Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1073. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
33.361
Cevap
472
Favori
1.642.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10711072107310741075
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BILGILI B kullanıcısına yanıt
    Sistemi Android değilse bildiğim kadarı ile dahili TV oynatıcıları altyazı indirmesi yapmaz. Bazen bu şekilde indirilen altyazılarda senkron sorunu da olabiliyor. Sağlıklı olan bu konuda bilinen web sitelerini takip edip ordan indirmek. Engele takılmasın diye link veremiyorum ama bu konuda meşhur Türkçe altyazı siteside mevcut. Uğraştırıcı gibi gözükse de benim kurulum senaryomda oldukça kolay oluyor. İzlemeleri TV'nin dahili oynatıcısı ile DLNA üzerinden yapıyorum. Modeme USB3.0 HDD'e takılı. Modem hem dahili istemcisi ile indirme yapıyor hemde DLNA hizmeti veriyor. Aynı HDD'e Android telefonumun dosya gezgini ile de ulaşabiliyor; koltuğumda uzanırken altyazıları ilgili siteden bulup indirip atabiliyorum.
    Harici ses sistemi olmadan TV hoparlörleri bir yere kadar tatmin edecektir. TV kurulumu yapıldıktan sonra ilk hissettiğim OLED görüntü güzelliğinin yanın sesin eşlik edememesiydi. Bence alınacaklar listesinde soundbar ön sırada olmalı. Harici oynatıcı olarak 2017 shield varmış zaten...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Teşekürler üstad, nvi2017 yetiyorsa soundbar önerinizi dikkate alacağım, kodi her türlü ayarları yaptım, 1,5 tb hdd laptopa takıp, torrent Dolby atmos ve diğer ses ve görüntülü filmleri indirip, nvi-kodi üzerinden izliyorum, yabancı bir filmde ekranda Dolby atmos yazısını gördüm, genelde filmlerde hdr görüntü yazıyor. Şimdilik kodi üzerinden hdd ile devam, alacakken iyi bir soundbar ama fiyat uçuk bana göre lgsnr11 samsung q95a teknosa biraz daha iyi ama o da pahalı, truehd vs izlemek için de ekonomik seçenek bulamadım, öneriniz var mı teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BILGILI B kullanıcısına yanıt
    Öncelik olarak soundbar ihtiyacınıza çözüm bulmanızı öneririm. Q950A SN11R'den bir üst segmenttir. Q950A'nın kampanyalarını duyuyorum, takip edilip değerlendirilebilir.
    Nvidia Shield TV 2017'yi bilmiyorum ama istediğiniz Atmos kalitesindeki sesi TV'nin dahili hoparlörlerinden hissedemezsiniz zaten. Nvidia Shield sürümlerinin karşılaştırması:
    https://www.comparebeforebuying.com/nvidia-shield-2017-vs-2019/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bende aynı görüşteyim. LG oled B9 ve Nvidia SHIELD pro 2019 sahibiyim. TV nin Netflix , Amazon Prime, Apple TV ve Dahili oynatıcısı SHIELD dan bariz daha iyi. SHIELD görüntü ayarları defalarca kontrol ettim. Paugge HDmi 2.1 kablo kullanıyorum. Örnek olarak TV nin Netflix inde ki arayüz de ki netlik keskinlik görüntü kalitesi SHIELD da yok. Bütün uygulamalar bu şekilde. Bugün Apple TV uygulamasında Matrix in en son çıkan filmini satın aldım. Dolby Vision ve Dolby Atmos tv den bir süre izledim. Sonra Shield ile kontrol ettim. TV kesinlikle bariz daha iyi. Bunun sebebi ne olabilir ? Shield a o kadar para verdik. İnanın artık Shield sadede kayıpsız ses formatları icin kullanıyorum. Geri kalan hersey icin LG oled tv kullanıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cchacalls kullanıcısına yanıt
    Üstad yazınız bana da ipucu oldu. Proya mı geçiyim derken yukarıdaki karşılaştırma ve sizin yazınız artık para durumu ile orantılı soundbar bakmak daha iyi olur gibi. Nvi2017 y ıptv uygulamalar ile kodi üzerinden hdd ile izleme yapıyorum. Netflix ve amazon da nvi kullanıyordum, eve gidince C14 oled kendi uygulamasında deneyeceğim. Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cchacalls kullanıcısına yanıt
    Burada önemli nokta shield pro’da hangi kaynağı kullanıyorsunuz? Eğer tvdeki netflix ve shield’daki netflixi kıyaslıyorsanız evet yeni Tv’lerin upscale kalitesi daha iyi olduğu için biraz daha güzel görüntü oluşuyor (nvidia kendi upscale’ını uyguluyor).

