Şimdi Ara

tamirci de yapamadı! Sürekli mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar oncelikle pc de w7 kuruluydu sürekli donmalar ve mavi ekran hataları veriyordu, sonrasında kasa calısıyor ama bip sesi gelmiyor dolayısıyla görüntü gelmiyordu format atıp w8 yükledim sıkıntı yine geçmedi mavi ekran hataları devam etti. Dün tamirciye verdim . Biosu güncellemiş, temizlik falan yapmış. Bütün donanımsal testleri yapmıs , ram, ekran kartı ,hdd anakart, güc , kablo baglantıları vs. Hepsi normal calısıyor. Bugun halloldu dıye gıttım aldım geldım baktım yıne aynı. Yani pc acılıyor bu sefer de 5 dk gecmeden mavı ekran hatası gelıyor. Hatalar da hep farklı ha. Sımdı aynı tamırcıye geri mi götürüyüm başka bir yere mi gidiyim. Var mı sorun ıcın bir oneriniz. Yani yazılımda sorun yok donanım da sorum yok ne ya bu sorun.



  • Kardeşim. Öncellikle bi iznillah yaşadığın sıkıntıdan kurtulursun. "Bluescreen" hataları genelde bilgisayar bileşenlerinde meydana gelen teknik arzılardan kaynaklanmakta. Sorunun türüne göre farklı parametre ve hata kodları vermektedir. Senden ricam bunları not etmen ve microsoftun sitesinden ilgili makeleyi okuman olacak.
  • kafayı yiyecem. 4 tamirci gezdi hepsinin kazandıkları haram zıkkım olsun. Ram arızalı dendi (memtest hata veriyodu) degistirdim 0 ram aldım. Yine mavi ekran veriyor. Hd tune ile hdd tarattım gelen duruma warning veriyor. Cok sayıda reallocated sector count buluyor. Sorun hdd dir dedim ki tamırcı de oyle soyledi . Baska bı arkadastan hdd alıp denedım yıne mavı ekran verıyor. Son gıttıgım tamırcı kı pc muhendısıymıs 0hdd ıle denedım 1,5 gun hata vermedı dıyor. Sımdı ben bu adama gıvenıp hdd alıyım mı? hdd gelınce de hata verırse ne yapacam. Genelde ntoskrnl.exe , irql not less or equal , memory management verıyor. Krnl hataları kaynaklı hep. Cok defa formatta attım.
  • yok mu bu isten anlayan bir yardımsever. Ramlerı yenıledım. Hdd'yi yeniledim. On board calıstırdım olmuyor olmuyor bursa'da bu isten gercekten anlayam birini soyleyın bari.
  • Abdest aldır. Abi son çare olarak bu gözüküyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.