Şimdi Ara

[REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
7
Favori
54.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GİRİŞ
    Selamlar. Bildiğiniz üzere Monster kendi sitesinde herhangi bir bios güncellemesi sunmuyor. Bir Abra A5 V12.1 kullanıcısı olarak bilgisayarın alındığı tarih olan 2017'den beri herhangi bir bios güncellemesi yapmamıştım, daha doğrusu yapamamıştım. Son dönemlerde oyunlarda performans ve fps düşüklüğü, bilgisayar kullanımı sırasında donma ve takılmalar yaşadığımdan dolayı yeniden araştırmaya başladım ve sonunda biosumu güncellemeyi başardım. Bu rehberde de Abra A5 V12.1'imin biosunu nasıl güncellediğimi, sizlerin de sürümü farklı olsa da Monster marka laptoplarınızın biosunu nasıl güncelleyeceğinizi anlatmaya çalışacağım.

    ÖNEMLİ UYARI: Bios update işlemi normalde de riskli bir işlemdir. Eğer ters giden bir şeyler olursa bilgisayarınız bir daha açılmayabilir. Bu işlem halihazırda bu kadar riskliyken bir de Monster tarafından yayınlanmayan bir biosu bilgisayarınıza yüklemenizin ne kadar riskli olabileceğini siz düşünün. Oluşabilecek herhangi bir hasardan veya problemden kullanıcı sorumludur, herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum. Ancak gerekli olursa her türlü konuda yardım etmeye hazırım.

    1. AŞAMA:HAZIRLIK

    Monster, anakart ve bios modelini gizlediğinden, herhangi bir program aracılığıyla model bulmaya çalıştığınızda Abra A5 v12.1 veya Monster gibi sonuçlarla karşılaşıyorsunuz. Bunlarla da driver veya bios update bulmak ne yazık ki imkansız. Bu sebeple, öncelikle bilgisayarımızın Monster bilgisayarların ana üreticisi olan Clevo'daki karşılığını bulmamız gerekiyor. (Bütün Monster bilgisayarları Clevo üretmiyor. Eğer öyle bir durum varsa nasıl yapacağınızı bilmiyorum üzgünüm.) Bunun için de bilgisayarımızın arkasındaki etikette yazan seri no'yu bilmeniz gerekiyor. Aşağıdaki fotoğrafta nerede bulabileceğinizi görebilirsiniz.(Bendeki eskidiğinden biraz silinmiş. Seri No'nun NKN850HJ**** gibi bir şey olması gerek.)

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Eğer bu seri no'yu Google'da aratırsanız bir şey bulamazsınız. Çünkü ekstradan eklenmiş çok fazla rakam ve harf var. Bunun için Google'a girip "Clevo N850HJ" şeklinde yazmaya başlıyoruz. Aşağıdaki önerilerde bizimkine en çok benzeyen model aradığımız model. Bu model, Abra A5 v12.1 için "N85xHKx/HJx". Bu modeli bulduktan sonra eğer isterseniz artık driverları Monster'a bağlı kalmaksızın Clevo'nun kendi sitesinden indirebilirsiniz.

    Seri no'yu bulduğumuza göre artık gerekli Bios ve EC dosyalarını indirebiliriz. Aşağıda verdiğim linke girip bilgisayarınızın modelini seçin. Size kullanıcı adı ve şifre sorduğunda her ikisine de "repo" yazıp tamama basın.

    indir

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Bilgisayarınızın modelini doğru seçtiğinizden emin olduktan sonra en son yayınlanan EC ve BIOS sürümlerini indirin.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    2. AŞAMA: YEDEKLEME

    ÖNEMLİ UYARI:BU İŞLEM SÜRESİNCE BİLGİSAYARINIZIN PRİZE TAKILI OLDUĞUNDAN EMİN OLUN. OLASI BİR GÜÇ KESİNTİSİNDE BİLGİSAYARINIZI BİR DAHA AÇAMAYABİLİRSİNİZ!

