Şimdi Ara

Sony Vaio VPCEB1M1E/BJ Ürün İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
9.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony Vaio laptop serilerinde, çoklu ortam ve grafik işlem için en uygunu olan VPC-EB serisi, genel olarak 15.5” VAIO tipinde ekrana sahiptir ve donanım olarak Intel çok çekirdekli işlemci serisini kullanır. En az 2GB RAM miktarına sahiptir ve değişik kapasitelerde HDD ile grafik işlemci olarak bağımsız ekran kartı bulundurur. Full HD desteğinin de neredeyse standartlaştığını gördüğümüz Sony Vaio VPC EB1M1E/BJ modeline teknik açıdan baktığımızda ise;

    VAIO EB1M1E modelinde bulunan bu donanım, bir çok ileri düzey oyun, yüksek grafik çözümü gerektiren uygulamalar ve Full HD , Blu-Ray film izleme zevki için uygun bileşenlerden oluşmaktadır.

    Sony VPCEB1M1E/BJ modeli EB serisine ait bu şık laptopta 2.13 GHz çekirdek işlem hızında ve 3MB Cache bellek bulunduran yeni nesil çift çekirdekli Core™ i3 Intel işlemci bulunmaktadır.

    ATI Mobility Radeon HD 5650 Max. 2280 MB Ekran Kartı (1 GB Ekran Kartı) tercih edilen laptop modelinde, Ekran Kartı MAX: 2280 MB kapasitesine çıkmaktadır. Paylaşımsız olarak 1GB RAM grafik hafıza kapasitesine sahiptir. Mevcut, HDMI çıkışıyla 1080p Full HD çözünürlükteki görüntü ve sesi harici bir ekrana kusursuzca aktarmanız mümkün olacaktır. Hem HD çözünürlüklü filmleriniz için, hem de Photoshop gibi grafik yazılımlarını kullanabilmeniz için, ayrıca oyun severlerin ileri düzey oyunları için gayet ideal bir ekran kartıdır.

    500 GB Sabit disk kapasitesine sahip olan Sony VPC EB 1M1E BJ laptopta, HDD; 5400 RPM, devir/dakika dönüş hızına sahip, SATA, Serial ATA sabit disk özelliklerini taşıyor.

    HDD, sabit diskiniz, laptopunuzla birlikte nereye giderseniz gidin yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz anılarınız, filmleriniz ya da uygulamalarınızı depolayacağınız genel hafızanız olacağından, bilgisayar kullanım seviyenize göre miktarı konusunda değerlendirme yapmanızı öneririm.

    Sony Vaio EB1M1E/BJ laptop modelinde Windows 7 Home Premium işletim sistemi bulunmaktadır.

    64 bit Windows 7 kullanılması tercih edilen VPC-EB 1M1E laptop modelinde RAM, DDR3 tür ve 4 GB kapasitesini tam olarak kullanabilirsiniz..

    Lithium-Ion battery (VGP-AC19V33) batarya kullanan bu Sony Vaio modelinde, bataryadan kullanım süresi ortalama olarak 3 saat olarak gözlenmiştir.

    15,5 inç geniş ekran özelliğinde, 16:9 en-boy oranına, sinematik ve parlak ekrana ve 1366x768 çözünürlüğe sahip olan VPC-EB1M1E/BJ Sony VAIO modeli laptopta, LCD ekran VAIO Quality özelliğindedir.

    Entegre Kamera özelliği de bulunan laptopta, MotionEye 0.3-megapixel WebCam ve dahili mikrofon bulunmaktadır.

    Kablosuz internet alıcı sistemi, hoparlör gibi bileşenlere sahip Vaio VPC EB 1M1E modeli çevre birimlere bağlanabilirlik açısından baktığımızda,

    1 adet 4 Pin i.LINK™ (IEEE1394) 400 Mbps bağlantısı, Video kayıt cihazını doğrudan laptopa bağlamak ve iki laptopu birbirine bağlamak için kullanılan giriş.
    1 adet DC giriş, Adaptör güç girişi.
    1 adet SD Kart Okuyucu, SD kart yuvasında; SD, MMC, SD-HC gibi bir çok kart tipi de rahatlıkla kullanılabilir.
    1 adet Memory Stick okuyucu, Sony firmasının ürettiği özel ve giderek diğer firmalar tarafından da hızından ve kalitesinden dolayı tercih edilen hafıza kart tiplerini okur/yazar.
    1 adet Mikrofon girişi,
    1 adet kulaklık çıkışı,
    3 adet USB2.0 girişi,
    1 adet VGA, analog sinyaller şeklinde, bilinen en genel görüntü aktarım biçimidir. Hemen hemen her monitörde ve her anakart ya da ekran kartında giriş çıkış başlıkları bulunmaktadır.
    1 adet Ekspres kart yuvası, harici ses kartı, ekran kartı veya TV kartı takabileceğiniz, değişik kartlar ve uygulamalar için kullanıma hazır direkt olarak ana arkta bağlanma yuvası.
    1 adet HDMI çıkışı. HD- Yüksek Tanımlı ses ve görüntü aktarımı sağlamak için standart bağlantı haline gelen HDMI çıkış aynı zamanda çoklu ortamınızın kontrol ( Oynat, Durdur vb. ) edilmesini sağlayan sinyallerin (CEC) taşınmasını da sağlar.

