Şimdi Ara

Taahhütsüz İnternet Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlık biraz ilginç gelebilir. Gerçekten anlamda ekstra hiç bir masraf vs çıkarmadan gerçek taahhütsüz internet servis sağlayıcı var mı acaba?


    Taahhütsüz olduğunu söyleyen firmalarla görüştüğümde bağlantı veya aktivasyon ücreti sorunu çıkıyor. Ya başta bu ücreti vermemi ya da ayrılırsam ödemek zorunda kalacağımı söylüyorlar.


    Daha önce de genelde taahhütsüz kullandım böyle bir durumla karşılaşmadım. Benim maksadım beğenmediğim anda ayrılma şansımın olması. Zaten bunun için taahhütsüz istiyorum. Ama ekstra Bir külfet olacaksa ona taahhütsüz denilebilir mi? Bu konuda ne tavsiye edersiniz , çözüm yolu nedir acaba? Diyelim ki bir firmayla anlaştım oradan ayrılıp başka firmaya geçecek olursam yine mi bağlantı ücreti sorunuyla karşılaşacağım.


    Merak ettiğim bir soru da şöyle; "Zaten internet vardı bir iki ay önce.. Bağlantı veya aktivasyon işlemi modem ayarı vs ise bir görevli gelmeden de bu halledilemez mi veya daha kapsamlı bir işlem için mi geliyorlar? Eğer modem ayarı için ise kendimiz halledip aktivasyon bedeli vermeyebilir miyiz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Geçişte ek bir ücret yok. Aktivasyon olayı gelen ekipten daha çok hatla ilgili olmalı, ayrıca kablo ya da emek sarf ediliyorsa zaten onlar üstüne eklenerek ekstra fiyatlandırılabilir.


    Yılda 4 kere geçiş yapabiliyorsunuz diye okudum bu da ortalama 3 ayda bir falan yapar ki yine de nerden baksak çok hızlı bir değiştirme, yani bir firma denendi ve geçiş yapıldı, bu kaç kere tekrar edebilir ki? Ben de şimdi yeni bir geçiiş yaptım büyük konuşmayayım ama sorun çıkmazsa tekrar uğraşmam bile. Zaten bir yerden sonra bulunduğunuz bölgedeki altyapı ile ilgili olay bu. Eğer farklı altyapı varsa bunlar denenebilir. Böyle bir durum varsa da altyapı ile ilgili masrafların yansıtılması gayet doğal bence.


    İşin en ilginç kısmı sonda, artık taahhüt daha avantajlı çünkü fiyatlar aniden değişebilir. Ocak ayında tekrar telekom hat fiyatlarına zam yaptığında bunu aynı şekilde yansıtabilirler, taahhüt 1 senelik olarak bizi bundan koruyabilirdi ama şimdi tüm firmalar yansıtırsa ne yapacağız? Ondan öbürüne geçmekle bundan kurtulamayız gibi geliyor bana.





  • Hocam bulunduğum bölgede zaten Fiber yok. Fazla vermek istemiyorum. Bir diğer konu Ttnet kesinlikle düşünmüyorum. Bir keresinde iki aylık hizmet dondurmuştum. Dondurma süresi sonunda taahhütüm bitecekti normalde. Ama iki ay uzayınca bu sefer bana İndirim süreniz bitti diyerek yüksek bedel çıkmıştı. O iki ay kullanmasam bile hizmet dondurma yapmasam daha uygun olacakmış. O günden beri taahhütsüz firmaları kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leblebi82 L kullanıcısına yanıt

    Bu dediğiniz durum yıllar önce oluyordu. Artık dondurma ile kampanya süresi de uzuyor.


    Bağlantı ücreti türk telekom altyapısını kullanan tüm sağlayıcılarda olur. Onu türk telekom sizin adınıza santralde port ayırdığı için firmadan alıyor.

    İnterneti iptal ettirmeden başka firmaya taşırsanız zaten portunuz olduğu için tekrar bu masraf çıkmıyor.


    Şu anda türknet 300 tl iken türk telekom ilk 6 ay 200, kalan 18 ay 400 gibi kampanyaları var.

    6 ay sonra muhtemelen türknet gibi alternatifler de 400ü bulacağı için fiyatları avantajlı sayılmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi board728 -- 5 Eylül 2023; 15:11:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.