Şimdi Ara

Sürücüsüz Uber aracının karıştığı ölümlü kazanın görüntüleri yayınlandı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
4.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    Bisiklet var elinde bu yüzden radarı engellemiştir ayrıca ne olursa olsun herkes çarpardı ona adamın kusuru bence kısalarla gitmesi ben ara ara uzunları kullanrak karanlık yollarda yoklarım ortalığı; hem eleman mal gibi geçiyor ,kafası güzel herhalde hem de yetersiz ışıklandırma var yolda bir de sürücü telefonuyla mı ne uğraşıyor ayakta uyuyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 24 Mart 2018; 1:46:51 >
  • keremec kullanıcısına yanıt
    Farkında mısınız bilmem ama araç gayet hızlı gidiyor aracın farları yeteri kadar önünü aydınlatmıyor ya da aydınlatıyor ama aracın hızı yüksek olduğu için birden kadın ile karşı karşıya kalıyor araç yani sensörler görüntü alamıyor ve bodoslama fren bile yapamadan kadının karşısında kalıyor bu sistem her an her yer de çalışmıyor gördüğüm kadarı ile..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 24 Mart 2018; 7:43:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exhell

    kimse yayaya birşey dememiş.

    kırmızı ışıkmı vardı acaba? yaya geçidimi orası anlaşılmıyor da


    sen neyine güvenerek o karanlıkta yaylana yaylana geçiyorsun orda.. kocaman arabayı görmemekte pes doğrusu

    Bunu yazmaya geldim. %100 yaya suclu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya kullanıcısına yanıt
    hahahahah, millet düz yolda gidemiyor sen herkesi rallici sandın kendin gibi herhalde :D
  • Eğer kadın o 2 sokak lambasının biraz daha önünde(sürücüye göre) olsaydı belki sürücü kullanımında şans olabilirdi.

    2 lamba gözleri alacak şekilde parlak geldi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkunç ibir kaza. Uber'e ek olarak Toyota da çalışmaları boşuna durdurmamış. Otonom kazası olunca ben de sanıyorum ki şehir içnde görüşün olmadığı, hareketlerin kestirilemediği bir halde kaza olmuştur. Resmen bodoslama, afdersiniz armut gibi girmiş yayaya.

    Kamera kaydı yanıltıyor. Aydınlatma yeterli.

    Yaya tamamen hatasız.

    Bakalım ne olacak.
  • Işık yetersiz diyenlere gelsin..Aydınlatma fazlasıyla yeterli.Daha öncede yazmıştım araç içi kamera görüntüsü uber i aklamak için yayınlanmış.

    Aydınlatma var bisikletin reflektörleri var.Sürücü olsa kaza ihtimali çok düşük.Araç frensiz hız kesmeden çarpıyor alın size kaza yeri görüntüleri..

    https://www.carscoops.com/2018/03/experts-say-fatal-uber-autonomous-crash-avoidable/







  • sistemi tebrik ederim doğru olanı yapmış.ani hamle yapsa hem kendini hem arabadakileri öldürürdü.radar diyip duruyorsunuz her halta durur ozaman araç.yolda gidemez. birden çıkıyor kadın aletin suçu ne?
  • yaya nın da suçu var hiç etrafına bakmadan direk yola çıkmış..sanırım normal şöför olsaydı da aynı kaza olabilirdi..durmak için yeterli mesafe yok...ama aracın radarları görmüş olması ve frenleme yapması gerekirdi..en büyük hata araçta...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmtıl

    yaya nın da suçu var hiç etrafına bakmadan direk yola çıkmış..sanırım normal şöför olsaydı da aynı kaza olabilirdi..durmak için yeterli mesafe yok...ama aracın radarları görmüş olması ve frenleme yapması gerekirdi..en büyük hata araçta...

    Yaya geçitiyse kanunen hakkı var. Direk yola atlamaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her gün yüzlerce insan insan kazalarında ölüyor otonom araç 1 kaza yapıyor 1 ay konuşuluyor. Evet otonom pis, kötü, iğrenç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoda yaya "bizim görüş alanımıza" 8, saniyede giriyor. Girdiğinde sağ şeridin başında yola hafif çapraz, sırtı kısmen UBER'e dönük şekilde yolu geçmekte ve muhtemelen bu nedenle UBER'i fark etmedi. 10. saniyede çarpma gerçekleşiyor. Araçtaki kameraya göre aracı biz sürüyor olsaydık, 8. saniyede görecek, insanın fren tepki zamanı 0,75 saniye olduğu için 8,75 saniyede frene basacak ve araç 1,25 saniyede ne kadar yavaşlarsa o kadar yavaşlayacaktı. Bu konuda eğitim almış deneyimli bir sürücü aracı sola sürerek belki yayaya çarpmaktan kurtulabilirdi ama panik eğitimi almamış bizim gibi sıradan insanlar bunu pek yapamazlar.

