Şimdi Ara

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Evrifaessa_TR Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.128
Cevap
82
Favori
288.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gelişen teknolojilerle birlikte hayatımıza W-Fİ'6'ında girmesiyle Turkcell Superonline Wİ-Fİ 6 teknolojisini altyapısını kullanan müşterilerine sunmak için kolları sıvadı. Yaklaşık 11 yıldır superonline fiber altyapısını kullanarak hizmet alıyorum, Beylikdüzü gibi bir yerdeyseniz ya da Turkcell'in fiberinin çok yaygın olduğu bir yerde, ikametiniz değişse bile çok yüksek ihtimalle gittiğiniz yerde altyapı olur. Yoksa bile bir mesajla ya da telefonla altyapıyı binanıza getirtebiliyorsunuz. Pirelli ve HG253s modemlerinin kullanımından sonra Turkcell yeni modemlerini teknik bilmeyen adamlara seçtirince son 5-6 yıldır modem konusunda ciddi problemler yaşıyorduk.


    Artık bu problem GPON ile hizmet alan müşterilerin sayfasından silinmiş oldu. Huawei HG8245X6 Wİ-Fİ 6 L3 ONT cihazıyla GPON kullanan müşterilerin hizmetine sunulmuş oldu. Üzülerek CAT 6 FTTB ile hizmet alan kullanıcıların bu modemi kullanamayacağını belirtmek istiyorum...


    Modem ilk olarak takıldığında eskiyi bir köşeye bırakıyorsunuz ve artık evde 2 cihaz yok (ONT VE MODEM) modemle bütünleşik geliyor. Fiber kablo direkt modeme giriyor. Modemin arayüzü çok daha sade ve çok daha fazla ayarı elle yapmanızı sağlayacak şekilde yapılmış. Yani artık ''YAV TURKCELL ŞUNA ENGEL OLUYOR, BUNA ENGEL OLUYOR, ŞİFREMİ VERMİYOR P*Ç'ler'' gibi cümleleri GPON kullanıcıları için tarihe gömecek.


    Modemi Türkiye'de alan ilk kişilerden biri olarak ilk izlenimlerim efsane ötesi. Artık evin ücra köşelerinde wifi çekmiyor gibi bir problemde kalmadı ve Wİ-Fİ 6 kartlı bir laptonuz yada telefonunuz varsa bunu düşünmeyin bile. Ben aktif olarak tp-link deco e4 kullanırdım artık kendisine gerek bile yok, bugüne kadar bana verdiği hizmetlerden ötürü kendisine teşekkür edip kutusuna koydum.


    Çok Çok Çok fazla detayına malesef ki giremeyeceğim, 2 günlük kullanımla yazabildiğim kadarını yazıp konuyu sürekli güncel tutacağım. Eminim modemi eline ulaşan arkadaşlarda bir merakla buralara girip kendi düşüncelerini yazacaklardır. Son olarak Modem kutu açılımı ve arayüzünün fotoğraflarını atıp güncellemeler için modemi takip edeceğim. İyi forumlar :)


    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM









  • daha 2011den beri ipv6 aktif edememiş ipv6 sitelere erişimi olmayan beceriksiz iss lerimizden AX wifi 6 cihaz bu cihaz 200mw çıkarsa ne ala


    cinnet geçirten nat mahum kullanıcılar topluluğu ödediğiniz cihaz kiraları ve satın aldığınız hizmetin şifresini vermedikleri için mahkemeye verin kira tutarına kendinize güzel bir ax cihaz alın. btk zorluyormuş ftth de cihaz zorunluymuş geçin bu ayakları btk derki fiberi sonlandırmalısınız takarsınız birtane hg8010 fiber sonlanır verisiniz kullanıcıya şiftresini istediği cihazı takar gerekirse sitenizde faturaya ek retail cihaz satarsınız.


    bizde satılan fiyatlarla eu da 2 gigabit net verilmeye başlanmış bakınız orence fr ve diğerleri biz hala 5bmps le görüntülü konuşmaya online eğitim almaya vermeye çalışalım tabi onlan eğitim sistemi göçer bi de pişimiş kelle gibi sırıtırlar 4 kişi onlan görüşmeye çalışın bakalım ne oluyor iss dediğimiz kan emiciler kendi yayınlarında bile donuyor birde ceo olacaklar ses ayrı görüntü ayrı gidiyor ceoların uplatta rezil anlaşılan reziller.


    çok görülmez t. varlık fonu şirketi hepsi tekel olmuşlar ttsi ts ı solü hepsi tek şirket karşılarında bir vdf kalmış onuda soboteye başlamışlar yakında oda satar tvf a tvf da verir hepsini katar "kardeşlerimize".


