Şimdi Ara

Teknoloji dünyasında işten çıkarmalara devam: Google, Amazon ve Twitch

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teknoloji dünyasında işten çıkarmalara devam: Google, Amazon ve Twitch
    Geride bıraktığımız yıl teknoloji dünyası için oldukça sarsıcı oldu. 2023 yılında toplamda 262.682 teknoloji çalışanı işten çıkarıldı. 2024 yılında da işler çok iyi başlamadı. Amazon, Prime Video ve stüdyolarında çalışan birkaç yüz kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Twitch, 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Unity, geçtiğimiz yünlerde 1.800 çalışanın işine son verdi. Ve şimdi de Google, yüzlerce kişiyi işten çıkaracak.



    İşten çıkarmalar devam ediyor



    Google yaptığı açıklamada, maliyetleri düşürmeye devam ederken, Fitbit'in kurucu ortakları James Park ve Eric Friedman'ın da şirketten ayrılmasıyla birlikte, birden fazla ekipte yüzlerce çalışanı işten çıkaracağını söyledi.



    Google, Voice Assistant (Google Asistan) biriminde yüzlerce kişiyi işten çıkaracağını, Pixel, Nest ve Fitbit'ten sorumlu donanım ekibinden yine birkaç yüz kişinin işine son verileceğini ve artırılmış gerçeklik (AR) ekibindeki insanların çoğunun işten çıkarılacağını söyledi. Şirket, arama devinin merkezi mühendislik ekibindeki yüzlerce rolün de etkileneceğini söyledi. Tam sayı ise açıklanmadı.



    Ayrıca Bkz.ChatGPT geliştiricisi OpenAI, GPT Store'u açtı



    Ocak 2023'te Alphabet, küresel işgücünün %6'sına denk gelen 12.000 kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurmuştu. Eylül 2023 itibariyle Alphabet'in dünya genelinde 182.381 çalışanı bulunuyordu.



    Benzer şekilde Amazon da geçtiğimiz gün Prime Video ve Amazon MGM stüdyolarında birkaç yüz çalışanı işten çıkaracağını duyurdu.



    Şirket, MGM için 8,5 milyar dolarlık anlaşma ve 2022'de Prime Video'da "Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri"nin ilk sezonu için yaklaşık 465 milyon dolar dahil olmak üzere medya işini güçlendirmek için son yıllarda agresif bir şekilde harcama yapmıştı. Bununla birlikte Amazon, sahibi olduğu Twitch platformunda da 500 çalışanını ya da işgücünün yaklaşık %35'ini işten çıkarmaya hazırlanıyor.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/google-lays-off-hundreds-working-assistant-software-other-parts-company-2024-01-11/
    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/unity-software-cutting-25-staff-company-reset-continuation-2024-01-08/
    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/amazon-lay-off-employees-prime-video-studios-divisions-information-2024-01-10/







  • amerikada issizlik orani %3.7 cokda takilmamak gerek. kisa surede baska yerde is bulacaklardir. birde amerikada isten cikarmalara bizdeki gibi duygusal yaklasilmaz. siradan bir seydir, ihtiyacin fazlasi calisan varsa cikartilir. calisanda duygusal yaklasmaz gider baska yerde is bulur.

  • Yapay zeka hayatımıza entegre oldukça bu işten çıkarmalar her alanda artacak. 10 yıl içinde devasa işsiz ordusu olacak dünya genelinde

  • o zaman resesyona hazır olun. firmalar hâlâ küçülüyorsa demek ki 2024; deflasyon ve küçülme yılı olacak. fiyatlar da akabinde düşecektir. hem şirket değerleri hem de mal ve hizmetler... ytd

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Valla o firmalar küçülmekten çok, sanki ellerindeki yapay zeka ve yazılım otomasyon avantajları ile işten çıkarmalara doğru gidiyor. Yapay zeka devrimi bu sefer tam orta üst kesimi vurarak etkilemeye başlayacak gibi. Grafikere, animatöre, yazılımcıya olan ihtiyaçlar azalıyor.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    gerçekçi gelmiyo

  • Dünyadan bize ne. 100 yıldır bizde zaten işsizlik var. Köle düzeni var. İşten çıkarmak işverenler için elinin kiri. kapıda bin kişi var.

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

    Yani birebir yapay zeka bir işçi gibi çalışmıyor aslında. Şimdi ben de senelerdir bu piyasada olan birisi olarak şöyle gördüğüm etkilerini anlatabilirim. Mesela koca doktorların bile kıytırık kendi başlarına wix falan web siteleri kendilerine amatör hazırlayıp kullandıklarını gördüm. Hani bu en basiti. Yapay zeka bile başlamıyor burada. Normalde bana ya da bir başkasına adam gibi yaptırıp, seo'sunu vs çalıştırtması gerekirken, şimdilik idare eder diye kullanıyor.


    Yapay zeka kısmında ise, firmalar yapay zekayı direkt eleman gibi kullanmıyor. Elemanlar kullanıyor. 10 kişinin yapacağı işi, bu tool'ları kullanmaya hakim bir kişi kendi başına yapabilir oluyor. Misal eskiden en az 2-3 saat sürecek photoshop işlerini artık yapay zeka ile beraber 15dk da falan yapabilir oldum. After effects'te de aynı şekilde. Şimdi benim de elemanlarım olsa, büyük bir şirket olsam, bir eleman bir günde 3 işi yapacağına, 15-20 iş yapabilir hale geldiği için, misal 30 tasarımcım varsa 10'unu çıkartırdım. Müşteri sayısı artmıyor ise, daha az eleman aynı işi yapabilir hale geliyor ise, bir kısım eleman fazlalık olmaya başlıyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.