Şimdi Ara

Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Power limiti oyunlarda pek denemedim. 0.925v gibi bir değerde 1935 mhz olarak kullanıyordum ben yanlış hatırlamıyorsam, bu da 220-30 w civarı çektiriyordu zorlayıcı oyunlarda. Resizable bar ile alakalı mı bilemiyorum, ben hiç açmadım onu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar , yapacak birsey yok o zaman; garantisini bozmak istemiyorum .


    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.


    24 saat kullanımda ortalama bu şekilde. Sıkıntı olmaz o zaman sanıyorum. Ancak benim anlamadığım kısım, suprim x en üst seviye kart diye lanse ediliyor her yerde. ama orta seviyede olan kullandığım palit gaming pro'nun bellek sıcaklığı 10-12 derece daha iyiydi. Aylardır da bu şikayetler devam ediyor, firmalar kullandığı termal pad'i değiştiremiyor mu anlamış değilim, zaten msrp'nin 2,5-3 katı fiyat ödüyoruz almak için





  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    işte o dediğiniz bende olmuyor UV bir watt düşürmüyor.resize bar kapattım zaten açıklamasında full memory kullandırır falan diyormuş bakmadan açmışız ama gene para etmedi UV'de anca power limit düşürüyor watt'ı.


    resize kapalı UV


    https://imgyukle.com/f/2021/10/17/kQlFgG.jpg


    resize kapalı power %80


    https://imgyukle.com/f/2021/10/17/kQlM8S.jpg


    bir de bu kadar fps vermiyordu sanki açık alanda resize açıkken.biraz da böyle kullanalım.





  • Ben ddr6x bellekleri termal olarak basarili bulmuyorum. Belleklerin bu kadar isinmasi, limitlerinin zorlandigina isaret ediyor bana kalirsa.. rtx 3090 tuf oc deneme firsatim oldu, UV ve UC denememe ragmen 95 in altina düsemedim tam yükte... 107 dereceye kadar eglene eglene cikiyordu lumionda... Böyle bir sicakligi kabul edemedim ve iade ettim. Pad leri degistirip, backplatte üzerine alu yapistirmak ile ugrasmak istemedim, bu sekilde sicakligi daha asagilara cekenler var lakin garanti disi kaliyordu kart, garanti disi birakmak icin gayet pahali bir kart oldugundan ve bu sicakliklar ile ömrünün beklenti sinirimdan geride kalacagindan süphe ettigimden ugrasmadim. Hem pahali, hem sicak hem garanti disi olmasi optimal degildi. Bu bellekleri tutan lehimlerin cinsi ne olaki? Bu sicakliga ne kadar dayanabilcek yoksa lehim ömrünü doldurup 2 yila soguk lehim sorunlari mi bas gösterecek bilinmez.

    Konuya gelecek olursak rtx 3070 ti in sicakliklarini bilmiyorum, arastirmadim vede test etmedim lakin icini acarsaniz garanti disi kalir, sadece arka taraftan yapilan müdehale cok etkilemez lakin, garantiyi bozmadan tam chiplerin üzerine alu heatsink yapistirabilirsiniz ve bir kac derece etkileyecektir. Tabi ki eger arkadaki chiplet backplatte e termalpad ile temasli ise...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GDDR6X ne kadar sıcak çalışsa da bazı kartlarda termal ped değiştirmek iyi sonuçlar verebiliyor. Aynı marka model kart birinde 75 derece VRAM birinde 110 derece VRAM çalışabiliyor bu da maalesef şans işi. Gigabyte RTX 3080 OC, MSI 3080 Ventus 3X gibi kartlarda termal ped değiştirmeden kullanmak çok zor bazıları değiştirince de toparlamıyor. Onun dışında 102 hasrate verip %60 fan açan Memory 80 derece olan 3080 Suprim de olabiliyor %100 fan açıp 90 hasrate zor verebilende olabiliyor. VRAM kötü mü yoksa termal padleri mi değiştirmek gerek bunu denemeniz gerek arkadaşımın videosu size biraz ilham verebilir :)


    Edit : Hwinfo görselini yeni gördüm dereceleriniz ortalama pad değiştirme ile uğraşmaya gerek yok.