    http://www.laptopturkiye.com/laptop_sony_vaio_vpceb1m1e_bj14899.htm sitesinden alıntı yapılmıstır







  • Varmi kullanan arkadaslar?
    Yeni edindim bende, cok memnunum urunden :)
  • valla bende de bir tane war 1 ay oldu olmadı alalı... gayet muhteşem bir ürün.... zaten yeni kasa falan... fakat pil problemi yaşıyorum... ve bu da normalmiş herkes öyle söylüyor. mesela full şarj olmuşken kapatıyorum makinemi bir gün sonra açtığımda %85-%80 civari pille açılıyor.. bu kadarı da doğrumuuu bilemiyorm.. ama oyunlar açısından muhteşem.. grafik kartı ve özellikleri tartışılamaz.
  • i3lü modelin ses kart ve cd sürücüsü nedir?
  • Arkadaşlar ürün bugün elime geçti.Genelde çok mumnundum taki 8 saat şarj ettip sarjdan çıkardıktan sonra bataryanın 1.30 saat göstermesine kadar.Bu neden olur acaba donanımsal bi sorunmudur? Yardım ederseniz sevinirim...
  • Li İon bataryaların zaman zaman ilk sarjlarında ömürleri kısa olabiliyor. şarj edip dolup boşaldıkça pil ömrünün uzayacağını tahmin ediyırum. Daha önce benzer bir durumla karşılaşmıştım.
    Bu arada bende ürünümü i3 lü model olarak spariş ettim. Birkaç gün içinde elime gelir tahmin ediyorum. Sizler gibi cıhazı kullanan arkadaşlarımız eğer cihazla ilgili öneri ve görüşleri varsa ve bildirirlerse sevinirim.
    Şahsım adına SONY yi hatta laptop almayı hiç düşünmezken birden görüp almış bulundum. Bakalım nasibimiz artık.
    Bu arada özellikle cihazın ısınma durumu nasıldır? bilhassa oyun oynarken. Bunun yanında yapabilecek arkadaşlarımız varsa test sonuçları nelerdir çok merak ediyorum.
    İyi geceler.
    İyi eğlenceler.
  • Selam Arkadaşlar. Bu Ürünü almayı düşünüyorum. Ama kullanmam gereken programlar sebebiyle Xp 32bit yüklemem gerekiyor. Xp Driver konusunda sııntı yaşarmıyım.
    Ayrıca kendi sitesine girip bakım. Setup dosyası veriyor 500 kb bi setup dosyası. bunu kurup bilgisayara gerekli Xp , Vista ,Win7 driverlerini yüklediği yazıyor. açıllamalı burda mevcut.http://genesis.sony-europe.com/instranet/ccil_sony/selfservice/search.jsp?DocId=30070
    Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KistaK -- 30 Nisan 2010; 12:23:18 >




  • Yeni nesil bilgirayarlarda özellikle laptoplarda XP yükleme konusunda sıkıntı yaşauacağın kesin. Driverları bulmak çok önemli. Ben şu anda SONy aldım hatta ondan yazıyorum cihaz çok güzel ancak bu sadece Sony değil diğer bilgisayarlar içinde geçerli olacaktır. İyi bir inceleleme yapıp almanı öneririm. Asıl tavsiyemse gerçi sende bunu düşünmüşsündür, WIN 7 ye geçmen işletim sistemi olarak gerçekten güzel. Açıkçası Vistayı bu kadar beğenmemiştim.
  • Ürünü 3 gündür kullanıyorum.. Gerçekten çok güzel makine.. 3 tane problemim var..
    1. Pil süresi R522 ye göre kısa ve aç kapa yapınca kendisi düşüyor..
    2. Açılış çok yavaş driverleri bulunca windows 7 home pre 64bit i temiz kurulum yapacağım..
    3. Ekran kartının gpu hızı 450mhz r522 deki 4650 nin 600mhz idi iki kart arasında performans farkı göremedim halbuki fark olmalıydı :(
  • Ben çok memnunum. Sony'lere göre ekranı biraz kötü ama diğer markalara göre yinede daha üstün bir ekranı var. Oyunlar ve filmlerde yansıma vb gibi sorunlar pek yok.

