Şimdi Ara

TCG Anadolu'ya yerli savaş yönetim yazılımı entegre ediliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çürükdiş kullanıcısına yanıt
    Hayatımda bu kadar boş yazı çok az görmüşümdür. Bir yarımada ülkesi olup, şu anda fiili olarak bir adada 36 yıldır asker bulunduran, Ege ve Akdeniz'de Yunan gaspı ile karşı karşıya olan bir ülke için ne gerek var?

    Olayı şöyle anlatayım. 1 tane uçağın olmasın denizlere hakim ol. Zira denizlerle çevrilisin. Senin 100 tane muharip uçağın 1 tane denizaltı etmiyor. Osmanlı da sizin gibi düşünüyordu. Donanma namına bir şey yoktu 1. dünya harbine girdiği vakit, Libya İtalyan işgaline uğradığında donanma gidemedi yardıma çünkü yoktu. 2 tane subay yolladın çöllerden atla geçip gitsin diye anca. Çanakkale'ye elini kolunu sallaya sallaya donanman olmadığı için gidiler. Çünkü senin Girit boğazını tutacak bir donanman yoktu. İngiliz denizaltıları Çanakkale'yi geçip Marmara'da bulunan ikmal teknelerini, ticari gemilerini bile batırınca İstanbul'dan Çanakkale'ye ikmal bile gönderemedin. Çünkü donanman yoktu.

    Amerika gibi bir yerlere gitmeyeceksek diye bir düşünceye hasıl olmadığınıza eminim. Yerel siyasi fanatizm yüzünden ortalama bir Hdp vekili düzeyinde yorumlar yapıyorsunuz.

    Mustafa Kemal Atatürk'ün Malta'ya gönderdiği donanma da gereksizdi. Sonuçta Karayiplere gidecek değiliz ya.

    Güç caydırıcıdır. Sizinkiler şu anda Doğu Akdeniz'de sondaj gemilerimize dokunamıyorsa bizim caydırıcı gücümüzdendir.

    Ve konuyu da İsmet Paşa'nın güzel bir tespiti ile bitirmek istiyorum.

    "Dünyada başka hiçbir millet yoktur ki içerisinde bizim kadar hain barındırsın."




