Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1076. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
33.949
Cevap
483
Favori
1.666.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10741075107610771078
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdilik sony ht-sf150 aldım.Bu konuda bilgim yok.Zaten diğer ay esas sistemime geçeceğim.Yeni tv ve o zaman ya bu soundbarın üst sürümü Ya da başka alacağım.Lakin şu an denerken bilmediğimden anlamadım.Birincisi Bluetooth 30 dakika geçince bir tuşa basmamı istiyor,yoksa kendi kendini dinlenmemi her neyse ona alıyor.Bu nasıl iptal edilir?İkincisi hdmi arc için hangi hdmi kablosunu almalıyım.Şu an ki televizyonum Samsung ks8500 Önümüzde ki ay lg c1 ikisine de uyumlu olursa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sportsx90 kullanıcısına yanıt
    İlerde C1 alacaksanız mutlaka sertifikalı ve HDMI 2.1 destekli olması tavsiye edilir. Yeni nesil konsollar, Soundbar, OLED TV Kullanıcı ve Yardımlaşma sayfasında da ismi oldukça sık geçer. Bu şartlar altında herkesin ortak önerisi Paugge olacaktır:
    https://www.hepsiburada.com/paugge-ultra-sertifikali-hdmi-2-1-kablo-8k-60hz-4k-120hz-4k-60hz-earc-hdcp-2-2-d-hdr-dolby-vision-dolby-atmos-p-HBV00001CHT4B

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sony Bdp-S6700 Bluray kullanıyorum 5 aydır.Aslında memnunum ama bazı disklerde çok ses yapıyor.Diskler orijinal ve sorunsuz. Başka Bluray player kullanan varsa tavsiye için yazayım diyorum.Veya bu modeli kullanan varsa sorun yaşadılar mı sormak istedim.

    Çok az bluray player var artık bizim piyasada.Sony servis ile göreceğim bakalım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Hocam,

    DTS:x özelinde yazıyorum aşağıdakileri.

    Ben şimdi xbox ses ayarlarından DTS: x seçemiyorum. (Uygulama almadığım için.) Yani xbox üzerinden seçim yapamıyorum pasif o kısım. (Ayrıca eve gidince kontrol edeceğim.) Yani xbox istediği kadar dtsx uyumlu diye üzerinde yazsın veya saoundbarın kutusunda yazsın. Kullanamıyorum. Bütün oyunlarda dtsx var ama hep atmos ayarlı atmos alıyorum ve hiç bir problemim yok. Filmlerden daha iyi bir ses ahengi var oyunlarda. Sırf deneme için battlefield 5 yükledim. Sanki erraynı kurtarıyorum her oynadığımda.


    Gidip uygulama üzerinden DTS para verince ancak o zaman xbox üzerinden seçime izin verecek. Ve bende o zaman soundbarımdan dtsx alacağım.


    Eğerki bu xbox uygulamaları sadece kulaklık için olsaydı xbox ses ayarlarından bana dts:x i seçtirirdi.

    Akşam bir deneme yapacağım ama hatırladığım bana seçtirmiyordu dtxi.


    Not:

    Xbox da iki tane ses ayarı var.

    1 - Kulaklık için seçiyorsunuz atmos ve dtxi (burası için para istiyor her birine ayrı ayrı)

    2 - Ev sinema sistemleri için atmos ve dtx seçimi vardı. (Bunu test edeceğim hatırladığım bunu da seçtirmiyordu.)





  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt
    Uygulamasını indirin; orda test videoları da var. Kulaklık hariç diğer seçeneklerin kullanabilir olduğunu göreceksiniz. Home Theater için olan ise destekli ses sisteminden giriş yapılırsa devreye girecektir (Yani Xbox'ı Ses Sistemi'nin HDMI IN kısmına bağlayacaksınız). TV'den giriş yaptığımda bana da seçtirmiyor. Xbox ayarlarındaki ses sistemi analizinde DTS:X desteği yok olarak gösteriyor. Arkadaşların dediğine göre hiç bir TV DTS:X'i passthrough etmiyor; o sebepten ses sisteminden giriş yapmak gerekiyor.


