Şimdi Ara

(?)SSD ler hakkında | mSata seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So_infinity -- 9 Ağustos 2021; 0:30:38 >



  • Ssdlerin ömürleri o kadarda az değil modele gore toplam şu kadar tb veri yazma veya şu kadar saat kullanım gibi sınırları var kesin rakamları hatırlamıyorum ama 5 ila 10 yıla kadar sorun cikartmiyor sonrasında yavaşlarlar zaten bu surede hdd olsa ondada sorun cikar.

    Kingston önermiyorum bir modeli kronik sorunluydu samsung evo 850 kaliteli ve performanslıdır amazondan indirim zamanı 250gb modelini 75 dolar civarına alabilirsin boşuna DVD-ROM sökme msata al 2 tane boş msata slotu var ileride bir tane daha alıp Raid 0 yaparsın

    Garanti konusunu bilmiyorum ben dolduktan sonra takmistim ama fön makinesi ile etiketi zarar vermeden kaldırıp açıp tekrar yapistiranlar vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim efenim :) ssd omru biterken yavaslama gibi sinyaller veriyor demekki , bilgilerimi cihazi aldiğimda hep fiziksele depolamam gerekecek guvenemeyecegim bi sistem sanırım. 120 gb lık bir model almayi düşünüyorum maalum öğrencilik. oyun kuracagimda fizikselin icine kurarim windows işlemlerini ssd den yapar , oyun datalarini fiziksel den ceker. Samsung modellerini takip edeceğim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • So_infinity kullanıcısına yanıt
    Kingstonun kimseye haber vermeden çipini değiştirdiği ssd olan v300 serisinin 60gb'lık olanını 3 senedir kullanıyorum. Hala ilk günkü gibi Zaten oyunları da ssd'ye yüklemek mantıklı değil. Zaten kapasiteleri az, daha hızlı açılacak diye oyun kurmak mantıksız, oyun oynayacak adam zaten belirli bir süre harcamayı göze almıştır.

    SSD'yi en az 120'lik alın ve windows'u bütün programları vs. ona kurun. Normal hdd varsa oraya da oyunları arşivleri vs .atın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 28 Mayıs 2016; 17:35:31 >
  • Like Me !


    ssdlerde raid 0 sistem ve gerekli programlar yüklü.

    wd green de arşiv dosyalarım, fotograflarım, torrent oyun setuplarım mevcut

    oyunlarımı kurarken wd black diskime kuruyorum.

    Neden böyle peki : SSDlerimin 75tb yazma ömrü var. sistem yüklü windowsta 6ayda 1format attıgınızı düşünseniz ve düzenli olaram ssd trim() yapsanız ömrü minimum 7 yıl olur(tabi ben 2 yıl içerisinde yeni ssd takmazsam).

    wd black zaten performansı ve fiyatı dillere destan. Fiziksel disklerde muadili olmayan bir ürün Performans açısından (hybrid diskler hariç).
    wd greem ise boştayken uyku moduna giren, zaten haftada 1 yada 2 kere giriş yaptıgım disk sürücüsü.

    Ayrıca trim() komutu(linux) bildiğimiz(microsoft) windows sistem araçları > disk düzenleyicisi/birleştiricisi idir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oraykt -- 31 Mayıs 2016; 1:10:20 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.