Şimdi Ara

Suriye'nin gayri safi yurtiçi hasılası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Suriye de kişi başı düşen ortalama aylık gelir miktarı yaklaşık 1425 TL. Burda kalarak nerdeyse 3 katını kazanıyorlar her meslekte. Bizim için Almanya, Amerika, İngiltere neyse, Türkiye de onlar için aynı şey. Ülkeden gideceklerini sanmıyorum. Afganlar hele... Adamlar kendi ülkelerinde ayda ortalama 300-400 TL anca kazanıyorlar. Onlar için cennet burası. Ne düşünüyorsunuz ileride mülteciler geri gönderilecek mi? Gönderilmeleri taraftarı değilseniz, neden istemiyorsunuz. Tartışalım konu altında saygı çerçevesinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gönderilmeli. Geldikleri ülkelerin liderleri ile anlaşılıp hatta üstüne para verilip gönderilmeli. Bir ülkede bu kadar sığınmacı - bülmemneci- olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 1 Ağustos 2021; 18:12:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her akapeli birer göçmeni himayesine alacaksa gelsinler. Ama bizden bunlara iş, aş, ekmek, su yok.


    Hopdediksin dediği gibi; Avrupa'dan 4 Milyar Euro aldıysak 2 milyarını verelim gitsinler. 2 milyar da bize kalır :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Ölüler Görür -- 1 Ağustos 2021; 18:14:2 >
  • Foncu görüşü

    Kim kimi nereye gönderiyor? Tüm bu insanlar savaştan, katliamdan kaçarak yeni bir hayat kurma uğruna yollara düştüler. Bu insanların halinden anlamalıyız. Hem Türkiye Cenevte sözleşmesinin 32.maddesinin 3.fıkrasina binaen kimseyi gönderemez. BM buna izin vermez. Dolayısıyla mültecilere birlikte yaşamaya alışmalıyız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 1 Ağustos 2021; 18:16:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hopdediks-Dediğimdediks

    Gönderilmeli. Geldikleri ülkelerin liderleri ile anlaşılıp hatta üstüne para verilip gönderilmeli. Bir ülkede bu kadar sığınmacı - bülmemneci- olmaz.

    Mülteci, göçmen karşıtı birisi değilim yalnız bende gonderilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Uzun süredir Türkiye de yaşayan insanlar içinse şöyle bir şey yapılabilir: Türkiye de yaşadıkları sürece ülkeye katkıları incelenir. Ülke ekonomisine katkıda bulunan( en az lisans düzeyinde eğitim seviyesine sahip ve kesinlikle Türkiye de suç işlememiş olmak şartıyla) küçük bir azınlığa kalma şansı verilebilir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Ölüler Görür

    Her akapeli birer göçmeni himayesine alacaksa gelsinler. Ama bizden bunlara iş, aş, ekmek, su yok.


    Hopdediksin dediği gibi; Avrupa'dan 4 Milyar Euro aldıysak 2 milyarını verelim gitsinler. 2 milyar da bize kalır :D

    Şaka yaptığınızı biliyorum ama ülke olarak biz Avrupa'nın bu insanlar için verdikleri paranın 10-20 katından fazlasını zaten harcamadık mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslamcı görüşü

    Biz evkad ı fatiha ın çocuklarıyız. Bizz hep ordaydık. Gelenler zaten bizim insanımız.Bu vatan Osmanlı vatanı. 90 yıllık reklam arası bitiyor. Osmanlı yeniden kuruluyor.
    Taliban dan farkımız yok zaten.

    BU ülkenin gençleri tembel. İş beğenmiyor. Fakat Afgan ve Suriyeliler öyle mi? Üç kuruşa günde 15 saat çalışıyorlar. Sigorta yok bir şey yok. Giderlerse batarız vallahi. Hem size bir şey söyleyeyim mi? İş bankasını Afganlar kurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgınjapon K kullanıcısına yanıt

    En önemli kriter dilimizi öğrenmeleridir. AKP bu insanlara dilimizi öğretse, adapte edebilsem bu kadar tepki oluşmazdı. Fakat akpnin niyeti başka. Toplum yapısını kökünden, geri döndürülemez bir şekilde değiştirmek istiyor.


