Şimdi Ara

Sürat Kargo'da bilgisayarımın çalınması ( Yeni dolandırıcılık yöntemi DİKKAT! ) (11.000 Tl ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
7
Favori
13.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boşuna avukatlara da paranı kaptırma,çocuk 15 yaşında olduğunda doğru dürüst ceza almaz.Polisin bile pek uğraşacağını sanmıyorum.Sosyal medyada konuyu güncel tutarsan belki.Yoksa karakolun tozlu rafları arasına kaldırılır senin bilgisayar dolandırıcılık dosyanda.

    Kargocuların selam verene kargo vermesi gerçekten inanılır gibi değil.Ne kimlik ne imza.

    -Selam la ,bana kargo var versene.

    -Al götür,dükkan senin.

  • açık şeyi bilmem ne yaparlar hesabı olmuş biraz

  • Geçmiş olsun umarım dolandırıcı gerekli cezayı alır,yöntem için yeni demişsiniz ama onlarca böyle örnek var siz de sonuncu olmayacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür konuları paylaşın arkadaşlar. Yukarı taşıyın. Sizin canınız yanmamış ama yanarsa gerçekten anlarsınız herkesten destek beklersiniz. Yalnız kalmak kötü.

  • Düzelmez, imkanı olan coğrafyayı terk etsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ironblood19 kullanıcısına yanıt
  • hocam peşini bırakma kargocular kimlik sormadan imza almadan teslim etmiş,en kötü kargodan paranı talep et.

  • Geçmiş olsun, bilgilendirmeniz için de teşekkürler. 15 yaşında da olsa ahlaksızların, hırsızların, yalancıların çok can yakıcı cezalar aldığı fakat ceza yöntemlerinin de bu kadar basit olmadığı bir ülkede yaşamak en büyük arzum. 18 yaş diye de bir sınır olmamalı ayrıca. 15 yaşından itibaren herkes erişkin gibi cezalandırılmalı. Sadece 25 yaşından küçük insanların cezalarına anne&babalar da ortak edilmeli. Hepsi bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 6 Ekim 2021; 13:38:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    Düzelen yer nasıl düzelmiş?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük geçmiş olsun ister 10 liralık ister 10bin liralık mal satsam önce para hesaba sonra kargo işine gelmiyorsa alıcı almasın get gittigidiyor gibi siteler daha güvenli letgo da butarz dolandırıcı çok letgo asla kullanılmaz. mezarcı ve dolandırıcı dolu malesef