    Ayrıca uygulamanın Microsoft Store'daki açıklamasında Home Theater için unlock olduğu, kulaklık için free trial olduğu yazmaktadır:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 30 Mayıs 2022; 16:14:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Selamlar,

    DTSX uygulamayı indirdim baktım home theater pasif. Bi türlü seçmiyor. Gittim 14 günlük deneme aldım gene pasifti.

    Bağlantı şeklim: xbox tv hdmi1. Sn11 ise earc dan bağlıydı.


    Çözüm :

    Xbox ı direk soundbara bağladım anca o zaman xbox üzerinden DTSX seçimi geldi.

    (Bu arada 14 gün sonra bakacağım hala o seçim duruyor mu?)


    Sorun :

    120 HZ desteklemiyor. Yani beyler medianız neyse konsol veya tvbox vs direk soundbara takarsak 120 hz desteklenmiyor. Özellikle oled sahibi arkadaşlar dikkat etsin.

    O yüzden soundbarı direk earc dan bağlamak ve konsolu, tv boxı da direk tv ye bağlamak dışında bir yöntem yok.


    Yani para versem de vermesem de DTS:X benim için yalan oldu. Hadi 120 hz den vaz geçtim diyelim. Gene de online fps oyunlarında kesinlikle gecikmeler olacaktır. Starwars denedim sanki gecikme var gibiydi ama tabi detaylı test edilmesi gerekiyor. Single oyunlarda veya filmlerde sorun olmaz elbet.


    Sonuç :


    İlla DTS:x ses alacağım diyen arkadaşlar 120 hz görüntü istiyorsa yeni seri soundbarları beklemek zorunda.

    Ben hem atmosu hem de DTS:X e baktığımda çok fazla fark göremedim. Atmos sanki özellikle gümbürtüye çok odaklanmış. Daha bi bana cazip geldi.


    eArc olmasaydı 120 hz atmos alamasaydım çok üzülürdüm. bu kadar para verip bazı özellikleri kullanamamak üzücü.

    Aslında biraz bekleyip yeni nesil alınabilir. Fakat ülkede bekledikce herşeyin fiyatı uçuyor.

    Ben 6 ay önce alsaydım 7 k'ya alacakken yakın zamanda 15 k ya saundbarı aldım.


    Hayalimdeki sistem :

    Nakamichi - Shockwafe 9.2.4Ch 1300W Soundbar System with Dual 10” Wireless Subwoofers, Dolby Atmos, eARC and SSE MAX - Black



    https://www.bestbuy.com/site/nakamichi-shockwafe-9-2-4ch-1300w-soundbar-system-with-dual-10-wireless-subwoofers-dolby-atmos-earc-and-sse-max-black/6488899.p?skuId=6488899&intl=nosplash


    Bi inceleyin. Coğrafya kader diyorlar ya doğru.





  • Arkadaşlar Xbox Series X/S oyun konsolu alsak harici hard disk ile büyük boyutlu filmleri izleyebilir miyiz (Sesi soundbara passthrough yapacak) ? Kısacası true hd filmleri soundbara kayıpsız aktarabilir miyim?

  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt
    Yasin bey üç gün önce sorduğunuzda durumun aynen bu şekilde olacağını birkaç paragraf ile açıklamıştım size, deneme zahmetine girmenize gerçekten hiç gerek yoktu :) O zaman da dediğim gibi DTS artık yeni model Tv’lerin neredeyse hiçbirinde desteklenmiyor. Soundbarlar da daha yeni yeni hdmi 2.1 portlarına sahip olacaklar, bu yıla kadarki en üst segmentler bile hep 2.0 idi. O sebeple 120hz veya DTS’ten birini seçmek gerekiyor.

