Şimdi Ara

Taşıt kredisi düzenlemesi sizce gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şuan herkesin bildiği şeklinde aşağıda yazdığım gibidir. Bu rakamlar güncel araba fiyatlarının altında kalmaya başlıyor. Sizce düzenleme gelmesi lazım mı?


    " 400.000 TL'ye kadar olan araçlarda maksimum %70'e kadar kredi. 400.000 TL ile 800.000 TL arasında olan araçlarda maksimum %50'ye kadar kredi. 800.000 TL ile 1.200.000 TL arasında olan araçlarda maksimum %30'a kadar kredi. 1.200.000 TL ile 2.000.000 TL arasında olan araçlarda maksimum %20'ye kadar kredi verilebilir."




  • Bu aralar herkes ev ve kira fiyatlarından yakınıyor ama araç almak artık çok ciddi külfet haline geldi.


    Geçen hafta arkadaş araba altı kia sportage 1.330 bin para ödedi. Bu araçlar daha düne kadar gayet normal araçlardı. Aynı dönemde xc40 baktık. Aracın ham fiyatı 500 bin ise satış fiyatı 1.500-2.000 falan.


    Bence kredi olayına değil de bu fiyatlara bir şeyler yapılmalı. Vergi oranları bile düşürülse bu fiyatlar yarıdan fazlasına inecek.

  • araç fiyatları çok arttı. 2011 yılında 5000 tl maaş ile, 110 bine c180 alınaibliyordu. yani 22 maaşa. bu gun 50 bin tl alsanız dahi , 22 maaşa ancak deli dandirik araba alınıyor. o yıllarda asgari ücret 850 tl idi ve 5000 tl, 6 asgari ücret yapıyordu. bu gunku 50 bini de 6 asgari ücret olarak hesapladım.


    yanı 12 sene once 6 asgari ücrete w204 FL , şimdi 6 asgari ücrete, maaşın 22 katına benzinli fod focus.

  • Çok doğru ama ötvyi ellemiyorlar. Bari kredi salsalar...

  • Devlet Bankası çalışanıyım. Krediyi salsalar araç fiyatları daha da çıkıp enflasyona neden olacak. O yüzden salmıyo bankalar, faizler enflasyona göre düşük kaldı bu da hazineye zarar yazıyo o yüzden kredi vermiyoruz. He hükümet ver derse veririz o ayrı 😊
  • Alım gücü aşırı düşük ülkede. Kredi olanakları artsa bir şey değişmeyecek. Maaşların binlerle araç ve evlerin milyonlarla satılduığı ülkede kredi versen ne olacak? Adam 15bin maaşıyla 25bin lira kredi mi ödeyebilecek sanki? Ülkenin önemli bir kısmı aylık 8500 liraya çalışıyorken otm egea 700binden başlıyor. Bir bana denklemi kursun bu insanlar kredi ile nasıl araç alabilir? İktidar değişmeden hiç bir şey düzelmez.

  • suni gelişme dağıt krediyi vatandaş elinde olmayan parayla araç alsın

  • Bence de düzenleme şart. Rakamlar komik kaldı. Orta kesimin tek ulaşma şansı krediydi şimdi o da kalmadı. Zengin zaten basar cash parayı alır fakir zaten krediyi de ödeyemez olan ortadakilere oldu.
  • Türkiye'de ev-araba-arsa kredi imkanları genişlediği anda fiyatlar yukarı çıkar.


    Totalde değişen bir şey olmaz hatta zararlı bile çıkabilirsiniz.


    O yüzden kriz anlarına nakitle girmek çok değerli derler ya.

  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Kredi imkanları ile fiyatların paralel olduğuna katılıyorum. Talep artıyor. Talep artınca cari açık artıyor. Açık artınca döviz artıyor. Döviz artınca fiyatlar yükseliyor. Bir noktada insanlar alamaz oluyor talep azalıp açık azalıyor ve fiyatlar sabitleniyor.
    Kendimden örnek vereyim. Seçimden sonra dövizin artacağına kesin gözüyle baktığım için kredi imkanlarını genişletseler hemen bugün ödeyemeyecek bile olsam alabileceğim en pahalı arabayı kredi ile alırım. 6 ay öyle ya da böyle taksitleri geçiştiririm. Araba 6001 km olunca da satar krediyi kapatırım. En az 200-300 bin kalır cebime. YTD
  • Hocam, gelen araba anında satılıyor zaten. Kredi çekmeden araba alınca da cari açık artıyor. Bari gariban da araba alabilsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.