    Ancak nvidia shield almanızdaki ana sebep ses ise bu ses farkı da Netflix vb uygulamalardan değil hard disk veya plex üzerinden nvidiada açtığınız 4K Blu-ray remux dosyalarından oluyor. Tv nin kendi playeri (bendeki Samsung) bazı ses dosyalarını desteklemezken harddiski shield’a taktığınızda her türlü dosyayı oynatıyor sıkıntısız. Blu-ray filmlerde de upscale değil native 4k oynatıldığı için tv veya nvidiadan açmanız görüntü olarak fark etmeyecektir büyük ihtimalle.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt
    Benim bahsettiğim konu sadece görüntü kalitesi üzerine. LG Oled, Shield ve Xbox One x de Plex uygulaması ile denemeler yaptım bir kaç saattir. Tv ve Xbox görüntü kalitesi aynı bir fark yok. Ancak shield da bariz görüntü kalitesi daha kötü. Denemelerimi HDD deki 4K Bluray Remux 60 - 70 GB büyüklükte ki filmler ile yapıyorum.

    Shied görüntü ayarlarım :
    3840x2160 59,940 hz
    Yuv 422 12 bit Rec. 2020
    Dolby Vision and Hdr10 Ready
    Match Content color space: Etkin

    Shield doğrudan tv ye bağlı olarak kullanıyorum.
    Tv nin hdmi diagnostics bilgilerini kontrol ettiğimde shield da film açtığım da YCBCR422 8 bit Bt2020 olarak gösteriyor.
    Xbox Plex de RGB 10 bit Bt2020 gösteriyor.

    Shield da 8 bit göstermesinin sebebini bulamadım.

    Ayrıca uygulamarda ki arayüzler de de aynı durum mevcut. Tv ve Xbox in Netflix, Prime Video, Plex arayüzleri çok net ve keskin iken shield arayüzü sanki 4K değil gibi. Yazılar biraz daha soluk, resimler keskin değil hafif bulanık gibi görünüyor.

    Bu arada artık Xbox da Plex uygulaması 4K Bluray Remux lari HDR ve Dolby Atmos kayıpsız olarak sorunsuz oynatıyor. Ve görüntü kalitesi gerçekten çok iyi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Samsung Q70A tv ile dolby atmos destekleyen Q700A soundbar kullanırsam, netflix veya PS5 dolby atmos sesleri alamaz mıyım? Sounbar bir nevi decoder olarak görev yapmıyor mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyi geceler,

    LGC14 55 inç, prime JACK RYAN tv de açtığımda DOLBY VİSİON, sağ üst köşede yazarken, nvidia shield 2017 de aynı diziyi açtığımda sağ üst köşede DOLBY ATMOS yazıyor, ikisi de belirli süre sonra kayboluyor.

    bu durum için açıklama yapılabilir mi?

    lg de dolby atmos açık,


    düşüncem lg de netflix-apple-prime gibi uygulamaları izlemekti.


    soundbar henüz alamadım ama gerek lg bölümünde gerek burada gerekse nvidia bölümlerinde bu dizi ile ilgili DOLBY ATMOS olduğu yazılı.

  • BILGILI B kullanıcısına yanıt
    Hocam Lg'in Amazon Prime uygulamasında o ibare çıkmıyor zaten.Amazon'un saçmalıklarından bir tanesi.
    Edit: Amazon Prime'da "Q950A" ekranında eğer film Dolby Atmos ise ekranında Dolby Atmos yazıyor.Değil ise bi şey yazmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mubarek_66 -- 23 Mayıs 2022; 1:50:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Günaydın arkadaşlar; LG C14 55 İNÇ tv usbsine takılan elements 1,5 tb çeşitli dolby atmos demolarına tv nin verdiği tepkiler aşağıdadır:

    1-Chameleon.m2ts= görüntü var ses uygun değil uyarısı


    2-Dolby_Bit_Harvest_Lossless-thedigitaltheater.mkv=görüntü var ses uygun değil uyarısı


    3-Dolby_Conductor_Lossless_ATMOS-thedigitaltheater.mkv=görüntü var ses uygun değil uyarısı


    bu vb diğer demolarda bazılarında görüntü HDR uyarısı ile gösterirken bazılarında HDR vs. uyarısı olmadan görüntü iletiliyor hiç birine DOLBY ATMOS

    uyarısı olmadı.


    bu yukarıda ki demolar ve diğer demolarda hepsi nvidia kodi üzerinden hiç bir şekilde uyumsuz ses uyarısı olmadan DOLBY ATMOS ve HDR uyarısı ile gösterimi yaptı


    bu durumda lg medya oynatıcısı konusunda ne söylenebilir?

    soundbar alınırsa diyelimki nvidia2017 ve kodi kullanılmasa yine lg usb üzerinden yeterli bir soundbar da yukarıda ki gibi uyumsuz ses formatı vs. mi yazacak ya da 3+1,4+1....

    soundbarlar ile hdmi earc üzerinden bağlantılı olarak ses ve görüntü dolbyatmos-vision-hdr-sdr-turehd vs. soundbar ne destekliyorsa o tür videolar herşeyi ile net olarak yayınlanacak mı?


    LG oled kullanan arkadaşlar; sn11 çok aşırı pahalı ve samsung q95a kampanyaları oluyor alıp kullanan ve lgtv-samsung soundbar uyumu bilgisi paylaşabilir misiniz?


    teşekkürler


    -





  • BILGILI B kullanıcısına yanıt
    Ben Samsung qn90a televizyon kullanıyorum. Yukarıda da belirtmiştim tv’nin kendi playerının bazı ses dosyalarını açmadığını görüntü olsa bile. Bu durum soundbar da taksanız değişmiyor önemli olan usb’nin girişinin tvye olup olmaması. Nvidia shield pro’da kodi her dosyayı oynatıyor aynı tecrübeye sahibiz.

