Şimdi Ara

Spora başlamalımıyım vücudum gelişirmi (Başladım 1. ay) [Güncellendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba abilerim kardeşlerim kendimi biraz özetlemem gerekirse 1.80 civarı ( tam bilmiyorum yanlış olmasın diye küsüratı yazmayacağım) boy 56 kilom var ectomorfum dar omuzlu ince kollu birisiyim kafamda kocaman bu arada resimde kırptım :) her ne olursa olsun kendimle barışığım kimin ne dediğine pek önem veren birisi değilim kendi bildiğimi yaparım fakat 22 yaşıma geldim bugüne kadar görüntümden rahatsızlık duymuyordum fakat artık değişmek istiyorum bu yüzden sizin değerli görüşlerinizi merak ediyorum genelde kafaya koyduğum şeyi abartarak sonuna kadar yapan bir insanım hiç bir zaman bir limitim olmadı gerçekten istediğim bir şey ise ve kilo alıp düzgün bir vücut yapmayı şuanda gerçekten istiyorum ama tek korkum bu vücuttan ne olabilir çıkacak şey beni tatmin edicekmi giydiğim hiç bir şey üstüme yakışmıyor bunun artık düzelmesini istiyorum bu uğurda sigarayı da bırakıcağım inşallah beslenme konusunda da pek bir sorunum olmiyacak enazından parasal olarak normalde resmi iyi yanmışmıyım diye arkadaşıma atıcaktım fakat bu konuyuda açasım geldi bu arada telefondan açıyorum bu konuyu imla hataları yazım yanlışları için kusura bakmayın yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler

    Not: birde resme dikkatli baktığımda sol omuzum sanki sağ omuzumdan geniş gibi gözüküyor göğüslerinde bi farklı duruyor bu ilerde spor yaparken orantısal büyümeye neden olurmu bende güvercin göğüsü var birde bundan da kaynaklanıyor olabilirmi (Bu soruyu uzman birisi cevaplarsa sevinirim)
    Spora başlamalımıyım vücudum gelişirmi (Başladım 1. ay) [Güncellendi]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrepadam -- 4 Ekim 2018; 22:47:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Geliştirirsin tabi bro niye geliştiremeyeceksin. Senin gibi zayıf ve yağsız olanlar daha avantajlı bence çünkü en iyi bulkta kas koyulur.İngilizcen varsa araştır oku bu spor nasıl yapılır diye yoksa youtube da güzel Türkçe içerikler var. Ağırsağlam web sitesinde ne yapılıp ne yapılmayacağını çok sade ve net bi şekilde özet geçmiş oraya bak ilk olarak. Okumadan öğrenmeden başlama bu spora. Güç antrenmanı yapmanı öneririm ilk başta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Do Squats kullanıcısına yanıt
    Bir kaç araştırma yaptım besin çok önemli diyorlar ben normalde 2 öğün yerim ama çok yerim bi oturduğumda en az 2 tabak yemek bir ekmek garantisi var kahvaltı genelde yapmam uyku düzenim yoktur bunlar çok önemliymiş spora başlar başlamaz hayatımdaki herşeyi düzene sokucam sigarayda bırakıcam ektomorflar için youtubedan before after lara bakıyorum inanılmaz geliyor bana o yüzden sizlerdende fikir öneri alıyım dedim görüşün için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akrepadam

    Bir kaç araştırma yaptım besin çok önemli diyorlar ben normalde 2 öğün yerim ama çok yerim bi oturduğumda en az 2 tabak yemek bir ekmek garantisi var kahvaltı genelde yapmam uyku düzenim yoktur bunlar çok önemliymiş spora başlar başlamaz hayatımdaki herşeyi düzene sokucam sigarayda bırakıcam ektomorflar için youtubedan before after lara bakıyorum inanılmaz geliyor bana o yüzden sizlerdende fikir öneri alıyım dedim görüşün için teşekkürler
    Öncelikle söyliyim çok falan yemiyorsun oldukça az yiyorsun hatta. Birden bire her şeyi bırakıcam çok düzenli başlayacam modunada girme bu bir süreç dostum, keyif almaya bak. Kalori hesabını öğrenip yapmanı öneriyorum mutlaka daha sonradan takip etmesen de olur zaten kalorini çünkü aşağı yukarı bir fikir edinmiş oluyorsun ne kadar yemen yememen gerektiği ile ilgili. Yemeden olacak bir iş değil bu kesinlikle yerinde sayarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 9 Temmuz 2018; 22:37:45 >




