiz kullanım ücreti almadı türk Telekom. Yukarıdaki mesajlarda söylenildiği gibi Turkcell den SMS geldi yeni operatöre bildirildi diye. Benden toplu olarak ücret istenir mi? Müşteri temsilcisi hiç bir şey bilmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • skyrime2828 kullanıcısına yanıt
    Konuyu anlattığım ilk yazımda da görsellerde görüldüğü üzere 2018 yılında Turkcell ve diğer operatorler kampanya yaparak kendisine numara taşıyarak gelen faturasızlardan telsiz kullanım ücreri alınmayacağını,bu ücreti devlete kendilerinin ödeyeceğini söylediler. Nitekim 2018 yılında bu kampanyadan dolayı numarasını taşıyarak gelen ve faturasız hat seçenerden kalan ayların telsiz kullanım ücreti alınmadı. Bunu almayan devlet değil,operatorlerdi,kendileri ödüyorlardı,daha doğrusu devlet yatırım sözü verip yatırım yapanlardan vergiden düşüyordu yani ödemiyorlardı.4.5G meselesi bir devlet meselesi ve bunu geliştirmek sadece operatorlerin görevi değil,devlet bu konuda yatırım yapanlara kanıtlamaları halinde vergi indirimi yapıyor.
    2019 yılında ise bu durum sona mı erdi bilmiyorum,operatorler sessiz sedasız numarasanı taşıyarak gelene yaptıkları telsiz kullanım ücreti almama kampanyasını sonlandırmış. Ocak ayının başında bir numara hangi operatorde ise o numaradan 12 ayın telsiz kullanım ücretini o operator almak zorunda. 12 ayı peşin almayıp taksitlendirip her ay bakiyeden düştükleri için,ki bu da bir kampanyadır,abone yıl bitmeden hattını taşırsa almadığı ayların ücretini yeni operatorüne bildirip ben almadım sen al devlete ver diyor. Yeni operator de bu ücreti büyük ihtimalle geçmiş ayları içeriyorsa birden bakiyeden çekerek,gelecek ayları içeriyorsa yine her ay bakiyeden düşerek alır. Burada önceki mesajlarımda da söyledigim gibi hatta beni de ilgilendiren bir durum sıkıntılı olabilir: Ben başka operatorde faturasızda iken,yeni operatorumde şuan faturalıysam ve faturalarıma bu ücret yansısa da yansımasa da durum düzeltmeyi gerektiriyor. Burada,yeni operatör eski operatorden gelen direktifi inceleyip hesap edecek,ben bu aboneden ne kadar hangi ayların ücretini almalıyım diye. Eski operatorden geken rakam illa alınacak diye bir şart yok,yeni operator inceler,kendisi de bu ayları almadıysa alır,zaten aldıysa eski operatorden gelen rakamı revize eder,düzeltir ve ödemiştir tanımlamasını girer devlete bu borç görünmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TELSİZ KULLANIM ÜCRETİ VE DİĞER TELSİZ ÜCRETLERİ HAKKINDA (2019)

