Şimdi Ara

Tavsiyelerinizi Bekliyorum LPG&BENZİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6 Ay önce 2011 Model i.20 Troy Model bir araç aldım, yakıt tüketimim aslında çok stabil, şehir içi klimalı 6.5, şehir dışı 6 litre.
    Çevremdeki herkes benzinli arabaya biniyorum diye bana zengin muamelesi yapıyor :)
    Çok tartışılan bir konu olduğunu biliyorum lpg taktırma konusunun. Kimileri yere göğe çıkaramıyor kimileri de yerin dibine batırıyor.

    Benzin fiyatları aşırı artmış olmasına rağmen lpg fiyatları uzun süredir 3.25 bandında geziyor.
    Tavisyelriniz neler arkadaşlar ? 12 Taksit ile adamlar tüp takıyor 3 bin liraya mal olmuş olsa aylık taksiti 250-300 arası bir şey olacak. Yakıta vereceğim ek paranın bir kısmı zaten bu taksiti öder diye düşünüyorum.

    Yıllık yakıt tüketimim 10-15 bin km arası olacağını tahmin ediyorum



  • Uzun süre kullancaksanız durduğunuz kabahat bence.
  • Şu an 2,80 - 3,00 bandında LPG fiyatı, benzin ise 7 TL, bence düşünmeye gerek yok.
  • Dün 2.88 den gaz aldım. Klima 4 kişi full bagaj yolda lanet olsun diyip benzine geçtim. Ne desem boş sana benzinli al diyecek yüzüm yok ülkenin haline baksana
  • 6 litre yakan araca lpg takmak mı

    13-15 lt benzin yakan bir aracın olur lpg taktırmanı anlarım, ama 6 litre seviyesi yakan bir araca lpg taktırmak çok saçma olur,hem aracın motor orijinalliğini de bozmuş olursun.
  • hocam dizel alsan yine o kadar yakacak abartmayın sizde benimki klimalı 8.5 yakıyor hiç lpg taktırmayı düşünmüyorum bırakın milletin ne dediğini benzinli motorun tadını çıkarın şu hayata bir kere geliyorsunuz biraz zevk almaya bakın
  • Araç kalacaksa uzun vadede ve en azındam 50 bin km civarı yapılacaksa takılır. Yoksa gereği yok.
  • faho kullanıcısına yanıt
    Tasarruf tasarruftur
  • çok teknık bılgıler verıldı bırkac konu var ama konu dısına taşımıs burdakı bazı denyolar oraya bakınız
  • İyi bir yerde lpg taktirmanizda fayda var uyumlu kit bulmalisiniz yoksa gaza geciste vuruntu benzinle beraber gaz yakimi felan gibi durumlar olabilir. Aracinizi bilmiyorum lpgye tam uyumlumu sorun cikartabilir mi? Diye arastirmaniz gerek bazi araclarin subap problemleri verebiliyor.
    Yerinde olsam iyice arastiririm.
    Yoksa uyumluysa gaz iyidir tasaruftur.
    Mesela sana kismi lpg montajlarindaki puf noktalari yazayim taktircagin yere de soylemis olursun mesela aracini arastirdin ayni modele taktiranlara sordun diyelim bir problem olmadi.
    Lpg kitini obd bagli bir sekilde baglatman lazim yoksa aracin ariza lambasi yakar. Manifolda takilan uzantilar icin manifold icerisinden subaba olabildigince yakin ek uzatmalar verilmesine gerekir yoksa aracinda vuruntu cok yakma gibi problemler olur. Lpg kitini piyasada en cok bulunan bir marka secmelisin yoksa gittigin baska yerde problem yasarsin lpg kiti semasina gore montaj edilmeli baska akillilar gibi arapsaci misali montaj yapilmamali lpg ayarlari duzgun yapilmali zaten duzgun montajlanirsa otomatik kalibrasyonda ecu aracin beyniyle optimum ayari yapiyor cokta guzel oluyor. Cogu gazci benzinden direk gecsin diye gecme noktasini dusuruyor sonra araca soguk gaz gidiyor sunu unutma soguk gaz motoru oldurur eskide yenide olsa aracin soguk gaz motoru yer
    Sorularinin hepsimi cevaplamaya calistim bence iyice arastir sonra iyi bir yerde montaj ettir. Benzinden sonra maddi olarak bayagi rahatlayacagini dusunuyorum cunku aracin sehir ici 40 kr sehir disi 30 29 28 kr yakmaya baslayacak cekis olarakta cok farketmez yokusta benzinli gitmesini bekleyemezsin ama gider yani arada 5 bg oynar.




  • Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bu aracın şehir içi 6.5 litre yakmayacağına eminim. Bir kere mantık hatası şurada şehir içi klimalı 6.5 yakan bir araç şehir dışı sadece 0.5 litre daha az tüketiyor. Böyle bir şey olabilir mi ?

    8.5 yerine 6.5 yazmışsınızdır.

    Lütfen 6.5 yakıyorum falan diye alıntılamayın birbirimizi kandırmayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 3 Ağustos 2019; 12:20:50 >
  • Attrage bile sehirici 6.5 yakamiyor, nasil bir sehirdesiniz tek araba sizinki mi?

    Sehirici ile sehirdisi arasinda yarim litre fark olmasindan anlasiliyor zaten gayet ferah bir sehir sizinki.

    Ki hyundailer musriflikleri ile meshur, dizelleri bile diger dizellerden cok yakiyor.

    Lpg meselesine gelirsek 6.5 bile yaksa, lpg de 7.8 yakacak, yani 44.2 kurus yakacagina, 22 kurus lpg+5kurus benzin =27 kurus yakacak.

    Tasarruf kmde 17 kurus 10bin kmde 1700 tl.

    Bence mantikli.

    Hayirli gunler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 3 Ağustos 2019; 12:43:37 >
  • 3000 liralara gerek yok, basit atmosferik motor bunlar. Atiker grand veya gold kitlerinden birisini taktırın. 600 700 lira cebinize kalsın. Hem parçası hem ustası bol.

    Kitten çok montaj kalitesi ve AFR ayarı önemli. Mutlaka AFR ayarını bilip yapan bilinçli bir bayiye taktırın. İstanbul'a iseniz Candan Mühendislik bu işin lideri.
  • 6 lt yakıyorsun ve lpg mi takacaksın hiç gerek yok, zaten sende yakıttan şikayet ettiğin için değil elalem benzinle gidiyorsun diye takacakmışsın ne diyim tak tabi elalem zengin muamelesi yapmasın tabiki
  • Atiker diğer kitlerden pekte ucuz değil gibi geldi bana en son 1 hafta önce gold için 2600tl fiyat aldım. Prins tenchomax için 2 gün önce mocan otogaz 2800tl istedi, Atiker kurdan etkileniyor mu bilmiyorum ama 2400 yapsa goldu 400tl için prins yazılımı ve silverline da kullanılan ecu sistemine değer bence...
  • Zengin asilzadelere bakma sen hocam.

    2 senede lpg kendini amorti eder. 2011 polo aracımda 4.5 yıl civarı lpg ile kullandım. Hem ekonomik hem güvenli. Hiç bekleme.
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Atiker grand 2300 lira fiyat veriyorlar diye biliyorum. Aradaki 500 lira farka değer mi değmez mi orası kullanıcının tercihi. O fark yaklaşık 1500 km yakıt parası. Kaldı ki grand da gold da gerek enjektörleri gerek ecu su fena değil, takılan büyük hacimli özellikli motor olmadıktan sonra...
  • Senede 10 bin yapıyorsan zerre gerek yok hacım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faho

    6 litre yakan araca lpg takmak mı

    13-15 lt benzin yakan bir aracın olur lpg taktırmanı anlarım, ama 6 litre seviyesi yakan bir araca lpg taktırmak çok saçma olur,hem aracın motor orijinalliğini de bozmuş olursun.
    sanki koleksiyonluk bir araba orijinalliği bozulsa ne olacak sıradan bir metal yığını, yarı yarıya tasarruf etmek varken varsın bozulsun.
  • 2,65₺ den 40 litre alarak fulllüyorum, çok trafik olmayan mahalde s.içi ş.dışı karışık 430-450 km götürüyor. sadece uzun yolda daha da götürür deneyemedim henüz. ilk siz taktıracağınız için sorunsuz bir kit + iyi usta + iyi ayar ile 6-7 yıl kafanız rahat binersiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.