    Türkiye de internet yoktur rezillik vardır fiber = adsl


    telekoma göre zaten 56k da fiber nede olsa 56k döneminde de santraller arası fiberdi yani 56k=fiber net


    vienna pingi bir ip bloğunda 35ms diğer 5-6 blokta 50-60ms bunu bile beceremiyor sol


    cihaz bakımı filan fistan için cihazımıza erişmelilermiş yalan senin son kullanıcıya verdiğin cihazla işin yok tüm bakımı bağlantı durumunu olt cihazından görebilirsin görüyolar da başka amaçları var reklam pompalamak vs vs gibi tr069 protokolü başlı başına bir güvenlik açığıdır. verdikleri cihazlar güvenlik açıkları buglarla dolu ip port scaner kullanarak bir bloğu taratın neler bulursunuz neler açık ftp ler bağlı naslar yazıcılar pc ler şaşarsınız çoğunda güvenlik yok olanlarıda hackerler kolayca halleder.


    yok hız yüksek olursa eve sunucu kurlarmış ortak kullanırlarmış yalanların daniskası bahaneler sürüsü sizene eve sunucu kuracak kişi adam kişisel sunucusudur sizi ne bağlar bu usd le zor oiş gerçide ortak kulanımın enson 10000tl cezası vardı birde kimin ne olduğu belli değil kimse ortak kullanmaz anca amcası daayısı dedesi kardeşi aynı binadaysa size kalsa evdeki kişi başına para isteyeceksiniz ilk önce mobil op mantığıyla geniş bant int satmayı bırakın geniş bant internet nedir bir öğrenin.

    tarifelerde komedi limitsiz diyor satıyor bir bakıyorsun sözleşmeye 5t down 500gb up limiti var eee hani limitsizdi kullanacağımızdan değil de hani limitsiz aylık çıkan içerik bulut servisi kullansak zaten 5bmps le zor iş 500gb geçtin diye keserler neti biz nası hdd sırtımıza vuralım covid filan bırakıp yüz yüze görüşelim up5 yetmiyor görüntülüye onlan eğitime vs vs hızlar desen parasını ödediğimizin 10da 1 ini alıyoruz fiberde hız liliti kalksa altyapı daha stabil çalışır işini bitiren bırakır neti


    altyapı yetersiz bahanesini de bırakın fiber ftth limit sorunu yok(hızları serbest bırakın) fttb de switch de proplem gigabit bile değil çoğu olanlarda fiber yani wan girişi yerersiz 10gigabit girmeli ki 10portlu switch port başı 1gigabit verebilsin fttb döşerken 25-50mbps veririz max diye döşerlerse böyle ceremesini çekerler.

    xdsl de aynı sandılar ki 1e1mbps simetrik ebedi yetecek.


    internet şatışın da asıl sorun bireysel ve kurumsal ayrımında yatıyor devlet derki 1tl bile para kazanan kurumsaldır vergisini ödeyecek e iss cim sen vergi ödeyen kurumsal kişilere neden bireysel hat satıyorsun bu ayrımı düzgün yaparlarsa bireysel kullanıcının yakasından düşerlerse bağlantı hızları updown artar fiyatlar düşer.

    kurumsal olarak gösterilen bir adrese bireysel internet satılmamalı.



    Türkiye de internet yoktur (kalitesiz ve rezil haldedir internet denemez) bu gidişle de olmayacaktır iss lerin verdiği climitli kısıtlamalatı çöp cihazlardanda bi cacık olmaz. internet var diye bilmemiz için ipv4 ve ipv6 hatlara erişimimiz olası çok kulanılan servis lere direk düşük ping le bağlanması çeşitli limitler kotalar cihaz limitleri olmaması hat line kalitesinin yüksek olması vsvs gerekir kısaca iss kullanıcısını insan yerine koyması gerekir bu yüzden TR de net yok tur OLMNAYACAKTIR


    kaliteli net geldiğinde mesajı dürtün.

    NOKTA.