    Bilgilendirme: BIOS Güncellemesinden sonra bilgisayarınız açılırken Monster logosu değil, bilgisayarın default logosu gözükecek.(Aşağıda) Bunu değiştirmenize yarayan programlar vs. var ama ben gerekli görmediğimden hiç dokunmadım. Size kalmış bir şey, ama hiç ellememenizi öneririm.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    İlk önce şu anki biosumuzun yedeğini alacağız. İndirdiğimiz arşivi çıkartıyoruz. "ALL" klasörüne gelene kadar devam ediyoruz. "ALL" klasörüne girdiğimizde o klasörün konumunu dosya yöneticisinin üst kısmından kopyalıyoruz.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Bu adresi kopyaladıkan sonra cmd'yi yönetici olarak çalıştırıyoruz. Yönetici olarak çalıştırmak önemli, aksi taktirde çalışmaz. Cmd üzerinden kopyaladığımız adrese gitmek için aşağıdaki kodu yazıp ENTER'a basıyoruz.

    cd C:\Users\Mehmet\Desktop\BIOS 1.05.22\ALL

    Ardından yedeğimizi almak için aşağıdaki kodla devam ediyoruz.

    AFUWINx64.EXE "yedek" /O

    Bu kod sayesinde şu anki biosunuzun yedeğini alabiliyorsunuz. (Bunun dışında herhangi bir programla Monster bios yedeği almayı başaramadım.)

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Yedek alma işlemi tamamlandıktan sonra, "ALL" klasörümüzün içinde "yedek" adında yeni bir dosya oluşuyor. O dosyayı oradan kesip güvenli bir yerde saklayın. Olur da işlem ters giderse eski bios yedeğini yüklemek mümkün. İnternetten araştırıp bulabilirsiniz.

    Buraya kadar yalnızca hazırlıktı. Hala vazgeçebilirsiniz. Bundan sonra yapılacak işlemler sizin sorumluluğunuzda. Şimdi bios güncellemeye geçelim.

    3. AŞAMA: BIOS GÜNCELLEMESİ

    Eğer cmd'yi kapatmadıysanız onun üzerinden devam edebilirsiniz. Kapattıysanız da aynı işlemleri tekrarlayıp yeniden "ALL" klasörünü bulun. Şimdi söyleyeceğim komutu yazdıktan sonra geri dönüş yok, direkt biosu flashlamaya başlıyor dikkat edin. Cmd'ye aşağıdaki komutu yazıyoruz.

    FlashMeWinX64.bat

    Bunu yazdıktan sonra program önce var olan biosu siliyor, ardından indirdiğimiz biosu yüklüyor. Ne yazık ki bu işlemle ilgili ekran görüntüm yok.

    Bütün işlemler tamamlandıktan sonra kendini kapatmayla yeniden başlatma arası bir moda alıyor. Bilgisayar ne kapanıyor, ne de yeniden başlatılıyor. Yalnızca siyah bir ekran varken fanlar çalışıyor. Bilgisayar bu konuma geldiğinde yaklaşık 10-15dk öyle kalsın hiç dokunmayın. 15dk'dan sonra hala tepki yoksa güç tuşuna basılı tutarak bilgisayarınızı kapatın ve yeniden açın. İlk açılışta size 2 tane bilgilendirme mesajı verecek onları OK'a basarak geçin. Ardından biosunuz güncellenmiş olacak.
    Aşağıda eski ve yeni biosumun ekran görüntülerini paylaşıyorum:

    ESKİ BIOS: [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME
    YENİ BIOS: [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Dikkat ettiyseniz bilgisayarım artık Abra A5 V12.1 olarak değil, orijinal modeliyle gözüküyor. Sanıyorum ki bunun sayesinde de artık bios ve anakart bulma programları vs. düzgün olarak çalışacak. Alt kısımdaki tarihlere bakarsanız da güncellendiğini görürsünüz. Buraya kadar her şey başarılıysa, şimdi EC Firmware yüklemesine geçebiliriz. Ne olduğunu merak edenler ufak bir araştırmayla öğrenebilir.

    4. AŞAMA:EC FIRMWARE GÜNCELLEMESİ

    Burada, bios güncellemesinden farklı olarak bir usb belleğe ihtiyacımız olacak. EC kurulumunu EFI Shell üzerinden yapacağımızdan, öncelikle aşağıdaki linkten "shell.efi" dosyasını indiriyoruz. İndirirken zararlı dosya vs. uyarısı verebilir, sakla demeniz yeterli olacaktır.
    EFISHELL

    İndirdiğimiz dosyamız bir kenarda beklerken belleğimizi FAT32 formatında biçimlendiriyoruz.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Ardından aşağıdaki adımları takip ediyoruz:
    1. USB Belleğimizin içine "efi" adında bir klasör, onun içine de "boot" adında bir klasör daha açıyoruz.
    2. İndirdiğimiz "shell.efi" dosyasını açtığımız "boot" klasörünün içine atıyoruz.
    3. "shell.efi" dosyamızın adını "Bootx64" olarak değişitiriyoruz.
    4. Belleğimizin ana dizinine indirdiğimiz EC Güncellemesini atıyoruz.