    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.Feyyaz Durmuşyoutube
    Ekran kartı termal ped değişimi nasıl yapılır? Ekran kartı termal macun değişimi nasıl yapılır? Ethereum kazım gücünü nasıl etkiler? Termal Ped değiştirince ısı düşer mi? Öncesi ve sonrası değerleri. Model: MSI RTX 3080 Ventus 3X MSI RTX 3080 Ventus 3X ekran kartı thermal throttling yaparak ethereum kazım gücünü düşürmekteydi. Aşırı ısınmadan kaynaklanan bir sorun. Bu sorunu çözebilmek için termal ped ve termal macun değişikliği yaptım. Değişim yaptığım kart 9 aylık bir karttı ve garantisi devam etmekteydi. Ekran kartının içini açtığım için garanti kapsamı dışında kaldı. Eğer siz de böyle bir uygulama yapmayı düşünüyorsanız bunu unutmayın. Ekran kartının termal ped ve termal macunları değiştikten sonra, daha önce hiç ulaşamadığı değerlere çıkmayı başardı. Termal ped kesinlikle ekran kartlarında çok önemli. Ethereum kazım hızlarının düşmesine en büyük etken bu. MSI'ın kullandığı ürünler, değiştirdiklerimin kalitesinin gerisinde kaldı. Kullandığım ürünler; ► Thermalright Thermal Pad 12.8 W/mK (2.0mm + 3.0mm) ► Thermal Grizzly Kryonaut The High Performance Thermal Paste 12.5KW (1 Gram) Ürünleri Almanya'dan hediye eden Vedat kardeşime teşekkürler ❤ Kanalıma Abone Olmadıysanız Tıklayın ► http://bit.ly/38ZfKgr Video nasıl olmuş?? Düşünceleriniz benim için değerli. Sorularınız varsa yorumlarda sorabilirsiniz. Yardımcı olabileceğim konularda elimden geleni yaparım. İzlediğiniz için teşekkürler! #TermalPed #ThermalPad #Ethereum ►► SEÇTİKLERİM Windows 10 Kurulumu Nasıl Yapılır? | Driver kurulumu, gerekli programlar, ayarlar ► https://bit.ly/37fK3PQ Ping Düşürme ve Oyun Performansını Arttırmak için Ağ Ayarları ► https://bit.ly/2XCEghV Bilgisayar Toplama (R5 3600 & RX 5600 XT) ► https://bit.ly/2L9LkQh Ryzen 5 3600 Isı Düşürme + 4.2 GHz OC ► https://bit.ly/3pCGHNn Ryzen 5 3600 Isınma Sorunu: Bölüm 2 ► https://bit.ly/3c0zBif R5 3600 @ 4.2 GHz (1.15V) Prime95 ► https://bit.ly/382hxBP Vendetta+Arctic CPU Soğutucu ► https://bit.ly/38MisFT RX 5600 XT Undervolt + OC ► https://bit.ly/3hxsRcq Windows 10 Hızlandırma ► https://bit.ly/3821tjB Linux Mint Kurulumu ► https://bit.ly/2La58CQ Kasa Yıkanır mı? ► https://bit.ly/38NBETI Format Atma ► https://bit.ly/3rK2swP
    https://www.youtube.com/watch?v=5GkbDueTIqE&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 17 Ekim 2021; 15:4:31 >




  • Şu anda en akliteli pad gelid ve thermalright olarak var ama asıl farkı yaratacak olan kart üreticisinin nasıl bir pad kullandığı. Eğer kaliteli bir pad varsa an fazla 5-10 derece farkeder ki o da garanti etiketini zarar vermeden çıkartmanız lazım olası bir etiket yırtılmasında garanti ile ilgili sıkıntı çıkar. Kaliteli bir pad kullanılmadıysa 20 dereceden fazla fark edebiliyor olumlu anlamda.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Arka yüzde bellek olmasada , eğer backplate metal ise pcb ile backplate arasına kaliteli thermal pad uygulamak olumlu sonuç veriyor,vram bulunmasa dahi pcb oldukça sıcak olduğu için ısı transferi sağlıyor.3080 vs gibi serilerde 2-10 derece düşüş sağlanabiliyor.Hatta backplate e soğutucu uygularsanız güzel bir fark oluşuyor.Lanet 3080 tufları throttle yapmadan çalıştırmanın başka yolu yok.:)) müsait zaman foto atarımSuprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk. 