    Twitch Primcisiyoutube
    Videoyun Superonline Kullanan Yayıncıların Drop Yemesinin Sebeplerini Anlatıyor(Sorun Twitchte Mi? https://www.twitch.tv/videoyun Batunun kendi youtube kanalı (Buraya bölümlerin tamamını değilde editli atıyor bilginize, eğer bana atma derse bölümleri atmayı bırakabilirim haberiniz olsun): https://bit.ly/2U9TARP Abone olup videoyu beğenirseniz sevinirim. Twitter: https://twitter.com/twtichprimcisi Facebook: https://www.facebook.com/twitchprimcisi Kaldırılmasını istediğiniz video varsa lütfen mail atınız. İletişim İçin: twichprimcisi@gmail.com Daha çok Videoyun için: https://goo.gl/WerD18 Minecraft:Enigmatica 2 Expert: https://goo.gl/8nJXHX Minecraft: Stoneblock: https://goo.gl/z7JMR5 Mordhau Twitch Rivals(18.06.2019): http://bit.ly/2XYRSm6 The Sinking City: http://bit.ly/2RPiOma Super Mario Maker 2: http://bit.ly/2YvkUtO Tetris 99: http://bit.ly/3250vOq Borderlands 2: http://bit.ly/2xsetvQ Apex Legends: http://bit.ly/2Yt3sq4 Dead by Daylight: http://bit.ly/2SiTdCr Tom Clancy's Rainbow Six: Siege: http://bit.ly/2Ylx9gO Gta 5 Online: http://bit.ly/2YHqmcu Gta V [VoRP]//Polis Çetin Ceviz: http://bit.ly/31sRKN3 Climb With Wheelbarrow (Kanser Yapan Oyun): http://bit.ly/2ZnMeyC Remnant: From the Ashes: http://bit.ly/2ZqN65W Erica: http://bit.ly/32kk1G9 Control: http://bit.ly/2UiAAzw Blair Witch (Korku Oyunu): http://bit.ly/2jY1xLa Ancestors: The Humankind Odyssey: http://bit.ly/2lNmUzo Videoyun(Batu ve Berk)-Minecraft Diversity 3: http://bit.ly/2m01v5R Gears 5: http://bit.ly/2knEidD Fifa 20: http://bit.ly/2o3BtzE Destiny 2: http://bit.ly/2VrAAOf We Were Here Together: http://bit.ly/33xrmCG The Outer Worlds: http://bit.ly/2qEZAGf Call of Duty: Modern Warfare: http://bit.ly/36dugP9 İyi Pizza, Güzel Pizza http://bit.ly/32cQZI1 Death Stranding: http://bit.ly/3302KSl Escape from Tarkov: https://bit.ly/30QTvXk Tabletop Simulator: https://bit.ly/3fBI2PL Blizzcon 2019 Yayınından Kesitler: http://bit.ly/2rdyy9n Öğretici Minecraft: https://bit.ly/2YeP47z Minecraft: FTB Academy: https://bit.ly/3f4zuBr Indie Oyunlar Serisi: https://bit.ly/3c5J6Ko Deadside (Dayz Benzeri): https://bit.ly/35rVCB5 Gears Tactics: https://bit.ly/2Wb1Fam Scrap Mechanic: https://bit.ly/2Lcp2Kt Assassin's Creed Odyssey: https://bit.ly/3bG6SLT Minecraft Hypixel: https://bit.ly/3guRjKw Minecraft Dungeons: https://bit.ly/3eLYHzn Call of Duty: Warzone: https://bit.ly/2YwGJuk Sekiro: Shadows Die Twice: https://bit.ly/37HVY80 Valorant: https://bit.ly/3hHQcHX The Sorrowvirus: A Faceless Short Story: https://bit.ly/2Nsqslf Minecraft Harry Potter Modu (Witchcraft and Wizardry): https://bit.ly/2CBd37Z Pummel Party: https://bit.ly/3eG9KuB Barn Finders: https://bit.ly/2CHswn0 Satisfactory: https://bit.ly/2YGKGxQ Sea of Thieves: https://bit.ly/38p82Lw Minecraft Nether Update (1.16): https://bit.ly/3iyblor TrackMania: https://bit.ly/3flyPLz Team Fortress 2: https://bit.ly/3j9W25x Rust: https://bit.ly/2Wq03ZX Neon Abyss: https://bit.ly/30PA1Rt Halo: Combat Evolved Anniversary: https://bit.ly/30eBkKu Fall Guys: https://bit.ly/30gTj32 Hello Neighbor 2: https://bit.ly/2Pr1SSK Grounded: https://bit.ly/3fv1ywP Conqueror's Blade: https://bit.ly/3kts4u6 Fortnite: https://bit.ly/348nWdp Forza Horizon 4: https://bit.ly/3kZtbSK Surgeon Simulator 2: https://bit.ly/3l5KzVF Rocket League: https://bit.ly/2Ej1kvJ Hyper Scape: https://bit.ly/31IgCDw Microsoft Flight Simulator: https://bit.ly/3jLkNoa Marvel's Avengers: https://bit.ly/35amzeL New World (Açık Dünya MMORPG): https://bit.ly/2FFSF7y Captain Tsubasa: Rise of New Champions: https://bit.ly/2RN0gns Minecraft Turnuvası: https://bit.ly/334uFnJ Among Us: https://bit.ly/2Gv48qY Phasmophobia: https://bit.ly/35biKUO Fifa21: https://bit.ly/37q8Tx7 Party Animals: https://bit.ly/3klMbKn Star Wars: Squadrons: https://bit.ly/37uDGZD Raft: https://bit.ly/31KhOFX Call of Duty: Black Ops Cold War: https://bit.ly/2HJFdR2 Ghostrunner: https://bit.ly/3kS0d6D Watch Dogs: Legion: https://bit.ly/3mWbcfT Teardown: https://bit.ly/2GDLKMI Astro's Playroom: https://bit.ly/38BZZ03 Minecraft: FTB Revelation Modpack: https://bit.ly/3kYAfgY World of Warcraft: https://bit.ly/3fTr0xB #videoyun #internet #turkcell
    https://www.youtube.com/watch?v=_xs_Cv_osrE

