Şimdi Ara

Tarihte ilk! Rüzgardan elektrik üretimi birinci sırada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
5.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tarihte ilk! Rüzgardan elektrik üretimi birinci sırada



    Türkiye’nin büyük bölümünü etkisi altına şiddetli rüzgar, elektrik üretim santrallerini de etkiledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle iki gündür rüzgar enerjisi pervaneleri durdu. Bu iki gün öncesinde çok yüksek miktarda elektrik üretildi. Hatta tarihte bir ilk yaşandı.



    28 Kasım 2021’de günlük bazda 791 bin 794 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 788 bin 969 megavatsaat olarak kayda geçti. Üretimde ilk sırada yüzde 22,6 payla rüzgar enerjisi santralleri yer aldı. Bunu yüzde 22 ile doğal gaz santralleri ve yüzde 17,7 ile ithal kömür santralleri izledi. Türkiye’de ilk kez rüzgar enerjisi santrallerinden üretilen elektrik miktarı, diğer enerji türlerini geçmeyi başardı.



    Ayrıca Bkz.Avrupa’nın en büyük hibrit enerji santrali Bingöl'de kullanıma açıldı



    Öte yandan, 30 Kasım’da günlük bazda 719 bin 794 megavatsaat üretildi. Bunun 136 bin 995 megavatsaati rügar enerjisi santrallerinden karşılandı.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/cevre/ruzgar-enerjisi-santralleri-dun-ilk-kez-turkiye-nin-elektrik-uretiminde-birinci-sirada-yer-aldi/2433317







  • Valla kusura bakma.Bundan önceki iktidarlarda kimse 5 çeteye milyarlarca para yedirip milyonlarca vergi borcu silip hatta milyonlarca geri ödemesiz kredi verip baş tacı etmedi.Ee haliyle eski iş adamlarıda bişe yapamadı.Bence senin gibiler zihniyet sorgulayacağına paranın kaynağını sorgulasaydı ülkeyi 5 holding başkanı yönetmezdi.
  • cok iyi haber. aslinda ege kiyilari degerlendirilse iyi olurdu.

  • Bana yararı yok.Yine zam yine zam.Bu rüzgar ve güneş panellerinden para kazanan 5 li çete zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fırtına bir işe yaradı yani ahaha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi237 -- 30 Kasım 2021; 20:02:48 >
  • Geleceğin enerjisi, yenilenebilir enerjiler olacak bana göre.

  • güzel haber. sonunda faydalı bir iş başarabilmişiz.

  • Doğalgaz ve kömür çevrim santralleri bu kadar kullanıldığı sürece çok ta bir anlamı yok. 3 öğünün birisi sağlıklı yemek yiyip, kalan 2 öğünde abur cubur, hamburger yemek gibi. Neticede hiç yoktan iyi yine de.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    Sizin bu zihniyet sayesinde bazıları o koltuğu yıllarca boş boş oturarak meşgul etti, hani her konuda iyiler demem ama yeri gelince yiğidin hakkını da yiğide vermek lazım...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • addidas_85 kullanıcısına yanıt
    Valla kusura bakma.Bundan önceki iktidarlarda kimse 5 çeteye milyarlarca para yedirip milyonlarca vergi borcu silip hatta milyonlarca geri ödemesiz kredi verip baş tacı etmedi.Ee haliyle eski iş adamlarıda bişe yapamadı.Bence senin gibiler zihniyet sorgulayacağına paranın kaynağını sorgulasaydı ülkeyi 5 holding başkanı yönetmezdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yenilenebilir enerji üretimi çok ciddi maliyetleri karşılamayı gerektiriyor, enerjiye yatırım yapanın kazanacağı yüzyıldayız, keşke bu ülke'de de maden işleme tekniklerini yatırımla zenginleştiren işlediği mamülü ürüne çevirebilse keşke, çalışmalar var ama işte yatırımın büyüklüğü başarının hızını belirliyor.

    Bakarsınız toryum araştırmaları ileride bunu kullanmayı enerji santralleri için bir alan oluşturur.

  • Adı güya "yenilenebilir enerji" ancak ömrünü dolduran, teknolojisi geçen rüzgar türbinlerini ne yapacaksınız ya da ne bileyim sanki bu türbinler üretilirken sanki hiç zararlı atık üretilmiyor. Peki hiç bir yerde bu rüzgar türbinleri yüzünden toprak üst tabakasının zarar gördüğü yazılı mı ya da bu türbinlerin kuşlar için tehlike arz ettiğini? Türkiye'de bu rüzgar santralleri için gereğinden geniş açılan yollar ve rüzgar türbinlerinin yeri için kesilen ağaçlardan bahseden var mı? Ayrıca bu türbinler belirli rüzgar hızında çalışır, alt ve üst limitleri vardır ayrıca düzenli bir enerji üretimi sağlamazlar. Ancak enerji çeşitliliği açısından faydalılar o kadar...

    Not: Sadece rüzgardan enerji elde etmenin sanıldığı kadar temiz olmadığını izaha çalıştım ama okuduğunu anlamayan veya yorumlayamayan bir güruhun varlığını unutmuşum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uysaloguz -- 1 Aralık 2021; 00:23:57 >




  • uysaloguz U kullanıcısına yanıt
    Napak gardas hele de napak elektriği g******muzden mi çıkartacağız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türübünler çoştu desenize 😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türbünlere oynamayın 😅😆

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • uysaloguz U kullanıcısına yanıt
    Elektrik kullanmaktan vazgeçelim uygunmu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye istenirse enerjisinin %100'ünü yenilenebilir enerjiden üretebilecek bir ülke ancaaaak,

    5'li çetenin sahip olduğu termal santraller yüzünden yıllardır çok kısıtlı elektrik üretim kotaları veriliyor, maalesef..

  • Bana yada bize ne faydası var anlamıyorum. 3 5 tane rüzgar trübünü bu işi çözmez. Adamlar denizdeki dalgadan elektrik üretiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Doğalgazdan elektrik çevirim ve kömürden elektrik üretim santralleri ne zaman kapatılacak ve yıkılacak işte o zaman enerji konusunda yeni sayfa açılmış olacak. Yoksa %22.6 sının rüzgardan üretilmesi çok güzel ama %60 70 lere çıkması lazım yani tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretmemiz lazım. Doğalgaz ve kömürü elektrik üretmek için kullanmayı bırakmamız gerek. Doğalgazı direk konutlara bağlamak gerek. Birim m3 fiyatı düşürmek gerek. Kömürü de yine olabildiğince az kullanmamız gerek. Belki istisna bir kaç sektörde hala kömür kullanımı olabilir onları da bir an önce terk etmemiz gerek aksi halde küresel ısınma karbon salınımı çok feci boyutlarda ve geriye dönmek imkansız olacak dünya için.

  • Ben rüzgardan enerji üretmenin sanıldığı kadar temiz olmadığını izah etmeye çalışıyorum, niye rüzgardan elektrik üretiyoruz mu dedim. Onun haricinde var ise öyle bir yeteneğin, elektrik üretiminde çığır açarsın...

  • lodos esti gürledi tabi.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.