    Fonculara ilkin kızdım fakat sonra anlayış gösterdim. Akttroller be ise foncular da o. Ekmeğinin peşinde hepsi . Tabii dört dörtlük hainler. Umarım sonları Ali Kemal gibi olur. Fakat bu ülkede yaşayan, Batı ile bir bağı olmayan bir insan bu durumdan ölesiye kaygılanma. Durum çok ciddi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 1 Ağustos 2021; 18:29:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İktidarı destekleyenler karşı çıkmadıkça gönderemezsin ... İktidarı destekleyenlerde göçmenler-mülteciler sayesinde emekli memur ve asgari ücret seviyesinde fazla azalma olusmayacağından mültecilerin gönderilmesi de zorlaşır hatta daha da artabilir .Ne kadar köle göçmen -mülteci varsa o kadar emekli memur maaşların ödenmesinde sorun olmaz... Bu ay kamu işçileri ve memurlar %30-40 zam istiyor hükümet bunu kabul etmez ama yarısı için bile yüksek para gerekiyor. Kim ödeyecek bunu? işte köle olarak kullanılacak göçmen-multeciler ile dağın taşın koyların ormanların satılmasından oluşan para ile ödenecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Ağustos 2021; 18:31:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'nin bu kadar sığınmacıyı kaldıracak ekonomik ve demografik gücü yok,ekonomisi bizden kat kat iyi olan avrupa ülkeleri bile bize göndermeye çalışıyor.Kültürlerimiz bile uyuşmuyor zaten.Nitelikli iş gücü olabilecek çok az sayıda kalabilir, diğerlerini ya geldikleri yere ya da el altından avrupa'ya göndermemiz lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Banane suriyenin ekonomik durumundan.
    Suriyeye 5 afganistana 15 hümaniste 105

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhafazakar partilere oy veren ülkenin iç kesimi ve feodal yapıda yaşayan halk. Bu halk hem Türkiye ortalamasının altında alt kültürde feodal yaşıyor hemde sayıca fazla olduklarından iktidarı belirliyor. Bu halkın varlığını görmeden Türkiye de ki olayları yorumlamak zor olur. Her zaman bu halkı referans almanız gerekir.

    Türkiyenin ekonomisi, kültürü sahil illeri ve Marmara bölgesindedir. Tabi göçmenlerinde hedefi refah yaşam olduğu için bu bölgelerde yaşamak istiyorlar. Bakırköyde bakırköylülerin Afganlarla suriyelilerle bilimum yabancıyla nasıl ne şekilde yaşadığı Tokatlıların rizelilerin vs hiç ama hiç umurunda değil.

    Dolayısı ile bu sorunlar çözülmeyecek şöyle 20 yıl sonra 40 milyon göçmenin vatandaşlık aldığı bir ülke olacağız. Tahmini milletvekillerinin %10 u Arap olacak. Belediye başkanları Afgan olacak böyle zamanla değişecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Suriyeliler bence ilk gitmesi gerekenler. Hepsi gitmesine gerek yok ama çoğu dönsün cennet vatanlarına. Sıra afganlar da ben afganları seviyorum gelsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiçbir avrupa ülkesi kabul etmezken ırkçı faşit olmuyor, biz kabul etmezsek ırkçı oluyoruz dimi? yok öyle hepsine güle güle

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evli evine, koylu koyune, herkes kendi memleketine gitse keske. Toplumun mozagi AKP donemi restorasyonlara dondu.


    Temsili:


    Suriye'nin gayri safi yurtiçi hasılası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 2 Ağustos 2021; 13:29:59 >
  • Alıp başımıza bela ettiler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.