Şimdi Ara

Taahhüt cayma bedeli ödenmeden ISS aboneliği iptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Arkadaşımın üzerine olan Türk Telekom internet aboneliğini iptal ettirmek istiyoruz. Sözleşme 24 aylık fakat 18 aydır kullanılmakta. Yani 6 ay gibi bir süresi kaldı.

    İptal edilmek istenildiğinde 900 TL gibi bir ücret çıkartıyorlar.

    quote:

    Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.



    Bu maddeyi söylediğimizde ise "Yapacak bir şey yok siz sözleşmeyi o şekilde imzaladınız. Eğer Tüketici Hakem Heyeti'ne gidecekseniz de gidersiniz ben yine iptali başlatırım ve 900 TL'lik faturayı size çıkartırım." şeklinde söylemleri oldu. Biz de "Tamam o vakit Tüketici Hakem Heyeti'ne gidince sizi tekrar arayacağız." dedik ve kapattık.

    Şimdi arkadaşlar cayma beledi ödemeden iptal için ne yapmamız gerekiyor? Önce iptali gerçekleştirip sonrasında Tüketici Hakem Heyeti'ne mi başvuracağız? Bu konuda fikri olan var mı?

    Teşekkürler şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayitguler -- 20 Nisan 2020; 18:48:38 >







  • Bilgim yok ama o şekilde olsa herkes ceza ödemeden kapardı.Devlet zaten özel şirketlerden yana en iyi ihtimalle hadi iptal ettin cea yansıdı sende tüketici hakeme itiraz verdin diyelim malum ülkede davalar baya geç görüldüğü için ne zaman sonuçlanır belli olmaz sonuçlansada senin yararına olup olmayacağı belli değil. tüketici hakem heyetine gidip bilgi al bence avukat siteleri falanda var oralarda bir avukata falanda sor.
    Bu arada internette araştırdım internetin bağlanamayacağı yada senin net 24 mbps diyelim aynı hızda internet alamıyacağın bir yere ikametgahını çekiyorsun(dedenin köyü veya herhangi bir yer) sana hizmet veremediklerinden aboneliğin iptal edilip ücret yansımıyormuş iyice araştır sonra başın ağrımasın

    https://eksisozluk.com/cayma-bedeli-odemeden-internet-aboneligi-iptali--6397446?p=1
    https://teknoseyir.com/blog/taahhut-suresi-dolmadan-internet-aboneligini-iptal-ettirmek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmra123 -- 21 Nisan 2020; 0:42:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1 yılı aşan taahhütnamelerin hukuki bir dayanağı yok, o yüzden ceza bedeli alamazlar.
    onun dışında bir bedel alınacaksa bu kullanılan ay kadar yapılan indirimlerin toplamı veya kalan ayların taahhütlü fatura toplamı seçeneklerinden tüketici lehine olanı (daha az maliyetli olan) ödeme durumunuz olabilir ancak bu da max. bir yıl taahhütlerde geçerli olması lazım ayrıntıları bilemiyorum. siz yine de faturayla beraber başvurun. 900 tl çok saçma bir meblağ çünkü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AFK_is_now_AFK

    1 yılı aşan taahhütnamelerin hukuki bir dayanağı yok, o yüzden ceza bedeli alamazlar.
    onun dışında bir bedel alınacaksa bu kullanılan ay kadar yapılan indirimlerin toplamı veya kalan ayların taahhütlü fatura toplamı seçeneklerinden tüketici lehine olanı (daha az maliyetli olan) ödeme durumunuz olabilir ancak bu da max. bir yıl taahhütlerde geçerli olması lazım ayrıntıları bilemiyorum. siz yine de faturayla beraber başvurun. 900 tl çok saçma bir meblağ çünkü.
    Hocam maalesef 900 ₺ saçma değil. Yani 900 ₺ saçma ama söylediğiniz gibi müşteri lehine olan kısım hesaplanır kuralına göre 900 de çıkıyor 1800 de. Çünkü tarifelerin taahhütsüz fiyatları anormal pahalı. 100 liralık taahhütlü tarife 270 lira atıyorum. Dolayısıyla 24 ay sözleşme süresinin 14. ayında taahhüt bozdunuz, 10 ay x 170 = 1.700 ₺ geçmiş olsun.

    Taahhütlü sözleşme yaparken mutlaka taahhütsüz fiyatları kontrol edilmeli ve ben bir gün taahhüt bozarsam bunun altından kalkabilir miyim diye düşünülmeli.

