Şimdi Ara

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplandı: Twitter ve TikTok'a yasak gündemde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, sosyal medya platformlarının durumunu ve dijital telif yasasını konuşmak için toplandı. Twitter ve TikTok’a çeşitli çağrılarda bulunuldu. Ayrıca haberlerin sanat ve kültür eseri sağlanması için çalışma yapılması gerektiği açıklandı.



    Twitter’a çağrı: “Ya Türkiye’ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız”



    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Twitter’ın henüz Türkiye’de temsilci atamamasına vurgu yaptı. Twitter’a çağrıda bulunan Yayman, “Ya Türkiye’ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız” dedi. Yayman şunları söyledi:



    “X'e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Ya Türkiye'ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız. 'Temsilcilik açacağız' dediniz, bu sözde kaldı, açmadınız. Kanunun arkasından dolanmak istediniz. Sonra el değişti. Yeni bir oryantasyon süreci... Biz bunu da makul karşılıyoruz. Ama diğer tüm sosyal ağlar buraya gelip fikirlerini, Türkiye'ye dair düşüncelerini Türkiye'de yapmak istediklerini anlatırken X'in kendini böyle görmesini kabul etmiyoruz. Herkesi hukukun ve yasaların verdiği sorumluluk içerisinde hareket etmeye çağırıyorum. Yasaklamalara, sansüre karşıyız. Fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller olmasını isteriz.”



    TikTok’a çağrı: “Türkiye’de bu iş yasaklamaya kadar gidecek”



    Komisyonun hedefindeki diğer platform ise TikTok oldu. TikTok’taki paylaşımların kamu düzenine uymadığını, çocukların korunması, ailenin korunması ve gençlerin daha sağlıklı bir ruh yapısıyla büyümesi için platformdaki içeriklerin daha sıkı denetlenmesi gerektiği belirtildi. 



    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok yetkililerinin 2023 Aralık ayında komisyona geldiğini anımsatarak, "Arkadaşları dinledik. Orada çok önemli temel sorular soruldu. Kamu politikaları direktörü dedi ki 'bu soruların bir kısmına sözlü cevap vereceğiz, bir kısmına yazılı cevap vereceğiz.' Fakat gelen cevaplar için ne ikna edici ne tatmin edici ne de sorulan sorulara karşılık geliyor. Özellikle bu platformda içerik paylaşımları noktasında çok ciddi eleştiriler var. Yani bu artık eskilerin tabiriyle mızrağın çuvala sığmadığı bir durumla karşı karşıyayız." dedi.



    Ayrıca Bkz.WhatsApp'ın tasarımı yenilendi: İşte yeni arayüz ve yenilikler



    TikTok'un Amerika'da yasaklanmasının gündemde olduğunu hatırlatan Yayman, "Biz yasaklamalara karşıyız. Türkiye'de bu iş yasaklamaya kadar gidecek. Maalesef burada asla sözle, tavsiyeyle, ricayla, mesafe alamadığımız bir ilişki var. TBMM çatısı altından tüm dijital ağlara bir kez daha seslenmek istiyoruz: Hiç kimse dokunulmaz değil. Hiç kimse kendini yasamanın, yargının, yürütmenin üzerinde göremez. Hiç kimse kendini içinde bulunduğu ülkenin, kanunlarının, hukukunun üstünde göremez.” dedi.



    TikTok hakkında açıklamalarda bulunan CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, "TikTok yetkilileri geldiler, komisyona bilgi verdiler, yazılı olarak kendilerini ifade etme fırsatı verdik. Hiçbirimizi tatmin etmeyen yanıtlar seti önümüze geldi. Bunu da hadsizce buluyorum. TikTok ve bu anlayışın ivedilikle ele alınması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.



    Dijital telif için yasa hazırlığı



    Dijital telif konusuna da değinen Yayman, bunun da en önemli meselelerden biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:



    "Kurumsal yapılar içerik üretmek için personel, gazeteci, muhabir, kameraman istihdam ederken, herhangi bir platform, bu internet de olabilir, sosyal medya mecraları da olabilir, bir kişi ya da bir kurum, tüzel kişilik, sizin ürettiğiniz içeriği alıyor, kullanıyor ve bunun hiçbir yaptırımı olmuyor. Bizim muhakkak Avrupa örneklerinde olduğu gibi haberin de bir sanat ve kültür eseri sayılması, telifinin ödenmesi ve muhakkak emeğin karşılığını bulması noktasında bir çalışma yapmamız lazım.