  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    O F-35 leri Denizde kime karşı kullanmayı planlıyordun? Rum kesimi, Suriye , Lübnan, İsrail, Mısır, Yunanistan, Suudlar, BAE olarak Türkiye ye karşı birleştiler. Düşmanlık besliyorlar. Onlara karşı F-35 kullanmak istesen ABD buna izin verecek mi? Ha rusya da Suriye de Esed i Libya da Hafter i, Mısır da Sisi yi destekliyor. İsrail ile de iyi anlaşıyorlar onlardan alacağın uçağı da kullanamayacaksın. Yani Türkiye olarak kendinin yapmadığın hiç bir uçağı tam anlamı ile kullanamayacaksın.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle parti bazında sığ bir görüşe sahip olduğunu belli etmen iyi oldu da yerel siyasi fanatizm? Ben parti tutmam, fanatikliğe soyunmam.
    Parça parça gidelim.
    Yunan gaspına ben izin vermedim. Adaları satan da ben değilim. Adalar işgal edilip, yunan bayrakları dikilirken; Yunanistan kıt'a sahanlığını genişletirken "Haberim var lakin önemsiz bir mevzu" tavrında konuşanda ben değildim. Mevzu Yunanistan a karşı bir eylemde bulunmaksa, bu iş için bu tarz araca ihtiyaç var mı? Yok. Yunanistan sikletimiz ya da bize denk bir ülke mi? Hayır. Yunanistan ve adalar konusunu bu mevzuyla özdeşleştirmen o kadar saçma ki. O konuda diyeceğin varsa olayı önemsemeyip yol verenlere ilet diyeceğini ya da sitemini.
    İkincisi. Türkiye nin uçağı mı yok? Savaş gemin? Denizaltın? Ben hepsi var diye biliyorum. Hatta ve hatta halihazırda bölge içerisinde ki en caydırıcı güce sahibiz diye biliyorum. Nato nun en güçlü 4. ülkesi bizdik en son(-ki sıralama genel olarak sayısal değerlere odaklandığı halde.) Ben mi yanlış biliyorum. Sen bu ülkenin halâ at, kılıç, yay lamı savaştığını düşünüyorsun. Mavi vatan projesi ile birlikte gelişen, güçlenen ve zaten halihazırda bölgenin en güçlüsü olan donanmadan haberin yok sanırım.
    Eğer bu ülke halâ "milletlerin egemenlik haklarına saygılıyız" diye bas bas bağırıyor ve askeri gücünü kendi ve bölgenin güvenliğini sağlamak için kullanıyorsa ve bundan sonra da bu düşünceyle hareket edilecekse, Amerika gibi okyanus ötesi operasyon fikrine hasıl değiliz demektir.
    Donanma var mı yok mu karar ver.
    Sizinkiler derken? Çok şükür ben Türk'üm?
    Senin ve sana benzeyenlerin hatası, kendi aklınızla düşünmekten, eleştiri yapmaktan ve fikir sunmaktan uzak olmak. Diğer bir hata ise sizin bu yapamadığınız mevzuları yapan insanlara hain gözüyle bakmak. Ve bu zihniyetiniz sayesinde aslında hain bölümünü dolduranda sizlersiniz. Tarihin hiçbir döneminde görülmemiştir ki yöneticileri ve politikaları eleştirilmeyen bir ülke büyüsün güçlensin. Aksine her olaya boyun büküp siyasi taraftarlık yapılan ülkeler yerinde saydı. Hatta batanlar oldu. Bu sebeple kim hain kim değil bunu iyi düşün.
    Evet katılıyorum. Yapılan yorumlara bakınca görüyorum pek çok hain i. Cehaletleri yüzünden ülkelerine zarar veren ve verecek olan sürüyle insan.

    Konuşmadan önce 2 kere düşünülür dedim. Sen konuyu anlamadan yazdıklarımı doğru düzgün okumadan yorum yapıyorsun. Ben olmasın dedim mi hayır? Sadece bu tarz araçların üretilirken, kullanılırken ve bir köşede tutulurken maliyetli olduğunu ve bunca ekonomik sıkıntı varken, halihazırda "ille de olmalı" listesine dahil değilken acelesinin olmadığını anlatmaya çalıştım. Lakin nato kafa nato mermer. Aa özür dilerim. Yunanistan kaynaklı deyim kullandım. Ülkesini eleştirene hain damgası basan kim bilir buna ne der.
    2 gr monarşi esanslı cahil fıçısı.s

