Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkes istediğine inansın

    Allah birdir, evreni o yarattı seni de beni de onu da o yarattı.

    İstediğine inan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes istediğine inansın

    Allah birdir, evreni o yarattı seni de beni de onu da o yarattı.

    İstediğine inan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmiş geçmiş en zeki insanlardan biri olan rahmetli Stephen Hawking bile bir yaratıcı yok demişti adam evreni çözmüş onlarca kitap yazmış gerçek bir profesör bize laf düşmez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şahıs bloklular listemde iken mesajlarını da görememem lazım. Site yönetimi umarım bu konuda bir çalışma yapar.

    Konumuza gelirsek, Tanrı’nın varlığı tartışılmaz ama yeryüzündeki tüm dinler insan uydurması birer saçmalıktır. İnan’lar için ise diyecek kelime bulamıyorum. Varlığını ispatlamaya çalışanlar için ise durum daha da vahim. Ne diyeyim; Tanrı akıl fikir versin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç beş tane akıllı geçinen inançsız konu açıyor, kendi safına eleman toplamaya çalışıyor. Madem inanmıyorsunuz, inanmaya da niyetiniz yok neden ortaya çıkıp ben varya inanmıyorum, şunu kanıtla, bunu kanıtla, kanıtlayamaz ki, kanıtlayamaz ki laf çevirip kendinizi ne diye reklam ediyorsunuz? İslam tarihi diye bi dal var. Dinler tarihi diye de bi dal var. Boş boş işleri kendinize meşgale edinmişsiniz. Milletin umurunda olduğunuzu mu sanıyorsunuz? Ne istersen yap. Yazın denize gir karpuz ye, kışın kartopu oyna portakal ye, etleri ızgaraları löp löp yut, sonra da mantık ara? Sen kendin ne kadar mantıklısın? Bunu hiç düşündün mü? Kutsal kıtabımızda geçer, "beyinsiz" lerin anlayıp, idrak edip, kabul edip teslim olmayacağı zaten bilinen bişey. Vermeyince mabud neylesin mahmud. Ölünce napıcaksınız acaba, hım öldüm ya la ben, çok mantıksız! mı diyeceksiniz. Hakikaten de mantıksız. Mantık aranacak yer var aranmayacak yer var. Ben her zaman ararım ulan diyenlere yolunuz açık olsun diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelstina -- 9 Eylül 2018; 9:40:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ulpi kullanıcısına yanıt
    ihtiyac ihtiyactir. birseye gereksinim duydugun icin ihtiyac olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelstina

    Üç beş tane akıllı geçinen inançsız konu açıyor, kendi safına eleman toplamaya çalışıyor. Madem inanmıyorsunuz, inanmaya da niyetiniz yok neden ortaya çıkıp ben varya inanmıyorum, şunu kanıtla, bunu kanıtla, kanıtlayamaz ki, kanıtlayamaz ki laf çevirip kendinizi ne diye reklam ediyorsunuz? İslam tarihi diye bi dal var. Dinler tarihi diye de bi dal var. Boş boş işleri kendinize meşgale edinmişsiniz. Milletin umurunda olduğunuzu mu sanıyorsunuz? Ne istersen yap. Yazın denize gir karpuz ye, kışın kartopu oyna portakal ye, etleri ızgaraları löp löp yut, sonra da mantık ara? Sen kendin ne kadar mantıklısın? Bunu hiç düşündün mü? Kutsal kıtabımızda geçer, "beyinsiz" lerin anlayıp, idrak edip, kabul edip teslim olmayacağı zaten bilinen bişey. Vermeyince mabud neylesin mahmud. Ölünce napıcaksınız acaba, hım öldüm ya la ben, çok mantıksız! mı diyeceksiniz. Hakikaten de mantıksız. Mantık aranacak yer var aranmayacak yer var. Ben her zaman ararım ulan diyenlere yolunuz açık olsun diyorum.

    Beyinsiz dediğin kişiler kültürel etki ile dine inanmayan, araştıran kişiler. Hakaret etmeden önce çevrenizden kulaktan dolma bilgilerle hayatınızı bir anlama soktuğunuzun farkında olun ilk önce. Öyle bir yorum atılmış ki sanki dinler bilimsel, hayret bir şey...