    Tl yüklemeyeceğim Nasıl alacak bu parayı merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Vergi borcu hiç bir şekilde kalmaz,devlet er geç alır. 10 yıl sonra bir bakarsın borç ihbarı gelmiş. Kampanya yapar,peşin ödeyene faizleri siliyorum ana parayı alacağım der ve borcu olan da koşa koşa gider öder.
    Bazen borçlarını yıllar sonra ödeyenler kazaçlı çıktığı da oluyor. Faiz siliniyor,ana borç alınıyor ve yıllar sonra farkeden bir şey olmuyor pek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faturasız hat sonuçta nasıl ilerde borç karşımıza çıkıyor? Devlete borçluda değiliz sonuçta operatörler yılbaşında bizim adımıza vergiyi zaten peşin olarak ödüyor. Yükleme yapılmadığı sürece telsiz kullanım ücretini tahsil edemezler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asabi kullanıcısına yanıt
    Hukuk çoğu yerde analiz ve yorumdur.
    Benim düşüncem o ay o simkart kullanıldıysa,iletişim kurulduysa o ayîn vergi borcu er geç alınır. Biz normslde ilk ay toplu alınması gerektigini biliyoruz,ama benim yerime operator ilk ay ödemiş biz ödemesek de devlete ödendi diye düşünüyoruz. Ben bilmedigimiz detaylar olduguna inanıyorum,yoksa operatorler bu riske girmez. Mutlaka senin yeri e ödediklerini almak için hukuki garantileri vardır. Benim borcum varsa ben ödemeyecegim bakiyemden düşmedikçe,gireceğim bu riske. Aktif kullandığım hatlar için zaten ya faturaya yansır yada bakiyeden düşer yükledikçe. 2 ay telsiz kullanım ücreti biriktiyse ilk yüklemede paketten önce telsiz kullanım ücretini çekme hakkı var operatörün. 2 aylık telsiz kullanım borcu varsa önce borcu çekiyor,sonra bakiye kaldıysa pakete izin veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borç devlete değil operatöre
    Ocak ayında peşin ödüyor operatör zaten onu geçtim geçmiş seneler için numara taşıma ile gelen vergi ödemesi yapmaz diye yazıyor

    Şuan faturalı hat kullanıyorum. Geçmiş dönem borcunu Turkcell bildirmiş sözle Telekom alacakmış ne diye nasıl alacak bakalım bunun da göreceğiz şikayet edip kurtuluruz .
    Geçmiş dönemlerde Taşıma ile gelenler telsiz kullanım ücreti ödemez deniyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    2018'de hepsi kampanya yaptı müşteri çekmek için. Zaten Vodafone de Turkcell de bu kampanyayı sitesinden bu sene kaldırdı. Açıkcası bu vergi borcunu biri devlete ödeyecek bu sene,operator ödediyse bizden alabilir mi hukuki olarak ne desek mantık yürütmek olur. Hukuki detaylar var,ben derinliğini henüz bir yerden okumadım. Bekleyip göreceğiz. Benim sadece 1 hattıma Vodagoneden geldi mesaj,o da Turk Telekomda faturalıda. Vodafone benden 2 ayını zaten almıştı,geri kalanı da Turk Telekom alıyor şuan zaten. TTelekoma bildirse de Turk Telekom onu da ayrıca alamaz,zaten aldığını görecektir.
    Mesele henüz yeni,zamanla işleyişi görürüz. Benim umrumda reğil,kafam rahat desem yeridir. Ne ödemem gerekiyorsa öderim,fazlasını isterlerse kendi avukatlığımı kendim yaparım itiraz ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav arkadas kusura bakmayın ama aylık 2tl yahu 2 gofret edıyor bugunde. Eevet heryerde vergi cok fazla can sıkıcı ama aylık 2tl icin ugrasmaya degmez.
  • Nasıl ödeyecez bu borcu şu an belli değil galiba. Taksit taksit istemiyorum yatıralım gitsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SYLAS

    yav arkadas kusura bakmayın ama aylık 2tl yahu 2 gofret edıyor bugunde. Eevet heryerde vergi cok fazla can sıkıcı ama aylık 2tl icin ugrasmaya degmez.
    Paketim 29₺ bu saçma salak vergi olmasa 30₺ yükleyip yoluma devam edecektim. Şimdi her ay 35₺ yüklemek durumundayım. 2,75₺ kesiyor benden öğrenci adam için çok hocam yapmayın etmeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    2tl 2tane gofret eder hocam suan paranin degeri yok maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SYLAS

    2tl 2tane gofret eder hocam suan paranin degeri yok maalesef.
    Değeri yoksa almasın devlet o zaman. Saçmalığa bak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    80 milyon odeyince iyi para. Vergi cenneti ülke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim telefonumda 15 tl yakınımın telefonunda 13 tl birikmiş
  • Taşıdığımız yıl sonuna kadar telsiz ödemiyorduk ama şubatta taşıdım. bugün kesildi benden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden bu sabah Telekom kesinti yapmış ama ne kesintisi belirsiz. Yıl başından sonra taşımıştı Vodafone dan gelen ücreti aldı galiba . Nereden sorgulanır acaba bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.