    Şimdi soru şu: Yaya bizim görüş alanımıza 8. saniyede girdi ama UBER'in görüş alanına kaçıncı saniyede girdi? Mantıken 6. saniyede girmiş olması gerekiyor çünkü yaya bir şeridi 2 saniyeden uzun bir sürede alıyor. Öyleyse soldaki şeridi aşıp 8. saniyede yolun ortasına gelene kadar 2 saniye geçmiş. O iki saniye insan gözüne kapalı ama UBER'in radarına, lidarına, termal kamerasına açık olmalıydı. Araç neden tepki vermedi? Aracın tepki vermesi için insandan daha çok zamanı vardı. Bana göre nedeni yaya yolu çapraz geçiyordu, algoritma bunu yola paralel gidişten ayırt etmekte geç kaldı ya da algoritmanın yaya tespit kısmı yaya hareketlerini yorumlamakta yetersiz, yayayı tespit etti ama ne yaptığını anlayana kadar iş işten geçti.

    Yaya hatalı diyenler sürücüsüz (otonom) araç mantığını anlamamış. Neden sürücüsüz araç yapmaya çalışılıyor? UBER'in nedeni belli, şoför maliyetinden kurtulmak. Ya diğerleri?.. Onların sözde temel motivasyonu insanı araç sürme zahmetin kurtarmak olduğu kadar insan hatalarından ve yetersiz insan algılarından kaynaklanan kazaların da önüne geçmek. Bu nedenle "yaya hatalı" demek yetmiyor, otonom sürüşün bir amacı da yaya hatalarından kaynaklanan kazaları önlemek. Önleyemiyorsa daha alınacak yol var demektir. Fakat o yolun da alınacağına eminim. Macun tüpten çıktı bir kere!..




  • Carptıktan sonra arac durumu acaba yoksa gideceği yere kadar gittimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Standart sürücü bu kazayı yapmazdı çünkü yol aydınlatmalı karanlık değil.

    Herkes kamera görüntüsüne kanmış.İnsan gözü böyle kısık modda 10mt önünü görmüyor.Zaten görüntü bilerek böyle verilmiş sanki yaya birden yola çıkıyormuş gibi göstermek için.

    Yukarıda kaza zamanı videosunda heryer açık açık hemde kaç metreden görünüyor.Görüş net rahat 200mt var.

    Olay zifiri karanlıkta olmuyor.Muhtemelen yaya normal birisi sürüyor şeklinde düşündü zaten aracın sağ farının olduğu kısım çarpmış az fren yapsa kurtulurmuş.

    Otonom araçların görevi insan hatasını ortadan kaldırmak ama tam çalışmadan canlı trafikte denenmemeli ayrıca sürücü de gece uyuyan bekçi gibi, onu yazılım sensör hatasına karşı müdehale için koymuşlar adam rahata çabuk alışmış.

    Tesla da bir sürü kzaya karıştı,volvo kendi canlı testinde personelinin ayağını çarparak kırdı,sistem oturana kadar daha çook kazalar olacaktır.Ama bu kazada %100 araç hatalı,koltukta oturan zaten %1000 suçlu..




  • Aşağıda Tesla'nın sürücü yardımcısının uyardığı ve önlediği kazaları içeren video var. Dikkat etmeniz gereken 2 görüntü var.

    Özellikle 2:50 süresindeki görüntüde sürücü yoldaki hayvanları otonom sistemin uyarısından önce farkediyor ve müdahale ediyor. Oysa kamerada o an pek bir şey gözükmüyor.
    Bir diğer görüntü 1:55'te.





  • daha önce de söyledim bu işlerde tamamen bilgisayara iş bırakılamaz ,sadece yardımcı olarak kullanılabilir
    eğer sürücüsüz araç mümkün olsaydı o zaman uçaklarda boşuna mı 2 pilot bulunuyor (çok üstün cihazları olduğu halde)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.