    Dinsizlik bir taraf değildir... harhangi bir din taraftır, kendi kültürünü başkasına aşılamaktır. İlk önce neyi tartıştığını algılayabilmek gerekir.


    Mantık aranacak yer var, aranmayacak yer var deyip mantık arayanlara beyinsiz diye hakaret etmen şu forumda 10 yıldır gördüğüm en büyük çelişki, tebrik ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 9 Eylül 2018; 10:58:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: küfrettin

    İşte bütün akıllı insanlar tartıştılar bunu. Ve agnostik oldular. Bende ateistlikten agnostliğe geçiş yaptım ;)

    Benim gibi tartışma sonrası şuna düşünenler de kalmıştır illaki.

    "Tanrı varlığı insanlar tarafından ortaya atılmış bir düşüncedir, bu yüzden varlığı ispatlanamadığı için yoktur."

    Bu durum şuna benziyor. ALGMACMGEMSKENS diye bir kelime uyduruyorsun ve bu bütün her şeyin sahibi diyorsun. Ama ortada hiç bir şey ALGMACMGEMSKENS in varlığını göstermiyor. Neden uydurulmuş bir ALGMACMGEMSKENS yokluğunu ispat etmem zorunda kalınsın. Zaten ALGMACMGEMSKENS kavramanı insan uydurdu, varlığı ispatlanmadan kaale alınmamalı. İnsanlardaki kültür işte buna izin vermiyor, duydum var diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 9 Eylül 2018; 11:10:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartışmaya gerek yok tahtalı köyde özel eğitim veriyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    ihtiyac ihtiyactir. birseye gereksinim duydugun icin ihtiyac olur.

    tamam ama illa aciziyet içermesi gerekir mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    Ihtiyac duyuyorsan icerir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Ihtiyac duyuyorsan icerir.

    hem ihtiyaç olup hem aciziyet olmadan neden olamaz? tek tip mi olacak illa?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte diyorum ya. Adamlar düşünmüş aynı sen ben gibi. Tabi biraz daha fazla yaşam tecrübeleri ve zekaları olduğu için işi çözmüşler. Eğer insanlarının uydurduğu bir Tanrı varsa bunun uydurma olup olmadığından banane çünkü ne kadar zorlarsan yine birşey çözemezsin. Eğer insanların uyduramadığı bi şekilde Tanrı varsa yapacak bişe yok. Varolduğu veya olmadığını anlamak için o mucizeleri bizimde görmemiz Yada kendini hissettirmesi gerek. Yani şuanki veriler Tanrı’nın olup olmadığı ortaya koyamıyor. Agnostik olarak biz çalışmaya devam etmeli Evren’in her türlü sırrını çözmeliyiz. Bizim amacımız bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: küfrettin

    İşte diyorum ya. Adamlar düşünmüş aynı sen ben gibi. Tabi biraz daha fazla yaşam tecrübeleri ve zekaları olduğu için işi çözmüşler. Eğer insanlarının uydurduğu bir Tanrı varsa bunun uydurma olup olmadığından banane çünkü ne kadar zorlarsan yine birşey çözemezsin. Eğer insanların uyduramadığı bi şekilde Tanrı varsa yapacak bişe yok. Varolduğu veya olmadığını anlamak için o mucizeleri bizimde görmemiz Yada kendini hissettirmesi gerek. Yani şuanki veriler Tanrı’nın olup olmadığı ortaya koyamıyor. Agnostik olarak biz çalışmaya devam etmeli Evren’in her türlü sırrını çözmeliyiz. Bizim amacımız bu.
    Kilit kelime amaç, hayatta kalırken hep bir amaç belirleriz ama amacın amacı nedir ? İnsanlar hep mantıksal veya inançsal olarak bir arayış içerisinde, bir şeyleri çözme peşinde çünkü hiçlik bir insan için en kötü şey. İnsanlar her şeyin bir hiç olduğunu asla kabullenmez ama üzgünüm, doğanın bir bütünsel olarak amacı yok ve bir hiçiz. Beynimiz gelişerek sorulara cevap bulmaya çalışıyor, kolay yoldan veya zor yoldan kendimizi tatmin etmeye çalışıyoruz. Gerçekleri söylemek gerekirse bir hiç için tüm bunlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Tartışmaya gerek yok tahtalı köyde özel eğitim veriyorlar
    Veriyorlar diyemezsiniz, veriyorlarmış diyeceksiniz. Tahtalı köye inanabilirsin herkes düşünmekte ve düşüncesini anlatmakta özgürdür ancak sırf düşüncenizi empoze etmek için kesinmiş gibi cümle kuramazsınız.
  • yaratılışın bir şeye ceza maksatlı olduğuna inanırsak bir şeyin kendisini öldürdüğünü ve bunu defalarca yapıp kurtulamadığını görürüz.