    Bizim, fikir ve sanat eserleri kanunumuzun tam da dijital kavramla 'update' edilmesi lazım. Yeniden yapılanması ve güncellenmesi lazım. Algoritmayı yenilememiz lazım. Komisyonumuza çok önemli tarihsel bir görev düşüyor. Anadolu Ajansı, devletimizin ajansı bu konudan çok ciddi muzdarip. 'Haberi üretiyoruz, bize hiçbir telif ödemeden, atıf yapmadan haberimiz kullanılıyor' diyor. Yönetilebilir, sürdürülebilir bir hukuksal çerçevenin, yasal metnin ortaya çıkmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Tüm bileşenlerin, büyük medya gruplarından küçüklerine değin herkesin dijital telif konusunda bir talebi var. Bunu da komisyonumuz gündemine arz etmek isterim."



    Sıradaki toplantı 22 Mayıs'ta



    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, 22 Mayıs'ta dijital telif konusunu ele almak için bir toplantı daha yapacak. Bu toplantıya görüşleri alımak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları, yargı ve medya yetkilileri davet edilecek.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/tbmm-dijital-mecralar-komisyonu-dijital-telif-gundemiyle-toplandi/3214739







  • Temsilcilik falan hikaye. Asıl sebebi TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman açıklıyor.

    "Yayman, 31 Mart Genel Seçimleri öncesindeki paylaşımlara vurgu yaparak bu platformlarda sokak hayvanları, sığınmacılar, ekonomi ve hayat pahalılığı üzerinden bir kışkırtıcılık yapıldığını söyledi. Sosyal medyada "küresel bir kötücüllük" olduğunu ifade eden Yayman, gelecek dönemde bu konuyu bir kez daha gündemlerine alacaklarını açıkladı."

    Seçimi Tiktok yüzünden kaybettiklerini sanıyorlar. Adım adım kuzey kore oluyoruz
    "Herkesi hukukun ve yasaların verdiği sorumluluk içerisinde hareket etmeye çağırıyorum. Yasaklamalara, sansüre karşıyız. Fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller olmasını isteriz.”

    Sesli güldüm, siz ve cemaatlerinizin haber site vs kanallarından bıktık.. insanlar gerçeği öğrenmek veya hak aramak için twitterle iletişim haline geçiyor bu ve bunun gibi durumları sorgulayın, kendinizi de sorgulayın neden böyle oluyor diye.
  • CNN'den takip ederiz artık ülke gündemini
    F16 mı dersin, gaz, petrol, Togg, dünyadaki ülkelerin enflasyonla boğuşması Türkiye'yi fırsatçıların batırdığı, doların çakıldığı ve sos olarakta başörtü meselesi her akşam uyuşturucu gibi pompalıyorlar valla dopamini belirli bir kesime TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplandı: Twitter ve TikTok'a yasak gündemde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • "Herkesi hukukun ve yasaların verdiği sorumluluk içerisinde hareket etmeye çağırıyorum. Yasaklamalara, sansüre karşıyız. Fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller olmasını isteriz.”

    Sesli güldüm, siz ve cemaatlerinizin haber site vs kanallarından bıktık.. insanlar gerçeği öğrenmek veya hak aramak için twitterle iletişim haline geçiyor bu ve bunun gibi durumları sorgulayın, kendinizi de sorgulayın neden böyle oluyor diye.

  • Temsilcilik falan hikaye. Asıl sebebi TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman açıklıyor.

    "Yayman, 31 Mart Genel Seçimleri öncesindeki paylaşımlara vurgu yaparak bu platformlarda sokak hayvanları, sığınmacılar, ekonomi ve hayat pahalılığı üzerinden bir kışkırtıcılık yapıldığını söyledi. Sosyal medyada "küresel bir kötücüllük" olduğunu ifade eden Yayman, gelecek dönemde bu konuyu bir kez daha gündemlerine alacaklarını açıkladı."

