Şimdi Ara

SUV Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
2.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba, Yılda 10-15 Bin km yol yaparım. Bu yüzden tercihim benzinliden yana mantıklı gibi. B (geniş) veya C segment SUV arayışım var. 1.3 M nakit param var aslında çok borca girmek istemiyorum, B segment 2008, Bayon, Crossland, C3 gibi araçlara baktım ancak görüş açısı vs oldukça dar geldi hiç beğenmedim içime sinmedi. Mecburen borca girip almışken C suv almak istiyorum Eşimin tasarımını çok beğendiği için 3008 benim de Tuscon idi. Ancak showroom da gidip görünce biraz hayal kırıklığına uğradık.

    Tuscon Comfort pakete ek indirim yaptıkları için çok cazip gelmişti ancak aracı görme deneyimi benim için felaketti diyebilirim hiç hayal ettiğim gibi iç tasarıma sahip bir araç değil boş baket bir araç olduğu için de çok fazla teknoloji vs. olmayacak.

    3008 de indirim olmaması sebebiyle 1635 gibi bir fiyat çektiler biraz daha indirime gideceklerini düşünüyorum ama açıkçası onun da iç tasarımını beğenmedim.

    Renault baktık Austral çok pahalı

    Citroen markaya karşı antipatim var (Evet o da PSA :))

    Nissan Qashqai de nedense beni çekmiyor. gidip görmek bile istemedim

    Ford, WW, Jeep Renegede de bakacağım ama kafamda şekilendiremiyorum.

    Açıkçası yakıt tüketimini de önemsiyorum genelde şehir içi 8-9 litre tüketiyorlar ve şuan lpg kullanan birisi olduğum için gözümü çok korkutuyor. :))

    Aklımızda Mokka var diye gittik oda 2008 gibi dar bir araçtı. Crossland arka tasarımını iğrenç bulduğum için bakmadım bile, ama Opel Grandland Ultimate paketini gördük aklımdan zerre geçmeyen araca gerçekten hayran kaldık 1.2 benzinli PSA grubu motor var 8 ileri otomatik şanzıman ve günümüz bütün teknolojilerini içeriyor sanıyorum. Dış tasarımına ek olarak iç tasarımı gerçekten içime sindi. 1565 fiyat verdiler ama forumda dünkü arkadaş 1500 bandına da fiyat almışbelki pazarlıkla bizde düşürürüz.


    Biraz uzun oldu farkındayım ama buradaki arkadaşların deneyimine ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Çok teknolojik bir araç aramıyorum aslında full paket olsun diye diretmiyorum, alıp yıllar boyu bineceğim beni pişman etmeyecek fiyat/performans, ortalama 1.5 M bir araç bakıyorum.








  • 3008'in iç tasarımını nasıl beğenmediniz arkadaş! Aklım hala onda kaldı Normalde herkes pejo'nun iç tasarımlarını çok begenir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 18 Ekim 2023; 12:54:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dıştan hayran kaldığımız bir araç oysaki, Granland 1500 full paket, 3008 boş paketi 1600 neredeyse yani fiyatına göre bakış açımda fazla geliyor sanırım

  • Siz baya kriterlerinizi netleştirmissiniz ve bunlara göre olabilecek tüm araçlara bakmışsınız.


    Kia Sportage'a bakmamışsınız bir tek. Ona da bir bakın, fiyat alın derim.


    Bu arada 3008'in içini beğenmeyen bir tek sizi gördüm şimdiye kadar :).


    Grandland gayet güzel araba. EAT8 gibi çok iyi bir tork konvertörlü şanzıman var üstünde. 1.2puretech motorun gücü de baya iyi, kasayı rahat kaldırır. Beğendiyseniz, gayet iyi bir tercih olur.

  • Opel in fiyatlarını sürekli inceleyen biri olarak Grandland Ultimate in kampanyalı fiyatını 1.704.000 ₺ olarak görüyorum (Metalik Boya+Deri Koltuk+Premium Pacak) hariç..Siz 1.565.000 TL fiyatı nereden ve nasıl aldınız merak ettim doğrusu?

  • Çok km yapmıyorsunuz benzinli 1.6 puretech 180bg eat8 düşük km sıfıra yakın 3008 bakabilirsiniz
    Motor şanzıman performans çok memnun kalırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 Benzinli Ultimate pakete 1565 verdiler hiç pazarlıkta etmedim, full paket 1690 falan demişti sanırım boş versiyonu da 1585 :) Dediklerine göre bu pakette kampanya varmış, sabah bir arkadaşta 1497 lira fiyat aldım yazmış ultimate pakete

  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt

    Aklımda tek Kia kaldı ona da en yakın zamanda gideceğim dış tasarımı onunda güzel içini göreceğiz :) Umarım güzel bir fiyat alabilriim de tercihimiz o olabilir Grandlanddan bu forum sayesinde biraz soğudum çünkü ama hala yine de en güçlü aday

  • HeredotEngin kullanıcısına yanıt

    Grandland gayet güzel araç motorun da tepkisi sabit hızlarda tüketimi o kasaya gayet iyi

    Full paket araba bulmuşsunuz kaçırmayın

    Sportage güzel araç fakat 160 180ps arabayı önden çeker almak çok mantıklı değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KIA da bakacagim sanirim ona gore karar verecegim

  • MG HS Luxury Kırmızı koltuk paketine bak derim, 1.4m diyorlar ama indirim yaparlar ve 250.000TL'ye 0,49 faiz le kredi kullanıdırıyorlar.