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    tamamen katılıyorum . Şunlarda 3 taneyi diğer birlik gemileri ile libya ya gönder bakalım kimse bir şey yapabiliyor mu ?
  • çürükdiş kullanıcısına yanıt
    zaten sizin dışınızda kimse düşünmüyor bu noktalar değil mi. avrupa bu tür silahları terkediyor demişsiniz. Sıcak çatışma riski görmedikleri için bu masraflardan kaçınmaları gayet normal, yanı başlarında Suriye , Irak, İran olmazsa bu savunulabilir doğru. Ayrıca kimse sevmese beğenmese de ABD onların yerine nöbet tutuyor, tabiki parasını dolaylı yollardan alarak ve üstünlüğünü kabul ettirerek, sözünden çıkılmayacağına dair söz aldıktan sonra. Kendini tamamen amerikaya endekslemeyen avrupa ülkeleri de var Fransa ve İngiltere gibi onlar da ne hikmetse yine Büyük uçak gemilerine ve savaş sanayisine sahip! Ayrıca askerlerin savunmayı garantileyebilmek için saldırıyı bir adım öncesinde bertaraf etmeniz gerekiyor. Eğer gücünüz ve takatiniz yok ise kendi sınırlarınızda kabul edersiniz saldırıları, şu anda bir tane ABD, Rusya, Çin'e yaklaşmayı başarabilen devlet var mı? işte caydırıcılık budur. Türkiye de mevcut silahlı kuvvetleri ile o kadar caydırıcı ki, 4 bir tarafında isteyen istediği gibi cirit atıyor, ABD ve Rusyadan bahsediyorum . Cidden caydırıcı kuvvete sahip olduğunuzda kimse size yaklaşamaz, yan bile bakamaz. Bana daha önceleri uçak gemisi falan gerçekten israf ve saçma gibi geliyordu ama bugünki tabloda Libya gibi bir durumda gerçekten de ihtiyacımız olabileceğini gördük. Ha gerzek gibi üretim yapmayarak beton ekonomisi ile üç beş kuruş kazanıp üstüne de 10 kuruşluk uçak gemisi yaparsan/alırsan orta vadede yine kendini batırırsın orası ayrı konu. Dolayısıyla düşünüp her alanda makul ve ölçülü davranmak gerekir orası ayrı bir konu. Ancak elin silahı ile savaşa girilmeyeceğini biraz da anladığımızdan bu tür adımlar yavaş yavaş atılmalı ve doğrudur, ama ekonomik altyapısını hazırlamamız gerekiyor. kısacası ekonomi ve askeri güç birbiri ile paralel ilerlemeli





  • 1.si bu bir Uçak Gemisi (CVN) değil,LHD yani Havuzlu Çıkarma Gemisi öncelikle bunu bilmekte fayda var.
    2.si de Uçak Gemilerinin tamamı sanılanın aksine çok masraflı oyuncaklar değillerdir.Ama Amerikan Deniz Kuvvetlerinin elinde bulunan Nimitz sınıfı ve USS Gerald R. Ford sınıfı nükleer uçak gemileri güç üniteleri nedeni ile oldukça masraflı gemiler oldukları doğrudur.Onun dışındakiler güç ünitesi oalrak klasik gaz türbinli motorlar kullanırlar,bu da daha fazla yakıttan başka bi masraf çıkarmaz.

  • Üretim odaklı gelişmeliyiz fakat etrafımızdaki komşu ülkelerin istikrarları yerinde değil iken üretim yapıp pazar bulamadıktan sonra neye yarar.Dikkat edelim arap baharı olduktan sonra teker teker patlayan ülkeler ekonomik buhran içine girdiler.O ülkelerle olan ticaretimiz neredeyse koptu ve biz de zarar gördük.Türkiye evet üretim yapmalı ama askeri anlamda bulunduğumuz bölgede söz sahibi de olabilmeliyiz.Uzak kıtalardan gelen ülkelerin devrim,bahar,isyan saçmalıkları oluşturup kaynakları elinde tutmalarına,bölüşmelerine izin veremeyiz.
  • çürükdiş kullanıcısına yanıt
    Libya gibi ülkelerde operasyonu rahatça düzenleyebilmek için böyle gemiler şart.

    Tek başına askeri üs gibi bir gemi. Keşke şimdiye hazır olsaydıda gönderebilseydik.

    Akdeniz’de operasyon kabiliyetinizi üst düzeye çıkartıp politik arenada sözünüzün geçmesini istiyorsanız bunu yapmaya mecbursunuz.

    İngilizlerin çok meşhur ve doğru bir lafı var onu vererek bitireyim.

    “En iyi büyük elçi donanmadır”

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sen önce işlemci yap !!!
    sonra yazılımı yazarsın !

  • önce Latin alfabesi yerine Milli alfabe kullan, sonra işlemci yaparsın olayına kadar gider bu.

  • Yerli mi? Güldürmeyin adamı. Hhahha. Kim bilir nereden çalmışlardır kodları? Kodların yazıldığı klavye yerli mi? Hayır. O zaman neyin yerlisi bu?



    Zaten ekonomi bitmiş birde "özel sektöre" üretim adımları attırıp ekonomiye ekstra yük bindiriyorsunuz. Kapatın kardeşim istihdam olanları da kovun okonomi bitik. Ne gerek var. Siha iha da israf. Ekonomiye yük.



