Şimdi Ara

Sürat Kargo'da bilgisayarımın çalınması ( Yeni dolandırıcılık yöntemi DİKKAT! ) (11.000 Tl ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
7
Favori
13.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • AAaaaaa

    Aynısı bana yapıldı ps5 satacağım zaman aynı yöntemle dolandırıldım ama ps5i kargoya vermedim yüzyüze alışveriş yaptım aynı taktiği orda yaptı dolandırıcı adam aracıymış gibi gösterip 2 mizide dolandırdı.

  • Selamlar, Aynı kişi Babam ve arkadaşına denk geliyor. Babamın arkadaşı kartı kayseride bir arkadaşına gönderiyor takip numarasınıda bu şahısa gönderiyorlar. Ben Facebooktan görmüştüm bu kişinin kargo faresi olduğunu hemen uyardım. Sonrada sizin yazınızı okudum bunların nasıl bir karaktersiz olduğunu anladım. Sabah 7 gibi Babamın 2 arkadaşı gidip hem kargoyu teslim aldılar hemde kişiyi beklediler gelmedi. Mahkemeye vereceğiz aynı durumu yaşayan bir arkadaşım daha var bunlardan yakında kurtulacağız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feugbu kullanıcısına yanıt

    Arkadaşınızla iletişime geçebilir miyim? Bu dolandırıcı 4 - 5 kişiyi mağdur etmiş . 2 Kişi ise açtığım konu sayesinde aynı kişiden dolandırılmaktan kurtulmuş. Konun yararlı olduğunu bilmek birazcık mutlu etti beni. :)



    Bugün arakdaşın biri benle iletişime geçti ve aynı kişi tarafından dolandırılmaktan son anda kurtulduğunu belirtti. Dolandırıcı bu Ali Osman Bülbül adına ait bir kimlik atmış ve büyük ihtimal dolandırdığıkişiye ait çünkü her konuştuğundan kimlikresmiistiyormuş.

  • Bu dolandırıcılık yöntemi yeni değil, çok eski. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam geçmiş olsun son durum nedir merak etiim

  • cumadk C kullanıcısına yanıt

    Tabii ben özel mesajdan irtibat numaramı bırakıyorum kesinlikle görüşelim.



    Evet kimlik olayı bizdede yaşandı ali osman bülbül tc kimlik no vesaire üstü çizili şekilde.

  • Son durum bir gelişme yok kendi çabalarımla araştırma yapıyorum. Adam milyonluk vurgular yapıyor iş haline getirmiş, bu konuyuda vüyük ihtinal okuyor. Kimlik numara vs sahte sanırım. Peşini bırakmayacam gelişmeleri yazarım yine. Dikkatli olum arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da ulaştı bu kişi. Arkadaşım sayesinde PC'yi kurtardım. Son durum nedir acaba?

  • geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 21 Ekim 2021; 8:54:18 >
  • sen bir bardak soğuk su iç, tanıdık falan bir şey yoksa şansın olacak ki senin soruşturman ile ilgilenecek işini iyi yapan birine denk gelesin.

    İnşallah o şerefsiz bulunur ve paranı alırsın

  • Bakma bunların dediğine. iPhone telefonumu aynı şekilde kargodan alan dolandırıcıya dava ve kargo şirketine kimlik bakılmadan kargoyu verdiğine dair iki dava açtım. Sonuç : Zararımı karşıladılar. Kargo yetkilisi telefonda aynı şeyi söylemişti “ biz senin de dolandırıcı ekibinde olmadığını nereden bilelim demişti!” Hala aynı terrane aynı dolandırıcılıklar. Geçmiş olsun sana

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son durum ne oldu acaba çok merak ediyorum

  • 15/01/2024 tarihinde saat 16.30-16.43 saatleri arasında Kooperatifler Mahallesi Kurt Ismail Paşa 1.Sokak Çölbay Apt Giriş Katta bulunan bilgisayar tamiri ve kırtasiye yerinde paketlemesini yaptığım MacBook Air M1 işlemci ve Apple Mouse 2 nesil ürünümlü aynı gün içerisinde 16.50-17.15 saatleri arasında Yenişehir Sürat Kargosuna verdim. Ürünümü görevli kadın personele teslim ederken paketimin içerisinde elektronik eşya olduğunu belirttim. Kargoya vermiş olduğum Ürünleri Muhammed BAL ismindeki annemin kuzenine Adana Ili Seyhan İlçesine gönderilmesini istedim, 16/01/2024 tarihinde sisteme girdiğimde Adana Sürat Kargo Kocavezir Şubesine ulaşmış olduğunu ve Muhammed BAL ismindeki akrabama teslim edildiğini gördüm. Bunun üzerine bana ait olan 0552 831 3899 numaralı gsm hattımdan Muhammed BAL'a ait olan 0543 931 0101 numaralı gam hattını arayarak ürünü alıp almadığını sordum ancak ürünü almadığını söyledi. Bunun üzerine Kocavezir şubesine giderek ürünümün akıbetini sorduruyor ancak şubede bulunan personel kendisine ürünün Muhammed BAL'ın aldığını söylemiştir. Muhammed BAL isimli akrabam bu ürünü teslim almamıştır. Kamera kayıtlarının açıp izletince de tanımadığımız bir şahsa ürünün teslim edildiği anlaşılmaktadır. Alan şahıs TC kimlik numarası veya kargo teslimat numarası vermeden ürünün almıştır. Ben ilk gün görevli kadın personele ürünümün elektronik eşya olduğunu söyledim ancak bugün yani 17/01/2024 tarihinde Sürat Kargo Ofis Şubesini 10.55 sıralarında aradığımda görevli kadın personelin sisteme araba parçası şeklinde ürünün girişini yaptığını söylediler. Ürünümü teslim ettiğimiz sırada da kadın personel hiçbir şekilde ürün içeriğine bakmadı ve bununla ilgili de not da düşmedi. Ürünlerle ilgili faturam ve kargoya verildiğine dair elimde kağıtlarda mevcuttur. Ürünün adrese teslim fakat şubeden teslim ediliyor TC kimlik ve kişiye özel olan teslimat kodu olmadan savcılıktan önce btk tüketici şikayet sistemi üzerinden de şikayette bulundum bugün dönüt olarak kişiye özel olan kod ile teslim edildi deyip konuyu kapatmaya çalışmış bu yanıttan sonra müşteri hizmetlerini arayıp ürünün nasıl teslim edildiğini sorduğumda sistemlerde herhangi TC kimlik no teslimat kodu olmadan teslim edildiği söyleniyor bu durumda ne yapmalıyım hakkımı alabilecekmiyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Omerrgezerr O kullanıcısına yanıt

    İyi bir avukat ile çözmeniz lazım.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.