Şimdi Ara

TCG Anadolu'ya yerli savaş yönetim yazılımı entegre ediliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dünyada islemci üretebilen iki üc firma var zaten. Biz nasil üretelim. Daha Almanyanin bile islemcisi yok. Sen simdi sunumu demeye calisiyorsun. Islemcin yoksa yazilim yazamassin?? Bazen sirf elestirecek diye cok komik duruma düsebiliyorsunuz.

  • çürükdiş kullanıcısına yanıt
    Tamamda biz çok harcamıyor gözüküyoruz zira bizim etrafımız dünyanın en problemli yerlerinden biri.

    Biz yeterince güçlü olmazsak Akdeniz’de olacak olan gözünün önünde petrol ve doğal gazı adamlar çıkartır ve satar.

    Mısır işte iki tane uçak taşıyabilen bizimkine benzer gemi alıyor sırf bizim için Fransa’dan. Uçak aldılar 24 tane en kaliteli.

    Bizim F-35’ler ne oldu yalan oldu. Niye en güçlü uçakla en güçlü hava savunma sistemi bir arada olmasın denge bozulur. ABD’den daha iyi yerde olacaktık :) .

    Yunanistan SİHA alıyor ABD’den. Daha yardımda alacak. Güney Kıbrıs’a ABD silah satacak bakalım neler alacak bize karşı.

    Anlatmak istediğim bence jeopolitik konumumuz gereği mecburuz bunu yapmaya benim görüşüm bu.

    Umarım ekonomimiz daha da hızla büyür ki daha sıkıntısız yaparız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    F-35 konusunda yalan olması en güzeli oldu. Çoğu kişini bilmediği şey aynı otonom araçlar gibi bu uçaklarında sürekli bir ağa bağlı olması ve bu ağında Amerika kontrolü altında bulunmasıydı. F-16 ları Amerika izniyle ve kontrolünde kullandığımız zaman tekerrür ederdi. Belki daha leş an'lar yaşardık. Aksini iddia eden ya da fikri olmayan lütfen araştırsın. Önemli bir mevzu çünkü.
    Daha öncede dediğim gibi kısa bir zaman içerisinde(aksilik olmaz ise) zaten gemi aktif kullanıma başlayacak. Uçak konusunda pek vaatkar araç sayılmaz. Siha ve iha taşıyacağı kanaatindeyim.
    Dediklerine katılıyorum. Bölgede güçlü olmak önemli. Kesinlikle bir itirazım yok.
    Lakin, her konu başlığı ekonomiye çıkıyor ve hali hazırda zarardayız. Dış ticaret açığı büyüyor. İthalatı bir şekilde stabil bir zemine oturtmaya çalışsak, ihracat daralıyor. Amerika-İran mevzusu ortada. İran'ın durumu ortada. Ambargolar yüzünden sıkıntı içerisinde. Aksiyon yaşanması halinde bize yansıması İran tarafında ki ihracaat kalemlerine yansır. Üstüne İran'ın bulunduğu bölgede ki enerji tesislerine saldırması fiyatları yükseltir ve bu da bize yaramaz. Bölge kaynıyor. Ve kimse karışık bir bölgeye yatırım yapmak istemez. Ayrıca bir patlak durumunda zaten sıkıntı sebebi mülteci sorunu katlanır. Amerika desen elinde halâ yaptırım kozlarını tutuyor. Ülke içerisinde zarar etmeye devam eden(ve sıkıntı olmasın diye fonlanıp ayakta tutulmaya çalışılan) icraatlar, yatırımlar, şirketler vs var. Ve daha nice senaryonun içerisindeyiz. Ve somut bir destek verenimiz yok. Paso laf.
    Askeri konularda(tartışmaya açık değil) Türkiye gerek bölgesel gerekse küresel çapta caydırıcı bir güce sahip. Ama ekonomi olarak bulunduğumuz(ya da bulunmak istediğimiz) ligde benzeri bir etkiye sahip değiliz. Bu yüzden önceliğin verilmesi gereken konu da bu.
    Hali hazırda devler zaten tepinme aşamasında. Herkes bir kıvılcım bekliyor. O kıvılcım çaktığında kendimizi güvene almamız lazım. Etliye sütlüye karışmayıp, uzaktan izlesek bile olayları(gerçekleşmesi zor bir mevzu), zayıf ya da güçlü bağ kurulan komşuların(ya da uzak devletlerin) gireceği her durum bize de etki edecektir.
    Ve şu bir gerçek ki denk olarak gördüğümüz devletler kadar güçlü bir ekonomiye ve üretim altyapısına sahip değiliz. Destekçi desen hak getire.
    Uyanık olmalı, Sağlam adımlar atmalı ve tasarruf politikalarına ciddiyetle ağırlık verilmesi kanaatindeyim. Boşa harcanan her kuruş(getirisi çok uzun vade de olacak konularda dahil), içinde bulunduğumuz zamanda, değerinde katbekat zarara sokar. Dediğim gibi önceliğin ekonomiye ve ekonomiyi tökezleten mevzulara verilmesi lazım.
    Elbet bir kıvılcım olacak. Kaçarı yok. Umarım kıvılcım sonrası zamandan Türkiye mümkün mertebe en iyi şekilde çıkar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.