Şimdi Ara

Suprim X 3070ti Termal Ped değişimi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar suprim x 3070ti ekran kartı aldım, bellek sıcaklıkları beklediğimden daha yüksek. Garantiyi bozmamak adına sadece back plate'deki pedleri değiştirsem; kayda değer bir iyileşme görür müyüm ? Yoksa kartın içindekileri değiştirmedikten sonra boşuna mı uğraşmış olurum ? Kaliteli termal ped'ler de pahalı; o yüzden alıp boşa harcamak da istemiyorum.




  • TUF'un VRAM soğutma tasarımı tam bir geri zekalılık örneği. GPU nun üç kenarında VRAM'ler için kanatlar var. Sol kenardaki dört VRAM üvey evlat muamelesi görmüş. Kartın ilk incelemelerinde bağımsız VRAM soğutması var diye övülüyordu. Ta o zaman fotolara bakıp bu kısmın ciddi sorun yaratacağını tahmin etmiştim.


    Program ile VRAM sıcaklığına bakıldığında kart o an en sıcak çalışan çipi rapor ediyor. TUF da ısınan yer burası.


    Vram üstünde pad var, pad üstünde alüminyum şerit, onun üstünde daha kalın pad. E ebenin... Isı o kadar malzemeyi aşıp ana bloğa ulaşamıyor. Özellikle üstteki kalın pad işi iyice mok ediyor. Buradaki pad kaliteli olsa dahi işe yaramaz.


    Bütün padleri thermalright ile değiştim. Elimde çeşitli kalınlıklarda bakır VRAM padleri vardı. O kalın pad yerine alanı tam dolduracak kalınlıkta bakır pad kombine ettim. Şu an ortam 23 derece. VRAM 78 derece.


    Sağdaki işaretli alanı da termal pad ile destekleyip ana bloğa mümkün olduğu kadar iletim sağlamaya çalıştım.


    İşlemden sonra kart orjinal haline göre en az 15-20 derece fark ediyor.


    Bu arada arka plakayı desteklemek hatırı sayılır fark yaratmıyor. Arkada hava akımı olması yeterli.

  • Boşa harcama yapmış olursunuz. Miningde Bellek sıcaklıgı 75 80in altında olan kart yok. Hatta 75 80 derece bellek sıcaklıgını yakalayabilenler. Zil calıp evde bayram havası estiriyor 

    Belleklerde GPU kadar dayanıklı çipler değil. Uzun saatler yüksek sıcaklıklarda calıstırmak Mining performansında bir azalma yada sorun yaratmaz ama artık kart OYUN kartı olmaktan çıkar.

    Zira Miningde hiçbir hata sorun vermeyen kart. Oyunda binbir türlü bellek hatalarına görsel bozukluklara neden olucaktır.

    Dedim gibi GPU sapasaglam kalır. Fakat belleklere yüklenebildiginiz kadar yüklenin miningde sıkıntı cıkmaz. Oyunda çıkar yani.

    ben arada oyunda oynucam hatta kartı oyun kartı olarakta satacam derseniz. O işi geçiniz:d

     




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 16 Ekim 2021; 15:40:31 >




  • https://forum.donanimhaber.com/mining-gpu-ve-gpu-performanslari-ana-konu-btc-eth-erg-rvn-all-coins--127266319


    Sizin sorunuz direkt olarak mining ile mi alakalı bilemiyorum ama (muhtemelen öyledir) yukarıdaki konunun linkini iletiyorum.


    Akabinde aylardır hatta senelerdir mining+gaming kullanılan GPU'lar var. Doğru düzgün ayar ve belli aralıklarla bakım yapıldığı takdirde herhangi bir sorun oluşmamaktadır.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 16 Ekim 2021; 16:44:58 >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    Bellekleri sonuna kadar sömüren bir programda hata vermeyen bellek, oyunlarda nasıl hata veriyor bi açıklama yapar mısınız?