    Benim önerim 120Hz Tv’den bağlamak olur zira çoğu oyun zaten Atmos destekliyor. En ideal düzen değil elbette ama hdmi 2.1 girişli soundbarlar gelene kadar yapacak bir şey yok :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt

    Hocam tv ses ayarlarındaki öneriniz nedir? (oled cx)


    DTV ses ayarı (Bende otomatik)

    MPEG/Dolby Digital/Dolby Digital Plus/HE-AAC/otomatik


    HDMI giriş sesi Formatı (Bende bitstream)

    Bitstream/PCM


    Dijital Ses Çıkışı (Bende Otomatik)

    PCM/Otomatik/Düz Geçiş

  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt
    Ben de otomatikte kullanıyorum ancak Samsung televizyonum var. LG Oled için bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur çok hakim değilim açıkçası.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt
    Ses sistemi kullanıyorsanız Dijital Ses Çıkışı'nı Düz Geçiş'e alın ki ses çözme işini soundbar yapsın. Özellikle harici kaynaktan TrueHD Atmos'u direkt soundbara göndermek için bu ayar gerekli. DTS'i de bu ayarlarda test etmek gerekir. TV, DTS'i düz geçişe müsade ediyorsa o da tamamdır 👍🏻.
    Diğer ayarlar bende aynı...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Yok hocam DTS:x ayar seçimi sadece soundbara direk taktığımda geliyor. Yani xbox ses ayarlarında listede bile yok. Soundbar in girişi olmadan olmuyor.

  • yasinyasar Y kullanıcısına yanıt
    DTS:X hariç (daha önce de belirtmiştim zaten) diğer DTS kodlamaları için yazdım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dh ya üyeligi olmayan bir arkadaşım satıyor, fiyatta biraz pazarlik payı vardır.

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-lg-sn11r-dolby-atmos-soundbar-1000276518/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan,MM gibi marketlerde LG SN11R 15,899 TL ye satılıyor.Samsung q950a kendi bayisi dışında hiçbir teknoloji marketi satmıyor.Şuan onun fiyatıda 11K.Samsungun bu fiyata satmasında bir anlam bulamadım;bir tık düşük muadili bu fiyata satılırken :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Samsung AU8000 TV üzerinde PLEX uygulaması ile Synology NAS üzerinden (PLEX Media Server kurulu) TrueHD bir film izlerken PLEX ekranında sesi TrueHD olarak göstermesine rağmen Samsung Q800A soundbarda DOLBY ATMOS yazısı çıkmıyor ama ses çıkıyor. Aynı şartlarda, sesi e-AC3 (Atmos) olan bir film izlediğimde ise Samsung soundbarda DOLBY ATMOS yazısı çıkıyor.

  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Normalde TV dahili oynatıcıları TrueHD Atmos oynatmayı desteklemiyor. Oynatılan videodaki ikincil bir ses dosyası olabilir. Bununla birlikte Plex sese müdahele edip kayıplı olarak gönderiyor da olabilir. Plex ayarlarında bahsettiğim manaya gelen bir ayar var mı kontrol edin. Ayrıca TV'den oynatılan medyanın özelliklerine bakarak emin olun (ben LG kullanıyorum, LG'de oynatılan video ve ses özelliklerini TV'de görülebiliyor)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Videoda AC3 (5.1) olarak bir ses dosyası daha var. Ama sanırım bunu kulanmıyor, çünkü sesi, AC3 (5.1) seçtiğimde, TrueHD'den daha yüksek volumda geliyor. Sanırım sizin dediğiniz gibi Plex kayıplı olarak gönderiyor.

  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Emin olmak adına gösteriyorsa TV oynatıcısından oynatılan medya bilgilerine bakın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    TV'de oynatırken gösterme özelliği yok sanırım ya da ben bulamadım ama PLEX uygulamasında oynatmadan ve oynatırken seçmeye kalktığımda görüntüler bu şekilde. Ama tabi bunlar oynarkenki durum için kesin bir bilgi vermiyor.






  • 
Sayfa: önceki 10741075107610771078
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.