    Seçimi Tiktok yüzünden kaybettiklerini sanıyorlar. Adım adım kuzey kore oluyoruz

  • Sosyal çöplükleri savunanlar bu çöplüğün müdavimleridir.

    Bir insan günde enaz iki kere telefonu şarj etmeye ihtiyac duyuyorsa ne ara vakit bulup çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 10 Mayıs 2024; 12:24:58 >
  • TV de aile değerlerine, gençlere örnek olma açısından dizilere, programlara bakarsak kanalları da kapatalım o zaman. Tek kötü şey tik tok, Twitter yani.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kız babası olarak bir an önce sosyal medyalar, diziler ve filim içeriklerine gerekli düzenlemeler getirilmesi lazım bunun adına özgürlük diyen ya sapık yada... Bir milliyetci olarak ta ne demek milyarlarca para kazandığın ülkeyi tanımamak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Twitter'ı zaten pek aktif kullanmıyordum ama son genel seçimlerden sonra neredeyse hiç kullanmıyorum hatta uygulamasını bile doğru dürüst güncellemiyorum. Tiktok zaten ilk zamanlarında çok kısa bir süre kullandım sonra bir daha telefona yüklemedim. Mesele sadece bunlarla kalsa iyi medya resmen rezil durumda insanların algılarıyla oynaya oynaya ülkeyi bu hale getirdiler toptan her yere bir düzenleme lazım da oda zor.

  • Gariban ve açlıkla savaş veren kesimin umrunda olacağını sanmıyorum. Onlar ülke gündemini alfabenin ilk harfiyle başlayan kanalı izleyerek takip ediyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    " TikTok’taki paylaşımların kamu düzenine uymadığını, çocukların korunması, ailenin korunması ve gençlerin daha sağlıklı bir ruh yapısıyla büyümesi için platformdaki içeriklerin daha sıkı denetlenmesi gerektiği belirtildi."


    TikTok konusu Amerika'nın talebi değilse ben de birşey bilmiyorum. Bir cephe aldı, her yerden baskılar artmaya başladı. Konu içerik olsaydı Tiktok içeriklerinin hepsi aynı zamanda Instagram'da da var. Samimiyseniz kapatın o zaman hepsini. Kaldı ki Instagram içerikleri Tiktok'u aratmıyor, ne ararsan var. Keza Twitter da öyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 10 Mayıs 2024; 14:27:02 >
  • Twitter ın kapanmasını savunmak için aptal olmak gerek.

  • Ne güdük insanlar var oysa ayan beyan olan umurlarında değil, bu iki zevat firma hayatın hiçbir tarafına katkı sunmadığı gibi kontrolsüz bir şekilde çalışmaya diretiyorlar, başka zaman uz cumhuriyetimiyiz edebiyatı yapıp minik zekalarıyla salma sümük saldıranlar şimdi devletin ne yapmak istediğini ayan beyan çarpıtıyorlar.
    Biri seçimi bu yüzden kaybettiklerini sanıyorlar demiş tam evladiyelik zihniyet resmi çizdirecek bir cümle devam edin siz, bu samsak'lara halk çemkirince yetersiz muhalefet bir halt ettim sanıyor insanların zekasına hakaret etmeye devam edin bakalım. samsaklara kızdığınız tüm naneleri aynısıyla uygulayan muhalefetin kolundaki saati söylemekten başka bir icraatımı var, ancak eleştirir küfreder hakaret eder yerersiniz, molozun ıstakozuna laf eder domuzu yedim bekliyorum diyen şehirli misyoner pkk'lı baş tacı edersiniz.
    allahtan bu samsaklar size benziyorda terazide taraflar seçiliyor.

    Twittter'ın sosyal nane olarak araç olarak kullanılıp adeta silah haline gelmesine sesiniz çıkmıyor, instagram'da aynı durumda ama daha makul seviyede olunca arada kaynıyor işte, tiktok ise yetersizlere kolay dopamin sağladığı için tercih ediliyor arka planda dönenler sadece amerikanın rahatsızlığı çünkü neler döndüğünü biliyorlar.
    Hal böyleyken lafta kalan devletçiliğiniz hiç olmayan milliyetçiliğiniz sıfır vatan sevginiz ve avrupalıdan daha acımasız ruhunuz devletin gıdıklar gibi önlem almasına dahi tahammül edemiyorsunuz.
    Hepiniz tüm sosyal medya kanallarında afgurarak bir işi başardığınızı sanmaya devam edin.

