Şimdi Ara

Suçlu Microsoft mu Geliştiriciler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet saygıdeğer forum üyeleri.Çoğu Nokia fanı gibi ben de Symbian işletim sisteminin çöküşüyle vefa borcundan dolayı Windows Phone'lu Lumia'larla yolumuza devam edelik dedik.İlk önce birazcık yadırgadık kutucukları live tile ları fakat stabilitesi olsun Nokia kalitesi olsun hoşumuza gitti.İlk Lumia deneyimim Lumia 620 ile oldu.Küçüktü filan ama bütçe dostu ve zamanına göre kullanılabilir bi telefondu.Sonra 8.1 güncellemesi geldi.Animasyonlar değişti birazcık yukardan çekince wifiyi ve hücreseli kapatabilir olduk.Ama sürekli bir eksik vardı.Mağaza.Whatsapp hariç neredeyse diğer bütün uygulamalar Windows Phone'a üvey evlat muamelesi yapıyodu.6tag olsun mytube olsun bi şekilde yan sanayi uygulamalarla devam ettik.Daha sonra Microsoft ortaya Windows Phone 10 diye bişey attı.Bütün Lumia modellerine güncelleme verilecek dendi.Android ve iOS uygulamaları portlanarak çalıştırılabilecek dendi.Mağaza konusunda geliştirmeler yapılacak dendi.Ama verilen sözlerin çoğu hatta hiçbiri tutulmadı.Bütün Lumia lar güncelleme almadı.Tabi ben bu arada 925 e terfi ettim.Insider ile bişeyler yaptık ama beta bir sistem sonuç olarak hataları çoktu.Çoğu kişi tekrar 8.1 döndü.
    En nihayetinde Windows 10 Mobile çıktı.Çoğu Lumia modeli almadı güncellemeyi.Zaten çoğu insan yeni çıkan 10'lu Lumia'ları almak yerine Android'li telefonları ya da iOS işletim sistemli iPhone'ları aldılar.Sayısı çok değildir Win10 Mobile'li Lumia alanların.
    Instagram çıktı Windows 10 Mobile için diğer uygulamalar da yalan yok çıktı.Beta'ydı hatası çoktu.Android ve iOS'lara göre kötüydü fakat vardı yine de.Bu sıralar iOS'tan uygulama port etme projesi iptal oldu.Pazar payı %1 lerle dolaşıyordu.Nedense Windows 10 Mobile istediği etkiyi yaratamadı.2014'deki konuları inceliyorum herkes yazmış değerlenicek buralar diye.Hiçbir etki yaratmadı piyasada Windows 10 Mobile.Hani benim gibi Nokia fanı birisi bile gidip mağazada incelemedi.Sorun stabilitede kalitede kamerada seste bataryada değil tek sorun mağazaydı.
    Sizce bu kadar kötü sonuç alınmasının sebebi pazarı elinde tutan büyükbaşların geliştiricilere olan baskıları mı yoksa Microsoft'un geliştiricilere yeterince destek verememesi mi?
    (Geliştiricilerin tek başına uygulama yapmak istememeleri mantıksız sonuç olarak ne kadar fazla platform o kadar fazla para o kadar fazla sayıda kullanıcı)







  • Hocam çok uzun yazmışsın, o yüzden cevap yazayım dedim. Bunların esas sorumlusu MS denen firmadır. wm6.5 tan beri ne yaptığını araştırırsan, son kullanıcıyı defalarca hiçe sayıp garip garip işler yaptığını görürsün. Adamlar Nokia gibi bir firmayı da batırdı ya, bize neler yapmaz. Kısacası, bu saatten sonra bedava verse yine bize yaranamaz ve de geliştiricilere.
  • mmucit M kullanıcısına yanıt
    Sistem çok güzeldi.Stabilite olsun kamera olsun.Ama içine etti MS
  • Microsoft yarına oynuyor, Windows Phone telefonların tamamı test platformuydu. Kullanıldık mı Kullanıldık. Yoksa oturup uygulama yapmak zor değil.

    Sadece ekrandan oluşan, donanımın sanallaştığı, yazılım için hazırlıktı bunlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows Phone ölmüş ağlayanı yok. Tez zamanda kurtulmanız ümidiyle...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia Lumia 520 ile başladı benim maceram sonra htc 8X ile devam etti şu an lenovo k5 kullanıyorum bir daha wp mi asla !



