Şimdi Ara

T21 - FTTB/Eth Nasıl yaptırırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Binamızda T21 kutusu var, VDSL üzerinden hizmet alabiliyoruz. T21 kabini FTTB/Eth'yi desteklediğini öğrendiğim için TTNet'e bu konuda mesaj yolluyorum bir süredir ama anlatamıyorum sanırım bir türlü.


    Fttb/Eth bağlantısını dairemde kullanabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?


    Bu sistemi aktive edebilmek için planlama birimine ve o teknisyenlere gösterebileceğim örnek proje, görsel veya farklı türde kaynaklar varsa paylaşabilir misiniz?

    T21 - FTTB/Eth Nasıl yaptırırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamno35 -- 12 Nisan 2021; 16:21:55 >



  • Halihazırdaki internetiniz ile ilgili probleminiz nedir?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Halihazırdaki internetiniz ile ilgili probleminiz nedir?

    Vdsl den fiber e geçiş yapmak istiyorum. Türknet fiber tarifelerinden devam edebilmek istiyorum bundan sonraki aşamalarda.

    Çünkü binamızda T21 geniş bant erişim kabini var. Hua diye yazıyor markası sanırım huawei. Combo kart kullanılarak ethernet girişi kullanılınca fiber kullanabiliyor olmamız lazım diye biliyorum.

    o yüzden daireme gelen bağlantıyı bu şekilde Fttb/eth şeklinde yükseltmek istiyorum. Şu an ttnet kullanıcısıyız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamno35 -- 12 Nisan 2021; 15:33:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havayı alırsın yazmam yeterli sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    hocam öyle demeyin adminler zaten yolunuzu gözlüyo

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Djdy D kullanıcısına yanıt
    Haklısın onlarda vahşi cazibeme dayanamıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iamno35 İ kullanıcısına yanıt

    Zor bir süreç hocam açıkcası. İmkansız değil ama yanaşacaklarını pek sanmıyorum. Yine de tuketici.btk.gov.tr adresinden talep iletmekte fayda var.

  • Anladığım kadarıyla bina altına kadar fiber kablo geliyor. Ancak bunun öncesi de var. Mahalledeki kabinin kapasitesi de önem arzediyor. Eğer bina altında kabine 1000/1000 bağlantı sağlanabilirse t11 kabin sökülüp mdu switch takılabilir bu sayede ethernet fiber kullanırsınız. Tabi tüm bu süreçler telekomun inisiyayifinde. Telekomun felsefesi bozulana kadar kullanmaktır ;) Bu sebepten bu değişime sıcak bakmazlar. Şu şekilde ikna edilebilir mdu switch'i apartman sakinleri olarak karşılarsınız işçilik ve dönüşüm maliyetini telekom karşılar. Belki bu son dediğime ikna olurlar. Ama dediğim gibi çalışan sistemi ellemezler ;)


    Kafanızda şimşekler çakmış olabilir dikkatli olun T21 - FTTB/Eth Nasıl yaptırırım 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç ne oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde de aynı kutu ve sistem var T-21 aynı kabin aynı sistem. Teoride 1000/1000 verilebilir, cat6 çekili olduğu için ancak Telekom VDSL 17a üzerinden 100mbit/8upload vermeyi yeğliyor. Ancak ileride Telekom 200-500-1000 mbit gibi hızları uygun fiyata sunar ve 100 mbit tüketiciler nezdinde yavaş bir internet algısı oluşturursa VDSL profil üzerinden değil fiber üzerinden vermeye başlarlar. Ancak bu dediğim taminimce en az 5-10 yıllık bir süreç.

  • FTTB-Eth lerde max 100Mbit veriyorlar. Sebebi Ethernet çıkışları gigbait bağlantıları kapalı Fast ethernet modda sadece. En azından bizim apartmanda bu şekilde. Bir ara telekom çalışanı gördüm apartmanda cihazın ethernet portunu gigabit ayarlayın dedim anlamadı. TürkNET den hizmet alıyorum ethernet çıkışını gigabit yapın diyorum. Bunu Telekom yapabiliyor bizim bir yetkimiz yok diyor. Nitekim FTTH de aynı pakette 100Mbit hız alanlar 110Mbit hız görüyor. Bizde aynı 100 lük paketteyiz hız testi 94 de kalıyor. Arada 16Mbit (ADSL paketi) kadar fark var işte..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.