Şimdi Ara

GetContact Çağrı Yönlendirmiş: 08505328282 + Yüzlerce Şikayet Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 11.01.2024 Yeni Gelişme: Bu duruma sebep olan uygulama GetContact olduğu ortaya çıktı.


    Şikayetvar'da okuduğum kadarıyla GetContact uygulamasının ayrıca çok ciddi KVKK suçları işlemiş olabileceğine kanaat getirdim:


    https://www.sikayetvar.com/getcontact


    Lütfen bu uygulamadan uzak durun, aboneliğinizi silin, bilgilerinizin silinmesini talep edin. Türkiye ayağında kim haksız çıkar sağlıyorsa ortaya çıkarılacak.





    Yakınımın telefonu bilgimiz dışında 08505328282 numarasına yönlendirilmiş.


    Telefon ayarlarından düzelttik. Yönlendirme ayarlarını sıfırlamadan önce mutlaka numaraları kontrol edin.


    Telefon arandığında mesaj bu şekildeydi:


    Alıntı

    metni:
    Aradığınız numara meşgul veya ulaşılamıyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz. Sinyal sesinden sonra sesli mesaj bırakabilirsiniz.


    Şu an için nelere sebep olduğunu bilmiyoruz. Foruma raporlamak istedim. Benzer durumda olan varsa yazsın.


    8505328282

    08505328282

    +908505328282

    8504354532

    08504354532

    +908504354532




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 11 Ocak 2024; 21:56:36 >







  • Operatöre kayıt açtınız mı ne diyorlar?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Operatöre kayıt açtınız mı ne diyorlar?

    Merhaba, henüz kayıt bırakmadım. Hat Türk Telekom'un. Herhangi bir banka kaydı yok. Hesap vs çalınmadı. Ve baktırdım şimdi güncel fatura 0 TL görünüyor.

  • - - - ŞİKAYETVAR'DA BULDUĞUM AYNI NUMARAYA AİT ŞİKAYETLER: - - -


    • 28 Ekim 2023, Filiz:

    Alıntı

    metni:
    12 ay taahhütlü Turkcell hattımın 10. Ayında 120 TL gelecek olan faturam 301 TL gelmiş. Turkcell müşteri hizmetlerini aradığımda 0850 532 82 82 numarasına yönlendirme yaptığımı söylediler. Fakat ben telefonumdan hiçbir yönlendirme yapmadım. Böyle bir numarayı bilmiyorum yönlendireyim. Numaranın kime ait olduğunu sorduğumda bilmediklerini söylediler. Şikayet oluşturmak istiyorum dediğimde oluşturabileceğiniz bir sistemimiz yok diyorlar. Ben numarayı aradığımda DIT DIT sesinden başka hiçbir şey duymuyorum. Bu nasıl bir saçmalıktır. Turkcell bilgim olmadan otomatik olarak bu yönlendirmeyi yapmıştır ve faturama haksız yere ücret yansıtmıştır. Sayın Turkcell bu ne numarasıdır ki ve ben neden yararlandım ki hattıma 180 TL ücret farkı yansıttınız. Turkcell beni saf yerine koyup bilgim dahilinde olmayan ücret yansıttı. Taahhütte verdikleri indirimi taahhüt bitmesine yakın alıyorlar zaten. Son faturama gelecek olan extra ücretlendirmeleri kabul etmiyorum. Bir daha Turkcell kullanmak mı yanına bile yaklaşmam.
    https://www.sikayetvar.com/turkcell/turkcell-faturama-bilgim-dahilinde-olmayan-yonlendirme



    • 3 Kasım 2023, Sabri:

    Alıntı

    metni:
    Adıma kayıtlı uzun senelerdir hiç operatör değişmeksizin Turkcell'den hizmet aldığım 532******37 numaralı mobil telefon hattımın; ben Herhangi bir yönlendirme yapmadığım halde, çağrı yönlendirme ayarlarında "aramaları 08505328282 numarasına yönlendir" yazılı olduğunu tesadüfen gördüm. Bunu kesinlikle ben yapmadım, telefonumu asla bir numaraya yönlendirmedim. Yönlendirme iptali denedim fakat bu numara silinmiyor. Bu numara kimindir? Bilgim dışında yönlendirme ayarlarıma nasıl geldi bu numara? Neden bu numarayı yönlendirme ayarlarımdan silmeme izin verilmiyor?
    Haberlerde ve Sosyal Medyada mobil telefonların sahiplerinin bilgisi dışında hile yoluyla başka numaralara yönlendirilerek kötü amaçla bankacılık işlemlerinde kullanıldığı insanların banka hesaplarının boşaltıldığı haberleri var; bunları okuyor, duyuyoruz.
    Turkcell'i buradan ihtar ediyorum: Ben Herhangi bir yönlendirme yapmadım, telefonumun yönlendirilmesini Çağrılarımın ve Mesajlarımın kesinlikle başka bir telefona yönlendirilmesini istemiyorum. Benimle görüşmeden onayım dışında yapılan işlemlerden ve bu işlemlerden doğacak zarardan Turkcell sorumludur.
    https://www.sikayetvar.com/turkcell/turkcell-telefon-numarasi-yonlendirme