    Soundbar olarak babamın evinde JBL 9.1, bir arkadaşımda lg sn11 bulunuyor. Eğer fiyatları bilmesem ve soundbarları dinlesem samsung JBL’in iki katı fiyatı LG’nin de 1.5 katı fiyatı falan derdim herhalde. Bass dışı tüm alanlarda Samsung lehine ciddi fark var. Bass’ta JBL’i daha çok beğendim ama JBL’de ayarlarla ne kadar oynasam da diyaloglarda 1 kelime anlaşılmıyor rezaletti bence. LG soundbarda herhangi olumsuz bir deneyim yaşamadım netlik vb. konusunda ama genel sinema etkisi yaratma konusunda q950a ile yarışamıyor. Sonos gibi diğer üst segment soundbarları deneyimleme şansım olmadı ama konuştuğumuz fiyat aralığında q950 çok önde, eve gelen lg sn11 sahibi arkadaşım da şu an lg televizyonuna q950 almanın hesaplarını yapıyor, Türkiye’deki uygun Samsung fiyatları gerçekten büyük fırsat.

    Soundbar-Tv uyumluluğunda LG-Samsung ürünleri arasında birkaç yıldır herhangi bir uyumsuzluk görmedim iki taraf adına da. Pek sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfo21 -- 23 Mayıs 2022; 12:22:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Teşekürler üstad, oled bir kenara tv görüntü ve ses donanım ve yazılım için bu tv de karar verdim. Kodi de olduğu gibi, LG medya playeri ne ayar vb yapılamaması ilginç. Nvi2017 +kodi ile şuan çözüm yapıyorum, remux, truehd, İSO, blueray vs, Dolby Vision, atmos vs. İçin soundbardan önce nvi2017 yi pro2019 a mı yükselteceğiz ya da zidoo mu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nvidia shield tv 2017 yukarıda ki bazı durumlara yetmiyor, samsung q95a soundbar hedefimde ama tüm ses ve görüntü kodekleri için çözüm olan bir durum OLMALI ki soundbar işe yarasın, remux gibi, kayıpsız filmleri lezzeti ile izleme isteğim var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BILGILI B kullanıcısına yanıt
    Evet özellikle görüntü konusunda oled ile yarışmak pek kolay değil güzel bir tv seçimi kesinlikle. Samsung Tv’de de kendi medya oynatıcısında ayarları yapamıyordum ama shield 2017 hiç kullanmadan shield pro 2019 aldığım için ikisi arasındaki farkı bilmiyorum tecrübe eden arkadaş varsa paylaşır herhalde deneyimlerini.

    Kesinlikle haklısınız, aldığınız ses sisteminin hakkını 100% verebileceğinizi bildikten sonra o segment bir soundbar almalısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfo21 -- 23 Mayıs 2022; 12:34:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt

    Açıklamaların gayet güzel olmuş hocam bende JBL 5.1 bar ile nasıl farkkı vardır diye girdim yazınızı okudum Q950A ile VS yapınca en büyük fark sizce nedir .


    Bende Şaun avr kurulum var be artık kompak bir sisteme geçmek istiyorum , Harman kardon HKTS 60 AVR 270 amfi birde Sony dh770 ve Sony 9200w kolonları var bunlardan gayet güzel ses alıyorum ama JBL 2.1 bar almıştım denemek için kullandım sattım sesleri gayet güzeldi Q950 gayet güzel bir sesi olduğunu düşünüyorum dinlemedim ama okuduğum kadarıyla

  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    JBL 5.1 Bar’ı hiç denemedim ancak dediğim gibi babamın evinde JBL 9.1 Bar var ve film izlerken diyalogların hiçbiri anlaşılmadığı için şahsen şimdiye kadar en beğenmediğim soundbar oldu. Hiçbir sözcüğü anlamamak gerçekten filmden beni çok koparıyor neredeyse tv hoparlörünü tercih edecek kadar. O sebeple en büyük fark diyalogda diyebilirim. LG sn soundbarı da beğendim ancak fiyat olarak samsungun bir tık altı olsa alınabilir derdim ama durum tam tersi o sebeple q950a önerimdir kesinlikle pişman olmazsınız doğru içerikle kullanırsanız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt

    JBl bar eledim gitti hocam ben diyaloglara çok takılırım Center değiştirdim sırf bu sebepten ,


    AVR amfi sistemleri iyi güzel ama artık bir farklılık yapmak istiyorum 12,500 tl şuan sistem fiyatı var


    Samsung Q990B 2022 model olarak çıkış yapmış 2 bin dolar olarak :)

  • kafayı yedi bu üreticiler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Bizim kadar olmasa da enflasyon ureticileri etkiliyor. Bu ortamlarda subvanse ne kadar ederler yoresel pazarlari bilemiyorum ama bence eski fiyatlar artik bulunamayacak.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10711072107310741075
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.