Şimdi Ara

Sony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
1
Favori
13.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    PC bilgi işidir hocam. x fps fazla alıyorum diye eleştirdiğiniz şeyi konsolda yapma şansınız yok. Donanım yükseltme şansınız da yok. Zaten biliyorsunuz.

    Konsolda oyun 30 fps mi, mecbur öyle oynuyorsunuz. İlerleyen zamanlarda düşük kaliteli kaplamalar, düşük çözünürlük, poligonları kırpılmış karakterler, azaltılan npc sayısı gibi kırpmalar eşlik ediyor. Mecbur böyle oluyor, çünkü 5 sene önceki teknolojiyle şimdiki teknoloji arasında uçurum oluyor. Hatırlayın, Cyberpunk 2077 PS4'te çok kötüydü. Kötü sıfatı az bile kalıyor, rezaletti resmen.

    Ayrıca konsolda oyun deneyiminizi geliştirme şansınız da gerçekten kısıtlı. Mesela PC'de 240Hz monitör, native çözünürlük, uncapped fps ile oynayabilirken PS'de mümkün değil. Sadece performans anlamında da söylemiyorum. Store fiyatları, politikaları tekel oluyor konsolda. Diyelim ki store fiyatları 2 katına çıktı, ne yapacaksınız? Alternatif yok. PC'de steam dolar fiyatlamaya geçti alternatifi epic, gog, xbox (gamepass), origin, ubisoft vb. bir sürü yer var. Hepsini geçtim, demosu olmayan oyunları korsan olarak deneme ve beğenirseniz alma şansınız var. Modlar vs. de cabası. Buna sınırsız aksesuar (klavye, gamepad, direksiyon, flight stick, VR) desteğini de unutmayalım. İstediğiniz donanımı kullanma özgürlüğünüz var.

    PS3 ve PS4 zamanlarında beni en çok rahatsız eden şeylerden birisi de blower fan sesiydi. Yanında oturduğum PC'de fısıltı sesindeki fan sesi konsolda tüm odayı kaplıyor. Blower fan doğası gereği sesli çalışıyor. Heatsink de çok verimli olmayınca yüksek devirde çalışıyor. PS5'te durum nedir bilmiyorum.

    Özetlemek gerekirse, maliyeti sorun değilse PC her zaman daha kaliteli bir deneyim sunuyor. Bunu pc-konsol oyuncusu olarak söylüyorum.





  • Biri oyun konsolu, diğeri tüm amaçlar için kullanılan bir teknolojik ürün. Tabii ki PS5’te daha sorunsuz ve uzun seneler oyun oynanılır. Ps5 optimize için grafikleri kırpıyor diyen arkadaşların hiç ps5’le oyun oynadığını sanmıyorum.

    RDR2’yi ps5 ile oynayın öyle konuşun bakalım grafikler kırpılıyormuymuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt

    Ps5 çıkış tarihi 2020 sonları

    Rtx 3090 çıkış tarihi 2020 sonları

    Rtx 3090 bozulmazsa 25 sene rahat gider. Ps5 ekran kartının 3-4 katı daha iyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt

    Ben 1050ti yazmışım ama heyecan yapıp yorum yapma şevkine yenik düştün galiba :D





  • Ya kardeşm bir çık git ya biz neredeyiz sen nerdesin. Xbox Series S 10.5 bin tlye satılıyor. Hangi mevcut şartlar daha iyisini sunabilir? Al ve arkana yaslan. Başka seçeneği olmayanlara

  • eagleoneye E kullanıcısına yanıt

    Gider elbette çalıştığı sürece.Bakınız 1080ti ekran kartları çıkış 2017 oyun sistem önerilerinde minimum sistem önerilerinde kadar düştü 3090 akıbetide öyle olacak muhtemelen 2027 yılında oyunlarda minimum kategorisine düşecek.


    Halbuki ps4 çıkış 10 yıl oldu hala yeni oyunlar çıkmaktadır.

  • enja kullanıcısına yanıt
    hocam konsolun ıcınde kı anakartın ıslemcının en farkı var pc den aynı mantıkta uretılen parcalara ustunde pc de kı gıbı fanı war anakartı var bı sıkıntı olmaz

  • Evet doğruyu söylemiş.Yapımcının elinde sabit değişken olmayan bir donanım var.Oyunu yaparken bu donanıma göre rahatca yapabilir.Pc ise değişkendir Üst seviye Pc la alt seviye Pc niçin aynı performansı vermiyor Çünkü Bilgisayar bileşenler bir Uyum içindeir.Sen gittin rn yüksek performanslı bir Ekran Kartı taktın bu Ekran kartını destekliyecek sağlam bir Anakart ve işlemci yoksa o Ekran kartı çöp.%100 peformans alamassın. Yapımcılsr bir sabit donanımda çalıştıkları için daha verimli oluyor.Bu işin o daha iyidir bu daha iyidiri yok adam tam anlamıyla bunu söylemeye çalışmış.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PlayStation 5'in bilgisayarlarla karşılaştırıldığında üstün olduğu birkaç önemli özellik bulunmaktadır. İlk olarak, özel olarak tasarlanmış donanımı sayesinde oyun performansını en üst düzeye çıkarmak için optimize edilmiştir. Bu, oyun geliştiricilerin konsolun özel özelliklerinden tam anlamıyla yararlanmalarına olanak tanır, bu da genellikle daha pürüzsüz ve etkileyici oyun deneyimleri sunar.



    PS5'in öne çıkan bir diğer özelliği, yüksek performanslı SSD depolama birimidir. Bu, oyunların daha hızlı yüklenmesine ve oyuncuların oyunlar arasında daha hızlı geçiş yapmalarına olanak tanır. Bu, oyun akışını kesintisiz hale getirir ve oyunculara daha akıcı bir oyun deneyimi sunar.



