Şimdi Ara

su flatörü ile arduinoyu tetikleyip vana açma ve kapama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacaktı. Sulama havuzumda şimdilik çalışır durumda bir flatörüm var. Flatör yukarı çıkınca ve aşağı inince devreyi tamamlıyor ve mevcut vanayı açıp kapatıyor. Ben flatörün bu çıkışlarıyla arduinoyu tetikleyip (input) başka vanalar açıp kapatmak istiyorum. Yani flatör bir nevi buton gibi kullanılacak. Butonla arduinoya giriş(input) yapıldığı zaman pull-up ve pull down yapılmaktadır ki sinyal karışıklığı olmasın. Yani artı uç bir dirençle eksi uca bağlanmaktadır. Buton basıldığında pull-up görevi sağlanmaktadır, buton bırakıldığında da direnç rahat bir nefes almaktadır. Şimdi sormak istediğim buton yerine flatörün çıkışlarını ardunioya bağlarsam ve flatör de yaklaşık birkaç saat açık kalırsa bu durumda direnç ısınıp yanmaz mı? Muhtemelen bu kısa devreden dolayı direnç ısınıp yanacak. Direnç kullanamazsam sağlıklı bir çıkış alamayacağım. Bu durumda ne yapmalıyım fikri olan var mı. Basıldığında tek bir sinyal gönderen bir buton bulabilsem de olabilir belki. Bu konuda yardımcı olmak isteyen olursa mutlu olurum, şimdiden teşekkürler.








  • pull up ve pull down dirençlerinden çok düşük akım geçtiğinden ısınmazlar, yanmaları konu bile olmaz. Yani bu dirençlerin omajları yüksektir.


    Yalnız karışıklık olmaması için resim çizebilirsiniz ve ya daha kısa anlatabilirsiniz.


    Su içindeki flatör yani şamandıra tipi üründen bahsediyorsanız, bu ürün sadece iletkenlik sağlayabilir. Konuma gelince iletkenlik sağlar değilken de iletkenlik yoktur. Bu iletkenlik anını ve yalıtkanlık halini istediğiniz mantıkla kullanırsınız.

  • su flatörü ile arduinoyu tetikleyip vana açma ve kapama

    Buton yerine flatör düşünürsek ve bu flatör de 2 ya da 3 saat iletkenlik sağlarsa direnç ya da arduino kartı zarar görmez mi? Uygulama şansım olmadı henüz bunu taslak olarak düşünüyorum. Butonda pull up, butonun basılı tutulması süresince olmakta bu da kısa sürmektedir. Ama flatör uzun süre devrede olursa bu durumda pull up iş görür mü? Kendine karta zarar verir mi acaba ? Çok teşekkürler





  • sçka S kullanıcısına yanıt

    Aduino mantık girişine zararı olur mu diyorsunuz herhalde. Yani giriş pinine. Uygun gerilim değerinde giriş yaptıktan sonra neden zararı olsun? O giriş bu iş için zaten.

    Yalnız şamandıraya hem + hem de - giriş çizmişsiniz. Anahtar gibi çalıştırıyorsanız sadece sdece mantık girişini geçirmeniz gerekmez mi? Mesela + kutbu?

  • su flatörü ile arduinoyu tetikleyip vana açma ve kapama

    benim kastettiğim 2 noluya giriş değil, direnç üzerinden artının eksiye bağlanması. direnç üzerinden kısa devre var. Aynı mantıkla butonu kaldırıp flatörün iki ucunu varsayıyorum.

  • son attığım butonlu görselde pull up mantığı var. artının dirençle eksiye bağlanması.

  • butonunu uzun süre basılı tutulduğunu düşün, direnç ısınıp ateş topuna dönmez mi

  • sçka S kullanıcısına yanıt

    pull up ve pull down hep yüksek omajlıdır ve düşük akım geçirirler, ısınmazlar. Isınıyorsalar değeri yüksektir.

    Yalnız artıyı eksiye bağlayarak pull up olmaz ki? pull-upı ilgili mantık girişini yüksekte tutmak için yaparsınız. Topraklandığında düşük seviyeye-0Volta çekildiğinde giriş sayılır. BU an uzun da sürse pull up değeri ile ayarlanır, ısınmaz.


    Aklınızda tereddüt varsa mantık değiştirebilirsiniz. ters mantıkla da çalışabilirsiniz.


    Sİsteminizi detaylandırırsanız tecrübeli arkadaşların da tavsiyeleri olur.

  • karafetva (yarbay), er selamıyla selamlıyorum.su flatörü ile arduinoyu tetikleyip vana açma ve kapama Hayırlısıyla bir uygulamaya geçelim bakalım, sonuçları paylaşırım inşallah, çok teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.