    Bütün bunları eksiksiz yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp bios ekranına giriyoruz.(Genelde F2 tuşudur.) Bios ekranında yapmamız gereken şey ise "Security" sekmesindeki "Secure Boot"un kapalı olduğundan emin olmak.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Secure boot'u kapattıktan sonra F4'e basarak ayarlarımızı kaydedip bios'tan çıkıyoruz. Yeniden başlatırken bu sefer de boot menüsüne giriyoruz.(F7 tuşu.) Boot menüsünden taktığımız USB belleği seçip içindeki EFI Shell'i başlatıyoruz.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Belleğimizi seçtikten sonra bir komut ekranı başlayacak. Hemen 5sn içerisinde ESC'ye basıyoruz. Kaçırırsanız bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar deneyin. ESC'ye bastıktan sonra artık yazı yazabileceğimiz bir komut ekranımız olacak.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Artık diskimizi seçebiliriz. Bunun için yazmamız gereken komut ise
    fs0:
    Doğru diski seçtiğimizi kontrol etmek için de
    "dir" yazıp çıkan dosya isimlerine bakıyoruz. Eğer aşağıdaki gibiyse doğru disktesiniz demektir. Doğru değilse sırasıyla fs1:, fs2: deneyerek devam edin.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Sağdaki EC_1.05.15 klasörü girmemiz gereken klasör. Klasöre girip yüklemeyi başlatmak için aşağıdaki komutları sırasıyla yazın:
    1. cd EC_1.05.15
    2. EcFlash.NSH
    Bu 2 koddan sonra yükleme işlemi başlayacak. Fazla uzun sürecek bir işlem değil. Bittiğinde bilgisayar kendisini kapatacak.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Bilgisayar kapandıktan sonra usb belleği çıkartıp normal bir şekilde açabilirisiniz. Tebrikler artık BIOS ve EC Software'iniz güncellendi.

    Bütün bu işlemlerden sonra gözle görülür bir fark göreceğinize eminim. Umarım işinize yaramıştır. Her türlü sorunuzu buradan iletebilirsiniz. Ayrıca buradan bios güncellemesiyle ilgili yardım istediğim ancak mailime geri bile dönmeyen Monster servisine selamlarımı iletiyorum. Yazılım anlamında gerçekten sınıfta kalmış bir firmasınız. İyi günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iameden -- 27 Mayıs 2020; 15:33:10 >



  • Kralsın

    Sırf bu yazılım işinden ve maillere cevap vermemelerinden dolayı yenı laptop alırsam monster olmayacak.
  • Konu için çok teşekkürler. Kullandığım modelin üzerine yeni modeller çıktı ama clevo kasa modelleri aynı. Mesela 8 serisi işlemci yerine 9 serisi işlemcili modeller çıktı ama kasa ve bios aynı. Şimdi ben bios güncellemesi yapsam eski işlemci desteği gider mi yani 8 serisi işlemcim çalışmamazlık yapar mı ?
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Hocam modelinizi atabilirseniz bir bakayım. Aynı kasada birkac farklı sistem oluyor genelde. Mesela benim kasada 1050 veya 1050ti ve 7. nesil işlemci oluyor. bu i5 de olabilir i7 de. Nesil farkı varsa işlemciler arasında bios uygun olmayabilir emin değilim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iameden

    Hocam modelinizi atabilirseniz bir bakayım. Aynı kasada birkac farklı sistem oluyor genelde. Mesela benim kasada 1050 veya 1050ti ve 7. nesil işlemci oluyor. bu i5 de olabilir i7 de. Nesil farkı varsa işlemciler arasında bios uygun olmayabilir emin değilim.
    Teşekkürler

    Monster: T7 14.1 modeli
    Clevo karşılığı: P775TMG
    İşlemci: 8700K, Ekran kartı: 1060