    hatta türeme olgusu dahi bunun için vardır. sen ve eş denen kavramın ölmesi için türemeniz lazım gelir.

    türeme bu açıdan intiharın tek ölümün ise binlerce şeklinden birine açılan kapı olarak akıl karıştıran çoklanmış bir kapıya benzer.

    ..........................

    yaratılışın aklın akledişinde yaratıcıyı bulmak için girdiği bir yol olarak tarifi de mümkündür. akıl denen varlığın yaratıcının yoktan var etmesi hiçliği oluşturması gibi kavramlara şahit olduğunu görmekteyiz. buna göre akıl denen şey yaratıcı olan zihinle tanışır ve mülk yani mekanda görülen zaman ya da zamanda mevcuda gelen mekan kavramlarını algılar.

    ..........................

    bana göre varılan nokta bakımından kişinin bir kısım beyanları ve fiilleri neticesinde ceza ya da akledişle çıkış denen yol ayrımdadır.

    kişinin dünyada bulunmasının sebebi kendisi değildir ancak akledişe göre kişi yaratıcının yaratışını anlamak bakımından bunu talep etmiş olabilir.

    aynı zamanlı olarak maddi bedenimizden sorumlu olmasak da maneviyat denen düşünsel sürecimizi normallemek ve buna uygun davranmak zorunluluğu mevcuda benzer.

    ............................

    yaratıcının varlığı kesindir. bu kesinliğin bizim tarafımızdan ifade edilebilecek ya da edilemeyecek şekilde olması ise bir nevi bahiş gibi gözükebilir. zira yaratıcının varlığına vasıl olmak denen şey yaşam denen şeyin devamı mahiyetinde olup dünya gibi başka dünyalarda da yaşamın mevcudiyetine sebeb verebilir. salt var olanı gördüm mutlu oldum meselesi değil yani. bir devam var ve sen devam edegelen noktaya vasıl olabildin meselesi bu.

    ..............................

    insanın kendisine ait dnasal yaratılışı ile getirdiği dini mevcutken bu dinin yaratıcı arguman karşısında nasıl bir ilahi duyumsama istediği hususu önemli olabilir. her şeye kadir olan her şeyi bilen ilahi kavramın bir şekilde insan denen şeye uyum sorunu yaşattığı görülmekte. bu açıdan insana ait olanı bilmeyen ve bu durumun da eksiklik olmadığını kabul ve idrak gerekir.

    yer içer çoğalır katleder ölür öldürür vs gibi şeylerin insana dahi faydası yokken ilahın bu kavramları bildiğini düşünmek makul olmaz. biliyorsa dahi bilmemesi için gösterilen çabaya da zaten nefs mücadelesi demekte değil miyiz?

    ............................

    bu açıdan ilahi kudret sorunsalında kişi ilahi kudretin kendisine tecelli etmesini istediği şekil ne ise o şekil üzre itikadi tutum sergilemek zorundadır denebilir.

    ..........................

    bana göre ilahi kudretin mevcutta oluşturduğu bir denge var ve bu denge bir şekilde hak denen kavramı oluşturmuyor. hak ise ilahi kudretin hakkı denen kavramla alakalı ise bir şey ya had denen şeyi oluşturmuyor ya da her şey aynı zamanda had olduğundan gerek kalmıyor.

    ..........................




  • Çünkü kesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Çünkü kesin
    Herkes düşünmekte ve düşüncesini anlatmakta özgürdür ancak sırf düşüncenizi empoze etmek için kesinmiş gibi cümle kuramazsınız.
  • Kurarım çünkü kesin. Gidince tahtalı köy özel derslerini sende göreceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Novusmisha

    Kurarım çünkü kesin. Gidince tahtalı köy özel derslerini sende göreceksin

    Ben hariç dünyanın geri kalanı da kesin diyor zaten, kusura bakma rahatsız ettim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.