Şimdi Ara

Tek seferde kaç sayfa okunabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kitap okumaya yebi başladım.Alışkanlık kazanmak için fikir, roman, araştırma vb kitaplar okumaya çalışıyorum. Sıkıntım şu;

    Kitabı okumaya başladığımda 15-20 sayfa sonra okuduğumu algılamama başlıyor, yani kendimi zorlasam okuma gerçekleşiyor fakat okuduğumu anlayamıyorum. Mola verip tekrar dönünce sıkıntı yok. Mola 20-30 dk civarı.

    Şöyle tek oturumda 50-60 sayfa okuyabilsem güzel olacak. Kitapseverler 70-80-100 sayfa nasıl okuyorlar? Bu sorunu aşmam için tavsiyeriniz var mıdır?



  • Kitabı sevmene bağlı ve birazda mekansal koşullar. Ben tek başıma olduğum zaman 70-75 sayfa arasi okumuşluğum mevcut oluyor. Kitabı sevmişsem eğer 100'e kadar çıkabiliyor. Ornek vermem gerekirse Sherlock Holmes'u baya bir severim 5kitaplık serisini 1 veya 2hafta icinde okudum ama her hikayesini okurkende baya bir merak ediyordum. Zaten olaylar biraz daha ilgi çekici olduğu zaman sirf "ne oldu ne olacak" diye kendimi yiyip bitirdigim oldu.

    Ben arastirma kitaplarini genel olarak aralarla beraber 25-30 toplam 50-60sayfa oluyor. Pek dert edilecek bir durum değil bence tek oturusta 100sayfa okumakta pekte iyi değil. Bence durumun gayet iyi.

    Eğer aliskanlik kazanmak istersen ilgini ceken bir romandan baslayip, devam ettirerek aliskanlik kazanabilirsin. Arastirma kitaplari biraz akademiksel bir dille yazildigi icin sıkacaktır buyuk ihtimalle. Ilk once kurgusal bir dil tam olarak anlasilmali ondan sonra bilgisel kitaplarin kurgusallastirilmasi okunmali ve ondan sonrada akademiksel kitaplar okunmali ki boyle bir kaide de yok hani dusuncemi soyluyorum. Ilgini ceken arastirma konulu kitaplarsa pek agir olmayan,terimsel kelimelerle bogmayan ve anlasilir olan kitaplardan baslamalisin.

    Gunluk ilk okuyusta biraz algilamama sorunu bende de mevcut ama 5-10 sayfadan sonra duzeliyor. Birde anlasilmayan yerleri tekrara gitmek zorunda kaliyorum. Sanirsam bu da normal bir durum olsa gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 22 Ekim 2019; 0:37:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akıcı kitaplarla alışmaya çalış bence. Benim rekorum 316 sayfa 1 gün içinde kaç saatte okuduğuma dikkat etmedim gerçi. Monte Cristo Kontu ve Ejderha Dövmeli Kız bu iki kitabı çok kısa sürede okumuştum belki işine yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi keresinde aldığım kitabı bitirene kadar okumuştum baya sürüklediği için ama şuan yarısına geldiğim kitabı okumayı bıraktım. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarih kitaplarını 30-35 sayfa okuyabiliyorum maks.Ama sürükleyici romanları bir seferde bitirdiğim oluyor.Kitabı beğenmeyle ve dikkatle alakalı biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krogoth -- 23 Ekim 2019; 15:21:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef bu bölüme yazan arkadaşlarda bile okuduğunu anlama sıkıntısı var.
    Başlık sahibi özellikle tek seferde ne kadar okuduğunuzu sormuş. Günlük kaç sayfa okuduğunuzu ya da bir günde kitap bitirip bitirmediğinizi değil !

    Bence bunu kafana takarak kendini kısıtlama. Bu pek çok şeye göre değişir. Okuduğun kitaba, bulunduğun ortama, o anki ruh haline vs. Dikkatin dağıldığı zaman 5-10 dk ara ver gez dolaş tekrar devam edersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurs59 -- 28 Ekim 2019; 9:56:26 >
  • Hocam yeni başlamışsınız zaten okudukça bu sorun ortadan kalkacaktır çok dert etmeyin.
  • 80-100 sayfa civarı i kitap ve sevmişsem başlayıp bitiririm.diğer türlü 15-20 sayfalık periyotlarla okuyorum günde bir kaç kez.
  • Şahsi rekorum 400 sayfaydı.Bilge adamın korkusu adlı kitap oldukça akıcıydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap veren, yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim. Edindiğim uygulamalı tecrübe şöyle araştırma, inceleme kitabında tek seferde 10-15 sayfa ki çok fazla teknik kavram varsa ve hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım konu ise daha da düşüyor. Roman olunca su gibi akıyor,25-30 sayfa. Fikir kitaplarında 20 sayfa ortalama.