  • Surekli arkadasi elestireceginize varsa bildiginiz yol gosterin adamin zaten morali bozuk daha fazla bozmanin ne alemi var gecmis olsun hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevik001981 -- 6 Ekim 2021; 14:37:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış anlama ama baya kaşınmışsın. Arkadaşının adını niye söylüyorsun. Bu dolandırıcılık yöntemi çok eskidir ayrıca.
    Çocuğun ad soyad bilgisi sahte
    Numarası da açık hat bu arada.
    Geçmiş olsun. Birşey çıkmaz malesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde başıma senin olayına benzer bir olay geldi.
    facebook grupları üzerinden satışı yapılan bir ürünü ben aldım. parasını ödedim. ürün geldi. ve parçaları eksikti. satıcı (ki kendisi izmirde askeri personel) iadeyi kabul etmedi. parçaları tamamlamayı teklif etti. bende onu kabul etmedim. ürünü geri kendisine göndereceğimi söyledim.pişkinlik yapıp kargoyu almazsam bana geri geleceğini söyledi. kendisi gelen kargoda adresini vermemişti. bende aynı şubeye gönderdim. kargo şirketi tenezzül edip satıcıyı aramadılar bile. ben telefon edince aradılar. ondada bakmamış zaten. neyse ürün bana geri geldi.
    bu konuda senin yapabileceğin şey şu şekilde
    Kargo şirketini savcılığı şikayet edeceksin. kimliksiz kargoyu teslim etti diye. kargonun içindeki malın ücretini talep edeceksin. oradan ancak gidebilirsin tabi kargonun içindekini gerçekten laptop olduğunu belgelemen lazım ki işi uzatmak için bilirkişi bile talep edip uzayablir. kargo şirketi de kendisi mağdur olduğu bildirip kargoyu alan kişi hakkında dava açabilir ama birşey elde edemez. sonuçta kendileri vermiş.
    yolun uzun Allah yardımcın olsun.
    kişiler arası satış olduğu için tüketici hakem heyeti bu işlere bakmıyor. yada en azından bana öyle söylediler.
    bu konuda benim edindiğim tecrübeler
    1-kesinlikle ikinci elde ürünü görmeden ellemeden dokunmadan almayın para göndermeyin.
    2- aldığınız ürünü gönderen kişinin kargo bilgilerinde mutlaka açık adresi ve telefonu olsun şubeden gönderilirse geri iade edin. hatta adamın tc kimlik numarasını bile isteyin.
    3- satıcı ile para göndereceğiniz kişinin iban bilgileri tutusun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnanın bu duruma çok üzüldüm inşallah tez zamanda bulunur ya sürat kargonun konuştuklarına ne demeli akıl sır ermiyor.Siz siz olun kargo ile göndereceğiniz eşya değerli ise kargoya sigorta kağıdı ile teslim edin çok yüksek tutar değil bu sigorta işi en aznında muhteviyatı ve parası belli olsun ve işiniz garanti olsun

  • Cellestin C kullanıcısına yanıt

    Vay be ilk sen söylemişssin bu dediğini. Aynı şeyi 100 kez yazmak nasıl bir zevk meselesidir?

  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt

    sorun referans sayisinda degil adam hep10-20tl lik urunler satmis referansi fazla olsada 10-20tl lik referanslarla doldurdugu icin referans sayisinin onemide kalmiyor guvenende hata

  • Şu ana kadar ceza alan kargo firması gördünüz mü ? Sanki hepsi özel bir kalkanla korunuyor gibi. İmza, kimlik ıvır zıvır istemeden kargo nasıl verilir. Evrakta sahtecilik gibi bir şey bu da. Kargo şubesinin kapatılmasına kadar gitmesi lazım olayın. Biz kargonun içinde ne var nerden bilelim ayaklarını geçecekler. Karşıdaki adamı dolandırıcılıkla suçlamadan önce kendilerinin dolandırıcılara çanak tutan yöntemleri yüzünden başta ceza almaları lazım.

  • 10 bin tllik malı, kargo ile göndermek, iyi cesaret, ben 50 tllik ürünü dahi göndermem elden teslim eder, parayı da elden alırım. Bunu da herkese tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Dolandırıcının size uyguladığı taktik eski bir taktik. Forumda daha önce de benzer konuları okuduğumu hatırlıyorum. Hukuk yoluyla elinizden geleni yapın. Size tavsiyem ilk mesajınızda sizi dolandıran kişinin kişisel bilgilerini bu şekilde paylaşmamanız olacaktır. Ayrıca hakaret seviyesindeki cümleleri de düzeltin. Karşı taraf sizi uğraştırmak için bu iki muhabbet üzerinden dava açabilir. Umarım sorununuz hukuk yolu ile hallolur. Dolandırıcı dışında Sürat Kargo ile de uğraşmaya gayret gösterin. Hem malımı çaldıracaksın kimlik sormayıp hem de bana örgütsünüz diyeceksin, yok öyle yağma.


    Bu arada bilgisayarınızı teslim alan muhtemelen planı kuran kişinin küçük yaşta tanıdığı. Kayseri için sahibinden ve letgo ilanlarını sık sık kurcalayın. Bilgisayarcıya satmaz ya da kendisi kullanmaz ise bir şekilde yan hesaplardan iletişime geçip sorunu yüz yüze çözün.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelfwig -- 7 Ekim 2021; 4:4:56 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.