    Ben gittim baktım içi baya baya iyi duruyor o fiyatlardaki SUV'lere nazaran.

  • Biraz marka takıntım var marka güvenilirliğine güveniyorum

  • HeredotEngin kullanıcısına yanıt

    1500 iyi fiyat..bence hiç kaçırmayın

  • 3008 içten dıştan beş para etmez geliyor bana da. Sahibinden bir tane ilanına bile bakmışlığım yok. Zevkler renkler meselesi demek. Grandland bana da mantıklı geldi o fiyata

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer konuda ki mesajım silinmiş. Mesajda gözüken halini burayada atıyım
    Basit düşünün, insanlar birinden duydukları negatif veya pozitif sıfatı abartarak yaymaya bayılırlar. Sanki herkes yılların roadster sürücüsü. 25-30 yıl önceydi aramızda yaptığımız geyikler, araba ile rampa aşağı 180km/sa ile giderken arkadaşım yanda kapıları tutuyordu açılmasın diye, ben 2 elim, göğüs kafesim ve kafam ile direksiyonu sıkıştırıp zapt etmeye çalışıyordum tarzında ultra abartı geyiklerimizi 25-30 yıl önce yapardık. Artık araçların hepsi standart değerlere ulaştılar ve bunların ötesine geçip profesyonel kullanıma yakın eş performanslar sunmaya başladılar. Bu sebep ile sıradan bir kullanıcı yol tutmuyor falan demesi bana afaki geliyor. Renault ile Fiat ile dalga geçerler ama şirketlerde bu marka araçların ırzına geçiyorlar, hiç bu markalardan genel otomatik şanzıman şikayetleri duydunuz mu? Ben 15 sene önce gece vakti kalkıp debriyajı bitip rampada kalan Ford Fiesta’yı alıp servise götürmüştüm araç sıfır alınmış 1 yıllık araçtı. Bu araçlar bu şekilde kullanılıyor.

    Şimdi örneğin ben Jazz aracımda 160km/sa ile giderken hızı hissederdim, arabanın her yerinde, direksiyonda, koltukta, aracın içeri aldığı ses, motorun bağırması bizi havaya sokardı arkadakilerde dualar ile eşlik ederlerdi. Bu insana zevk veriyor mu, evet, Grandland'de bu yok, 170km/sa ile giderken arkadakiler kesinlikle hızınızı anlamıyor, sizde anlamıyorsunuz. Direksiyon kalın şerit çizgisi, rögar kapağı gibi şeylerin üzerinden geçerken veya asfalt kaplaması değiştiğinde size bunu hissettirmiyor. Araçtan bunları anlıyorsunuz, direksiyondan değil. Yüksek hızda da size bir gerginlik, titreme vb hiç birşey aktarmıyor, gayet sakin. Birde yüksek hızda direksiyon 1 cm kadar sağa sola çok yumuşak dönüşe izin veriyor, bu ufak manevralar için, ama sonrasında sert. Buda eleştirilmiş, neden anlamadım. Bu boşluk falan değil, yüksek hızda hafif sağa sola kaymanız için. Bu yukarıda yazdıklarım benim için negatif şeyler değil. Güzel sürüş nedir, 140km/sa ile giderken bir risk gördünüz, riskten kaçınmak fren değil gaz ile olur, gaza bastığınız an, o hızda da araç altınızdan kayıyor, sıfır sıkıntı ile manevra yapıp yolunuza devam ediyorsunuz. Araç yalpalamıyor, ucuz atlattık demiyorsunuz, virajlara giderken hız kesme ihtiyacı duymuyorsunuz, İlla istenen yüksek süratte direksiyonun o hızı sürücüye hissettirmesi ise evet onu yapmıyor. Bu kritik mi? Benim için asla. Zaten o tarz sürüş istiyorsan git mx5 al
    Aracın güvenlik donanımlarına bakarım, tam puan,
    Bunların nasıl çalıştığına bakarım, şu ana kadar bir negatiflik görmedim. Örneğin şerit ortalama çok başarılı, bazı araçlar gibi şeridin soluna, ordan sağına tekrar soluna gezdirmiyor sizi, tek hamle ile tam ortaya yönlendiriyor. Ama mesela kişisel olarak direksiyona önce titreşim verip uyarmasını, sürücü düzeltmediyse sonra düzeltmesini tercih ederdim, Grandland uyarmadan kendi şeride sokuyor. 3 defa tekrarlarsa sesli uyarıyor.