    Size göre yapılan her şey ya seçim nanesi yada kendini koruma içgüdüsüyle yapılan dikta işleri oyna minik beyninizin bunları kavradığını belli oluyor ama işte işinize gelmiyor.

    Sizin gibiler iş başında olduğunda memleketin ebesi mumyalanmış utanmadan sıkılmadan hala aynı şeyleri söyleyip acımasızca eleştirip birde vatanseverlik kisvesiyle cümleler kuruyorsunuz, iş eyleme geldiğiniz sizde sizden öncekiler gibi aşırı beceriksiz ama her şey talipsiniz, yapılanı bazen açıktan bazen üstü kapalı yıkmaya talipsiniz.

    Siz istediğinizi konuşun biz arada bir cevap yazarız maksat tarafımız belli olsun.





  • Sosyal medyaya yasak getireceklerini düşünmüyorum.Başka bir konuda da bahsettim..Sosyal medyada tarikatlar ve cemaatler çok etkin.Alayının videoları yüz binlerce izlenmeye ulaşıyor.Üstelik 'yalan yazan tarih utansın' ekolünden gelenler 'uyduruk' ve 'güdük' tarihimsi zırvalarını sosyal medyada yayarak yüz binlerce kişiye ulaşabiliyorlar.Özellikle bu konuda facebookta çok öndeler.Durum buyken sosyal medyayı kapatmak kendilerinin ayağına sıkmak anlamına gelir.


    Öte yandan sosyal medyadaki muhalefetinde kendilerini rahatsız ettiği doğru.Bunun için sosyal medyayı yasaklamak yerine sosyal medyada muhalif olan unsurları susturmaya,sindirmeye yönelik tedbirler almaları daha olası gibi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 10 Mayıs 2024; 14:59:4 >
  • BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt

    Millet acliktan issizlikten kiriliyor, ortalik multeciden katilden gecilmiyor bunlarda saniyor ki twitter tiktok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "yasaklamalara karşıyız", "hiçkimse yargıdan, hukuktan üstün değildir" yav he he!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitter'ın yerinde olsam akp'ye ait ne kadar troll hesap ve bunları açan ana hesap varsa hepsini ifşa edip kapatırım. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplandı: Twitter ve TikTok'a yasak gündemde 

  • 3. dünya ortadogu ülkesinde normal bir durum. Zamanında bu zihniyetin ataları matbaaya savaş açmışlardı. Şimdi de internet ile savaşıyorlar. Bir GÜDÜK de konuda edebiyat parçalamış lümpen. Gel bir kemik atayim da götür evine.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 10 Mayıs 2024; 18:6:20 >
  • Ülkenin ruh sağlığının korunması için hemen ikisi de kapatılmalıdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • umarım kabul etmezlerde bilgilerim türkiye yönetimine geçmez. bilgilerim buradaki yönetime geçeceğine twitterda kalmasını tercih ederim. umarım twitter türkiyeden girişleri kapatırda eğitimsiz tayfa giremez




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 10 Mayıs 2024; 20:10:12 >
  • Tiktok'un kapatılmasını destekliyorum.


    İnsanlar para kazanmak için ruhunu satıyor artık. Bilinç diye bir şey yok. Saçma salak konuşup, kuru kaoslar çıkartarak, insanları birbirine düşürerek para kazanıyorlar.


    Ya Tiktok bu tarz yayınları sansürleyecek ya da Türkiye'de kazanç modellerinden vazgeçecekler. Banka anlaşmaları sonlandı ve Payoneer'e geçti. Bu kurul bunu tamamen durdurmalı.


    Biri bacak çeker ilgi topluyorum diye ilerler, diğerleri cinsellikten vurur erkek avcılığı yapar, öteki... Böyle liste gidiyor. Türkiye'de ne kadar boş insan varsa orada canlı yayın açıyor. Dolu insanları da boşaltıyorlar.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.