    Yüklü BIOS: 1.05.10RF03
    KBC/EC FW: 1.05.03
    ME FW: 11.8.50.3434


    9700K lı modeller çıktı aynı kasa ve model adında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 1 Temmuz 2020; 23:18:21 >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Araştırdım şimdi modeli. Sizin modelden farklı olarak bir de 775TM1-G var. 9700K'ya kadar bir sürü işlemci kullanmışlar o modelde. Sizinkinde başka hangi işlemcilerin kullanılabileceğini bulamadım ama model doğru gözüküyor. Hatta bilgisayarınız ilk Coffee Lake-S kullanan notebook serisindenmiş. Şu anki biosunuz da oldukça eski, güncellemenizi tavsiye ederim. Bahsettiğim TM1-G de sizinle aynı biosu kullanıyormuş ama işlemci desteğiyle ilgili bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Sonuçta kullandığınız model için yayınlanmış bir bios kuracaksınız. Sorunuz varsa iletebilirsiniz. Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iameden

    Araştırdım şimdi modeli. Sizin modelden farklı olarak bir de 775TM1-G var. 9700K'ya kadar bir sürü işlemci kullanmışlar o modelde. Sizinkinde başka hangi işlemcilerin kullanılabileceğini bulamadım ama model doğru gözüküyor. Hatta bilgisayarınız ilk Coffee Lake-S kullanan notebook serisindenmiş. Şu anki biosunuz da oldukça eski, güncellemenizi tavsiye ederim. Bahsettiğim TM1-G de sizinle aynı biosu kullanıyormuş ama işlemci desteğiyle ilgili bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Sonuçta kullandığınız model için yayınlanmış bir bios kuracaksınız. Sorunuz varsa iletebilirsiniz. Kolay gelsin.
    Teşekkür ederim, anakart destekleyince kasayı değiştirme zahmetinde bile bulunmamışlar İşlemci konusu tedirgin ettiği için hiç cesaret edememiştim.
  • Şöyle bir şey geldi

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 2 Temmuz 2020; 20:57:54 >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası hiçbir fikrim yok. Biraz araştırdım sorunu yaşayanlar genelde birkaç jumperın yerini değiştirerek çözmüşler. Ama bu jumperlar hangileridir nerede bulunur bir fikrim yok. Yükleme şekliyle ilgili olabileceğini düşünüyorum. Windows üzerinden açtığımız için yetki alamıyor olabilir. Resmi olmayan bir Clevo destek sitesi hem biosu hem de ec'yi EFI Shell üzerinden yükletiyor. Kendi arşivleri ve tutorial textleri var bir de oradan deneyebilirsiniz link bırakayım.

    uygun modeli seçtiğinizden emin olun.
    arşivleri: Arşiv

    yaşadığınız sorunla ilgili: link
  • Öncelikle böyle bir rehber hazırladığınız için çok teşekkür ederim.
    Şahsen ingilizceme çok güvenmediğim için böyle bir riske giremezdim.

    Dediklerinizin hepsini teker teker yaptım ve hiçbir problem ile karşılaşmadan güncellemeleri gerçekleştirdim.

    Shelldeki kısayollar(Ben burada biraz takıldım)

    : için Shift+ Ş
    . için Numpaddeki , (eğer numpad kapalıysa orada NumLK ile açabiliyorsunuz)

    Monster T7 v13.1'de başarılı bir sonuç aldım.
    Clevo karşılığı N875HP6 (N8xxHPx)

    Not: Eğer kasanın altındaki seri numaranız silinmişse aynısından içerisinde de var. Bende ramlerin altındaydı.

    Geriye kalan sürücüler ve yazılımların hepsi burada (SoundBlaster normalde kurulmuyordu, buradakiler kuruldu)https://www.clevo.com.tw/en/e-services/download/default.asp

    Merak edenler için ekrana çıkan 2 tane uyarı bunlar.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Merak ettiğim burada kurmam gereken başka bir şey varmı çünkü hepsinde aynı açıklama yok.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    LOGO DEĞİŞTİRME

    Öncelikle bu işlemde bir sorun olacağını zannetmiyorum ama tabi ki bütün sorumluluk size aittir.

    BIOS logosunu değiştirdim basit bir işlem fakat bulması zordu. Yapılması gerekenler

    CMD yönetici olarak başlatın, BIOS dosyalarınız bulunduğu klasöre gidin ve şu satırı yazın.

    FPTW64.exe -d XAVIA.bin -BIOS


    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Bu komut BIOS'unuzu bin dosyası haline getirecek.

    ChangeLogo_v5 programı ile XAVIA.bin dosyasını açıp Splash Logo olan görseli kaydedin.(Dosyayı seçerken All Files demelisiniz.)

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    640x480 çözünürlüğünde 900kb'dan küçük bir görsel hazırlayın kendinize JPG olarak.

