Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1074. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.486
Cevap
471
Favori
1.648.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 10721073107410751076
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt

    Selam Hocam. TV LG olduğundan dolayı gecikme gibi senkron sorunu olmasın diye LG SN11 aldım. Alırken samsung ve LG ikisini de denedim. Ben arada fark göremedim. Ben sn11 den çok memnunum. Eskiden sn11rg vardı sonra sn11ra çıkarttılar ama artık hepsi sn11r olarak çıkıyor. Sorunu olanlar eski üretim olabilir kanısındayım. Ben ürünü alırken gittim depoya kutunun üstündeki tarihe baktım. Kasım 2021 tarih li benim aldığım. Fikir vermesi açısından bana gelip deneyimleyebilirsiniz. Ankaradayım haftasonları gelip her türlü testi yapabilirsiniz.Hatta q950 olan arkadaşlarla iki tarafta da test yapalım bence.

    Bu kadar kötü olsa üretimi durdururlar veya fiyatında indirimler olurdu sanki.

    Bazı arkadaşlar lg sn11 için sesi 20 ye kadar açtıklarını söylemişler. Mümkün değil bende max 13 açıyorum ses çok fazla geliyor. Muhtemel önceki seri üretimi kullanıyor olmalılar. Başka bir arkadaş bass kısmında zayıf demiş, ben komşuya çok bass vurmasın diye cam kenarına aldım mesela.

    Rtings den baktığımda sn11ra da bir çok sorunu düzeltmişlerdi o yüzden ürünü alırken yeni tarihli almaya özen gösterin. Eski sürüm sn11RG almayın.

    Samsung da fazladan hoparlor olması güzel ama şuan filmler hep 5.1 olduğu için çok fark olmayacağı düşüncesindeyim.

    İki ürün arasında çok büyük fark yoktur. TV samsung olsaydı q950a yı alabilirdim çünkü tv ile senkron olup tvnin üstündeki iki hoparlor ile 3 boyutlu ses veriyor. Oledler ince olduğu için ekran tepesine hoparlor koyamazlar.

    Özetle tvniz ne ise o ses sistemini rahatlıkla alabilirsiniz.





  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt
    A.selam. Bahsettiğiniz lg model farkı hakkında bir bilgim yoktu en yakın zamanda arkadaşım ile kontrol edeceğim (kendisindeki 2-3 aylık). Ama zaten asıl büyük farkın jbl ile olduğundan bahsetmiştim lg’den genel olarak memnun kaldım ama sadece 4k remux filmlerde surround etkisi bana samsungda biraz daha iyi geldi, bass konusunda ise hepsi yeterince güçlü geldi kocaman odalarda dinlemediğimiz için hepsi yeterli idi. Q950a’yı bir adım önde görüyorum o sebeple de fiyatta da bir tık lg uygun olsa diye bahsettim ama ülkemizde sn11 2-3 bin lira daha pahalıya satıldığı için sonuç olarak q950’yi önerdim.

    Siz iki cihazı da denediğinizden bahsetmişsiniz acaba test ettiğiniz içerik ne idi? Örneğin ben de Netflix/Amazon Prime içeriklerinde q800 ile q950 arasında aman aman fark görmemiştim ama remux içerikte baya fark olduğunu gözlemledim.

    Sonuç olarak samsung veya lg alanın pişman olacağını sanmıyorum ama diyalog netliğine önem verenler jbl seçimine pişman olabilir. Aydın bölgesinde yaşadığım için yakın zamanda Ankara’ya gelmem biraz zor gibi gözüküyor yine de teklifiniz için çok teşekkür ederim :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Forum da bilgi ve deneyimlerini paylaşan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

    Güzel bilgi paylaşımları ile konu da aktif oluyor ve sürekli kendimizi yeniliyoruz ve yeteri kadar alım gücü olmayınca ekonomik olanlar üzerinden araştırma yapabiliyoruz. evde kablo ile işlemler yapılmaya izin olsaaa,

    giriş seviyesi Sony STR-DH790 7.2 Kanal 4K HDR Av Receiver ve buna uygun hoparlörler ile biraz daha ekonomik bir sistem yaratabilirim ama lg meridyanı, samsung donanımı ve fiyatı daha da kablosuz ve iyi durumda oluyor,

