Şimdi Ara

Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
2
Favori
11.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pedimento kullanıcısına yanıt

    Modemi resetlediğinizde (fabrika ayarlarına döndürmeyi kastediyorum) modeminize SOL'dan gelen bilgiler arasında hız profili yer almıyor, hız profili modemde/router'da tutulan bir şey değil. Öyle olsa çakal kullanıcılar müdahale edip hız profilini değiştirebilirdi. Elbette bu sorunun "hız profili" ayarlaması ile ilgili olması çok muhtemel, ancak olay SOL'nın sisteminde bitiyor, sizin modeme gelip giden bir şey yok. Modeminizin fabrika ayarlarına döndükten sonra, WAN bağlantısı sağlanır sağlanmaz SOL ACS'den bilgileri alması anlık bir olay, ikisi arasına girip bir hız testi başlatıp tamamlayamazsınız. Eğer dalgalanmada geçici de olsa bir normale dönüş oluyorsa gene SOL'un sisteminden kaynaklıdır, hız ayarlaması hiçbir şekilde modemden yapılmıyor çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psxdq123 -- 16 Şubat 2022; 10:27:0 >
  • Söyle bir durum da sözkonusu olabilir, SOL, bilerek ya da bilmeyerek, QoS benzeri bir sistemi devreye almış (ya da belki devre dışı bırakmış) olabilir. Bu da hız düşüklüğü (%80'lere kadar) ve dalgalanmaya bir açıklama olabilir. Modem/router'da (ki bende kapalı) ya da ONT/GPON'da QoS'in açık/kapalı olmasının bir önemi yok, zaten şu an tartıştığımız başlık FTTB bağlantıları da kapsıyor, onlarda GPON/ONT cihazı yok. Her durumda olay gene SOL'un sisteminde bitiyor.

  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

    Hocam mantıken, cihazınız belli bir noktaya kadar tolere etse bile 10 veya 15 saniyede bir hızda düşmeler olur ve sonradan tekrar toparlamaya çalışır diye düşünüyorum. Çünkü ne kadar kabiliyetli olursa olsun size gelen hız miktarı belli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Router'ların hız dalgalanmasını tolere etmesi gibi bir durum sözkonusu değil. Bütün network cihazları belli standard protokolleri çalıştırıyorlar ve bizim kullandığımız hızları sağlayabilecek kapasitedeler. Olsa olsa işlemci güçleri arasında biraz fark vardır veya yazılımları biraz daha optimizedir, fakat bu durum, hız testi yaparken ciddi bir fark yaratmaz, çünkü o esnada zaten hızın doğru tespiti için, tek bir cihazdan sınırlı bir bağlantı kuruyorsunuz, VPN client olarak trafiğin encrypt edilmesi falan da sözkonusu değil, dolayısıyla daha güçlü bir işlemcinin etkisi gözardı edilebilir. Üzerinde gigabit WAN port'u taşıyan herhangi bir router bu hızlarla kolayca başedebilir. Kaldı ki sorun router'da, ONT cihazınızda falan olsaydı aynı problemi daha önce de yaşıyor olurdunuz, olay birden 9 Subat'ta başlamazdı (İzmir için konuşuyorum). Dediğim gibi, sizden kaynaklanmayan bir sorun için boşu boşuna cihazlarınızı kurcalayıp, denemeler yaparak zaman harcamayın. Bu problemi yaratan ve çözüm bulması gereken tek yer Superonline network ekibi.





  • Senseight S kullanıcısına yanıt

    bilgi olmayınca biraz desteksiz biraz denemeli atıyorlar tutuyorlar. sizin ev yüksek rakımlı ise çiplere internet basınçlı gelmiyor da olabilir. ondan düşüp çıkıyordur...


    siz zaten bütün olasılıkları denemiştiniz, sorun neredeyse kesin onlardan, çözerlerse superonline için büyük başarı sayılır. daha derine inmek için paket yakalayıp analiz edilebilir ama bulsanız ne fayda eder...

  • @zulu123 Anlattıklarınızdan çıkan sonuç 9 Subat'ta başlayan sorunun router'dan ya da ONT/GPON cihazından kaynaklanmadığını kanıtlıyor, neticede ikisini de değiştirmişler ve sorun aynen devam ediyor.