  • Kardeşim ben de 19 yaşındayken(4 sene önce) spora başladım. Başladığımda boyum 1.81, kilom 57 civarıydı; şuanda kilom 72 ve her ay 250 gram civarı artışa devam ediyor. Başladığımda boş barla(20kg) 10 tekrar bench press yapamazken, şuanda bar dahil 70 kiloyla 5 tekrar 3 set yapabiliyorum. Aynı şekilde bütün kas gruplarım da muazzam güçlendiler ve büyüdüler. Buraya kadarki kısmı seni motive etmek söyledim.



    Benim nasıl spor yaptığıma gelirsek şöyle diyebilirim hiçbir zaman sıkı bir tempoyla spor yapmadım ama bilinçli bir şekilde spor yaptım. Sonuçta bu işi görüntüden önce sağlık ve keyif için yapıyorum. O yüzden hiçbir zaman kendimi şu kadar kalori almalıyım, şu kadar uyumalıyım diye şartlamadım veya aynı şekilde salonda da başımı döndürecek beni çok çok zorlayacak ağırlıkların altına girmedim. Ayrıca arada 1 sene gibi bir sürede sporu tamamen bıraktım ve o dönemde 6 kiloya yakın kaybettim.



    Uzun lafın kısası, beslenme ve uyku olmadan(nispeten) seni fazlasıyla tatmin edecek bir vücudun olur ancak bunun ötesine geçmek istersen veya bunu daha çabuk elde etmek istersen işte o zaman herşeye dikkat etmen gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önerileriniz için teşekkürler dostlar birde bana yemek programı ve vücut çalışmak için program önerirmisiniz şuanda Antalya dayım döner dönmez inşallah başlıyacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önemli olan başlamak hemen olacak diye bir şey yok zamanla emekle istediğin gibi bir vücut olur
  • ingilizcen varsa ectomorph lar için olan programların diyet bölümlerine bakabilirsin.

    vücut geliştirmede çok da bir fark olmuyor zaten yapılacak hareketler belli. diyet çok önemli.

    genelde kilolu birinin kas yapması daha kolay oluyor, karbonhidratı ve şekeri kesip protein ağırlıklı beslenmeye başlayıp spor yaptığında kısa zamanlarda şekle girebiliyorlar. yani adam hiçbirşey yapmayı bilmese bile et ve ot yese kas yapıyor.

    zayıfların işi bence biraz daha zor. hem yeterli protein almaya bakacaksın hem de kalori hesabı yapman lazım. kilolu olan depodan yiyiyor zaten. ben kiloluydum ordan biliyorum.

    kalori hesabını öğrenmen lazım. bir de yediklerin şişmanken kas yapmaya çalışan insanlardan çok farklı olacak. pirinç pilavı ve patates bol tüketmen lazım. en çok karbonhidrat bulunduran ülkedeki standart kolay bulabileceğin yemekler bunlar. bunun yanında şişman adamın yediği kadar et de yemen lazım.




  • sigarayı ve kötü alışkanlıklarını bırak. bulk yapacaksın hayatın boyunca hacimli durmak istiyorsan. ben geçen sene bu zamanlar başladım boyum 172 53 kg idim şuan 77 kiloyum. başladığımda hiç ölçü almadım ama 31 cm filan kolum vardı maksimum şuan 35.2. boyuma uygun olan 38 cm kol. biraz yağlanma oldu tabii ama kas da inşa ettim çok. gören hatta tanıyamıyor birşey kullanıyor musun vs diye soruyolar. ilk başta bağırsağında tenya olmadığından emin olalım bunun için yomesan adlı ilacı alacaksın ve hafif bir kahvaltıdan sonra 4 tane hapı da talimatına uygun şekilde çiğneyip yarım bardak suyla yutacaksın. sonra git hormon seviyelerine baktır tiroit, testosteron en önemlisi erkek için.

