Şimdi Ara

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.136
Cevap
82
Favori
288.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • resE kullanıcısına yanıt
    Ben 4 -5 kere servis cağırdım. 4 tanesi fiber kabloyu yeniledi gitti. 5. Modemin değişmesi gerekiyor dedi.Değiştirdi sorun düzeldi.
  • Arkadaşlar yakın zamanda 100 mbit hızdan 1000 mbit hıza geçeceğim. Evde 7/24 online olması gereken cihazlarım var onun için modem seçimini doğru yapmam gerekli. 1000 mbit hızda internet kullanan ve kuruluma gelecek servisten özellikle şu marka model cihaz iste diyerek tavsiye verecek arkadaşlar varsa acilen cevap yazabilirse sevinirim.

  • .:EmR@H:. . kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Merhaba, aşağıdaki resimde evin robot süpürge tarafından çizilmiş kabaca planı var. Modemin konması için olası iki yer var görüşlerinizi bekliyorum. Ev yaklaşık 80 metrekare.

    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

    1) 1 nolu konum salon, modem buraya konursa yatak odasından çekmeyebilir diye düşünüyorum arada iki tane oda ve dolaplar olacak. Halihazırda kablonet var modemi tam bu konumda. Çekim kalitesi çok kötü olduğu için Bridge modda çalışıyor evin geri kalanına 2 li mesh sistemi internet dağıtıyor.

    2) 2 nolu konum evin tam ortası sayılır. Buradan tüm eve dağılır derseniz modemi buraya koydurmak istiyorum çünkü niyetim mesh sistemi kaldırmak. Bu konumdaki tek çekincem vaktimizin çoğunu geçirdiğimiz salonda hızın çok düşmesi. Bu odayla salon arasında mutfak var.

    Yorumlarınızı bekliyorum.




  • .:EmR@H:. . kullanıcısına yanıt

    Binadaki dağıtım kutusundan dairenize gelen fiber optik kablonun takıldığı cihaz OTG değildir. Bu cihaz ONT (=Optical Network Terminal) ya da ONU (=Optical Network Unit) olarak adlandırılır. ONT/ONU çıkışı bir Ethernet (Cat., RJ-45) kabloyla "Fiber Modem" denilen cihaza bağlanır. Aslında burada "modem" ifadesi de tamamen yanlıştır. (modem= modulator demodulator kelimelerinin birleşik kısaltılmış ismidir...) FTTH sistemde modem işlevini teknik olarak ONT/ONU görmektedir. Diğer cihaz (örneğin ZTE H3600) aslında bir Wi-Fi Router'dır. Yani ONT/ONU çıkışını kablo ethernet (LAN) veya WiFi'ye çeviren cihaz!


    T.Telekom bunlara Home Gateway (= HGW) demekte.


    ONT/ONU'nun içinde bulunduğu cihaza ise "Fiber Modem" denilmesi mantıklı olacaktır.

  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler.İlk mesajda ont yazmışım fakat sonra otg yazmışım yanlışlıkla.
  • Merhaba ,  ZTE H3600 V9 model modem mevcut. Arada ekstra ONT cihazı mevcut. Elektrikler kesilip geldiği zaman ONT cihazı kırmızıya düşüyor , bağlantı kablosunu söküp yeniden takmak gerekiyor.


    Bu sorunu nasıl giderebilirim. Modem yüksekte olduğu için bu tarz durumlarda tabure ile her seferinde çıkmak sıkıntı yaratabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husnu89 -- 28 Mart 2024; 23:54:44 >
  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt

    Kurulum yaptırmadıysanız aslında kırmızı renkli koridor kısmına çektirebilirseniz eşit dağılım olur.


    Benim de çocuk odasındaydı modem, salonun uzak köşesi ve balkonda çok zor çekiyordu hem internet hem robot. Sonra evin giriş kısmına koridora aldırdım (tv kabloları ve şalterin olduğu kısma), masaüstü bilgisayarın olduğu çocuk odasına da modemin olduğu yerden cat6 kablo çektirdim ve pcyi o şekilde bağladım.


    asıl vakit geçirdiğiniz alanda sorun olacaksa uzak odalara mesh ile vermeye devam edin derim, robotun çekimi çok düşmez.

