Şimdi Ara

Tayyip'in aday olamayacağını iddia etmek, yanlış bir strateji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Meseleyi yasal zeminde ele almayacağım, zira böyle bir yetkinliğim de yok. Olayı, millet ittifakının çıkarı açısından bakarak yorumlayacağım.


    Diyelim ki, itirazlar sonuç verdi ve Tayyip'in önüne yasal engel konduğu için aday olamadı ve böylece muhalefet kazandı. Böyle bir durumda, cumhur ittifakına oy veren yaklaşık %35'lik kesimin gözünde, seçimin meşruiyeti şaibeli olarak kalacaktır. Tayyip, namağlup bir lider olarak efsaneleşecek, bu mağduriyet sayesinde, ölmek üzere olan siyasal islam, küllerinden geri doğma şansı elde edecektir. Bu seçimi kaybetseler bile, gelecekte geri dönme şansları olacaktır.


    "Adamı yenemeyeceklerini bildikleri için hain oyunlar oynandı!", "Tam da ülkeyi şahlandıracakken, Tayyip'e darbe yapıldı" vb gibi söylemleri onlarca yıl boyunca hiç bitmeyecek. Siz, ömrünüzün geri kalanında bunları dinlemek ister misiniz? Ben istemem şahsen.


    Tayyip'i ve onun temsil ettiği zihniyeti, nihai ve kesin bir şekilde mağlup etmenin tek bir yolu var: Adil bir seçimde, tartışmasız bir şekilde yenmek. Siyasi adayları, kaç kere yenilip yenilmediğine göre yargılayan, güce-tapar akp seçmenleri bir tek bundan anlar.


    Sonuç olarak, Tayyip'in seçimde yenileceği zaten %99 net olduğu ve muhalefetin işine yarayacak çok daha sağlam gündemler (deprem sürecinin yönetimi, ekonomi vb) olduğu halde, halen daha anayasal olarak Tayyipin adaylığının konuşulması, akp'nin ekmeğine yağ sürmekten ve muhalefet korkuyor algısına hizmet etmekten başka

    işe yaramaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strategen -- 11 Mart 2023; 18:16:44 >







  • "Tam da ülkeyi şahlandıracakken" mi? öldük biz, talkın bekliyor haldeyiz. hiç bir normal insan evladı, böyle düşünmez. mağduriyet devri akp'den çıktı çoktan. mağdur olan, devletin tüm olanakları ile üstüne gidilen muhalefet.

    ayrıca, hukuki yönü dediğin, bu ülkenin ANAYASA'sı. tavsiye ederim, bir kenara koyma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    Rakibini tanımadan zafer kazanamazsın. Akp seçmeninin gözünden bakmanı tavsiye ederim ben de.


    Alıntı

    metni:
    hiç bir normal insan evladı, böyle düşünmez.


    Ülke gerçeklerinden kopuk bir yaklaşım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strategen -- 11 Mart 2023; 18:28:20 >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Gazete Duvaryoutube
    Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'nin tam şahlanacakken deprem yaşandığına dikkat çeken bir kişiye 'Her şerde bir hayır var" dedi, o anları sosyal medya hesabından paylaştı. 🛎️Kanalımıza abone olmayı unutmayın🛎️ https://www.youtube.com/c/GazeteDuvar?sub_confirmation=1 ➤YouTube kanalımıza üye olarak bize destek olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCdwqFmQd7HuGQ1iOe2WPOlg/join ➤Bize Patreon üzerinden destek olabilirsiniz: patreon.com/duvar ➤Resmi Web Sitesi: https://www.gazeteduvar.com.tr ➤Resmi Facebook sayfası: https://www.facebook.com/gazeteduvar/ ➤Resmi Twitter Hesabı: https://twitter.com/gazeteduvar ➤Resmi Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/gazeteduvar.com.tr/ ➤Resmi Telegram Kanalı: https://t.me/Gazete_Duvar #Haber #Gündem #GazeteDuvar
    https://www.youtube.com/watch?v=kg8g9lP6_k8
  • Yanlış zaten de kimse artık bunu konuşmuyordu bildiğim kadarıyla. Kimsenin bu konuda itirazı yok? Var mı ki? Cılız sesler önemsiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • strategen kullanıcısına yanıt
    senin ülke gerçeği sandığın şeyler, akpnin sana öğrettiği , öğrenilmiş çaresizlik. asıl sen gerçekliğe dön hızla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne darbesi ya 21sene ülke yönetmek nedir?

