Şimdi Ara

Sürat Kargo'da bilgisayarımın çalınması ( Yeni dolandırıcılık yöntemi DİKKAT! ) (11.000 Tl ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
7
Favori
13.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam geçmiş olsun bu sıkça yapılan eski bir method aslında yıllardır kargo başkasına gönderilir ve kargo dolandırıcı tarafından teslim alınır hatta bazı vakalarda paket üzerine sonradan şu kişi tarafından teslim alınabilir diye yazı bile düşüyorlar kargo içerisinde ortaklaşa çalışan personellerin olduguda biliniyor bazıları şu kargonun express i var ona verin hemen sabaha gelir vs Kargo yönlendirmeside yapıyorlar online alışverişte bu kargo dolandırıcılıgı çok yapılan bir hırsızlık genelde sahte kimlikle ve maşalar ile yapılır ve bir netice alınamaz herşey kılıfına uydurulur açıkçası polislerde ilgilenmiyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteri temsilcisi de ne kadar ökkeş bir insanmış. "Örgütlü dolandırıcısınız sanırım" ne demek lan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 5 Ekim 2021; 13:29:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IraArel kullanıcısına yanıt

    Hocam süreci merak ediyorum. Gelişmelerden bizide haberdar et. Neyse ki bir kişinin kurtuluşuna vesile olduk ☺️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu adamın başına bir olay gelmiş, yok niye böyle yaptın, yok niye şöyle ettin bilmem ne. Hadi geçmiş olsun vs mesajlarını anlıyorum da öyle alaycı, saçmasapan cevaplar verenleri hakikaten ıslak sopa ile dövesim geliyor. La zaten adamın canı yanmış bir de siz üzerine tuz biber ekiyorsunuz.


    Öncelikle geçmiş olsun kardeşim. Şu halde yapılacak en mantıklı süreci zaten başlatmışsın. Bundan sonrası da biraz şans, biraz da gayret ile inşallah düzelecektir. Sen takibi bırakma, kargoyu da her fırsatta sıkıştır çünkü onlarda da çok ciddi bir kusur söz konusu. İnşallah hakkında hayırlısı olur.

  • Valla ben iyi birilerine denk gelmişim hep. Güvenip parayı almadan kargoladığım birileri bile oldu. Şükür hiç böyle şerefsizlere denk gelmedim. Bundan sonra kimlik görseli görüntülü konuşma ve para transferi olmadan iş yapılmaz.

  • Dolandırıcı şahıs, laptobu şubeden mi almış? Mesela üzerinde yazan adresin kapısına kadar gitse kimlik istemese okey. Zaten o adrese gidecek ama şubede 100% soruyolar. Yoksa önüne gelen geçen istediği paketi alır. O arkadaş muhtemelen sürat kargo çalışanıyla işbirliği yapmış olabilir.

  • Aynı dolandırma taktiğinin kurbanı geçen sene Ekşisözlükte bir yazar olmuştu. Orada da pahalı bir oyun notebookuna çökmüşlerdi. O başlığı okusanız kesinlikle böyle bir şey yapmazdınız, temkinli olurdunuz.


    Diğer yandan kargo firmaları ayrı bir rezalet. Çocuğa geçen ay Trendyoldan 5.700 TL.ye İpad Pro v4 aldım. Çok heveslenince kargo şubeye gelir gelmez dağıtıma çıkmadan kendimiz alalım dedik. Şubeye gidince adımı söyleyip ipadi aldım. Kimse kimlik filan sormadı. Başkası da alsa alır diye içimden geçti. Kimlik sorup vermek çok mu zor ki? Tamamen kargo firması çalışanlarının umursamazlığı ve üşengeçliği.

  • cumadk C kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi arkadaş önce biraz sakin ol tamam mı insanlar sana burada yardımcı olmaya çalışıyor. 15 yaşındaki bir çocuk seni tongaya getirdiyse biraz da kendinde ara hatayı. Fark ettiysen yazılan yorumların çoğu nasıl olurda bu kadar kolay şekilde tongaya düştüğün.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir mail adresi bırak. Sana bunun kimliğini göndereyim. Ama kendi kimliği mi bilmiyorum. Ali osman bülbül adına kayıtlı. Ondan aldığım kimlik. Isim kimlik herşey sahte olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız bu yeni dolandırıcılık değil. Bu şekilde bir sürü mağduriyet oldu. Konular açıldı burada. Geçmiş olsun.

  • Pablo Boss kullanıcısına yanıt

    sakinim kimseye ileri geri konuşmuyorum. Eleştirinin dozunu kaçırıyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunları okudukça sinirlendim. Başıma gelse nasıl planlar yapardım Allah bilir.

    Size tavsiyem. Ne olursa olsun, ister akrabaları gelsin, ister tanıdıkları, şikayetinizi kesinlikle geri çekmeyin ve uzlaşmayın. Böyle büyük bir miktarda dolandırıcılık yapan ve buna ilave olarak seninle dalga geçen biri bunu meslek edinmiştir. İleride de yapmayacağının garantisi yoktur. O yüzden yargı yoluna taşınsın olay, siciline işlensin.