    Ben eğer Suzuki s-cross Grandland’den 200bin TL daha ucuz olsa onu tercih ederdim. O 4x4, onda da güvenlik ekipmanları full, tepe tepe kullan sorunsuz araç. İkinci elde Niş kitlesi var. O aracı gösterge ayarı neden göstergedeki çubuktan değişiyor diye eleştirilmiş. Yahu bu kriter olabilir mi? Japon bu, yola çıkınca önüne bak mantığında, adamın önerdiği araçta hiçbir güvenlik ekipmanı yok gelmiş bunda çubuk var diyor.

    Daha önce yazdığım gibi full Kia sportage ile Grandland arasında ki fiyat farkı 70-100 bin olsa Kia tercih ederdim. Daha büyük ve sunroof var. Ama daha fazla fark olduğu için mantıksız geldi. Kia daha fazla tüketiyor lab lab. Ama oda çok iyi araç, ama çok talep gördüğü için fiyatı yüksek. Birde şu riski var paketler arasın fark çok. Sen en üst paketin aldın giriş paket ile arada 400bin var diyelim, satarken alıcı bunu alacağıma baz paket sıfır alırım kafasında oluyor. Ford Kuga da bu şekilde saçma, bir sürü paket ve ek var.

    Neyse Grandland den memnunum, bunu yazdığım gün 200km daha yapmıştım. Önceki araçlarımı aratan bir araç değil. (Forester, cx-5)
    Eleştirilerim:
    Start stop saçma çalışıyor frene sert basınca sadece devreye girmeliydi

    Düşük hızda gazdan ayağınızını kaldırınca direk boşa alıyor. Bu Euro 6 norm gereğiymiş, bu araç 6.3. Tekrar gaza bastığınız an boştan vitese geçerken bir sallantı oluyor. Benzinlide bilemem, bende ki dizel. Bunu kapatma ayarı bulamadım, servise soracağım.
    Bu arada gece görüş beklediğimden iyi, sürerken sizin yükünüzü araç teknolojik destekleri ile çok fazla alıyor. Uzun yolda yorulmuyorsunuz

    SUV Önerisi
    SUV Önerisi
    SUV Önerisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Siz hep yerden yükseltilmiş suvcuk bakmışsınız. 2018 üzeri 7 kişilik xtrail alın. Uzun yıllar severek kullanırsınız. Sıfır istiyorsanız da borca girin kodiaq alın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azaz06 -- 21 Ekim 2023; 1:18:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azaz06 kullanıcısına yanıt

    Sıfır ortalama 1.5 M civarında C Suv tercihim olacak ikinci el istemiyorum

  • bahves B kullanıcısına yanıt

    Detaylı yaklaşımınız için teşekkür ederim. Sanırım test sürüşüne çıktıktan sonra Hyundai Tuscon, Peugeut 3008, Grandland ya da KİA Sportage arasında bir karar vereceğim ve ödeme yapacağım günkü yapılan iskonto veya kampanyaya göre. Sanırım en doğru seçimi bu şekilde yapmak mantıkı örneğin Sportage istiyorum diye gidip orta paket 1650 vereceğime 1500 ultimate grandland daha mantıklı geliyor.

  • Arkadaşlar C Suv benzinli araçlarda 100 km de yakıt tüketiminiz nedir acaba veri paylaşabilecek var mı ?

  • Yeni sportage ben de bakıyorum, detaylıca videolarını izledim, kullanici yorumlarini buradan ve sosyal medyadan okudum, bireysel olarak da sordum. Memnun olmayan hemen hiç görmedim. En buyuk eksiklik olarak carplay'in kablosuz olmaması söyleniyor.Bir de takıntınız varsa kapı içi gözleri dar.

    Yakıt olarak eger heybetli ve nispeten performanslı bir suv istiyorsanız zaten sehir ici 8-9 lt altını beklemeyin.

    Grandland fabrika verisi az dogru ama 0-100 hızlanması 11.5 sn gozukuyor. 1-2 sn farketmez gibi duruyor ama sürünce anlıyorsunuz cok fark ediyor. Gercekten hantal bir araç ki fabrika verisi de zaten o değerde.

    Grandland opel astranın saga sola genişletilmiş ve yükseltilmiş hali gibi duruyor. İçine de girince "wow" demiyorsunuz. Acikcasi grandland alacak olsam qashqai bakardım. Onun dışı daha güzel en azından ve ikinci eli falan daha canlı. Sportage grandland'dan yakıtı saymazsak ustun bir araç ki fiyatı da zaten buna göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.