    Agebe, suriye, ehonomi bidmiş, bu rte varya...



    (!)

  • gun kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben aksini iddia etmiyorum. Tabi ki kullanılan araçların çeşitlilikleri artsın. Ordunun kabiliyeti ve etkinliği gelişsin. Sadece donanma değil, tüm birimler güçlensin. Buna itirazı olan yok destek veren bir yığın var ki bende kendimi bu yığından ayrı tutmuyorum. He eleştiri yapana hain damgası basmaya çalışan bir güruh var o da ayrı mesele.
    Projenin açılışı neredeyse 1.5m avro. Bu gemilerinde işletme ve bakım maliyeti de öyle az buz miktarlar değil. Sonuç olarak bunlar yüzen; üzerinde bir sürü mürettebat, erzak, cephane ve bi ton saldırı-savunma sistemi barındıran adalar. Ve etkinlik sağladığımız bölgede olmazsa olmaz araçlar değil. Elbet tabi etkinlik artar lakin bulunduğumuz bölge içerisinde etkinliği, maliyetini karşılamaz.
    Amerika küresel jandarmalığa soyunup sağa sola "barış" tabiri(yersen) adı altında icraate soyunmuş durumda. Rusya "sende varsa al bende de var" niyetiyle sidik yarıştırıyor. İngiltere, İspanya vs bakarsan halâ daha sömürge sahibi ülkeler. Çin in küresel projeleri ve abd tutumu belli. Bir Fransa kullanmadığı, ihtiyaç duymadığı bir gemiyi tutuyor lakin etkin kullanmıyor. Bu ülkelerin bizden daha iyi olan ortak bir özelliği var. Ekonomi.
    Lütfen düz bakmayın. Kimse olmasın demiyor. Önce ekonominin toparlanması lazım. Bu tarz araçların yükünü rahatlıkla taşıyabilecek bir ekonomiye sahip olalım. Yaşadığımız dönemde en büyük güç ekonomidir. Bunu da unutmayın.
    Yine de teşekkürler. En azından herhangi bir yaftalama yapmadan siyasi damga vurmayla uğraşmadan yorum yapman şu ortama bakıldığın takdir edilesi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • çürükdiş kullanıcısına yanıt
    Anladım şimdi öncelikle hain damgası vurmuyorum sadece gerekli mi değil mi diye tartışıyoruz.

    Bu gemi ABD’nin Ford yada Nimitz sınıfı bir gemi değil esas amacıda uçak gemisi değil esas amacı çıkartma gemisi ama çıkartma yapılan alanda hava desteği veriyor.

    Yoksa uçak gemisinde yüze yakın uçak olur. Bunda taş çatlasa 12 normalde 3-4 tane olabilir hatırladığım kadarı ile.

    O yüzden bu bize bana göre çok zorlayacak birşey değil.

    Uçak gemisi çok büyük maliyet ve onun amacı hava üstünlüğü kurmak gerekirse diğer uçak gemileri ile savaşmak.