    şimdilik bilgi paylaşımları doğrultusunda ya nvidia 2017 den 2019pro ya geçeceğim ya da 2017 yanına soundbar alabilmek için marketler ve indirimler için pusuya yatacağım,

    herkese teşekkürler ve keyifli izlemeler





  • Arkadaşlar merhaba;


    lg11r pc ye bağlı microsoft mağazasından dolby acces yüklü ,acces uygulmasına güncelleme geldi ,bütün ses dosyalarını (müzik,youtube vs..)dolby atmos yapıyor başına gelen oldumu acaba ,eski sürümün arıyorum bulamadım yardımcı olacak varmıdır :)

  • alfo21 A kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, film linklerini bana da atmanız mümkün mü?

  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt

    hocam

    kusura bakmayın ama bilgilendirmenizde baya yanlışlıklar var

    sn11 serisi sn11R ve sn11RG olarak çıktı sondaki g nin anlamı içinde google asistant barındırması. ülkemizde ve bazı bize yakın ülkelerde sadece R versiyonu satılıyor. RG yi istesenizde tr da alma şansınız yok. yurtdışından getirmedikten sonra.


    eski yeni değil bütün sn11r ve sn11rg kullanıcılarına aynı versiyon donanım ve yazılımı mevcut eski yeni birşey farketmiyor. son yazılıma sahip herkez aynı şeyi duyuyor. fakat herkezin kullanım alanı kulak hassasiyeti aynı olmadığından herkez kendi memnuniyetine ve kullanım alanına göre sesi ayarlıyor


    RA ya gelirsek oda yeni seri sp11RA ve Dsp11RA olarak geldi 2021 model olarak. tr a girmedi ama.

  • Hocam biri sp biri sn miş. Pardon.


    RA için nötür ses ayarı Bass : -5 Tiz : -1 demişler. Bi bu ayarı yapıp deneyeceğim. Yani ayar sıfırken bile bass güçlü. Ben -5 yerine gene -2 nin ideal olacağını düşünüyorum. Denedikten sonra dönerim sizlere.


    Birde öneri isteyen arkadaşlar xbox üzerinden oyun oynuyor ise avforumdan birinin yazısını paylaşayım:

    "Xbox oynuyorsanız Samsung 2021 serisini (qxxxa) atlayın. Tüm 2021 serisi soundbarın eArc'si Dolby Atmos ev sinemasını etkinleştiremezsiniz. TV'yi PCM'e ayarlamak ideal bir seçim değildir ve Otomatik kabul edilemez ses gecikmesi ile birlikte gelir."


    Birde buna ilaveten gördüğüm ses kalitesi güzel ama atmos kısmında zayıf kaldığı gene Rtings de yazan. Kesinlikle kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın. Toplam puan da azcık önde samsung. (Rting için samsung sponsorluğu dedikoduları da var bu arada.)

    Aşağıdaki resimde sn11 için eksi kısmında grafik eq yok derken q950 de eksi tam atmos performansı diyor.





    SOUNDBAR [ANA KONU]
    SOUNDBAR [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinyasar -- 26 Mayıs 2022; 10:10:51 >




  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt

    hocam

    lg hersene model çıkartır ve isimlendirir

    skXX serisi 2018

    slXX serisi 2019

    snXX serisi 2020

    spXX serisi 2021

    model yılını temsil eder.....

  • josh-r J kullanıcısına yanıt

    Hocam Sonradan farkettim cevabımı düzelttim ama siz benden hızlı çıktınız.

    Şimdi benim 2021 yılında hatta aralık ayında üretilmiş. ama SN diye biliyorum bugün akşam gidip koliye bakacağım. Bendeki sp değildir demi?

  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt

    hocam


    yurtdışında yaşamıyor yada yurtdışındn getirtmediyseniz SP serisi türkiyeye daha gelmedi diye biliyorum. SN serisidir sizdeki ama genede kutudan yada uygulamadan bakıp teyit edin.