    Ayrıca, PlayStation 5'in özel olarak geliştirilmiş bir kontrolcüsü olan DualSense, oyunculara daha dokunsal bir deneyim sunar. Adaptif tetikleyiciler ve haptic feedback teknolojisi sayesinde, oyunlar daha gerçekçi ve etkileşimli hale gelir.



    PS5 ayrıca özel bir işlemciye sahiptir ve bu da grafik performansını artırır. Ray tracing gibi gelişmiş grafik özellikleri, oyun dünyalarını daha görsel olarak etkileyici hale getirir.



    Sonuç olarak, PlayStation 5'in özel tasarımı, optimize edilmiş donanımı, yüksek performanslı depolama birimi ve özel kontrolcüsü sayesinde, bilgisayarlarla kıyaslandığında oyun performansında üstünlük sağlar. Bu, oyunculara daha etkileyici, hızlı ve dokunsal bir oyun deneyimi sunar.





  • Konsolu 500 dolara aliyorsun 10 sene kafa rahat.Ps4 de boyle oldu,5 te de ayni omur rahat gidecek.Pc oyunculugu maalesef ileri gitmek yerine daha da beter hale geldi.Optimizasyon sorunlu oyun sayisi iyice zivanadan cikti.Bende pc ve ps5 var oyunlari artik ps5 e aliyorum.Dead space remakei ilk ciktiginda ea play pro ile ilk gunden pc imde oynamistim 100 fps almama ragmen traversal stuter dan illalah ettirmisti oyun.O fps gucununun de onemi kalmamisti.Gecen indirimlerden ps5 e aldim oyunu,performance mode da 60fps de yag gibi akiyor oyun stuter vs hicbi sorun yok.Boyle oldugu surece piyasadaki konsol dominasyonu uzun yillar devam edecek.Ara konsollar guclu gelirse onlardan birini alirim 2030 lu yillarin ortalarina kadar donanim yeter mi derdinden kurtulurum.Amd fsr 3 vs ile birlikte ps5 nesli daha da uzun omurlu ve verimli gidecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • origin90 kullanıcısına yanıt

    Sabah sabah illa bana video çketirdiniz yani hadi bu 2 oyunu ps5 te aç görelim benim favori oyunlarım bunlar ben bimiyormuyum pc harcadığım parayı ps5 te harcarım istesem 30 ila 60 fps oyun oynuyorsunuz çıkıp yazıyorsunuz kanka ps5 x box kral gibisinden e haydı kanka aç bunları beni tekrar etiketle sonra.



    Sony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladıErvin Basaranyoutube
    Cs go 2 knight online one pc 2 game.
    https://www.youtube.com/watch?v=9QqZKX-STD4




    Sony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı




    Sony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı




  • Bat-Man kullanıcısına yanıt

    Cevap attığın posta bak, ondan sonra beynini kontrol ettir alzhemier mi var diye.

    Sony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orası öyle ama klavye fare ikilisi sebebiyle Xbox daha doğru tercih bir nevi mac gibi de bir şey eee biraz sabırdan sonra oyunlar da gelecek ki Sony bu konuda bayağı korkuyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt

    Dostum ps4 oyunları ile (ateri oyunları) pc oyunları bir mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın mesajında 1050ti var bende arkadaşın 1050ti yorumuna cevap attım. Anlama kıtlığın mı var? Gel okuma yazma ve anlama yönelik eğitim vereyim sana ? Kimin beyni yok belli oluyor. Kaybol şimdi 3. tekil şahıs. Daha da rezil etmiyim seni




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bat-Man -- 11 Aralık 2023; 14:21:59 >
  • RTX 4090= ÇÖP

  • retro61 R kullanıcısına yanıt

    Konsolda kısıtlamalar oluyor hocam. Özellikle Fifa'yı ben de anlamadım. Ancak yine de, upgrade'li modellerin gelmesi sayesinde eskisi kadar sorun yaşamıyoruz.


    PS3'ün son 2 yılı çok kötüydü mesela. En konsolcu arkadaşlar bile PC toplamıştıSony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı  Tabi o zamanın şartları da etkiliydi. BF3'te 24 kişi sınırı veya Batman Arkham City'de çamur texture'lar gibi, şu anki konsollarda olmayacak şeyler vardı. Ama neticede aynı donanım 7-8 yıl gidince demode kalıyordu.


    PS4 Pro'yla o olayı büyük oranda çözdüler. PS5 Pro'yla daha da iyi olacak. Zira şu anki konsolların RT dışında ciddi bir sorunu yok. PS5 Pro'yla ortalama kullanıcının bütün ihtiyaçları karşılanır. Keşke bu yıl çıkarsalardı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Aralık 2023; 15:20:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bat-Man kullanıcısına yanıt

    Olm adam 1080den örnek vermiş ben de örneğini kendi kullanimimdan guclendirmisim.

    Rezil olduğunun farkında değil, daha forum nedir öğrenememiş :D

    Olm sen daha -de -da bağlacı ayırmayi bilmiyorsun, kimi eğitiyorsun sen önce ilkokul dil bilgisi eğitimini tamamla :D Boyundan büyük işlere girişme.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman benim mesajımı neden cevaplıyorsun? cevabına cevap verince ağlama yürü blok

  • Her urun ihtiyaç sahibine hitap ediyor. Bende oyun pc var 100 binlik bir pc daha alma arefesindeyim. Ps5 var tv nin altinda tozlaniyor. Son 2 pes oyunu bedava oldugundan icinde sadece pes kurulu abim geldiginde kapisiriz o ayri bir zevk olur. Harici ps5 acan yok evde.

    Pc desen torrent sayesinde full oyun dolu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.