    Superonline fiber miber hikaye...Ben mesela mühendisim...Bizler için gerçekten sayılar çok önemli...Superonline ile oyun oynamaya kalkayım...Ping çok iyi görünüyor...Yüzdelik olarak mesela Yüzde 20-25 daha düşük ping alıyorum diğer internet sağlayıcısından...Tracert atıyorum daha kısa kademede oyun oynayacağım yurtdışı serverına bağlanıyorum...Fakat gelin görün ki DROPTAN...STUTTERİNG yani kekemelikten pcnin değiştirtmediğim yerini bırakmadım...İşlemcisinden yok ssd sine ramine kadar...Yetmedi 35 megabit hızım vardı...Arttırdım 200 megabite çıkardım yine aynı...Ethernet kullanıyorum ulan dedim modemdendir...Wi-fi 6 modem istedim...Hala aynı...Hemde para ödüyorum modeme...Yetmedi yok dedim Cgnat havuzundan yok bilmem nedendir...Statik ip aldım 25 TL'de ona ödüyorum HALAAAAAAAAAAA AYNI!!!!!!!!!!...200 megabit internet var mesela...Speedtestte 400 megabit 500 megabit gösteriyor...Tamamen şişirme...Yurtdışındaki serverlarada bu şekilde bağlanda o zaman o gücünü göreyim senin...Burada nedenini niçinini rahatça anlayabilirsiniz...ŞAHİN arabaya istediğiniz kadar Ferrari motoru koyun...Şahinin karoserinin lastiğinin diğer parçalarının karşılayabileceği belli bir hız vardır...O kadara kadar çıkar...Yani SUPER KALİTESİZ...Keşke vasatı tutturabilselerdi...Adamları devamlı arayıp kardeşim bir sıkıntı var bulun dediğinizde...Gelen insanlar ya modemi değiştiriyor...Ya okladan bir speedtest...Bakın 300-500 alıyorsunuz oooooooo...Atıyorlar pingi bakın ne güzel diye milleti yoluna koyuyorlar...Siz daha çok para ödüyorsunuz...Hatta sıkıntı artık beynimde felan diye sorguluyorsunuz...DEĞİL ARKADAŞLAR...SORUN ÇOK BASİT...İsterseniz sizlerde test edebilirsiniz...Teşekkürler benim için dava kapanmıştır...Süperonline mı??? ASLA!...

    hg8245x6 da aşağı yukarı aynıdır kısır hadım edilmiş cihazlar yzılımsal ve donanımsal, sol ürün anlayışı bu şekilde.


    kilere uygun: sosyal medyacılara uygun, root şifresi öğrenip cihazı köprü moduna alınırsa güzel bir 4 port gpon olur başka bir işe yaramaz. ax wifi6 hikaye bu tür giriş seviyesi kalitesiz ürünlerde kapsama alanı düşük ulaşabildiği wifi hızı düşük wifi5 ac orta sekmet bir cihaz rahat sollar bu kıytırık cihazları.


    Bir gün Türkiye ye kaliteli internet ve yüksek hızlar kaliteli cihaz kullanmanıza imkan veren iss gelecek ama o gün biz burada olmayacağız yaklaşık 1000yıl sonra...


    bunların hesabını soruyor olacağız, cehennemde yeriniz hazır sevgili iss lar aynen böyle devam edin...




    HS8145x6

    HG8145XA VER.A

    https://www.acwifi.net/13118.html




    2.4ghz çıkışta pa yok


    başarısız bir SKY85755-11 modifiye denemesi

    https://www.acwifi.net/13164.html


    öncesi ve sonrası wifi perf

    Kanal numarası için her yerde geçerli bir doğru yok. Bomboş bir arazide insandan uzak bir yerdeyseniz ne ala. Onun dışında, çevreyi ölçmeniz lazım.


    Android için Wifi Analyzer isimli bir uygulama var. iOS cihazlarda muadili vardır. Onunla çevrenizdeki sinyalleri bir dinleyin. Eğer boş kanal 11 ise kanal 11'de kalabilirsiniz. Ama 11 doluysa diğer kanalları denersiniz. Yani telefondan bu uygulamayla boş kanalları izleyip, router'dan o kanalı ayarlayacaksınız. (Bunun alternatifi, kanal numarasını otomatik yapmaktır ama o router, sadece açıldığında boş kanal taraması yapıyor)


    5 GHz için de aynı 2.4 Ghz'deki mantık. Boş kanalı bulup onu ayarlamanız lazım. 48 üstü kanallar her 5 Ghz destekli cihaz tarafından desteklenmeyebiliyor. Ama evinizde 5 yıllık internete kablosuz bağlı cihaz yoksa rahatça üstünü kullanabilirsiniz.


    Ek olarak, kanal genişliği (sizin bant dediğiniz) 2.4GHz için mümkünse 20/40 MHz yapın ki uzakta olsanız da 20 Mhz ile yine de bağlı kalın (ev küçükse veya ağırlıkla router'ın olduğu odadaysanız bu değeri yüksek yani sizdeki gibi 40'ta tutabilirsiniz) 5 Ghz için de eğer aynı odadaysanız destekliyorsa 80 Mhz ve 160 Mhz bile yapabilirsiniz ama çekim mesafesi düşer. O yüzden onu da 20/40/80/160 şeklinde bırakmak en iyisi.

  • ZTE'den daha mı iyi ?

  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Bu modemden sonra zte çöp gözümde
  • Bu cihazı alanlar hiç memnun değil. Sonuçta ucuz ve kalitesiz modem serisinin devamı. ONT cihazınızdan da olduğunuz için kendi cihazınızı kullanma şansınız da kalmıyor. Su ana kadar forumda yazılan çizilenlere bakınca 1-2 kişi dışında memnun olan yok. ONT içinde olan bir cihaza geçmek de zaten çok mantıklı değil.

  • helsloot kullanıcısına yanıt

    ZTE çok süper bir cihaz değil ancak SOL'da verilen cihazların içinde ,yeni verdikleri Huwaei Wi-Fi 6 da dahil, en iyisi hala. Zaten yeni routerlar düzgün bişi olsaydı yer gök inlerdi :)))).