    Ben dişimden tırnağımdan arttırıp bir mal alacağım, sonra biri onu alacak, üstüne dalga geçecek.

    Bedelini fena ödetirdim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vagon7747 V kullanıcısına yanıt

    pm attım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yillardir bu forumda ikinci el alir satarim
    Bir gun forumdan 16 yasinda bir kardesimiz israrla benim satisa koydugum telefonu almak istedi, dedim seninle bulusmam kargo da yapmam baban yada abin veya herhangi bir kanbagin olan resit biriyle gelirsen olur dedim, babasiyla geldi incelediler baktilar begendiler parayi sayip gittiler
    Kargo bilgilerine gelince, kendi kendinize davetiye cikarmissiniz gecmis olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Kargoyu Sürat Kargoyla Yaşar Baltacı arkadaşıma yollayacağımı söyledim'' buradan sonrasını okumama gerek kalmadı. Geçmiş olsun.

  • HOCAM BİBER GAZI İÇİN İŞLEM UYGULADIMI POLİS NEDEN BİBER GAZI TAŞIYORSUNUZ

  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

    Aynısını bana deseler direkt küfür ederdim hocam

  • cumadk C kullanıcısına yanıt

    Tekrar geçmiş olsun hocam.


    Kargo yanlış araca yüklendiğinden yarına kaldı demişlerdi. 5gibi aradım falanca kargom vardı diye, telefonu açan bayan ismimi vs sorunca arkadan sinirli bir ses telefonu istedi.

    Telefonu açınca baya sinirli bir şekilde bu kargoyu kimseye vermiyorum, biraz önce biri geldi kimlik doğruluyoruz ama smse gelen kodu veremiyor, oğlanda dedi durdu ama çok ısrar etmedi çekti gitti dedi.

    Ben bu kargoyu kimseye vermem geri çek kargoyu dedi. Nasıl yapacağımı anlatırsanız çekerim dedim. Gönderici şubeye arattıracağım sizi onay için dedi. Gönderdiğim şube geri çekiyoruz onaylıyor musunuz dedi, evet dedim.

    Sonra alıcı şube gene aradı bugün geri gönderemiyoruz bugün geldiği için yarın göndereceğiz dedi.

    Sonra kuzen gitti, kimseye vermiyoruz demişler. O da zaten istemiyoruz, kimseye vermeden geri gönderin, gerçek alıcı benim sakın kimseye vermeyin geri gönderin demiş.

    Orta yaşlarda biri gelip almaya çalışmış, sms gelmeden veremem deyince ısrar etmemiş, normalde yakıp yıkarlar ortalığı diyor alıcı şubedeki görevli.


    Velhasıl kelam bu konu sayesinde ben dolandırılmaktan kurtuldum (sanırım). Kargo yarın geri gönderilecek bir aksilik olmazsa inşallah.


    Bu arada sms kodunu isteyince hemen kuzeni 850li numaradan aramışlar, eve kargo bırakacağız gelen kodu söyleyin diye. Kuzen de kapatmış telefonu.

    Adamların aradığı numara suriyeli üstüne kayıtlıymış.



    Ne kadar organize olmuşlar insan hayret ediyor.

    1 istanbuldan aradığını söyleyen, bir benim kuzenin oradan aradığını söyleyen genç biri, bir de kargoyu almaya giden orta yaşlı biri.





  • otoogretmen45199 kullanıcısına yanıt

    Kimlik görseli hiçbir işe yaramaz.

    2017 veya 18de, bura üzerinden birine ps4 pro sattım. Adamın referans sayısı benimkinden fazla olduğu için önce ben ürünü yolladım sonra o parayı yollayacaktı güya.

    Kimlik fotokopisi var, mesajlarında, " Bu adamın ps4 prosunu 1500tl karşılığı aldım ama parasını ödemedim" yazısı var. Üstüne üstlük geldi buraya konu açtı bu adamın ps4 prosunu aldım parasını gönderdim, başka 2 kişiden de para aldım ps4 prosunu göndermedim diye.


    Ben bunların hepsinin ekran görüntüsünü aldım, güzel bir dilekçe ile savcılığa başvurdum, kovuşturmaya gerek görülmedi.

    Kardeşim avukat, ona anlattım durumu, danıştay(veya yargıtay hangisiyse) verdiği karara göre, parayı almadan ürünü gönderirseniz, ürünü ücretsiz vermeyi göze alıyormuşsunuz.


    Ancak kendim nitelendirikli dolandırıcılıktan dava açabiliyordum, onda da adamın üstünde bir şey yoksa veyahut sigortalı bir işte çalışmıyorsa hiçbir şey elde edemezmişim. Ben yine de siciline işlensin diye dava açmak için kardeşime vekalet verdim ama maalesef kardeşim gerekli görüp açmadı dava.



    Velhasıl kelam, önce parayı gönderebilirsiniz ama ürünü sakın ola sakın göndermeyin.





  • IraArel kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.