    Kaç padişah bu kadar süre hakkı oldu kaç halife bu kadar başta kaldı

    Menderes 10 sene kaldı diye darbe yapıldı hiç bir demokratik ülkede 21 sene başta kalmak diye birşey yok. Erdoğan hakkını çoktan doldurmuş zaten

    Erdoagan yerine başka biri aday olursa aslında seçenek yaratmaktır

    Sizin yaptığınız kılıçtaroğlu aday olması ve kazanması için İmamoğlu ,Mansur Yavaş ve başkasının millet ittifakının aday olmasına engel olunması gibi . Yine kılıçtaroğlu ile birlikte CHP 'yönetiminin muhtemel iktidardaki gücünü artırmak için Erdoğan'ın aday olmasını istiyorsunuz. Çünkü 2 aday olursa Erdoğan'ı istemeyen mecburen kılıctaroğlu'na verecek

    Nasıl Erdoğan kılıçtaroğlu'nu istiyorsa kılıçtaroğlu da Erdoagan'ı istemektedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Mart 2023; 22:36:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Peki, millet ittifakinin cikarina olan nedir bu konuda ? Hangi yaklasim daha cok oy kazandirir ? Yazdiklarimi, baglamin icinde yorumlayin lutfen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    Dogru veya yanlis olmasi degil mesele. Olusacak algi bu yonde olacaktir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Twitterda, sıklıkla trend oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • strategen kullanıcısına yanıt
    akp seçmeni dediğin, siyaset bilimiyle, felsefeyle, sosyoloji ile açıklanamaz bir çıkar ilişkileri ağıdır. toplamı da seçmenin % 30-32 si. onlarla işlimiz yok.muhalefet zaten %55 ila 65 arası. akp çoktan kaybetti. millet çoktan kazandı. sen daha ne diyorsun?

    anayasa konusu ise, akp nin ülkenin tapulu sahibi olmadığını, kurallara, yasalara herkes gibi paşa paşa uyması gerektiğidir.itiraz edilmediğinden , kendini dev aynasında gören akp, artık işlerin öyle yürümediğini öğrenecek. sanki akp seçmeni demek, her şeye karar verme hakkı olanlarmış gibi düşünmek saçmalığın daniskasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 11 Mart 2023; 22:48:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "aman tadımız kaçmasın, aman agape kızmasın" vb. saçmalıklarla, kanunsuzluğu norm sanmaya başladık. yok öyle yağma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şunu artık net olarak anlayın: akp algı ve yalanları iş yapmaz. çünkü akp, çoook büyük yanlış yaptı. halkın tencerelerini boşalttı, cebini boşalttı, yarınlarını yaktı. seçmenin % 60 ve hatta fazlası, rte'ye kesinlikle oy vermem, diyecek hale geldi.
    yani, kaunua aykırı her işleri, muhalefetin hem gündemde tutması ile, hem vatandaşa anlatması ile ayyuka çıkacak. dikensiz gül bahçesi dönemleri çoktan bitti, gitti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Rehavete kapılmamak lazim. Öndeyiz diye niye risk alalım ki? Hem bu secim, hem de sonraki seçimleri düşünerek hareket etmek gerekir.

    Anayasa argümanını kabul edenler, zaten tayyipe oy vermeyecek kisiler. Kendimiz calip, kendimiz oynuyoruz. Asla bi getirisi yok, fakat goturusu olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Anayasa argumani, hukukcular arasinda bile evrensel olarak kabul görmüyor. Yaş tahta misali..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • strategen kullanıcısına yanıt
    hangi hukukçularmış onlar? ayrıca anayasa maddesi, argüman değildir .adı üzerinde yasadır. anayasaların evrenselliği yoktur, çünkü ülkeye özgüdür. sanırım copy paste yapsan daha iyi olurmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 11 Mart 2023; 23:5:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkemizi öyle saçma bir şekle soktular ki, mesela halka , afet anında yardıma koşması için kurulan kurum, depremde çadır satıyor, konserve satıyor. bu, ortaya çıkıyor, sanki normalmiş gibi herkes sessiz. istifa falan hiç yok. bu çürümüşlüktür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer olmaz diye madde varsa olamaz fakat Erdoğan olunca herşey delinebiliyor istediği gibi at koşturduğu için

  • Tayyip Erdoğan'ın adaylığını kabul edersen o zaman onun henüz daha 1.döneminde olduğunu kabul etmiş olursun. Ve şu anda 1.döneminde olduğunu kabul edersen bu seçimi kazanırsa 2.dönemine girer ve üzerine de gider 2028de mecliste üstünlüğü bir şekilde ele alır ve erken seçim kararı aldırabilirse bir de 2028de aday olur. yanisi eğer bu seçimde rte'nin aday olmasını kabul edersen adama 2033'e kadar, 10 sene daha başta kalabilme şansı tanırsın.


    tayyip erdoğan gider de bunun üzerine bir 10 sene daha bu ülkeyi yönetirse 10 sene sonra "keşke iran olsaydık" diyecek hale gelirsiniz.

  • Hukuk devleti olsaydık Tayyipin adaylığı tartışma konusu bile olmazdı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.