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    Bu cihazı alanlar hiç memnun değil. Sonuçta ucuz ve kalitesiz modem serisinin devamı. ONT cihazınızdan da olduğunuz için kendi cihazınızı kullanma şansınız da kalmıyor. Su ana kadar forumda yazılan çizilenlere bakınca 1-2 kişi dışında memnun olan yok. ONT içinde olan bir cihaza geçmek de zaten çok mantıklı değil.

    Kullanabileceğimiz en maks. hız tüketici açısından şuan 200 mbps Turkcell'de. Memnun olmayan kullanıcıları anlayamıyorum, sapıtıyorlar 3-5 mbps hızın peşine düşüyorlar gerek yok ki, gerek yok. Olan imkanlar dahilinde on numara cihaz. Memnun olmayan da İSS'lere sarıyor. Türkiye şartlarında imkan bu, zorla takmıyorlar ki... MAC adres kopyalayabilen bir modem alıp milyarlar bayılıp 3-5 mbps'i kullanabilirler ben gerek duymuyorum.





  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Test modemi stabil olmazsa geri iadeleri sağlanacakmış.

  • Sizin kullanım ihtiyaçlarınıza HG253s de uygun anlattığınıza göre. Niye değiştirdiniz ki? Hala Pirelli kullanan SOL kullanıcıları varmış. Kullanım ihtiyaçlarına göre nasıl bir router kullandıklarını bile fark etmemişler yani.

    Router olarak zaten Huawei seçimi baştan yanlış. Bir de ONT ile birleşik model getirmişler bilinçli olarak. Hawei marka dışında ve ONT ile birleşik olmayan bir model gelene kadar ZTE ile devam sonuçta. Kendi cihazını kullananların neden kendilerinin bir cihaz kullandıklarının bile farkında değilsiniz. Ancak nedense eleştirmeyi ihmal etmemişsiniz :))))))))))))))))))......

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Keşke ellerinde hg253s olsa :) Dağıtım konusunda Deco e4'ten yardım alıyordum, modem stabil olduktan sonra istediğin dağıtıcıyı tak kullan. Kimisi port açamıyor, kimisi dediğim gibi bu ağ neden 5 mbps 10 mbps az veriyor derdinde. İnterneti işi yapmış insanlar iss'nin modemini zaten kullanmıyor, işi gereği şikayetçi olan insanlar başımın üstüne lanet modemleri var kabul, modemin üstünden çıkış almak için 40 takla atıyorlar biliyorum. Normal bir ev kullanıcısının bu denli triplere girmesine gerek yok :)

  • Özellikle şu pandemi sonrasında evindeki interneti iş vs. amaçlı kullanmayan çok az kişi kaldı zaten. Evleri çoğu home office artık. Ayrıca sürekli evde kalmak zorunda olanlar için de ev ağı önemli bir unsur haline geldi. Router denilen cihaz sadece internete bağlanmak için kullanılmıyor malum. Ev içi dosya ve video aktarımı gibi hususların yanında klimalardan süpürgelere ve buzdolabundna mikrodalgaya kadar ev cihazları da ev ağlarını kullanmaya başladı. Benim ayrıca AVR sistemimde bazı hoparlörler kablosuz çalışıyor mesela. Ses sinyallerinin hoparlörlere kalite şekilde aktarılması çok önemli. Bu örnekler uzar gider. Bir de tabi ağda iş için kullanılan cihazlar varsa o da ayrı bir ihtiyaç ortaya çıkarıyor. İşin içine güvenlik de giriyor. Vs. vs. diye gidiyor ihtiyaçlar. :)

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi konuşuyoruz ama farklı cümlelerle 🤣 İşi olan insan aranmıyor bile bu konularda, fırlatıp atıyor Turkcellin modemini. Kendine ihtiyaçları doğrultusunda modem alıyor. Konuda da belirtiyorum pirelli ve hg253'ten sonra Turkcell teknik ekibinin aptal aptal modemler seçtiğini. FTTB kullanırken Acses Point kullanma ihtiyacı duyuyordum, aktif altyapı daha sağlıklı çalışıyor ama modemin sinyal dağıtımına saçma şekilde etki ediyordu. Pasifte (FTTH) aldığın hızı tamamiyle alıyorsun özellikle zte modem için konuşuyorum.
  • Huawei HG8245X6 modem değil kutuda yazdığı üzere ont


    Gpon (ont) + router daha iyidir neden mi: her birinin kendi cpu ve ram vardır ve bağımsızdır buda yük dürümünda stabil kalmasını sağlar bufferbloat oluşmasını azaltır vdf tümleşik cihazı broadcom cip di tamamen ve bunda bile 1700u bulan bufferbloat sorunu vardı ve fazla ısınıyordu bunda büyük bir soğutucu varmı ağırlığından anlarsın.http://www.dslreports.com test yap bufferbloat durumunu incele fiber linkiyle ve sonra da preferences -

    Advanced settings - Down megabit/sec: yazan yere satın aldığın hızı yaz save testi tekrar yap fiber linkiyle bizlede paylaş.