    Browse diyerek dosyasınızı programa yükleyin.

    İlk Splash Logo- Default seçerek Replace Logo'ya tıklayın.
    Sonra Slash Logo- MyOemLogo1 seçerek Replace Logo'ya tıklayın.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Save Image As diyerek "XAVIA_mod.bin" adıyla kaydedin.(Kaydedilirken seçemiyorsunuz ama kaydedildiğinde bin uzantısı olacak. Kontrol edin)

    Tekrar Eğer kapattıysanız CMD yönetici olarak başlatın, BIOS dosyalarınız bulunduğu klasöre gidin ve şu satırı yazın.(BIOS'u güncelleyecek)

    FPTW64.exe -f XAVIA_mod.bin -BIOS


    Bitmesini bekleyin ve yeniden başlatın bütün işlem bu kadar.

    ChangeLogo v5 Programını İndirmek İçin Tıklayın

    Kaynak: TIKLA

    Biraz üstün körü anlatmış olabilirim konu sahibi isterse biraz düzelterek konusuna ekleyebilir konu çok yararlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi many200 -- 5 Ağustos 2020; 19:0:10 >
  • many200 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, uygun bir zamanda konuya ekleyeceğim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Monster Tulpar T5 V.20.1 Notebook için bir stant tasarladım.
    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME
    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME

    Sizce nasıl olmuş?
    Benim çok işime yaradı, çalışma masamın üzerinde yer açabilmem için çok iyi oldu. İsterseniz TV yanına koyarak veya harici bir ekran kullanarak çok şık bir oyun konsolu gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik alt kısmı açık olduğu için kasa çok rahat hava alıyor ve cihaz daha az ısınıyor.
    İsterseniz 3D yazıcı ile çıktı alarak sizde kullanabilirsiniz.
    Link:https://www.thingiverse.com/thing:4601851/files
  • Tebrikler, çok başarılı ve güzel bir fikir. Hava çıkışlarını ısınan havayı yukarı tahliye edecek şekilde yerleştirirseniz en serin hali olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yapmayı düşündün fakat bios versiyonu sorgulattığımda bana zaten sen versiyon olan 1.05.22 olduğunu söylediği için kendim güncelleme yapmamaya karar verdim. Daha güncel bi versiyonu olmadığını düşündüm.

    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME


    Benim en büyük sorunum çoğu oyunda cpu kullanımının 100% olması o yüzden denicektim bios güncellemeyi ama vazgeçtim.
  • Arkadaşlar BİOS güncellemeden sonra siyah ekranda kalıyor. Hiçbir şey gelmiyor ekrana. Fanlar %100 çalışıyor bir dakika boyunca daha sonra pc kendini kapatıyor. Bios reset nasıl yapabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v15-6-3/ - bios güncellemesi ve EC varmı acaba? bios sürümü en son 25.05.2020 yazıyor 1.04 ? seri no yu bulamadım arkada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profeson kullanıcısına yanıt
    Hocam seri numarası olmadan kesin bir şey söyleyemem. Yukarıda bir arkadaş ramlerin altında bulmuş. İçini açıp bir bakın derim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam hemen hemen aynı dönemde almışız sanırım bilgisayarı, bende dediğiniz yöntem ile clevo modeline ulaştım hatta user manuelleri bile indirip teyit ettim doğruluğunu :) ama benim sorunum şu oldu hiç bir bios güncellemesi bulamadım listeden modelini buluyorum tek bir tane çıkıyor içinde sadece user manuel ve kasa fotoğrafları içeren zip var.



    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME




    [REHBER] MONSTER NOTEBOOK BIOS GÜNCELLEME
  • @iameden Önce ec flash yapıp sonra bios güncellemesini yapsak olur mu? Bende de yukardaki arkadaşta gelen hata geliyor:


    Error 451: The host CPU does not have write access to the target flash area. To enable write access for this operation you must modify the descriptor settings to give host access to this region.

    FPT Operation Failed.


    Bulduğum yabancı bir kaynakta adam önce ec yapıyor: https://www.programmersought.com/article/84672445309//


    Edit: Verdiğim linkteki gibi yaptım ve oldu. Şu an EC de BIOS da güncel.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somnus -- 11 Kasım 2020; 18:43:40 >
  • T5 V20.1'in clevo karşılığını bir türlü bulamadım seri numarası ile denedim ama genede bulamadım. Yardım edebilecek var mı?

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.