Şimdi Ara

SSD'den sonra hard disk fiyatları da artıyor: Seagate ve WD müşterilerine bildirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SSD'den sonra hard disk fiyatları da artıyor: Seagate ve WD müşterilerine bildirdi
    Western Digital ve Seagate, perakende ortaklarına yazdığı mektupta hard disk ve SSD'lerde büyük ölçekli bir fiyat artışına gideceğini bildirdi.



    Fiyat artışının sebepleri neler?



    Trendforce tarafından ortaya çıkarılan mektupta Seagate, önceki talep seviyelerine dönüşün, düşük üretim kapasitesi nedeniyle müsterilerin taleplerini karşılayamamalarının ve enflasyon nedeniyle artan maliyetlerin fiyat artışındaki başlıca faktörler olduğunu belirtiyor. Şirket ayrıca, müşterilerini önümüzdeki çeyreklerde ek fiyat artışlarının geleceği konusunda uyarıyor. Bir hafta önce de Western Digital müsterilerine benzer bir mektup göndermişti.



    SSD'den sonra hard disk fiyatları da artıyor: Seagate ve WD müşterilerine bildirdi



    Ayrıca Bkz.ABD’nin Çin’e ambargosu Meksika’ya yaradı



    Seagate'in fiyatları artıracağına dair duyurusu, depolama ve bellek alanındaki son gelişmeleri takip edenler için sürpriz olmayacaktır. Tayvan depremi, yapay zekanın talebi arttırması ve tedarik zincirindeki aksamalar gibi sebeplerle bellek üreticileri kaybettikleri kârlılıklarını yeniden kazanmak için fiyatları arttırma eğilimindeler.



    Sabit diskler yapay zeka iş akışlarının önemli bir parçası haline gelirken, yıllardır düşen sabit disk satışları ve fiyatları nedeniyle zorlanan üreticiler, artan taleple beraber kârlılıklarını arttırmak için fiyat artışı için doğru zamanı bulmuş gibi görünüyor.



     




    Kaynak:https://www.trendforce.com/news/2024/04/22/news-ai-boosts-demand-for-high-capacity-hdds-as-seagate-expected-to-follow-with-price-increases/







  • ülkemizde zaten kazıktı iyice alamaz duruma düşeceğiz desenize
  • 14 15 sene öncesiydi. Yağmur yağdı zam yaptılar. Sel bastı zam yaptılar. Sel gitti indirim yapmadılar. Güneş geldi her şey normale döndü indirim yapmadılar.

    Hep bir bahane var. Sistemde bir şey bir kere fiyat artışına gittiyse geri gelmez diye kural var zaten, yazılı olmayan.
  • Elde duran depolama birimlerine derece verimli kullanılıyor ki çoğunun daha bir sürü ömrü vardır kim bilir.
  • Hdd'ler ssd'ler ilk çıkmaya başladığı dönemlerde çift kafalı üretmeye çalışılmalıydı. Çok geç kaldılar. Öyle en azından 500mb hızlara ulaşılabilirdi ve hala daha çok tercih edilebilir olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    14 15 sene öncesiydi. Yağmur yağdı zam yaptılar. Sel bastı zam yaptılar. Sel gitti indirim yapmadılar. Güneş geldi her şey normale döndü indirim yapmadılar.

    Hep bir bahane var. Sistemde bir şey bir kere fiyat artışına gittiyse geri gelmez diye kural var zaten, yazılı olmayan.

    Kargo gemisi mi ne batmıştı. O zaman donanımlara yapıştırmışlardı zammı ama HDD miydi RAM miydi onu net hatırlamıyorum. Ama HDD idi büyük ihtimal.

  • Şaşırdık mı?

  • Yapılacak 1 zam bize 5 zam olarak geri dönecektir. Hayırlı olsun.
  • yapay zeka konusunda pek fazla bilgim olmaıdğından soruyorum: sabit diskler(geleneksel plakalı olanlar) yapay zeka alanında neden önemli? depolama kapasiteleri var ama işlem hzıları yavaş diye biliyorum.

  • O yüzden ne yapıyoruz? Eski makineleri kıymetini biliyoruz. Sakla samanı gelir zamanı.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Hocam bunların global enflasyon kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yağmur, sel, deprem işin sadece bahanesi.

    Ekran kartları, anakartlar ve diğer ürünler de dolar bazında çok pahalandı, yani 15 sene önce o zamanın teknolojisiyle orta-üst seviye 1000$'a topladığın sisteme

    orta-üst seviye olarak denk bir sistem için bugün 1500-2000$ arası harcaman gerekiyor en azından. Ülkemizde ise durum çok daha vahim. ÖTV'siz ürünler bile 1.5 katına satılıyor.

  • Vain kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu özellikle araştırmıştım hocam. 13 sene önce Abd'den 1350 dolara aldığım eski bir gaming laptopun segment muadilini bugün çok çok daha iyi özellikler ile (olağan şekilde) ve en önemlisi aynı segment olarak aynı düzeyde bırak 1500'ü, markasına göre 1300-1400 dolara alınabiliyor görüyorum USD olarak. Bence donanım fiyatları yıllar geçtikçe dolar enflasyonu hasıl olmasına rağmen rekabet ve endüstriyel verimliliği artıran gelişmeler nedeniyle neredeyse yerinde saymış Abd (USD) coğrafyasında.

    Şuradan bakabilirsiniz (+%8 dolayında vergi ekleyin):
    https://gaminglaptop.deals/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Nisan 2024; 22:47:12 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Laptop olarak birşey diyemem ancak fark masaüstünde epey hissedilir geliyor bana. Tabi ülkemizde PC'ye ek vergilendirme de

    gelmiş olabilir oradan yanıltıcı oluyor olabilir. Eskiden ÖTV yok şeklinde hesaplıyorduk ancak şu an yurtdışı fiyatı ile arada epey fark oynuyor.

    Özellikle mesela 4090 ABD'de ortalama 1800 usd iken bizde 2450 usd şu an. Aradaki bu fark hangi vergiden kaynaklanıyor garip.

    Şu an ABD ile aynı alım gücüne sahip olmak için onlardan çok daha fazla USD kazanıyor olmamız lazım başka türlü ihtimal yok.

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Gtx 690 zamanının tepe modeli 999 usd çıkış fiyatı.


    Rtx 4090 bugünün tepe modeli çıkış fiyatı 1,599 usd :)



    https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-690.c361#:~:text=Its%20price%20at%20launch%20was%20999%20US%20Dollars.





  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Çok iyi hatırlıyorum ben hocam RAM idi.

  • Araba fiyatlarina hdd almaya hazir olun..
  • bu haberden sonra emekliye ayırdığım 2tb seagate hdd'yi kasaya geri takma kararı aldımSSD'den sonra hard disk fiyatları da artıyor: Seagate ve WD müşterilerine bildirdi 

  • beleş versen kullanmam şu titreşim motorunu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.