    • 26 Kasım 2023, Cihat:

    Alıntı

    metni:
    Adıma kayıtlı uzun senelerdir hiç operatör değişmeksizin Turkcell'den hizmet aldığım 505 *******41 numaralı mobil telefon hattımın; ben Herhangi bir yönlendirme yapmadığım halde, çağrı yönlendirme ayarlarında "aramaları 08505328282 numarasına yönlendir" yazılı olduğunu tesadüfen gördüm. Bunu kesinlikle ben yapmadım, telefonumu asla bir numaraya yönlendirmedim. Yönlendirme 04.11.2023 tarihinde görünüyor. Müşteri hizmetlerini aradım bu konu ile ilgili itiraz kaydımı söylememe rağmen hiçbir şey yapamayacaklarını belirttiler.
    Bilgim dahilinde olmayan yönlendirmeden dolayı faturama yansıyan bedeli kabul etmiyorum. Gerekirse bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğim. Ve tüm eş dost ve akrabalarımdan Turkcell hatlarının diğer operatörlere taşınmasını sağlayacağım.
    Turkcell'i buradan ihtar ediyorum: Ben Herhangi bir yönlendirme yapmadım, telefonumun yönlendirilmesini Çağrılarımın ve Mesajlarımın kesinlikle başka bir telefona yönlendirilmesini istemiyorum. Benimle görüşmeden onayım dışında yapılan işlemlerden ve bu işlemlerden doğacak zarardan Turkcell sorumludur.
    https://www.sikayetvar.com/turkcell/turkcell-hattimin-0850-532-82-82-hatta-yonlendirmesi-ile-ilgili




    3 Kasım 2023'teki şikayetteki endişeyi özellikle koyu işaretledim. Eğer bu gerçekse büyük bir operasyon olabilir.


    Herkes çağrı yönlendirme ayarlarını kontrol etsin, ettirsin.





  • Merhaba, bu durum internette reklamları dolaşan GetContact diye bir uygulama yüklendikten sonra oluşuyor, yüklemeden sonra uygulamaya verilen izinlerde sanırım bu yönlendirme için de izin alınmış oluyor. Her uygulamaya erişim izni kullanıcılar tarafından verilmemeli. Bu durum tüm operatör kullanıcılarında yaşanıyor gördüğüm, arkada verdiğiniz erişim onayı cihazınız üzerinden bu numaraya meşgulken, ulaşılamazken ya da cevap vermediğiniz durumda yönlendirilmiş oluyor. Konunun Turkcell, TT ya da Vodafone ile ilgisi yok. Yani siz kendi yönlendirmenizi kendiniz yapmış oluyorsunuz, bu uygulamayı indirdiyseniz mutlaka telefon yönlendirme ayarlarınızı kontrol edin, faturalarda süprizlerle karşılaşmayın.

  • Aynı olay benim kardeşimin hattında da oldu aslında eski hattımdı Turkcell faturalı iken 18 yaşımı doldurmam sebebiyle gittim kendi üzerime yeni hat aldım ve kardeşime de numara gerekiyordu ulaşabilmek için vs eski hattımı ona verdim ve Türk Telekom faturasız hatta geçiş yaptırdık. Geçenlerde kurcalarken fark ettim aynı numara bizde de yazıyo ve ben kardeşimi aradığım zaman ulaşılamadı falan demiyo direk kapanıyo ses vermeden niye öyle oldu anlam veremedim

    Yönlendirilen numarayı aradığımda meşgul çalıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şuyo Derler Adıma -- 11 Ocak 2024; 18:18:12 >
  • Tekonologisch T kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim haberdar ettiğin için. Evet bu uygulama kuruluymuş. Henüz kullananın izin verip vermediğini bilmiyorum, uygulamayı kendi sistemime kurmak istemedim şu an. Sadece 6.5.1 sürümünü tersine mühendislik ile incelediğimde başka bir no ile de karşılaştım:


       const-string v2, "Teşekkürler"

       const-string v3, "Ayarların doğru çalıştığını anlamamamız için bir test araması yapacağız."

       const-string v4, "Gelen aramayı reddedin."

       const-string v5, "0850 435 45 32"

       const-string v6, "cep"


    Şeklinde "08504354532" numarası görülüyor. Bu neyin nesi bilmiyorum belki yeni numarası olabilir.


    Her halükarda, uygulama yurtdışı kaynaklı olsa da kullanılan numaralar Türkiye'deki bir firmaya ait.


    Mevzuata aykırı şekilde kullanım varsa ortaya çıkarırım kaçış yok.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.