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Hocam mesela programda falan GPuda zorlanmadıgı için bellek bozulsa bile farketmezsiniz. Hata vermez

    ama ne blim 3ay 5 ay miningde kullanılsın. Ve bellekleri gpuyu %99 zorlucak oyuna girin. O bellekler %50 ihtimalle oyunda artifactlere çizgiler oluşmasına renk sorunlarına yada dokuların bellek yüzünden geç yüklenmesi gibi sorunlara yol açıcaktır. %50 ihtimal. bu mining süresi uzadıkca ihtimalde artıyor tabi.

    Gpu tarafındaysa bi problem cıkmayacaktır. Fakat bellekler hassa modüller gpu gibi saglam ve dayanıklı malzemeden üretilmiyorlar.

  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    Yanlış anlaşılma oldu sanırım. Belleklerde arıza baş gösterdiği zaman mining programı da hata verecektir (ben mining programını kastetmiştim)


    Mining programında hata yoksa sorun da yoktur diye düşünüyorum. Hatta pad değiştirenler testleri mining programlarıyla yapıyor.

  • kaç mesela fazla derken?



    3080 referans full fan bir saat oyun oynadım(fps limitli forza4 320w yüklenmiyor 260w) 69-72 derece gpu 84 derece bellek normal sanırım?320w yüklenen RDR2 var onda deneyecem tırstım bi sorayım dedim bu gddr6x'lerde güvenli sıcaklık nedir diye?kasa 6 fanlı dark guardian pro.psu 1100w aerocool strike-x gold.



    gıgabyte
    GeForce RTX™ 3080 TURBO 10G (rev. 2.0) Key Features | Graphics Card - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N3080TURBO-10GD-rev-20#kf


    kendi cevabımı veriyorum ama baya ısınıyormuş.UV yapmak lazım.


    https://imgyukle.com/f/2021/10/16/kQN5r8.gif




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 16 Ekim 2021; 20:27:24 >




  • @REDSTONE Oyun oynarken veya furmarkta 80-86 arası. Mining açtığımda ise 90-98 derece arası değişiyor; ortalama olarak 90-92 seviyelerinde ama 96-98'lere çıktığı da oluyor. Fanı %100 yapsam bile farketmiyor. Palit gamingpro 3070ti vardı, suprim almak için sattım. Onun bellekleri 84'ü geçmiyordu miningde. Ben de garantiyi bozmadan sadece backplate'e ped taksam iyileşme olur mu acaba bunu deneyen var mı, onu merak ediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 16 Ekim 2021; 18:4:24 >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de mining yapıyorum ve belleği bozuk kart, sürekli rejected share verir mining yapılmaz. Aynı kartı normal oyun icin kullanırsanız, bellekteki hasara göre sadece ekranda artifact oluşarak yine de çalıştırabilir, hasar büyükse direkt reboot atar zaten, durum dediğinizin tam tersi aslıdna . Bu konu hakkında bilgim var da , tek merak ettiğim; aynı kartı kullanan varsa sadece backplate termal ped değişimi bir iyileşme elde edip etmediğini öğrenmek.


    Bu şekilde çalışsa da karta birşey olacağını sanmam, ama içim rahat bir şekilde kullanmak istiyorum, kişisel bilgisayarımda kullandığım ekran kartı çünkü; çalışma tempomdan ötürü haftada 20 saat max. oyun oynayabiliyorum zaten, geri kalan vakitte kart mining yapıyor.

  • Micron gddr6x için "Operating temperature – Commercial (0°C ≤ TC ≤ +95°C/+105°C)" diye belirtmiş. Sağlıklı çalışma sıcakığı bakımından 95dereceden düşük olması idealdir. Maksimum ise 105 derece sanırım.


    https://media-www.micron.com/-/media/client/global/documents/products/data-sheet/dram/gddr/gddr6/gddr6x_sgram_8gb_brief.pdf?rev=161547726f0b45239d3da37ef29b09bf