    bende çok yediğimi düşünürdüm ama yemiyormuşum. gün boyunca yiyeceksin besin yoksa kas yapımı da yok unutma.
    antrenmanda kaslarımızı yırtarız ve besinlerle onarırız. büyümek istiyorsan kilo ağır basılmalı. başka yolu yok. en son sette vücudun artık iptal olmalı her yerin oynamalı. steroid torbalarına kalsa hafif kilolarla çalışın derler sakın aldırma onlara. ağır basmassan kas az veya hiç yırtılmaz.

    boyun 180 ise 95 kg olman lazım iri görünmen için kas yaparak. kolların da 40 cm oldu mu tam ideal olur.

    A
    Zercher Squat 5x5(4 kilo)
    Bench Press 5x5(2 kilo)
    Pendlay Row 3x8(2 kilo)
    Rope Pushdown 3x8(2 kilo)
    B
    Zercher Squat 5x5(4 kilo)
    Overhead Press 5x5(2 kilo)
    Sumo Deadlift 3x5(4 kilo)
    Ağırlıklı Chin Up 3x5(2 kilo)
    Barbell Curl 3x8(2 kilo)

    Haftalık kilo arttırımı. 2 gün aynı harekette fail olursa çalıştığın ağırlığı %15 düşür.
    fail olduğun gün aynı çalıştığın kiloyla bitir. yanda haftalık arttırman gereken ağırlıklar yazıyor. bir süre sonra ağır gelince 2-3 haftada bir arttıracaksın. hatta 1 ayı bulabilir. yeterli beslenmeye bak. ayrıca popona dikkat et üst vücuduna göre biraz fazla büyürse kilo arttırma üst vücut arttır. hareketlere youtubedan bak. ilk başta boş demirle başlayacaksın. ağırlık kemeri ve chin up, deadlift yaparken elden demirler kaymasın diye çekme kayışı almanı öneririm.


    beslenme olarak başlangıçta 100 gram günlük protein tüketmen yeterli yumurta, peynir(özellikle lor), ev yoğurdu, kırmızı et, kümes hayvanları ve balık ana protein kaynakları vücut için. fatsecret diye site var her yediğinin 100 gramındaki protein miktarına ordan bak.

    yemen gereken şeyler
    protein içeriği yüksek peynirler(kaşar, bergama tulumu vs.)
    yoğurt
    yumurta
    kırmızı et
    tavuk ve hindi
    balık eti
    yer fıstığı,antep fıstığı, ceviz
    makarna
    bulgur
    mercimek
    nohut
    fasulye
    yulaf
    muz, elma, armut,
    tahin
    lor

    eğer besleyici birşey hiç yoksa mercimek haşla biraz yanına da büyük bir kase tahin pekmez yap ye. bir öğün yerine geçer. eğer ekstra olarak alabiliyorsan optimum nutrition marka protein tozlarından al günlük 1 ölçek iç. muzlusu benim favorim. eğer durumun yoksa 2 su bardağı loru robota koy, %100 vişne suları var onları ekle biraz da toz kakao ekle çek bunları içilebilir seviyeye gelir lor baya tatsız tuzsuz bişey ben tek yiyemiyorum. bolca dökersen tadını bastırır vişne suyu ve kakao.

    bilmen gereken her şeyi yazdım nerdeyse. hadi kal sağlıcakla.