  • q950a'da led ekranın barın üstünde olması kullanışsız olmuş, bir de barın kumaş kaplı olması da temizlik açısından bi sıkıntı çıkarabilir sanki, toplayacağı tozları temizlemek dert olabilir gibi? kullananların bu konulardaki yorumları nedir?

  • Frank Slade kullanıcısına yanıt
    Sn11r' den q950a' ya geçtim. Ekranın, barın üst kısımda yer alması biraz kullanışsız. Ancak cihazın performansı bunu sorun olmaktan çıkartıyor. Kumaş konusunda ise herhangi bir sorun yaşamıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Frank Slade kullanıcısına yanıt
    Led ekranının konumu gerçekten çok saçma. İlk gün ayarları yapmak dışında kullanımda bir sıkıntı yaratmıyor ama cidden sinir bozucu bir konumu var.

    Kumaş kaplı olması konusunda ise elbette toz vs topluyor ancak kediler için kullanılan rulolardan alıp arada üstünden geçirirseniz bir sıkıntı olmayacaktır.

    Bu iki durum ses kalitesini etkilemese de insanı rahatsız edebilen küçük detaylar ve en yüksek modelde olmaması gerekirdi ama filmlerdeki performansı gerçekten bu detayları unutturuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • teşekkürler cevaplar için, evet bir miktar tolere edeceğiz artık bu iki (bence)dezavantajı.


    @alfo21 @Dnt35.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Slade -- 26 Mayıs 2022; 17:2:26 >
  • Frank Slade kullanıcısına yanıt

    aliexpressten küçük aynalar alanlar oldu eski sayfalara bakın ekran size bakar hale geliyor bu şekilde

  • Dnt35. D kullanıcısına yanıt
    Hocam selam, iki ürünü karşılaştırabilir misiniz? Bende de sn11 var memnunum genel olarak. Sn11 satıp q950a almaya değer mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hadi hayırlısı.Kafamizi yine mesgul edecek bir sey daha çıktı Dolby Mat.Samsung un yeni modeli 990b (q950a nin yenisi]ne koymuşlar.Merak edenler bu modeli samsung Türkiyesayfasina koymuşlar.
    Dolby MAT nedir.Merak ediyorsanizhttps://thehometheaterdiy.com/what-is-dolby-mat/
    Sonradan ek.Diger yeni çıkacak serilerinde de var.Dolby MAT.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gomen64 -- 26 Mayıs 2022; 18:44:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar

    Halen kullanmakta olduğum samsung q800a soundbarı q950a ile değiştirmeyi düşünüyorum.Bu soundbardan gerçekten memnunum fakat q950 de aklımı çeliyor sizce değiştirmeye değermi?Yoksa değiştirmeyip sadece arka için SWA-9500S almalıyım gerçi oda bulunmuyor.

    (Surround olarak tabiki q950 onun haricinde stereo da sizce fark olurmu)

  • Merhabalar Samsung 4k uhd tv için ses sistemi bakınıyorum. Gün içinde çoğunlukla müzik dinliyorum ancak film amaçlı bir sistem almak istiyorum

    (filmlerimi genelde dts, flac 5.1 sahip rip gruplarından indirip izliyorum. gerçi bunlar da samsung televizyonumda dts olduğundan oynatılamıyor o da apayrı bir konu)


    Çok bilgim yok forumu biraz kurcaladım. Sizce nasıl bir şey almalıyım? soundbar olarak Samsung HW-Q950A/TK dikkatimi çekti. Fiyatı da az değil 12bin liradan başlıyor. Bu ve daha alt bantlarda önereceğiniz uzun ömürlü kaliteli ses veren bir sistem öneriniz olur mu?


    Saygılar..

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    bunu diyorsunuz sanırım, abartı derecede pahalıymış :) redit'te bu lazy gözlüklerinin üçgen lensleri iş görür yazmışlar. 30x30mm ölçü kurtarır mı bilmem ama ülkeye gönderimi 6 dolarmış şunun mesela;


    tabi 6 dolar da tl'ye vurunca az-buz para değil ya o ayrı :) henüz geçemedim ben q950a'ya ama belki birinin işine yarar diye bırakıyorum linkleri.





  • 
Sayfa: önceki 10721073107410751076
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.