    Androide geçince anladım bizi nelerden mahrum bırakmışlar diye



    En basitinden ekran sürekli dönüyordu bu yüzden rahat edemiyorduk bizi sırf böylesine basit bir özellik için 1.5 sene beklettiler hepsinin canı cehenneme



    Uygulama yoktu oyunlar stabil değildi yani rezalet bir durumdu iyi ki kurtuldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android zaten açık kaynak. İos ise geliştiricilere yardımcı oluyor. Ve ios kocaman müşteri potansiyeli geliştiriciler için.



    Microsoft bu ikisini de sunmadı. İos kaprisi ile android bolluğu bekledi... Ama kimse gelmedi:)



    Onun yerine geliştiricileri motive etseydi, ya da android gibi kaynak kodlarını geliştiricilere açsaydı şimdiye ne android kalırdı belki de ne de ios.



    Ama microsoft bu, google den de apple den de büyük bir firma. Muhakkak bildikleri bir şey vardır daha çok kazanmak adına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında Whatsapp, Viber, Instagram, banka uygulamalarını yapan yaptı. Demek ki yapılabiliyor. Gameloft'ta platforma girdi, yani uygulamadan gelir elde ederken komisyonda da sorun yok. Bu örneklere baktığımızda bence Microsoft yapacağını yaptı.

    Ha bence suç yine de Microsoft'ta. Kilit nokta her ne kadar uygulamalarda gözükse de aslında öyle değil. Kilit nokta diye bir şey de yok bir işletim sisteminde. Microsoft en başta yapması gereken bir çok şeyi en son yaptı. Sistemin ücretsiz olması, UAP'den UWP'ye geçiş, Continuum vs. bunlar zaten en başta olması gereken özelliklerdi. Sistemin adı Windows ama biz bu yola girdiğimizden beri ne ana ekran yatay oluyor, ne de SIM kart'a numara kaydediliyor. Dosya yöneticisi bile W8.1 ile geldi. Parmak izi okuyucu orta seviye telefonlara kadar gelmişken Windows tarafında ancak W10 zamanında gelebildi. Zaten platformun tek üreticisi olan, Smart Cam, Ringtone Maker, Pro Camera, City Lens gibi döneminin yıllarca ötesinde teknolojiye sahip uygulamalar yazan Nokia'yı dağıttı, üretici de kalmadı piyasada. Küçük bir şey gibi gözükse de, Windows Phone Masaüstü uygulaması bitirildi. Tek tıklamayla telefonunuzu bilgisayarınızla eşitleyebiliyordunuz. Ekran kaydı yapılmıyor, PIP yok, tek elle kullanım modu da W10'da geldi. Kısacası her şey karman çorban.

    Lumia 920 eğer Windows 10 Mobile ile çıksaydı durum şimdi çok daha farklı olurdu.

    Lumia 950 kullanıyorum, iyi kötü bu noktaya kadar geldik. Lumia 920 ile başlayan bu maceram kesinlikle muazzam bir deneyimdi. Rudy Huyn'ın inanılmaz eforuna şahitlik etmek bile apayrı bir duyguydu. Gel gelelim kullandığım uygulamalar uzun zamandır mağazadan birer birer eksilmeye başladı, herhangi bir yeni model duyurusu/sızıntısı da yok. C Shell güncellemesi alsaydı(PC ile aynı arayüz, Continuum'da pencereler vs.) devam ederim diye düşünüyordum ancak şuan Whatsapp ve birkaç kilit uygulamaya bağlı bu platformla daha ne kadar devam edeceğim.

    Son olarak, ne Android'in apaçık olması, ne de iOS'un tamamen kapalı olması bana göre. Windows Mobile bu ikisinin arasında müthiş bir denge kurdu benim gözümde. Sevmediğim platformu kullanmaktansa, eksikleriyle de olsa sevdiğim platformu kullanıyorum şuan.




  • Windows müşteri odaklı değil ve phone odaklanmadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    En azından bu bile gelişme suçu ms de bulmanız. 1yıl öncesine kadar ms ye toz kondurmuyordunuz... Şimdi suçu en azından biraz ms ue ayar olmuşsunuz...

    "Son olarak, ne Android'in apaçık olması, ne de iOS'un tamamen kapalı olması bana göre. " demişsiniz. Ben de buna ekleme yapayım

    Ne de bir halta yaramayan Windows mobile...

    Tuşlu telefon bile albenisi var...

    Şu anda en mantıklısı paran yoksa iki yılda bir alacaksın bir tane orta seviyede maks. 1300 tl ye android, iki sene dolmadan değiştireceksin. Ya da 4000 tl verip ios üst modellerinden bir tane alıp yaşayacaksın.

    Hepimize kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.