Şimdi Ara

Duvardan geçen kabloları tespit etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
31.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar duvarda kabloların geçtikleri yerleri tespit etmek için elinizde iyi bir devre şeması varsa gönderir misiniz?



  • Fluke 2042
    detaylı bilgi içinwww.netes.com.tr adresini inceleyebilrsiniz.
  • Fluke biraz ağır kaçar Sadece şu duvara bir kaç raf döşemek için el yordamıyla bir devre yapacağım
  • aslında bunun için bir dedektöre gerek yok. duvarlarda sadece buattan prize veya anahtara dikey olarak kablo geçişi vardır. delik deleceğin yerin üstünde buat yoksa(yada arkasında) rahatça delebilirsin. eğer buatın üstü duvarkağıdıyla kaplıysa, üstüne vurarak tespit edebilirsin. buat kapağı kapalı olsa bile boşluk sesinin duyabilirsin.
  • Priz var, iyice dikkat edince duvarda yere paralel bir hattın izini gördüm. Buat uyarınız için de teşekkür ederim ona da dikkat edeceğim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dergul

    aslında bunun için bir dedektöre gerek yok. duvarlarda sadece buattan prize veya anahtara dikey olarak kablo geçişi vardır. delik deleceğin yerin üstünde buat yoksa(yada arkasında) rahatça delebilirsin. eğer buatın üstü duvarkağıdıyla kaplıysa, üstüne vurarak tespit edebilirsin. buat kapağı kapalı olsa bile boşluk sesinin duyabilirsin.



    hocam iyi güzel diyosunda. hangi hattın nerden geçeceği belli olmuyorki. ben bi sefer duvara delik delmeye kalktım zemine yakın yerden. matkapı bi saldım çat dedi elektrikler gitti. matkabı çıkarttım ucuna bir baktımki simsiyah. sağda solda buat yok priz yok anahtar yok. o hattın nereye gittiğini bulamadım.
  • normalde böyle bir şey olmaması gerekir. sanırım standart dışı bir tesisat yapılmış. çünkü hatlar tavana yakın olacak şekilde duvarlara döşenir. katlar arası geçişler ise merdiven boşluklarından olur.

  • Evet bu iş için biraz pahalı gelir:d
    profesyonelce bi iş için istiyorsunuz zannettim
  • Türkiye'deki binaların çoğunda elektrik tesisatı çok rezilce döşenmiş...Buatlara bakarak anlamak zor...Nereyi delersen ya su ya da elektriğe rastlamak mmkün...
  • 1 milyoncuda satılan akıllı kontrol kalemi var. içinde pil ve led var. fiyatı 1-2 ytl. normal elektrik kablosuna yaklaştırınca bile üzerindeki ışığı yanıyor. bunu kullanın.
  • Bizim şirkete telefon bağlamaya gelen adamlarda üzerinde "inductance amplifier" yazan bir cihaz gördüm, telefon hattının bir ucuna o aletin bir parçasını takıp, sonra apartmanın istediğin yerinden o hattı takip edebiliyordunuz, hatta yaklaştırınca ötmeye başlıyor alet. Bunun 220'den etkilenerek çalışanı da elbet vardır. İkinci bir yöntem ise hall sensör kullanmak sanırım. Bunlar sadece fikir, denemedim.
  • Tavsiyeler için teşekkür ederim. Bugün o tornavidadan aldım. Duvarın her noktasında aynı tepkiyi veriyor. Duvarda bir yerde kaçak var sanırım. Olsun yine de çok işe yarayacak bir alet. Bu tornavida ile ilginç bir durum keşfettim. Prize bağlı bir kablo üzerinde ilerlettiğinde sinosidal olarak yanıp sönüyor. Yani zamana bağlı olarak değil konuma bağlı olarak. Dalgaboyu 40 cm kadar. Bu basbayağı mikrodalga yansıması. Psu harmonikleri filan değildir. Belki de bir şekilde kablolu tv'den etkileniyor.

    Hall sensörü biraz zor. Prizlere bir kaç tane elektrikli soba bağlarsak belki Ama duvarda kaçak olduğuna göre elektrostatik yöntemlerden faydalanamayacağım kesin..

    Neyse artık. Vuracam matkabı duvara. Belki define bulurum




  • bosch un böyle icatları vardı yanılmıyorsam sitesini bi araştırın isterseniz
  • evt bosch un böyle bi ürünü var biz de kablo tespitinde kullanıyoruz fiyatı 60 lira kadar hatta ortasında bi delik var oradan delebilmen için kablo ya da metal varsa sürekli elektrik hattı varsa kesik kesik çalıyor buzzer ı
    hatta resim de buldum..
     Duvardan geçen kabloları tespit etmek

    daha ucuzları ve daha profesyonel olanları mevcut ancak normal bi elektrikçi için bu yeterli..
  • Merhaba

    Bu hafta uydu taktirdim fakat adamlar deldikleri delikleri üstten yaptiklar icin bir odada tehsisatta sorun var tavanda iki lamba yanmiyor simdi odanin farkili yerlerdeki alttaki elek prizler calisiyor sorun yok sadece lamba acama kapama bir metre üstte calismiyor muhtemel üstten deldikleri yedrde hasar veriler elek tehsirasatina simdi mahallede elektrikciye baktirdim lamba acma kapama yerinde elektrik gelmiyor dedi nereye zarar verdiyseler bu hattin neresinde sorun var koptumu hasarli mi bir cihazla tespit edilmesi gerek ancak duvari tiklamayla baglanti yerindede siva var kapak nerde belli degil onuda kontrol edemedu elektrikci bu yüzden daha profesyonel cihaz teskilatli biris lazim kolaylik lazim kadiköy acibadem veya altzunizade yakininda bu saatten sonra insaat yapamam bir uydu
    taktidim basima bela oldu

    Tsk.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.