    sol bu cihazı seçmesindeki neden altyapıda kullandıkları cihazlar yani olt Huawei olması ya profil desteği olan baska marka ont seçilecekti Ubiquiti - UFiber Nano G gibi yada uyum açısından Huawei ont la devam edilecekti hg8010h v2 ler vadı son 10usd bu h267a 10usd de bu maliyeti 20usd sol neyaptı 20-25usd ye bu cihazı aldı ki bakın Huawei retail cihazı ax3 aliex de 35usd çinden satışıvar buda 25 20 usd ye aldığın veya daha ucuza kanıtlar.


    ekleme ev hanımlarımız cihazı silerken bolca fiber kabloyu kıracaklar bu cihazda ve her seferinde 1usd hızlı konektörü ki tekrar kablo kesilip takılabilir size 75tl kitleyecekler bu ücretlerde mahkemeye verilebilir cihaza kadar Huawei HG8245X6 tüm mülkiyet sole aittir onların mülkiyetine siz ödeme yapmak zorunda değilsiniz sözleşmeniz bite kadar anlaştığınız ücretten başka birşey talep edemezler ne cihaz ücreti ne fiber kablo nede konektör ücreti hizmet vermeyi kabul etmiyorlarsa verirsiniz mahkemeye.


    bu tür ont router modem bakanlıkca 5yıl ömür biçilmiştir her 5 yılda bir kıralık ürünlerin yasal değişimi zorunlu olması gerekir, zaten çok çalışan ürünler fiştetakılı kalsa bile yıpranır böyle ucuzkalitesiz cihazlar 1yıla pert olur aynı perf vermez wifi cipleri aşırı kullanımda zaten ucuz çipler özellikle çabuk yıpranıyor zamanla ölüyor, bu yetmezmiş gibi eski cihazları silip silip ordan oraya takıp duruyorlar. her yeni paket değişikliğinde yeni set cıhaz vermeleri gerekir sözleşmede yazıyo yeni cihaz aldım diye imzalıyorsunuz sizden çıkan eskiyide silip başkasına takıyolar rezillik diz boyu.


    tek cihaz olması sayesinde kullanıcıların kendi cihazlarını kullanması engellenmek amaçlanmıştır şifrelerini alması zorlaştırılmıştır ne yapacaksınız mahkeme yolu açık

    veya fiber sinyali tekrar media converter le dönüştürüp linux yöntemiyle şifrenizi öğreneceksiniz buda maliyetli


    root demişken

    Root fbr_2020_Hua

    olabilir mi root şifresi sıfırlayıp deneyin şansınızı ama kullanıcı adı şifreniz olmadan bir işe yaramaz rot girişi ama fake root girişini deneyebilirsiniz sayfa kaynak kodlarını inceleyin


    diğer menülerin resminide ekle madem konu açtın özellikle wan menüsünü resmini koy bakalım admin girişiyle yeni tıkla veya düzenle köprü modu kapalımı izin veriyor mu


    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM


    eski versiyonunda ki bu menü örnek, izin veriyorsa 4port ont faklı vlan üzerinden 4 farklı iss den hizmet alına bilir olmsı lazım engellenmediyse tabi bu durumda sol kendi ayağına sıkar.


    bakım istatistik kısmından wifi lan optik hata oranlarını içeren menü varsa kullanım sonrası bir resim koy.


    hg255s denen meret üzerinde bulunan PA lar 17dbm di çekmemesi normal 67mw cihaz dan ne beklenir. zte h267a biraz daha güçlü ama 150mv fazla değildir PA lar resimden okunmuyor. güvenlik bandı yoksa ve cesaretin varsa iç resimlerini paylaş ax cihaz denilen en düşük 750mw olması lazım 750mz olan cihazlar 650mbps ulaşıyor teorik değil real ax olan cihazlarda PA ve LNA olan çip kullanılır kullanılmışmış tasarrufamı gitmişler.


    issler yüksek mw sahip cihazlar vermezler donanım veya yazılım olarak limitlemiştir kesin zte de usb girişi bile limitlenmiş 2mb la sdosya atarken o2 fwsiye 40mb la atıyor kablosuzu da daha iyi çalışıyor hata oranı 0-16 O2 fw le, hg8010h routersiz direk kullandığımda winden kullanıcı adı şifreyle çok düşük bir bufferbloat oluşuyor test A+ veriyor router le kullanınca A+ A değişiyor


    cihaz alacaklara tavsiye tplink ar ax50 intel olan en düşük bunu alsın tr fiyatı 850tl filan 850mbps ye ulaşıyor testedenlere bakarsak uzerinde sky PA+LNA 33dbm var 30dm=1000mw daha iyi donanım isteyen mi ax3600 (vlan desteği yok ssh winscp den cihaza girerek vlan yapılabiliyor sol için vlan gerek yoktur int için tv+ için vlan lazım oda enson çalışmıyor deniyordu başka routerde) 865mbps baksın bu cihaz da 1000mw ax cihazlara örnek verecek olursak önümüzdeki sene AXE wifi6e le devam edilecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 4 Aralık 2020; 4:28:51 >




  • çihazı denerken birde 4lan portuna yük bindirin çihazın pin t kontrol derken ping firlaması var mı h267a sınıfta kalıyor bunda ve aynı anda bufferbloat testi yapın kesin çuvallayacak. wifi de katın işin içine, wifi de 2.4 ve 5.ghz aynı anda kullanıldığında tek çip olduğunu düşündüğümden sorun çıkaracak gibi geliyor.