    Zaten şu "parlak ekran" muhabbetine kıl oluyorum. Arkadaki bütün ışıklar, kendiniz oyun oynarken ekranın içinde oluyorsunuz.
    Bu açıdan çok sevdim cihazı.
  • Açıkçası ben hiç farkında değilim onun ama ekran harbiden parlamıyor yada çok az parlıyor.
    :)
    Söylemesen aklıma bile gelmicek parlama olayı yani.
  • Bayadır bu ürünü inceliyorum en sonunda bunu alacam gibi uzun süre oyun oynandgndaki performansı nedir bilgi verebilirmisinz?
  • Gayet güzel NFS SHİFti bitirdim bu hafta sonu. Elbette süre özellikle uzayınca fan yüksek devirde çalışıyor sıcak hava üflüyor ama cıhazda en ufak bir ısınma belirtisi olmuyor. Bu tür harci ekran kartı olan makinalarda olması gerekende bu tabi. Ne kadar fazla güç tüketirseniz o kadar çok ısı ortaya çıkacaktır elbette.
    Genel anlamda gayet güzel bir makina. Sıkıntı yaşatmayacağını düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

    Gayet güzel NFS SHİFti bitirdim bu hafta sonu. Elbette süre özellikle uzayınca fan yüksek devirde çalışıyor sıcak hava üflüyor ama cıhazda en ufak bir ısınma belirtisi olmuyor. Bu tür harci ekran kartı olan makinalarda olması gerekende bu tabi. Ne kadar fazla güç tüketirseniz o kadar çok ısı ortaya çıkacaktır elbette.
    Genel anlamda gayet güzel bir makina. Sıkıntı yaşatmayacağını düşünüyorum.



    SaoLasın herhangi bi durumda paylaşırsan sevinirim
  • ASUS UN N61JA MODELİMİ YOKSA BUMU ??? çok kararsızm:S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AbsoLut__


    quote:

    Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

    Gayet güzel NFS SHİFti bitirdim bu hafta sonu. Elbette süre özellikle uzayınca fan yüksek devirde çalışıyor sıcak hava üflüyor ama cıhazda en ufak bir ısınma belirtisi olmuyor. Bu tür harci ekran kartı olan makinalarda olması gerekende bu tabi. Ne kadar fazla güç tüketirseniz o kadar çok ısı ortaya çıkacaktır elbette.
    Genel anlamda gayet güzel bir makina. Sıkıntı yaşatmayacağını düşünüyorum.



    SaoLasın herhangi bi durumda paylaşırsan sevinirim


    elbette paylaşacağım bunun yanında başka bir balık altında zaten i5 li model hakkında da yazışıyoruz modeller arasında sadece işlemci farkı mevcut oradan da değerlendirmeleri görebilirsin.

    Bence çok önem arz etmesede farlı sıkıntılardan bahseden arkadaşlar mevcut.




  • Temiz kurlum yapınca çok fazla performans artışı oluyor özellikle açılış kapanış hızlanıyor.. her driver var fakat
    1-Fn tuşları
    2-Touchpad te multitouch
    3-Quick web launcher

    çalışmıyor.. yine recovery den kurulum yaptım.. fakat eski makinem R522 FS03TR den çok fazla performans farkı yok..
  • Recovery dvd lerinden sadece programları bulup kurmak mümkün değil mi?
    Klasörlere bakıp alırsak denemek lazım. Yani bu şekilde web tuşu vs çalışır hale getirilebilir. Elbette programın adnı deneyerek yada tahmin yoluyla bulmak lazım.
  • Acer ile Sony arasında kalmıştım, i5 işlemcili Acer 200 TL daha ucuz olmasına rağmen aklım sony'de kalmasın diye gönlümün istediği aldım
    Açıkcası laptopdan gayet memnunum, bütün isteklerimi gerçekleştiriyor, ayrıca bu laptopda normal sony lerden farklı olarak enter tuşu büyük bu çok güzel
    Kullanım açısından yukarıdakı Vaio programı gerçekten çok iyi yapılmış .
  • merhabalar iyi forumlar, ben de dün aldım gayet güzel benim sıkıntım ise recovery cd leri yok ve satıcıya sordugumda sonyi aradıgını vs recovery cd si olmadıgını belirtmiş :S bu bana biraz saçma geldi ama bir taraftan da olabilir dedim çünkü bir çok marka ve modelde olmuyor artık recovery belki bunda da yoktur dedim, neyse o o kadar önemli değil ben nasılsa ultimate yükleyeceğim ancak asıl sorunum driverlara ulaşamıyorum :S sony nin sitesinde bulamadım farklı 2 model gösteriyor serinin sonunda XM falan eklenmiş 2 model gösteriyor onlarda da zaten ekran kartı hd 5470 gibi bir model bununla ilgisi yok, amd driverslara girdim orası da direkt sony nin sayfasına yönlendiriyor, belki ben bulamadım bilemiyorum ama ban tüm driverlarının oldugu bir link verebilirseniz çok sevinirim

    edit: driverları buldum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaffarson -- 29 Mayıs 2010; 20:55:17 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.