    Ama okudukça şöyle bir durum çıktı. Ara ve mola verince, zihin toparlanınca çok rahat devam edebiliyorum. Gün içinde her boş fırsatta rahat devam edebiliyorum artık. Gün içinde ufak kitaplar bitebiliyor 150-180 sayfa olanlar.

    Bu sorumun merak ve tedirginliği bitti artık. Okudukça daha iyiye doğru gidiyor. Hele boş vakit ve sessiz ortamlar müthiş nimetmiş..
  • Tek oturuşta 320 ve 350 okumuşluğum var. Okunuyor yani, tabi makale mukale falansa, not tutacaksan bu sayı düşer doğal olarak.
  • Kitap okuma aslında tüm yukardakiler dediği gibi sevmeyle alakalı. Kitabı sevdinmi 100 200 bitirene kadar başından kalkmazsin dizi gibi düşün öyle bir yerde birakiyosunki yemek yerken bile acaba ne olcak falan diye düşünüyorsun sonra gene açıp okumaya devam. Hoşlandığın türü bulman lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgimi çekiyor ise 100e kadar yolu var. Ama normal şartlar altında günde 30 sayfa kadar okuyorum. Kendini hızlı okuyacağım, çok okuyacağım diye kasmana lüzum yok bence keyif almaya ve anlamaya bak. Zamanla 70 80 sayfaları görürsün çok uç örnek değil çünkü. İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitaba göre değişiyor okuduğum sayfa sayısı . Metro ve mahşeri günde 100 sayfa okuyarak bitirmiştim ama devleti okurken birak 100ü 30u zor okuyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazap Üzümleri'nde 70-80 sayfa okumuşluğum var. Tabi iş güç anca bu kadar. Ama bıraksalar devamı gelir.
  • O biraz da kitabına bağlı
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    yüzbaşının kızı adlı kitabı 2 günde okudum.işteyken çok değil ama evdeyken 5 dakika arayla sanki reklam arası verir gibi bitirdim kitabı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saygın Üye

    İlgimi çekiyor ise 100e kadar yolu var. Ama normal şartlar altında günde 30 sayfa kadar okuyorum. Kendini hızlı okuyacağım, çok okuyacağım diye kasmana lüzum yok bence keyif almaya ve anlamaya bak. Zamanla 70 80 sayfaları görürsün çok uç örnek değil çünkü. İyi forumlar.
    Yaklaşık 3,5 ay süre zarfında bir kaç taktik denedim.

    1.Öncelik hız 2. Anlamak idi. Bunda aşırı hızın kurbanı oldum. Ana konu, tema anlalışılıyor fakat keyif vermiyor.Sayfa sayım ciddi anlamda artmıştı.

    1.Öncelik Anlamak 2. Hız. Sayfa sayısı azaldı okuduğumu düşünce, kıyaslama, hayal etme babında ve buna bağlı olarak keyif on numara oldu.

    Artık yorumunuz üzere hiç gerilmeden bir hedef koymadan keyif ve kitap akışına uygun anlayıp okuma taktiğinde karar kıldım. Zaten akıcı kitaplarda yavaş okuma istesek te olmuyor. İlgi alanım dışındaki kitaplarda mecruberen yavaş okuyorum..O da zamanla alışında doğal olarak zaten hızlanıyor..

    Gün içinde iki saat zaman ayırıyorum ortalama. Tuttuğum listeme göre günlük 60 sayfa ortalama. İşyeri ögle arası 1 saat, akşam evde 1 saat. 1 saat=30 sayfa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limon-c -- 29 Kasım 2019; 11:49:54 >




  • Sayfa sayısına takılı kalma. Kitap okumaktan keyif almamaya başlarsın. Kendi kendine gelişir okuma keyfin.
    Bazen bir oturuşta 100 sayfa okuyorum, bazen de 1 sayfa okumadan bırakıyorum kitabı.
    Kasmayın, keyif alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi zevkine göre kitap seçmeye çalış. Mesela ben polisiye romanlarına bayılırım ve tek oturuşta 100 - 150 sayfa arası okuyabilirim. Çok da zevkli oluyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.