    Huawei HG8245X6 boyutuna bakarsak varsayımsal ve duygusal iç resimleri düşünce ne olduğu daha iyi anlaşılır.


    Huawei retail satışta olan AX3 ve AX3 pro iki modeli var Huawei hlink 2core ve 4 core ax 128ram pro 256 ram 2x2 ve tek wifi ax çip üzerinden 2.4ve 5ghz tek çip te Huawei kendi ax çipi mtk türevi sanırım çünkü mtk çipli tel ve Huawei performanslı çalışırken broadcom (örnek ax samsung tel) Qualcomm (ax cihazlar) üst seğment cihazlarda performanslı değil giriş seviyesine hitap ediyor. ax3 35usd pro 60 usd tavsiye edilmez ikiside.


    Huawei HG8245X6 nin hlink 2 core cpu ve Huawei ax çipleri 128ram ve 128rom ve çıkış güçüde limitlen miş tir kesin ve sol kısıtlı limitlemelerini içeren yazılımla birlik te bir halta yarayacağını düşünmüyorum.


    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM


    ax3pro iç yapısı


    https://www.gearcoupon.com/huawei-ax3-pro-teardown-most-cost-effective-wifi6-router/


    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

    Realtek RTL8211F Gigabit Switch çip de komedi zaten onu üretememişler DDD


    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM


    ax3 de ax3 pro da çöp


    edit:ax3 pro 4x4 değildir 2x2




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 9 Aralık 2020; 16:50:59 >




  • daha 2011den beri ipv6 aktif edememiş ipv6 sitelere erişimi olmayan beceriksiz iss lerimizden AX wifi 6 cihaz bu cihaz 200mw çıkarsa ne ala


    cinnet geçirten nat mahum kullanıcılar topluluğu ödediğiniz cihaz kiraları ve satın aldığınız hizmetin şifresini vermedikleri için mahkemeye verin kira tutarına kendinize güzel bir ax cihaz alın. btk zorluyormuş ftth de cihaz zorunluymuş geçin bu ayakları btk derki fiberi sonlandırmalısınız takarsınız birtane hg8010 fiber sonlanır verisiniz kullanıcıya şiftresini istediği cihazı takar gerekirse sitenizde faturaya ek retail cihaz satarsınız.


    bizde satılan fiyatlarla eu da 2 gigabit net verilmeye başlanmış bakınız orence fr ve diğerleri biz hala 5bmps le görüntülü konuşmaya online eğitim almaya vermeye çalışalım tabi onlan eğitim sistemi göçer bi de pişimiş kelle gibi sırıtırlar 4 kişi onlan görüşmeye çalışın bakalım ne oluyor iss dediğimiz kan emiciler kendi yayınlarında bile donuyor birde ceo olacaklar ses ayrı görüntü ayrı gidiyor ceoların uplatta rezil anlaşılan reziller.


    çok görülmez t. varlık fonu şirketi hepsi tekel olmuşlar ttsi ts ı solü hepsi tek şirket karşılarında bir vdf kalmış onuda soboteye başlamışlar yakında oda satar tvf a tvf da verir hepsini katar "kardeşlerimize".


    Türkiye de internet yoktur rezillik vardır fiber = adsl


    telekoma göre zaten 56k da fiber nede olsa 56k döneminde de santraller arası fiberdi yani 56k=fiber net


    vienna pingi bir ip bloğunda 35ms diğer 5-6 blokta 50-60ms bunu bile beceremiyor sol


    cihaz bakımı filan fistan için cihazımıza erişmelilermiş yalan senin son kullanıcıya verdiğin cihazla işin yok tüm bakımı bağlantı durumunu olt cihazından görebilirsin görüyolar da başka amaçları var reklam pompalamak vs vs gibi tr069 protokolü başlı başına bir güvenlik açığıdır. verdikleri cihazlar güvenlik açıkları buglarla dolu ip port scaner kullanarak bir bloğu taratın neler bulursunuz neler açık ftp ler bağlı naslar yazıcılar pc ler şaşarsınız çoğunda güvenlik yok olanlarıda hackerler kolayca halleder.


    yok hız yüksek olursa eve sunucu kurlarmış ortak kullanırlarmış yalanların daniskası bahaneler sürüsü sizene eve sunucu kuracak kişi adam kişisel sunucusudur sizi ne bağlar bu usd le zor oiş gerçide ortak kulanımın enson 10000tl cezası vardı birde kimin ne olduğu belli değil kimse ortak kullanmaz anca amcası daayısı dedesi kardeşi aynı binadaysa size kalsa evdeki kişi başına para isteyeceksiniz ilk önce mobil op mantığıyla geniş bant int satmayı bırakın geniş bant internet nedir bir öğrenin.