    Diğer router'ınızla aldığınız 180/8.5 hız "dalgasız" bile olsa, almanız gerekenin %10-15 altında. Diğer router'ın dalgasız hız alıyor olmasının eminim başka bir açıklaması vardır, olayı xDSL modemlerle karşılaştırmanız çok mantıklı değil, çünkü burada "modem" işlevini ONT cihazınız yapıyor, router'ınız değil, router'ınız doğrudan Ethernet'ten alıyor Internet'i ve bu hem ZTE hem de diğer router'ınızda aynı. Yani xDSL'deki gibi sinyal kalitesi sorunları ile muhatap olmuyor router. Zaten mesele şu ki, bu başlıkta sorundan etkilenen arkadaşlar farklı router'larla, hatta kimi ONT/GPON'suz (FTTB) bağlandıkları halde aynı sorundan etkileniyorlar.


    Madem denemelerde ısrar ediyorsunuz, bir de kendi router'ınızı bridge mod'a alıp ZTE'yi onun arkasına takın, bakalım ZTE'de gene dalgalanma oluyor mu. :) Belki SOL'un MAC adresi ya da seri no vs. ile "tanıdığı" router'lara uyguladığı QoS tarzında bir hız ayarlaması sözkonusu olabilir ve bu sorunu yaratıyor olabilir. Diğer router'ınızla deneme yaparken, ZTE'nin MAC adresini o router'a klonlayıp deneyin, MAC adresi aynı olunca diğer router'da da dalgalanma başlarsa, o zaman dediğim gibi bir durum sözkonusudur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psxdq123 -- 16 Şubat 2022; 19:27:17 >




  • Sorunun Superonline tarafında olduğu zaten aşikar, kimse modemden ya da ont den demiyor ki zaten. Benim problemim Ocak ayı başında başladı ve toplamda 2 kez hem ont hem de router değişti, sonuç yine aynı. En başta acaba mi dedik ama ont ya da router kaynaklı değil. Sabit ip kullanıyorum o sebeple cgn ile alakalı bir durum da yok.
    Sorunun network ekibi tarafından çözülmesi gerektiği kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pedimento kullanıcısına yanıt

    ve tabii ki speedtest 1. çeyrek verileri açıklana kadar düzeltilmeyecektir

  • sorun modemden kaynaklanmıyor zaten sorun olduğunu sanmıyorum ortalama hızı yüksek göstermek için bilerek yapılıyordur eminim ki. superonline wan şifremi bildiğim için araya modemi koymadan denedim yani kabloyu direk bilgisayara bağlayarak internete çıktım sonuç yine aynı. btk'ya topluca şikayette bulunma şansımız yok mu ?

  • Superonline fiber alt yapısından Vodafone'a geçsem bu tür saçmalıklardan veya kendi başına uyguladığı sansürden kurtulma imkanı var mı acaba ?

  • Anlık olarak dalgalanma sorunu ÇÖZÜLMÜŞTÜR. (ANKARA)


    Superonline dalgalı hız veriyor (FTTB)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 23 Şubat 2022; 12:41:2 >
  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt

    100 mbps kullanıyorum bende hala devam ediyor.

  • Senseight S kullanıcısına yanıt

    35Mbps hıza düşürttüm hızı ve ve bir nebze azaldı ama hangi yerden indirme yaparsam yapayım idm ile özellikle, hep başta hız 6Mb/s değeriyle 1Mbps/s değeri arasında 3-4 dakika gidip geliyorken bir süre sonra 3.9Mb/s değeri ile 4.2Mb/s arasında oynayarak indirmeye devam ediyor.


    Ama önceden direk 4.100 ile idm den indirme oluyordı neredeyse bu değerde hiç oynamazdı gibi.


    Sanırım 100Mbps hız altlarında daha az sıkıntı oluyor fakat Türknet ile hız testi yapınca gene dalgalı çıkıyor, ping değerleri bile çok oynak sol fiberin niyeyse.



    Aynı indirmeleri Türk telekom Vdsl internetimle indirirken direk 40Mbps hızın tamamıyla hiç dalgalanmdan baştan sonra kadar indiriyor(Hızı kıstımda, ki kısmasam da durum aynı oluyor dalgalanma yok)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGKullanıcısıı324 -- 22 Şubat 2022; 18:20:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt

    Bende halen devam ediyor, hangi il ve ilçedesiniz?

  • Arkadaşlar sizde gelişme var mı? Bende hala aynı durumlar.

  • Ben de indirme düzelmiş, indirmede ki dalgalanma 5-10 saniye sürüp düzeliyor olması gerektiği gibi. Ama TürkNet sitesindeki testte hala dalgalı çıkıyor.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.