    ABD uçak gemisi üretim maliyetinde 12 milyar dolar. Sen diyorsun bizimki milyon avro. Anlayacağın korktuğun kadar bişi değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 3 Ocak 2020; 19:55:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • furkancool F kullanıcısına yanıt
    Sonunda biri anladı şükürler olsun😂
    Başlarda ki yazınız içinde. Dediğim gibi yaptığım yorumların merkezi ekonomi. Ne yazıktır ki sizinde bahsettiğiniz gibi geri dönüşü ilerlemeyi sağlamaktan uzak sektörlere yapılıyor yatırımlar. Sağlam temelleri olan bir vizyon yok. Bu sadece yönetilenler nezlinde de değil. Vatandaş bile bireysel yatırımını araziye, daireye ya da dükkana yapıp alacağı kirayı düşlüyor. Gider kalemlerini azaltıp geliri artırmaya yönelik adımlar şart. Türkiye ekonomisi kırılgan. Önce bunu çözelim.
    Bir arkadaş geminin amerikalı abileri kadar masraf çıkarmadığını söylemiş ve desteklemek içinde yakıt/enerji mevzusunu sunmuş. Lakin iş enerjiyle bitmiyor. Bunlar gemi değil ada. Ve enerjinin haricinde kullanılmadıkları zamanlarda da masraflılar. Bu tarz araçlar masraf çıkarmıyor mu zannediliyor bilmiyorum. Ama öyle değil. Bakım maliyetleri ufak değil.
    Her neyse sonuç olarak ne kadar konuşsakta oldu ve bize sadece gurur duymak kaldı(sonuç olarak kimse gücü tartışmıyor ve yapabilmek güzel) Umarım askeri anlamda gerçekleşen gelişmeyi hatta daha iyisini ekonomide de görürüz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • flylo F kullanıcısına yanıt
    Mübağala biraz hatalı. Siha ve ihalar gider kalemlerini büyük ölçüde azaltırken etkinliği artırdı. Ayrıca birbirine denk mevzular değiller.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çürükdiş kullanıcısına yanıt
    Tam da şu günlerde çok güzel seni "Bir sey" eden olaylar oluyor. Hani diyordun ya uzaklarda işimiz yoksa ne gerek var. Şimdi şu gemi hazır olsa libya için elimizde çok çok güzel imkanlar olacaktı.

    Sizin ufkunuz , çapınız yetmez. Sizin için akdeniz gidip sahilinde yüzdüğüz akşamına içip içip seviştiginiz bir yerden ibaret.
    Ha yiyin için sevişin karışan yok ta bari çapınızdan büyük laflar etmeyin. Çok bilmişlik taslamayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt
    O kadar "bir şey"sin ki, bu tarz bir araç olmadan yapılamıyacağını mı zannediyorsun? Neyi örnek gösteriyorsun?
    Bana bilmişlik hesabı yaparken sen kendine bakıyor musun? Çap? Senin çap belli. Ufak kalmış.
    Kaç kere sahilde kafa güzel milletle seviştiğime şahit oldun? Bu ne pis bir düşünce yapısı.
    Sahip olduğun çürümüş karakterden, herkeste var sanma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Yapmayın hocam. Sadece üretim maliyetlerini katıyorsunuz ama. Senelik işletme ve bakım maliyetleri es geçiliyor. Tamam bir uçak gemisi değil LHD. Ama 28 tonluk(ispanyol kardeşinden deplasman ağırlığı 2 ton daha fazla) devasa bir platform. Proje maliyeti 1.25 milyar €. Gemi bedeli 700 milyon €(hava taşıtları ve ekipmanlar dahil değil) (dikkatinizi çekerim işletme ve bakım maliyetleri de yok)

    [Tekrardan yazıyorum(GUN sen alınma(ve parti fanatikliği yapmayan güzel insanlar)) bunu okuyup, anlayacak kabiliyetten yoksun; seviyesiz yorum yapmaya meyilli dh kullanıcısı. KİMSE YAPMAYALIM ETMEYELİM OLMASIN NE GEREK VAR DEMİYOR. EKONOMİNİN OMURGA KIRIK. ÖNCE ONU GÜÇLENDİRELİM DİYORUM. KAYDA DEĞER BİR KALKINMA GÖRELİM GÜÇLENELİM. STABİL BİR EKONOMİYE KAVUŞALIM. İSTERLERSE SONRA VARSA İMKAN 100 TONLUK CVN SINIFI GEMİYE GİRELİM.]

    Bak buraya geçen yılın küresel harcama listesini koyuyorum. %2 lik 3 lük oranı görünce az diyen bile çıkacaktır eminim. Ama o iş öyle değil. Bir sürü gider var. Asıl dikkat edilmesi gereken mevzu. Ülkelerin harcamalarının, gsyih içinde ki payı.

    TCG Anadolu'ya yerli savaş yönetim yazılımı entegre ediliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.