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kurulum yaptıramadım çünkü başvurum iptal oldu süpriz bir şekilde. Bina girişinde fiber kutusu var ama dairelere gelecek fiber kablonun katlara çıkması için gerekli kablo kanalı yapılmamış. Kutu konalı aylar oldu ama unuttular sanırım. Durum böyle olunca kuruluma gelen görevli buraya kanal olmadan kablo çekemeyiz deyip kurulumu iptal etti. Bende gene türksatın kucağına düşmüş oldum.
  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt
    Aynı şey bizim başımızada geldi.Kablo çekmek için yer yok dediler başvuruyu iptal ettiler.
  • .:EmR@H:. . kullanıcısına yanıt
    Bizde yer var da kablo kanalı koymamış altyapı ekibi. Sizinkini ne zaman düzelttiler.
  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt
    Yer derken aynı şekilde kablo çekmeye kanal yok dediler.Düzeltmediler. Mecburen telekomdan abonelik almaya devam ettik.Telekom bina yapılırken kablo kanalı bıraktıgı için yapabilmiş.Süperonline olmaz deyip iptal etti
  • husnu89 H kullanıcısına yanıt

    Önce çağrı merkezi ile görüşün, uzaktan çözülmez ise ekip çağırın.

  • Arkadaşlar merhaba, ttnet’den Superonline’a geçtim huaewei wifi 6 modem verdiler, yalnız evdeki bazı cihazlar ( robot süpürge, termostat) 2.4 ghz’de bağlantı istedikleri için bağlantılarını yapamadım, modemi sadece 2.4 ghz’de nasıl calistirabilirim, internette biraz araştırdım ama genelde 2.4 ile 5 nasıl ayırılır o anlatılmış, yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    Modem ayarlarına girdiğinde 2.4. Ya 5 i ayrı ayrı kapatabiliyorsun diye biliyorum.Yada müşteri hizmetlerini ara onlar kapatsın kullanmak istemediğini. Ama bendede aynı şekilde 2.4 le çalışan cihazlar var. Ben bağlantıları ayırıp cihazları 2.4 e bağladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:EmR@H:. -- 5 Nisan 2024; 3:58:30 >
  • .:EmR@H:. . kullanıcısına yanıt

    5 ghz’i kapatmadan ayırarak cihazları bağlayabiliyorsak ben de o şekilde yapayım. Bu ayırma işlemi zor mu peki ?

  • Ben ayırmadan yapmıştım kendi içinde modem otomatik yapıyor diye biliyorum
  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    Ben ayırdım.wifi ağlarında ikisinde ayrı ayrı gözüküyor.istediğim cihazı istediğim bağlantıya bağladım. O şekilde gidiyor.Modem ayarından anlamıyorsanız. Müşteri hizmetlerini arayın bağlantıları ayırsın. Sizde cihazları 2.4 e yada 5 e baglayın.
  • Arkadaşlar bir hizmet ne kadar süreyle verilemezse feshedilebilir? Superonline kullanıyorum bağlantım yok sorunumu çözen yok başka bir internete geçeceğim taahhüt verdim.
  • merhaba,


    Eşimin üzerine olan Türkcell Superonline aboneliğim bitimine yakın türkcell yetkilisini aradım ve benim üzerine yeni abonelik yaptılar. Yeni modem ve yeni tv+ kutusu geleceğini söylediler. Bende olan Huawei HG8245X6 modemin yenide ZTE H3600P modem taktılar lakin bu modem 2 tane piriz istiyor. Neden iki prize gerek var eskisi tek pirizli idi diye sorduğumda artık dahili OTN cihazlı modemleri kullanmıyoruz onlarda wifi de problem oluyor artık harici otn li cihazları dağıtıyoruz dediler.


    Bu konuda beni işletiyorlar mı emin olamadım, eski modem ile ilgili bir problemim yoktu. Siz ne dersiniz. Hala eski modemi almak şansım var yeni olduğu için yetkili ile görüştüm.


    Ayrıca yeni gelen tv+ andoid cihazmış daha küçük ve içinde youtube netfilix gibi uygulamalarda var lakin sagem 4K tv+ a göre kanal geçişleri en az 3-4 kat yavaş. sagemde 0.5sn de geçiş yaparken bunda 2snde yapıyor. Yetkiliye bunu da söyledim nasıl olur diyorlar, e öyle gelin bakın dedim. eski sagem marka tv+ kutusunu yenisini getirip deneyecekler.


    ne varsa eskilerde varmış sanırım. Fazla teknoloji bize yaramıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbirey -- 23 Nisan 2024; 19:43:37 >




  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.