    tarifelerde komedi limitsiz diyor satıyor bir bakıyorsun sözleşmeye 5t down 500gb up limiti var eee hani limitsizdi kullanacağımızdan değil de hani limitsiz aylık çıkan içerik bulut servisi kullansak zaten 5bmps le zor iş 500gb geçtin diye keserler neti biz nası hdd sırtımıza vuralım covid filan bırakıp yüz yüze görüşelim up5 yetmiyor görüntülüye onlan eğitime vs vs hızlar desen parasını ödediğimizin 10da 1 ini alıyoruz fiberde hız liliti kalksa altyapı daha stabil çalışır işini bitiren bırakır neti


    altyapı yetersiz bahanesini de bırakın fiber ftth limit sorunu yok(hızları serbest bırakın) fttb de switch de proplem gigabit bile değil çoğu olanlarda fiber yani wan girişi yerersiz 10gigabit girmeli ki 10portlu switch port başı 1gigabit verebilsin fttb döşerken 25-50mbps veririz max diye döşerlerse böyle ceremesini çekerler.

    xdsl de aynı sandılar ki 1e1mbps simetrik ebedi yetecek.


    internet şatışın da asıl sorun bireysel ve kurumsal ayrımında yatıyor devlet derki 1tl bile para kazanan kurumsaldır vergisini ödeyecek e iss cim sen vergi ödeyen kurumsal kişilere neden bireysel hat satıyorsun bu ayrımı düzgün yaparlarsa bireysel kullanıcının yakasından düşerlerse bağlantı hızları updown artar fiyatlar düşer.

    kurumsal olarak gösterilen bir adrese bireysel internet satılmamalı.



    Türkiye de internet yoktur (kalitesiz ve rezil haldedir internet denemez) bu gidişle de olmayacaktır iss lerin verdiği climitli kısıtlamalatı çöp cihazlardanda bi cacık olmaz. internet var diye bilmemiz için ipv4 ve ipv6 hatlara erişimimiz olası çok kulanılan servis lere direk düşük ping le bağlanması çeşitli limitler kotalar cihaz limitleri olmaması hat line kalitesinin yüksek olması vsvs gerekir kısaca iss kullanıcısını insan yerine koyması gerekir bu yüzden TR de net yok tur OLMNAYACAKTIR


    kaliteli net geldiğinde mesajı dürtün.

    NOKTA.





  • Hocam ağzınıza elinize sağlık, öncelikle test dosyalarını atmak istiyorum;


    http://www.dslreports.com/speedtest/66506631


    http://www.dslreports.com/speedtest/66506648


    Bu testler yapılırken modem üzerindeki bellek kullanımını da inceledim;


    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM


    Düşündüğünüz gibi superonline kendi ayağına sıkacağından kapatmış... ;


    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM



    10 dakikalık bir bindirmeden sonra ont'un sıcaklığını ve paket hatalarını şu şekilde gördüm;


    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM




    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM


    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM



    Modemin içerisini açmaya yeltendim, lakin ont'un içerisinde ki fiber kablonun zorlandığını görünce hemen bıraktım.


    Fiber root için modemi sıfırlayıp denedim, elimde kullanıcı adım ve şifrem var amma velakin modem yemedi... Ham firmware bulabilirsem deneyeceğim. Sonuçta ont'un MAC adresi superonline sisteminde kayıtlı :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaq999

    çihazı denerken birde 4lan portuna yük bindirin çihazın pin t kontrol derken ping firlaması var mı h267a sınıfta kalıyor bunda ve aynı anda bufferbloat testi yapın kesin çuvallayacak. wifi de katın işin içine, wifi de 2.4 ve 5.ghz aynı anda kullanıldığında tek çip olduğunu düşündüğümden sorun çıkaracak gibi geliyor.


    Huawei HG8245X6 boyutuna bakarsak varsayımsal ve duygusal iç resimleri düşünce ne olduğu daha iyi anlaşılır.


    Huawei retail satışta olan AX3 ve AX3 pro iki modeli var Huawei hlink 2core ve 4 core ax 128ram pro 256 ram 2x2 ve tek wifi ax çip üzerinden 2.4ve 5ghz tek çip te Huawei kendi ax çipi mtk türevi sanırım çünkü mtk çipli tel ve Huawei performanslı çalışırken broadcom (örnek ax samsung tel) Qualcomm (ax cihazlar) üst seğment cihazlarda performanslı değil giriş seviyesine hitap ediyor. ax3 35usd pro 60 usd tavsiye edilmez ikiside.


    Huawei HG8245X6 nin hlink 2 core cpu ve Huawei ax çipleri 128ram ve 128rom ve çıkış güçüde limitlen miş tir kesin ve sol kısıtlı limitlemelerini içeren yazılımla birlik te bir halta yarayacağını düşünmüyorum.


    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM


    ax3pro iç yapısı


    https://www.gearcoupon.com/huawei-ax3-pro-teardown-most-cost-effective-wifi6-router/


    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM
    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM

    Realtek RTL8211F Gigabit Switch çip de komedi zaten onu üretememişler DDD


    SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM


    ax3 de ax3 pro da çöp


    edit:ax3 pro 4x4 değildir 2x2

    Hocam valla yazdıklarını okuyamadım da kısaca soralım sana zte mi huawei mi ?





  • Fiber kablo neresine giriyor bunun arkada göremedim fiber port.

  • hocam bende hg253s var, fakat evin bazı yerlerinde wifi çekmiyor. bu modemi nasıl istediniz?

  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Modemin arkasını çektiğim resime gelin, sağ tarafında arka kapağa bitişik kare bir kapak var, oraya giriyor.
  • Lucifer kullanıcısına yanıt
    Ekipler rastgele kullanıcı seçiyorlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.