    Türk Telekom' un bazı tarifelerinde ev sigortası vesaire gibi hediyeler var. atıyorum değer 240 ₺, bu ne demek biliyor musunuz? Siz yarın taahhütten caydınız cezai bedelinize sigorta ücretini de yaslıyorlar.

    Hediye sigorta kulağa hoş gelse de maddeleri okuduğunuzda sonunda size kitlenebileceğini düşündüğünüz zaman tarifeyi incelemeyi bırakıyorsunuz.


    Benim konu sahibi arkadaşa tavsiyem şu yolu deneyin ama araştırarak;

    Üst pakete geçmek istediğinizi, geçerseniz bir önceki paketin cayma bedelinin alınıp alınmayacağını öğrenin (çoğu firma almaz)
    üst pakete geçince 1 ay kullanıp iptal edin. Üst paket de 1 ay kaldığınız için o paketin taahhütsüz bedeli ile taahhütlü bedeli arasındaki kadar ekstra bir ödeme çıkar.

    Ama şunu mutlaka araştırın; ' Siz bizi mi koparıyorsunuz daha yeni paket değiştirmişsiniz, cayma bedeli almamışız şimdi biz o cayma bedelini de alacağız' derler mi? O durumda kim kimi koparıyorsa kendi payına... filan deyip kapatırsınız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirket34 -- 21 Nisan 2020; 2:59:41 >




  • Mirket34 kullanıcısına yanıt
    Size ve diğer arkadaşlara yorumları için teşekkürler.

    Risk almayacağız kalan 6 ay ödenip kapattıracağız. Fakat aklıma şu takıldı;

    Şimdi bu lanet firma hep kelime oyunu yapan bir firma. Dediğiniz gibi indirimsiz taahhütsüz bu paketin ücreti 250 300 lira bir şey olması lazımdı. İndirimli hali bu şekilde 106 liraymış. Zaten şansımıza AKK kalmadan önceki döneme denk geldi ve biz de AKK kotası limitsiz olsun yeter dedik o yüzden bizim fatura yüksek. Neyse soracağım soru şu; Son ay parayı yatırıp kapattırmak istediğimizi mi belirteceğiz. Bunlar son aydan sonra otomatik kapatıyor mu bir de kapatmazlar falan son aydan sonra ekstra 1 ay indirimsiz fiyat ödetmesinler?
  • sayitguler kullanıcısına yanıt
    Kendi kendine kapanmaz. En fazla taahhütsüz olarak devam eder. Bu sebeple son ayınızda iptal talebinde bulunabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son 6 ayın indirimlerini ödersin 18 ayın değil. Bu da en az 300 gibi bir sey çıkar. Bu tecrubeyle sabittir. Sonn1 ay kala ciktim 30 tl mi ne ödedim.

    1 yıldan uzun taahhüt olayını bilmiyorum ama kılıf bulmuşlar galiba ona bu indirim olayı falan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Sözleşme ile taahhüt farklı olay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iss iptalinde cayma bedeli alınmıyor. Zaten kanunen de alma hakları yok, yine kanunen yapılan indirim bedelini iptal durumunda ıss alabilir diye belitilmiş. Size yapılan kampanya adı altında indirimleri geri alıyorlar. Örneğin her ay 100 tl ödüyorsunuz. İndirimsiz fiyatı 150 tl diyelim. Yanlış bilmiyorsam aradaki 50 tl lik indirimi alıyorlar. sözleşmenizin bitmesine 6 ay kaldığı için 50*6 dan 300 tl yada 100*6= 600 tllik kısmı faturaya yansıtılır. Siz bu ücreti hesaplayabilmek için turktelekom online işlemler menüsünden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapın. abonelik sözleşmeleri kısmından son verdiğiniz taahhütnameyi bulup açın. Orada indirimli ve indirimsiz fiyat yazar. Bu şekilde ne kadar ödeyeceğinizi hesaplayabilirsiniz. Eğer imkanınız varsa altyapısı olmayan bir yere internetinizi taşımayı deneyebilirsiniz. Böylece hiçbir ücret yansıtamazlar. Bu imkanınız yoksa farklı bir ıss ye internetinizi taşıyabilirsiniz. Taşıma sonrasında ıss çıkardığı faturadan indirim yaparak 300 ila 600 tl lik kısmını karşılayabiliyor. En son çare olarak çıkan fatura bedelini ödedikten sonra edevlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvurarak taahhütün 18. ayında olduğun için ödenen ücretin iadesini isteyebilirsiniz, lehinize yada aleyhinize bir karar çıkabilir. Tüketici hakem heyetleri birbirinden bağımsız oldukları için farklı kararlar alabiliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun26180 -- 22 Nisan 2020; 13:13:17 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.