  • kartalım kullanıcısına yanıt

    3070ti arka tarafında bellek varmı ki pad değişimi yapacaksın? Ayrıca 3090 gibi olsa dahi sadece buradaki pad değişimi hiç bir şey ifade etmeyecektir. İmkan varsa nihai çözüm aktif bacplate sahip fullcover blocktur.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    UV yaptım gece hiçbişi oynamadı aynı gpu aynı mem 98 derece ve 320w çekti ama 1.08 miydi stok 0.950 olmuş max dedi gpuz.bu 320w neden düşmüyor LHR olunca mı kart oynamasınlar mı yapmışlar bir faydası olmadı UV'nin.kart zaten %96 fanla çalışıyor afterburnerin oto fan profili var ya biraz hızlandırıyor bir tuşa basınca onunla.ben 50 60 çalışıyor herhalde diye dün elle %100 yapmıştım oto da zaten öyleymiş baya sessiz yani son fanda beklemezdim referans karttan.yani demem o ki kalorifer yanmıyor ev 21 22 derece.kasa zaten 6 fanlı ki referans kart için çok bir önemi yok ama alttan direkt iki fan var kasa altında.kart da son haddinde çalışıyor bundan daha iyi soğutamam ben UV para etmezse.

  • Mining için çektiği güçten bahsediyorsan UV ciddi bir iş yapmıyor, onun yerine güç limitini düşürmen lazım. Güç limiti bellek sıcaklıklarını da etkiliyor. Gddr6x için Nvidia 110 dereceye kadar frekans düşürme uygulamıyor sanırım ama 90+ yada 100+ ne kadar sağlıklı bunu zaman gösterecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    yok mining değil oyunlarda böyle oluyor kena cyberpunk oynadım mesela dün 320w UV veya değil.forza4'te 144 limit yaptığım için midir max 260w çekiyor onda dün 88'di mesela mem hep öyle olsa süper.

  • ped degısımının pek faydası olmaz ddr6xler ıcın.zaten sıcak calısan bellekler.



    forumda bır arkadas arkatarafına aliminyum blok koymus fanla beraber. 10 derece serın calıstıgından bahsedıyordu.


    bu pasıf sogutmalı 1030 larda felan kullanılanlara benzıyordu. plastık kelepce ılede fanı bağlamıstı.

  • Oyunda 98 mem aşırı hocam senin kart neydi? Gerçi benim de 80 leri geçiyor ama makul olarak bakıyorum artık. UV nin neden çalışmadığını çözemedim, ben 3 model denedim hepsinde de sorunsuz bir şekilde 230w altına düşürebilmiştim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    60 lara 70 lere düşürmüyor tabi bellek sıcaklıklarını ama 100 civarında takılanlar genelde 10-15 derece düştüğünü belirtiyor(kaliteli padlerle). Bu konu özelinde arkaya takılan ne kadar düşürür bilemiyorum tabi, ben direk belleklerin üzerindeki değişim için söylüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    arkadas ıcını acmayı dusunmuyor. onu dıkkate alın 

  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    kart bu:


    gigabyte
    GeForce RTX™ 3080 TURBO 10G (rev. 2.0) Key Features | Graphics Card - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N3080TURBO-10GD-rev-20#kf


    fps limit koyacam da 144'ü bulmuyor ki ne kena ne cyber daha aşağı koysam RTSS'den bu sefer öteki oyunlarda olmayacak.her oyunda böyle değil çok yüklenen oyunlarda böyle direkt 320w asılıp bırakmayan.crysis 3 remastered aldım dün o da öyle.pad falan koymam ben daha geçen hafta aldım garantiyi bozmam 2k'da oyun amaçlı aldım 2080 yerine.



    power limiti %85 yapınca sonuç bu:


    https://imgyukle.com/f/2021/10/17/kQePPt.gif


    https://imgyukle.com/f/2021/10/17/kQeEfe.jpg


    fps hiç düşmedi boşuna 320w çekiyor bence bu kart.bir de soğutup UV ile birlikte deneyecem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 17 Ekim 2021; 11:20:27 >




  • UV yaptım daha çok çekti daha kötü oldu power limit 85'le beraber.


    https://imgyukle.com/f/2021/10/17/kQ3ybf.gif


    https://imgyukle.com/f/2021/10/17/kQlo1H.jpg



    resize bar açık ondan mı oluyor acaba?


    https://imgyukle.com/f/2021/10/17/kQlVu1.gif





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.