  • fenomenhaa kullanıcısına yanıt

    3080tuf larda soğutucu hatası mevcut heatsink basmıyordu bazı belleklere.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadarıyla vmemlerde böyle bir sorunu yok 3080tufun en azından bendeki 3 tanede yoktu.Sorun kalitesiz pad ve yetersiz vram soğutma bloğu,


    bu şekilde ethashte 98-100 derece civarı seyrediyor.(tüm padler 12.8mwk lık padle değişti.

    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.
  • fenomenhaa kullanıcısına yanıt

    İlk aldığım 3 adet RTX 3080 ASUS TUF OC modelinin VRAM'leri 105 dereceye yaklaşıyordu ve %90 fan açıyorlardı oto fanda bile. 1-2 ay sonra aldığım 2 adet ASUS TUF kartlar mükemmel çıktı aynı kart bambaşka değerler. Aynı marka model olsa da bambaşka olabiliyorlar ben şahsen hiçbir şey yapmadım rige taktım kullanıyorum 7-8 aydır. 96 kazan kartım da ASUS TUF onun VRAM biraz daha dandik ve daha çok ısınıyor.


    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.
  • fenomenhaa kullanıcısına yanıt

    Soğutucu yüzey alanını ne kadar genişletirsen o kadar verimi artar tabi ki. Ama bellek olomayan arka plakaya sadece pad koyarak çok fazla bir avantaj olacağını sanmıyorum. (3-5 derece farkı yok sayıyorum)


    Bizim Erhan bulmuştu soğutucu hatasını bakayım resimler duruyorsa isteyim atarım buraya da. Heatsink ile ram arasına padi çıkartıp saf bakır plaka(pad) koymuştu arayı doldursun diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 18 Ekim 2021; 2:32:26 >
  • fenomenhaa kullanıcısına yanıt
    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.

    TUF'un VRAM soğutma tasarımı tam bir geri zekalılık örneği. GPU nun üç kenarında VRAM'ler için kanatlar var. Sol kenardaki dört VRAM üvey evlat muamelesi görmüş. Kartın ilk incelemelerinde bağımsız VRAM soğutması var diye övülüyordu. Ta o zaman fotolara bakıp bu kısmın ciddi sorun yaratacağını tahmin etmiştim.


    Program ile VRAM sıcaklığına bakıldığında kart o an en sıcak çalışan çipi rapor ediyor. TUF da ısınan yer burası.


    Vram üstünde pad var, pad üstünde alüminyum şerit, onun üstünde daha kalın pad. E ebenin... Isı o kadar malzemeyi aşıp ana bloğa ulaşamıyor. Özellikle üstteki kalın pad işi iyice mok ediyor. Buradaki pad kaliteli olsa dahi işe yaramaz.


    Bütün padleri thermalright ile değiştim. Elimde çeşitli kalınlıklarda bakır VRAM padleri vardı. O kalın pad yerine alanı tam dolduracak kalınlıkta bakır pad kombine ettim. Şu an ortam 23 derece. VRAM 78 derece.


    Sağdaki işaretli alanı da termal pad ile destekleyip ana bloğa mümkün olduğu kadar iletim sağlamaya çalıştım.


    İşlemden sonra kart orjinal haline göre en az 15-20 derece fark ediyor.