  • çok sağol dostum bu yazdıklarını görmemiştim yaklaşık 1 haftadır salona gidiyorum yavaş yavaş bişeyleri anlamaya başladım enazından hareketleri ama vücudumda bi terslik farkettim yüksek ihtimalle skolyozum bunun için yarın doktora gidiceğim 4 5 gün spor salonundaki adamların tavsiyesiyle deadlift yaptım 8 tekrar 4 set skolyozu olan için deadlift önermiyorlar bakalım inşallah düzeltilebilir bi düzeydedir.yemeğime çok dikkat ettim 1 hafta içinde yediğim şeyleri sıralarsak

    kahvaltı : 5 yumurta (haşlanmış) + 150 gram sütle kasede yulaf

    ara öğün(spordan önce) : 1 avuç fındık + 1 kaşık fındık ezmesi

    Öğlen yemeği(spordan sonra) : 1 tabak bulgur pilavı makarna veya pirinç pilavı + 2 adet pirzola veya 2 adet tavuk göğüsü

    ara öğün : 1000 kalorilik shake : 1 adet muz + 2 buçuk su bardağı süt + 15 adet cici bebe + 1 avuç fındık + 1 kaşık bal + 1 su bardağı yulaf ezmesi

    akşam : 1 tabak bulgur pilavı makarna veya pirinç pilavı + 1 kutu konserve ton balığı


    1 hafta boyunca yeterli beslendimmi pek emin değilim ekmek tüketmedim ama zengin beslendiğimi düşünüyorum tek sıkıntı yediğim şeyler tuvalete çıkmam konusunda biraz sıkıntı yapıyor 2 3 günde 1 tuvalete çıkabiliyorum öğle veya akşam yemeğine 1 tabak mercimek çorbası eklemeyi düşünüyorum bu arada hiç ekmek tüketmiyorum bunun bi etkisi olurmu kilo almamda 1 hafta boyunca gözle görülür bi şekilde gelişmedim ama ruhen daha zinde ve güçlü hissediyorum şimdiden yorumların için teşekkürler güncel fotoğrafımı atmaya çalışıcam konuya
    Spora başlamalımıyım vücudum gelişirmi (Başladım 1. ay) [Güncellendi]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrepadam -- 11 Eylül 2018; 2:52:37 >




  • akrepadam A kullanıcısına yanıt
    Beslenmen şu an için yeterli kilo aldıkça artırırsın. Ben resimde skalyoz göremedim ama sen genede baktır. Program olarak ne verdiler bilmiyorum ama yukarda arkadaşın verdii program yada stronglift 5x5 iyidir. Böyle devam et ve bence ilk resme göre bir haftada baya iyi iş çıkarmışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    Bu iki resimde daha iyi anlaşılıyor tşirt giydiğim resimde sol omuzum sağ omzuma göre daha kalkık çıplak olduğum resimdede iki göğüsüm orantısız ve sol tarafımda bel kısmım
    biraz içeriye göçük bi doktor tanıdığıma attım hafif bi simetrik bozukluk var skolyoz olabilir ama tahlil yapmadan kesin bişey söyleyemem dedi bugün doktora gitmeye çalışıcağım umarım bu durum spor yapmamı etkilemez bu arada dün akşamki resimde ışık olduğundan dolayı çok belli olmamış ve beni kilolu göstermiş hafif normalde tartıda kilom artmadı bi ara 57.5 i gördüm ondan sonra tekrar tartıldım ertesi gün 55.9 büyük ihtimal yemekten sonra spordan sonra falan olduğu için böyle oldu bundan sonra 1 haftada 1 tartılıcağım



    Spora başlamalımıyım vücudum gelişirmi (Başladım 1. ay) [Güncellendi]