    Bu arada arka plakayı desteklemek hatırı sayılır fark yaratmıyor. Arkada hava akımı olması yeterli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 18 Ekim 2021; 3:38:31 >




  • HexfeT kullanıcısına yanıt

    Aynen Nitro 5700xtde gördüğümüz bağımsız vram soğutma bloğunun iyi sonuç vereceğini düşünsekte Tufta tasarım hataları sebebiyle kötü sonuç verdiği bir gerçek.benzer işlemleri yapttım,vram-soğutucu ana blok kısmına boş olan bölüme 2mm thermalright pad, diğer dolu olan vram üstünede 2mm uyguladım(org 1mm geliyor).Bu arada bu yüzdeki vrm padide ince geliyor tam temas yok,onuda el değmişken değiştirmiştim.Farm olduğu için ortam sıcaklığı yüksek an itibariyle (30-40) yazın (45-50) kartlar rig düzeni içinde. vram (88-98) yazın (100-102) derecelerde takılıyor.Backplate soğutmasının en büyük faydası özellikle sıcak mevsimde sıcaklık çok artsa dahi peak sıcaklığın pek artmaması.Napalım bunada şükür. Ben backplate soğutmada azda olsa fayda gördüm.Hatta bu sayade throotle önüne geçmiş oldum.1100-1350mem 102 mh civarlarında hash.


    Backplate pad uygulaması sonrası sıcaklık ölçümü,tüm 3080lerde ciddi fark oluşuyor.Rig düzeni olması ve daha yüksek ortam sıcaklıklarında ciddi fark gözlemliyorum,tek kart ve havadar bi kasada çok fazla fark oluşmayabilir.Slmlar Suat ve Erhan hocam.


    @JeaLeusy hocam.kartlar farklı tarihlerde alında malum piyasada kart yok aralarında 8 ay fark rahat vardır.Bende hepsi sıkıntılı tufların ancak çözümü var.





    çıplak backplate sıcaklığı,rig düzeninde(kartlar yanyana ve birbirine yakın) bu bölüme hava akımı pek mümkün olmuyor veya sıcak hava basıldığı için sonuç vermiyor.

    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.




  • fenomenhaa kullanıcısına yanıt

    Selam dostum en son araba almaya geldiğimde görüşmüştük. Yolun istanbula düşerse mutlaka görüşelim.

  • ula nvidia mühendis yaptın herkesi.Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk. 



    ahem ben de fan yapıştırdım efenim.2 3 attı işte bugün bir de soğukken yeni UV ile falan deneyecem.


    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.


    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.




  • Bizimkiler yine masum mod : Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.  ulen nvidia maffettin milleti Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk. 


    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.
    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.
    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomenhaa -- 18 Ekim 2021; 21:49:23 >




  • Aktif backplate fullcover blok ile 3090 Suprim X gayet serin kanlı :D (Çift döngü cpu gpu ayrı, resimde görünen, cpu döngüsünün sıvı sıcaklığı)


    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.



    İlgilenen varsa:

    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.
    Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.aliexpress.com
    1707.83TRY 15% OFF|Bykski bakır arka su bloğu MSI Geforce RTX 3090/3080 oyun/SUPRIM X TRIO 24G/10G OC grafik kartı, n MS3090TRIO TC|Fluid DIY Cooling| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005002552793157.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dGIyfP7




  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Çok iyi olmuş Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk. 

  • HexfeT kullanıcısına yanıt

    En sıcak olanı gösteriyorsa o zaman benim kartta da bu tarz bi sıkıntı var. Çünkü ortalama sıcaklık 84-88 arası olmasına rağmen 92-96-98 derecelere spike yapıyor ara ara, beni de bu kıllandırıyor.


    Anlamadığım olay, bu kartlar 1 yıldır üretiliyor, bunca şikayet var o kadar insan kartın içini açıp ped değiştirmeye uğraşıyor . Bu kadar mı zor abi kaliteli ped kullanmak veya tasarımı değiştirmek anlamıyorum ki ? zaten çip krizi ayağına fiyatı şişirip 3 katına satıyorsun kartlar, hadi bi de kaliteli ped parası ekle 50 usd üstüne




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 29 Ekim 2021; 5:30:53 >
  • Aorus 3070ti'da 2-3 saatlik oyun sonrası sıcaklıklar maksimum 74-78 arası vramde. Occt'de yaptığım vram stress testinde 78 üstünü görmedim 1 saatte. Bende biraz fazlamı sıcak diye düşünürken. Konuyu gördüm. Cidden çok enteresan. Sorun Nvidia'da mı yoksa soğutucu tasarımı yapanlardamı ?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.