    Spora başlamalımıyım vücudum gelişirmi (Başladım 1. ay) [Güncellendi]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrepadam -- 11 Eylül 2018; 12:28:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HİÇ MERAK etme fiziğin kilo alıp gelişmeye müsait kendine çok dikakt edersen başarırsın bende 52-56 kg arasındaydım herkes alay edip dalga geçiyordu yemek-dinlenme-spor-uyku-alkol-sigara-gece geç yatma internette oyun oynama vb bunları ayarla az zamanda çok işler başarabilirsin mevism harika yaz bitiyor kışa giriyoruz önümüzdeki sene kızlar antalya plajında sana bayılacaklar şimdi güzel bi,r program yap çok iyi olursun ben dokülüyordum adeta snein bünyen çok daha iyi ben ölecem zannetmiştim midem adeta sırtıma yapışıyor bel kemiklerim bile batıyor yatakda dönemiyordum senin göğüs vucut iyi zamanla olacak her şey kaloriye dikkat et proteinli beslen sabah erken kalk çok sıkı kahvaltı eğer ilk hedefin ne olursa olsun kilo almaksa mutlaka tahin pekmez karışımı yap sonra bol bol zeytin ey ve zeytinyağına ekmek ban
  • hulaguhan44 H kullanıcısına yanıt
    görüşün için çok sağol dostum aslında spor yapmak bana aşırı zevkli geliyor 1 haftada 6 gün gittim 1 gün off yaptım adamlar 1 gün gel 1 gün gelme diyorlar fakat gerçekten çok sardı fiziksel olarak olmasamda ruhsal olarak kendimi güçlü ve dinç hissediyorum önümüzdeki yaz nasip olursa ingiltere veya güney koreye ( daha karar vermedim ) gitmeyi düşünüyorum umarım o zamana kadar gelişme kaydederim kötü alışkanlık olarak sadece sigara kullanıyorum alkol senede 1 kez ki oda son maceramdan sonra iyice soğudum artık içemiyorum bile uyku düzenim daha tam oturmadı ne yazıkki gece 2 3 de yatıp 12 de kalkıyorum bunuda en yakın sürede düzene sokacağım.Bu skolyoz olayını öğrendikten sonrada bilgisayarı komple bırakma kararı aldım yüksek ihtimal yanlış oturmam yüzünden vücudum bu hala geldi o yüzden bundan sonra olabildiğince az kullanıcağım bilgisayarı




  • BİR AKREP BURCU olarak sana tavsiyem hayatını düzene otutturman ve hep dengeliş olman hiç bir koınu da aşırıyoa kaçmaman spor pazartesi-salı yap çarşampa dinlen perçembe cuma yap haftasonu gene dinlen asla aşırı solonda hareektle gelişme kaydedemesin güzel kilo aldırıcı bol kalorili karışiımlar var onlardan yap çok oku araştır video izle merak ettiklerinle alakalı olarak yaşın çok genç bu sebepten koaly emsafe katedersin ama salonda gördüğüm işi tadını kaçırıp sadece saatlerce spor yaıp güçlenen ama asla kol omuz göğüs bacak geliştiremeyenler gibi olma çok çok zayıf ama çok çok güçlü insanlar var ama hiçö bir gelişme yok bu ne perhis bu ne lahana turşusu derler adama sppor salonuna gi,demiyorsan da dumbel al evde çok sıkı çalış
  • hulaguhan44 H kullanıcısına yanıt
    Güzel yorumun için teşekkürler:) Evde dumbell da var ayrıyetten salona da gidiyorum her şeyi rayına oturttuktan sonra kick boks a da başlamayı düşünüyorum spor salonundaki hoca pek ilgili değil açıkcası ek ücretle özel ders veriyor hakkı tabi öyle olması gerekiyor fakat ben şimdilik özel ders düşünmüyorum o yüzden sürekli internetteki bilgileri araştırıyorum farklı farklı kaynaklara bakıyorum yaklaşık 2 3 ay sonra vücudum bi şekle girdiğinde de protein tozu almayı düşünüyorum bakalım umarım her şey güzel olucak gelişmemi aydan aya güncellerim burada
  • Yaklaşık 1 ay oldu spora başlayalı 56 kilodan 60.5 kiloya çıktım her ne kadar çok bi değişim göremesemde ( fiziksel olarak ) güçlendiğimi düşünüyorum yavaş yavaş ağırlık arttırmaya başladım tam gaz devam buda son halim











    Spora başlamalımıyım vücudum gelişirmi (Başladım 1. ay) [Güncellendi]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akrepadam A kullanıcısına yanıt
    merhaba dostum
    bende aynı senin gibi uzun ve zayıf olanlar kervanındayım :)
    spor nasıl gidiyor? kilo almaya devam ediyor musun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.